Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8301 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Chmoljo »

jes Grčka 0:4 :mrgreen:
Obuca9

#8302 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

zoom66 wrote:
lijek-za-sve wrote:
zoom66 wrote:spaha dohak'o baki, dohakat ce i papetu :oops:

spaha odjebi, pape odlazi, baka vracaj se iz arabije i pomagaj :D
ti ozbiljan ili :shock: svasta ces ovde procitati :run:
za bakinog vakta niko nas nije poderao incl. shpance. :oops: otkad pape dodje deru nas bolje nego kad nas je i mushovic vodo :D

a za spahu sam mrtav ozbiljan. :D
Da si ti živ i zdrav, okano sto godina, ali su te i za Bakinog vakta, ovi isti Rumuni oderali, ovim istim rezultatom 3:0 i to na našem Koševu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8303 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Chmoljo »

hz__semir wrote:
Da si ti živ i zdrav, okano sto godina, ali su te i za Bakinog vakta, ovi isti Rumuni oderali, ovim istim rezultatom 3:0 i to na našem Koševu.
to se zaboravilo zato što nas je gol dijelio od Portugala u tom ciklusu :mrgreen:
Obuca9

#8304 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Chmoljo wrote:
hz__semir wrote:
to se zaboravilo zato što nas je gol dijelio od Portugala u tom ciklusu :mrgreen:
A tek Grci usred Zenice, pa Mađari u istoj toj Zenici... Ni prvi, ni zadnji put da dozivimo debakl.

I mnogo vece reprezentacije od nas su znale popusiti tricu na gostovanjima, ali niko to ne zna tragično popratiti kao mi. Baš kao što niko nije u stanju od jedne pobjede napraviti euforiju kako to samo mi znamo. Zato nas i nema na mapi.
Dead Man Walking

#8305 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

oridjidji wrote: selektor je postao onda kada su svi bjezali od reprezentacije, najgore je prezivio sa njom i ovo mu je vracanje za to zalaganje...
Jel' ovo nek zayebancija il' ozbiljno? Selektorska stolica mu je nudjena X puta, a dosao je onda kad je Ciro stvorio ekipu koja je bila na korak do plasamana, pa je pomislio kako ce ispasti heroj i odvesti nas negdje, a samo je syebao sve ono sto je ludi starac napravio. Cuj dosao kad niko nije htio. Svasta, kao da nas je preuzeo '98 a ne poslije najveceg uspjeha reprezentacije. :-)
oridjidji wrote: Pa Mravac koji je levat, duduk, trudio se, gorio je ali dzaba mu je kad nije nivo za reprezentacije...Mujdza i Lulic zaboravili odbrambene zadatke... smjesno...
Jesmo li ja i ti rekli da je Papac nepotreban ili je mozda selektor iznio tu nebulozu? Je li on prekrizio Jahica i Nadarevica, koji je za Mravca barem Nesta, ako ne i Beckenbauer, ili smo to mi ovdje na forumu uradili?
Lakat Jebić

#8306 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

hz__semir wrote:
Chmoljo wrote:
hz__semir wrote:
A tek Grci usred Zenice, pa Mađari u istoj toj Zenici... Ni prvi, ni zadnji put da dozivimo debakl.

I mnogo vece reprezentacije od nas su znale popusiti tricu na gostovanjima, ali niko to ne zna tragično popratiti kao mi. Baš kao što niko nije u stanju od jedne pobjede napraviti euforiju kako to samo mi znamo. Zato nas i nema na mapi.
nije problem ni izgubit. nije problem ni fulit taktiku, jbg desi se, iznenadi te protivnicki trener, ne prilagodis se na vrijeme itd... al ova igra... ja da sam selektro (mrzim konstrukcij "ja da sam...") al veceras bi ako treba krvi bilo, a kad se vrate u sarajevo karantin strogi, i to angazovat zastitarsku agenciju ako treba, neces nigdje neg u hrasnicu na trening i sobu spavat. sve im uzet, od mobitel, laptopa, playstation, sve... pa i nek te otjeraju, bar znas da nisi levat...
BHF_Manijak

