Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mrchinho

#8301 Re: FK Sarajevo

Post by mrchinho »

leo karan wrote:igraci su izmanipulisani, malo im je napunjena glava, a i vidjeli su da su blekici odstupili
i sad im nista ne preostaje nego da podrze mirzu
u suprotnom mogu se pozdraviti s prvih 11
oni su u nezahvlanoj situaciji i koristi ih se
ne moze se od igraca ocekivati da vode blekicevu borbu i borbu UNFKS-a i BP-a

nemojte ne igrace (osim avidica i ihtijarevica :D ), grehota je
pa ako svi igraci skupa podrze blekica, ko ce igrati ako njih odstrani...samo zajenistvo igraca i navijaca sada moze donijeti pozitivan rezultat
Obuca9

#8302 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

1946 wrote:
arshavin wrote:Bas me interesuje reakcija istoka prema mirzi i pojedinim igracima :lol: :lol:
Ja znam da ja iako imam godišnju za sjever, ovaj put idem na istok. Vjerujem da ću brzo naučiti par onih osnovnih "psovki sa istoka" i da ću ih znati kvalitetno upotrijebiti :D .
P.S. Ne treba vjerovati ni ovim portalima i novinama 100% za izjave igrača, nemojte da nas navuku. Vidjećemo ko je uz lopove na toj pressici danas.

Treba li ti organizovati kratki kurs, nije problem. Dođi pola sata ranije, podučiću te ja, bar onim osnovnim stvarima :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8303 Re: FK Sarajevo

Post by hrasno38 »

Vjerovatno ne postoji sportski klub u drzavi koji ne vode lopovi ili bolje receno ljudi koji nemaju blage veze sa sportom. Tako je i u Sarajevu, Zelji a vjerovatno se svi citali sta se desava i u KK Bosni. Ali mi nije jasno kako vecina moze da brani jednog Blekica koji prije nego sto je dosao u Sarajevo je prozivan radi raznoraznih afera i kradja. Za razliku od svih njih Mirza Varesanovic je dijete Sarajeva, jedan od plejade najboljih igraca koji su igrali u bordo dresu i staviti njega iza jednog kriminalca je stvarno neumjesno. Nije sve ovo od jucer u Sarajevu. Sport je srozan do najnizeg nivoa upravo iz razloga sto svi od toga sporta hoce da nesto cvaknu. Iako sam navijac Zelje nije mi ni malo drago to sto se desava u tako velikom klubu kao sto je Sarajevo i na kraju krajeva klubu koji je iz mog grada. Bez obzira na svi netrpeljivost nikada mi ne moze biti vazniji i drazi Siroki, Borac ili bilo koji drugi klub iz BiH od kluba koji je dio mog zivota bez obzira sto ne navijam za njega. Zato dobro razmislite kome dajete podrsku jer ovakvi tipovi nikada nece niti jednom sportskom kolektivu donijeti dobro, nego samo suplju pricu koja ce pokrivati njihove lopovluke.
Neelix

#8304 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

sto li vas boli blekic toliko :-)

sta sad, ako je mirza dijete sarajeva treba mu pustiti da nas jebe kako hoce, petlja, laze, "strucno" vodi...

samo vi o svom poslu, a nama ce blekic insalah opet na kormilo.
leo karan

#8305 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

mrchinho wrote:
leo karan wrote:igraci su izmanipulisani, malo im je napunjena glava, a i vidjeli su da su blekici odstupili
i sad im nista ne preostaje nego da podrze mirzu
u suprotnom mogu se pozdraviti s prvih 11
oni su u nezahvlanoj situaciji i koristi ih se
ne moze se od igraca ocekivati da vode blekicevu borbu i borbu UNFKS-a i BP-a

nemojte ne igrace (osim avidica i ihtijarevica :D ), grehota je
pa ako svi igraci skupa podrze blekica, ko ce igrati ako njih odstrani...samo zajenistvo igraca i navijaca sada moze donijeti pozitivan rezultat
u strahu su velike oci
nerealno je ocekivati da igraci vode tu bitku
momci od nekih 24, 25 godina koji zive sami, daleko od svoje kuce, kojima je egzistencija upitna
kazem grehota je njih izlagat u prvi plan
The 51st State

#8306 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

hrasno38 wrote:Vjerovatno ne postoji sportski klub u drzavi koji ne vode lopovi ili bolje receno ljudi koji nemaju blage veze sa sportom. Tako je i u Sarajevu, Zelji a vjerovatno se svi citali sta se desava i u KK Bosni. Ali mi nije jasno kako vecina moze da brani jednog Blekica koji prije nego sto je dosao u Sarajevo je prozivan radi raznoraznih afera i kradja. Za razliku od svih njih Mirza Varesanovic je dijete Sarajeva, jedan od plejade najboljih igraca koji su igrali u bordo dresu i staviti njega iza jednog kriminalca je stvarno neumjesno. Nije sve ovo od jucer u Sarajevu. Sport je srozan do najnizeg nivoa upravo iz razloga sto svi od toga sporta hoce da nesto cvaknu. Iako sam navijac Zelje nije mi ni malo drago to sto se desava u tako velikom klubu kao sto je Sarajevo i na kraju krajeva klubu koji je iz mog grada. Bez obzira na svi netrpeljivost nikada mi ne moze biti vazniji i drazi Siroki, Borac ili bilo koji drugi klub iz BiH od kluba koji je dio mog zivota bez obzira sto ne navijam za njega. Zato dobro razmislite kome dajete podrsku jer ovakvi tipovi nikada nece niti jednom sportskom kolektivu donijeti dobro, nego samo suplju pricu koja ce pokrivati njihove lopovluke.
PREDMET: Saopštenje za javnost