#8307 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

@Chmoljo, Nadarevica nema jer selektor ima dvostruke arsine, iz istog razlgoa sto nema Begovica nema ni Nadarevica, ali zato je tu neizostavljivi Ibricic, a lik fino ucjeni selektora preko novina, ocigledno je i upalilo! :oops:

@Semir, jeste, s tim sto tadasnja Rumunija i ova sad dvije razlicite ekipe, generacija koja im je euro igrala, generacija koja je imala jako solidnih igraca! ;-)
slobodni armirach

#8308 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by slobodni armirach »

drago mi je da se i ovo desilo ovaj velicanstven poraz, jer dosad svaka pobjeda nase reprezentacije je bio incident,
nikom nije jasno kako smo pobijedili, ali je bitno da jesmo

a one price o 'nasoj igri', hohoohohoho, koja zavala,
veceras se pokazalo sta znaci imati MINUTAZU u svom maticnom klubu!
Lakat Jebić

#8309 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lakat Jebić »

zoom66 wrote:
sad cemo viditi istu prichu i protiv albanije :oops: i ode pape :D a osta spaha :oops:
i ja kontam otkako je utakmica zavrsila... ne volim teorije zavjere, al mi ne ide u glavu da se ovako slabo odigra
brazzo19

#8310 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by brazzo19 »

Kako ljudi ne shvatate da nije vi se stvar u Papetu , Osimu , Sliskovicu , Ciri nego samo u ovome sad sto je rekao Pape i to je jedina istina i svaka mu cast za ovo

http://www.youtube.com/watch?v=DC4r-Yxe ... page#t=40s
Last edited by brazzo19 on 04/06/2011 00:55, edited 1 time in total.
Obuca9

#8311 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

slobodni armirach wrote:veceras se pokazalo sta znaci imati MINUTAZU u svom maticnom klubu!
A i to je Papetova krivica. Da je Ćiro selektor, siv bi oni bili redovni u svojim klubovima.

Ovako Džeko grije klupu, Pjanić tribine, Misimović i Ibričić tek počeli igrati, Spahić više suspendovan nego što igra, Muslimović zadnji gol dao nekad u oktobru prosle godine, Ibišević također na klupi...
todd_smith

#8312 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by todd_smith »

brazzo19 wrote:Kako ljudi ne shvatate da nije vi se stvar u Papetu , Osimu , Sliskovicu , Ciri nego samo u ovome sad sto je rekao Pape i to je jedina istina i svaka mu cast za ovo

Ne, izvini ali nije to problem

Svi znamo talente koje imamo u repki...slazem se sa izjavom da veceras nisu bili ni "i" od igraca...ALI ovo se ne prica javno, ili bolje reci na ovakav nacin

Iza zatvorenih vrata im "zabiberis" ili kao sto o SAF-u kazu "hairdryer talk", pricaj sta/kako hoces ALI iza zatvorenih vrata, gdje ostaje sve izmedju njega i njegovih igraca

znam da je ovo vec bio potez iznemoglosti vise, dopizdilo mu, kome nije ali opet ovo je bio amaterski potez amaterskog selektora
brazzo19

#8313 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by brazzo19 »

Ma sta ne treba vise ne treba moj k.... koga vise da trpim sto se vucaju ko sline po terenu i toliko su dobri da nemogu igrat ni u svojim klubovima sto im se to nebi trebalo rec u lice da su osramotili drzavu sa onakvim pristupom sta ja sad trebam govorit bravo Dzeko majstore znamo da su ti teske nego da si umoran i sve a on stoji zabijen ko strasilo u kukuruzima i ne izlazi iz ofsajda sve im se treba rec u lice i javno da vidimo imaju li imalo u sebi onog stida onog patriotizma i svega ostalog sto ti treba da bi igrao za repku . Kad samo pogledam kako ginu Njemci za svoju drzavu i za onaj dres meni se sve zgadi i sad treba da sutim i govorim dobro je uredu je to dobar je dzeko i spaha je nas kapiten 0 su oni obicne bili veceras svi .....
splend

#8314 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

brazzo19 wrote:Kako ljudi ne shvatate da nije vi se stvar u Papetu , Osimu , Sliskovicu , Ciri nego samo u ovome sad sto je rekao Pape i to je jedina istina i svaka mu cast za ovo

pape, gospodin :thumbup:
ovo i ima pravo da kaze covjek, koji je medju 50 najboljih igraca svijeta svih vremena.

s druge strane, nije on kriv sto u drzavi od 2 miliona ljudi, ima skoro milion i po selektora i strucnjaka. i to ne bilo kakvih strucnjaka, vec strucnjaka svjetskog nivoa, koji bi, sutra da preuzmu real madrid, isti doveli do titule :thumbup:
pa samo ih na ovom forumu ima preko 100. nema sta, bas smo bogata nacija.
oridjidji

#8315 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Dead Man Walking wrote:
oridjidji wrote: selektor je postao onda kada su svi bjezali od reprezentacije, najgore je prezivio sa njom i ovo mu je vracanje za to zalaganje...
Jel' ovo nek zayebancija il' ozbiljno? Selektorska stolica mu je nudjena X puta, a dosao je onda kad je Ciro stvorio ekipu koja je bila na korak do plasamana, pa je pomislio kako ce ispasti heroj i odvesti nas negdje, a samo je syebao sve ono sto je ludi starac napravio. Cuj dosao kad niko nije htio. Svasta, kao da nas je preuzeo '98 a ne poslije najveceg uspjeha reprezentacije. :-)
oridjidji wrote: Pa Mravac koji je levat, duduk, trudio se, gorio je ali dzaba mu je kad nije nivo za reprezentacije...Mujdza i Lulic zaboravili odbrambene zadatke... smjesno...
Jesmo li ja i ti rekli da je Papac nepotreban ili je mozda selektor iznio tu nebulozu? Je li on prekrizio Jahica i Nadarevica, koji je za Mravca barem Nesta, ako ne i Beckenbauer, ili smo to mi ovdje na forumu uradili?
kome je nudjena selektorska pozicija? daj ne kaki... pusti ti sta mediji pisu... da nije Bazdarevicu i Osimu nudjena ista, Bajevicu, Risticu ili nekome drugom...

nabrajaj selektore do sad, pa pogledaj uzi spisak oko njih, pa pogledaj kad je susic bio u tome uzem spisku kandidata do sad ...

ako si citao sta pisem onda si vidio da sam rekao da mravac nije kalibar za reprezentacije, pa Torlak je za njega stopercina...

Sto se tice Papca, taj je mnogo puta izbjegao poziv radi prkosa prema savezu, ne reprezentaciji, on je jedini koji se od potpisnika famoznog pisma nije vratio u reprezentaciju i svaka cast mu u tome. Susic nije racunao na njega zajebao se...
oridjidji

#8316 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

BHF_Manijak wrote:@Chmoljo, Nadarevica nema jer selektor ima dvostruke arsine, iz istog razlgoa sto nema Begovica nema ni Nadarevica, ali zato je tu neizostavljivi Ibricic, a lik fino ucjeni selektora preko novina, ocigledno je i upalilo! :oops:

@Semir, jeste, s tim sto tadasnja Rumunija i ova sad dvije razlicite ekipe, generacija koja im je euro igrala, generacija koja je imala jako solidnih igraca! ;-)

u danasnjem sastavu rumuna bilo je 5-6 novih igraca i mutu povratnik koji je dosao opet po ko zna koji put nakon sto je otpisan i nije ni cudo sto su nas uzeli, vidjelo se sta im znaci on... a ovi novaci su ginuli na terenu za razliku od onih koji su u zenici podbacili jer su mislili kao i nasi igraci da su nedodirljivi...

al papetu svaka cast na konferenciji... ostro direktno u srz problema...
Dead Man Walking

#8317 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Jaro, spominjalo ga se svaki put kad smo birali selektora i uvijek se iz Pariza uljudno zahvaljivao. Medjutim, kad smo konacno napravili dobar rezultat ne bi mu mrsko doci.

Sto se tice igraca, njegov su izbor, pa nek odgovara za njih i njihove partije. ;-)

Pape ce vjerovatno ubrzo dobiti nogu, a sudeci po izjavama nakon utakmice skuzio je da je zavaljen. Ako je patriota, neka za kraj barem javno progovori, jer ko god da dodje umjesto njega ista ce ga sudbina zadesiti ukoliko se stvari drasticno ne promjene.
zecko_kupuz

#8318 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Pa ovo samo pokazuje odnos javnosti prema nogometnim imenima. Hebo Muzurovića, hebo Ćiru, petog i desetog, hebo Papeta, haj'mo nekog novog postaviti za selektora. :-) Ko nam je još ostao? Osim sr. i Osim jr., Bajević i Barbarez, je li tako? I šta bi se desilo da i oni omanu? Naći ćemo nekog stranca, kao što se odvaljivalo za vrijeme Bake Sliškovića. :shock:

Objesite mačku o rep onu "naši napadači mogu svakom zabiti gol, samo ih treba posložiti". Nisu lego ili rubikova kocka pa da ih slažeš, ako nisu u formi, nisu u formi, gotovo. Čast izuzecima tipa Miroslava Klosea. :thumbup:

Sušić je dobio haman gotovu reprezentaciju, ali u nebuloznoj 3-5-2 formaciji, i nažalost doživio apsolutni pad klupske forme svih naših pulena. Za vrijeme Ćire igrači su bili na vrhuncu, bolje od onog skoro da ne može.
Dead Man Walking wrote:...kad smo konacno napravili dobar rezultat ne bi mu mrsko doci.

Sto se tice igraca, njegov su izbor, pa nek odgovara za njih i njihove partije. ;-)
Kontriraš sam sebi. Dobio je sjajan tim i igrače, a onda neka radi sa njima šta hoće. :?: Niđe veze. To zvuči mazohistički, što bi švabo rekao. :-D
LSD

#8319 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote:Jaro, spominjalo ga se svaki put kad smo birali selektora i uvijek se iz Pariza uljudno zahvaljivao. Medjutim, kad smo konacno napravili dobar rezultat ne bi mu mrsko doci.

Pape ce vjerovatno ubrzo dobiti nogu, a sudeci po izjavama nakon utakmice skuzio je da je zavaljen. Ako je patriota, neka za kraj barem javno progovori, jer ko god da dodje umjesto njega ista ce ga sudbina zadesiti ukoliko se stvari drasticno ne promjene.
Pregledah na SS.ba sve one klipove sa presice nakon ove utakmice i iskreno bi mi žao Sušića nakon svega :(
Ljut je, nervozan, uznemiren, vjerovatno se osjeca izdanim i prevarenim, obrukali su ne samo sebe, vec i njega kao selektora...šakama udara po stolu...uglavnom ponaša se kao nikad do sad, nismo navikli na onakvo ponašanje od njega definitivno...napravili smo mi (javnost i mediji) od naših igraca svjetske megazvjezde, a oni nisu ni I od igraca - parafraziram njegove izjave.
Nakon ove blamaže, ne može garantovati pobjede ni protiv Luxemburga a kamoli porotiv Albanije.
Last edited by LSD on 04/06/2011 01:45, edited 2 times in total.
oridjidji

#8320 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Dead Man Walking wrote:Jaro, spominjalo ga se svaki put kad smo birali selektora i uvijek se iz Pariza uljudno zahvaljivao. Medjutim, kad smo konacno napravili dobar rezultat ne bi mu mrsko doci.

ma dokazi to necim, pusti se toga zvali su ga on uljudno odbijao...

kad se birao prvi selektor da ga tad nisu zvali, pa i onda kada je bio muzorpvic, musovic, hadzibegic, smajlovic, baka sliskovic, ciro ... sad ce od njega napraviti krivca zato sto su oni pokazali vecu pozrtvovanost u prijateljskim utakmicama nego u kvalifikacijama...
Dead Man Walking

#8321 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Dobio je ekipu koja je bila na korak do SP, a uradio je to sto je uradio. Prekrizio 2 standardna igraca iz prvih 11, Sanela i Nadara, a promovisao Mravca u startera, ispred kojeg je ranije cak i Pandza igrao. Kad je Sasa poceo da se nudi selektor je izjavio da je nepotreban. Elem, nisam skonto cime sam kontradiktoran, al eto ti par primjera koji pokazuju da je selektor uradio sta je htio, a kako je to uradio vidimo i sami.
luckylaka

#8322 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

De prosvijetli nas i navedi nam taj navodni,,uspjeh ili rezultat,, :lol: :lol: Mozda je uspjeh primiti peticu-sesticu protiv Spanije.I sta bi ti to promijenio.Ko je to do sad imao muda da nesto promijeni osim nabrijani i nakurceni forumasa koji bi od prosjecne reprezentacije da prave europskog prvaka.Ne moze brate.Pita se ne pravi od govana tipa Dzeko,Misimovic a njih nije ni izmislio ni doveo u repku Pape.Za obojicu PAPE je covjek sa velikim CH(jebiga nemam cH)gospodin,fudbaler,dzentlemen,jednostavno PAPE je PAPE
oridjidji

#8323 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

dovoljno je ovim receno... ovo je odnos prema reprezentaciji ... ovo je srce... nije covjek trazio opravdanja, preuzeo je punu odgovornost, pokazao damu svima i rekao evo vam reprezentativaca umisljenih zvijezda koji se ne znaju ni zaloziti na terenu... nijednog igraca za sobom nije poveo... sam on posao na resetanje...

koji je selektor imao damu za ovo... gledaj te ga... svi koji ga pljujete... sta covjek govori dobro slusajte i upravu je...

smoki_choko

#8324 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by smoki_choko »

sto lupa susic od sto, odvali onaj diktafon :lol:
kriv si ti susicu isto koliko i oni. govoris ne treba ih dizati u zvijezda a juce si govorio da mozemo bilo koga pobijediti da ulazimo sa pobijednickim mentalitetom u ovu utakmicu. pa gdje je taj mentalitet moj susic. ispario u havu. igraci su igrali ko pizde al brate ti si selektor, morao si da ih pripremis za ovu utakmicu. i ko god kaze da susic nije nimalo ili malo kriv, sere sebi u usta. i on i igraci snose svu odgovornost
Last edited by smoki_choko on 04/06/2011 02:11, edited 1 time in total.
zecko_kupuz

#8325 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Dead Man Walking wrote:Dobio je ekipu koja je bila na korak do SP, a uradio je to sto je uradio. Prekrizio 2 standardna igraca iz prvih 11, Sanela i Nadara, a promovisao Mravca u startera, ispred kojeg je ranije cak i Pandza igrao. Kad je Sasa poceo da se nudi selektor je izjavio da je nepotreban. Elem, nisam skonto cime sam kontradiktoran, al eto ti par primjera koji pokazuju da je selektor uradio sta je htio, a kako je to uradio vidimo i sami.
Nije sada ni važno je li kontradiktorno ili ne, ali nemoj veličati druga dva kloca na račun ovog trećeg. To su sada mnogi počeli raditi, vidim. Jednostavno, sva trojica su dno, i Mravac i Jahić i Nadarević, svaki na svoj način. Ja kažem - neka je Sušić skinuo ovu zadnju dvojicu sa spiska, pa makar i zbog "neigračkih" razloga. Loši su svi, brate dragi. Fakat jesu. Treba zadržati ludog Pandžu i promovisati neke nove momke.

A iskreno, malo me tangira ovo silno pljuvanje po Mravcu i zataškivanje katastrofalne partije Spahića. Mravac nije za ove izazove, to je jasno, ali bogami i Spahić je sve nestabilniji. Lik će jednu utakmicu odigrati maestralno, iduću totalno amaterski. :-?
Locked