Poštovani,

FK Sarajevo je najveći klub u Bosni i Hercegovini. Ako Nihad Baljak, Mirsad Alihodžić, Salko Čimić i Senad Merdanović ostanu na bilo kojoj poziciji u našoj svetinji, izražavamo opravdanu bojazan da ćemo postati nižerazredni klub čija će se tradicija i ugled izgubiti u crnilu koje trenutno vlada u Klubu a koje je predvođeno pogubnom politikom i načinom vođenja Kluba od strane gore pobrojanih. Koristimo priliku da obavijestimo širu javnost da UNFKS i Horde zla neće dati podršku bilo kojem narednom rukovodstvu u kojem će nabrojana četvorka participirati.

Izražavamo punu podršku Bordo prijateljima kao udruženju, kao i biznis planu koji je prezentovan sa njihove strane na skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo iz juna mjeseca ove godine.

Za kraj pozivamo nadležne institucije da se ozbiljno i temeljno pozabave poslovanjem Fudbalskog Kluba Sarajevo u toku mandata gore navedene četvorke.

S poštovanjem,

UNFKS

a sad prepravi post.
hordas 87

#8307 Re: FK Sarajevo

Post by hordas 87 »

nista onda sad protiv drine najbolje bi bilo kad bi kapije sjevera bile zatvorene i sjever prazan a otici na istok pa zajedno sa pitarima je**t mame ovima iz uprave,mirzi, i pojedinim igracima....
karanana

#8308 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

a protiv drine se igra?! nije bas atraktivan protivnik ali cak i ja kontam doci na istok ako ne bude kise. haha, sad kad na drinu dodje 7-8 milja.
sistematski pregled

#8309 Re: FK Sarajevo

Post by sistematski pregled »

Najviše mi smeta što sada naše "legende" šute! Svi oni znaju za lopovluke Baljka & co, ali niko se ne oglašava! Gdje ste sad legende, osudite Baljka, merdana, mirsu! P.icke!!!
A ovi padobranci nikako da shvate o čemu se radi ili se prave ludi!!! Ima li Adi koju prijavu ili marifetluk? Rešo? Namjerno se kače samo na Blekića kao da je on jedini u ovoj priči. Licemjerno i podlo!

P.S. Igrače ne treba osuđivati, dovedeni su u nezgodnu poziciju i čisto sumnjam da smiju nešto reći kontra Mirze. Ja ih shvatam.
sjever76

#8310 Re: FK Sarajevo

Post by sjever76 »

obozavam kad nam strumpfovi savjetuju sta je za nas bolje. mislim stvarno zanaju ljudi komplet situaciju u klubu jer su godinama na stadionu sa nama samo ih mi ne primjecujemo.

fakat ajde malo ozbiljnosti unesite. ja ne znam sta se u selji desava i ne zanima me. kad ste vi ovakve borbe vodili sa raznoraznim predsjednicima godinama mene je zivo bolila neka stvar ko je dijete zelje a ko nije i kome ide biznis na posten nacin a ko malo svera. ne kontam otkud tolika sloboda da sebi uzimate pravo da dajete sud o necemu oko cega pojima nemate. blekic mozda nije cvjecka ali i kod vas ima ljudi bas takvog profila.

da podcrtam, nije blekic sam. on licno nije ni meni prvi izbor ali je stao iza bordo prijatelja i tog plana i dok god se drzi toga neka ga. to sto je on vas nazvao ciganima (upravu selje ne sve navijace) nema nikakve veze sa ovom nasom borbom. jasno da ga zbog toga mrzite ali sta cu vam ja.

nije niko od navijaca sarajeva kriv sto vi imate hrpu nekakvih udruzenja koja se za nista ne pitaju. mi imao udruzenje navijaca (vode tribinu) i bp1946 koji vode sve ostalo u saradnji sa ovim prvim.

SVI DUSEBRIZNICI ZAPAMTITE OVO. 95% NAVIJACA SARAJEVA STOJI IZA UNFKS I BP.IMAJTE TO NA UMU UVIJEK.
Last edited by sjever76 on 12/11/2010 10:26, edited 1 time in total.
Nogatrans

#8311 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

Dusa me boli sta se desava sa mojim klubom,srce hoce da mi pukne!! Ali nije mi jasno da je toliko ljudi upravo protiv igraca i Mirze to mi nikako ne ide u glavu. Oni su ti koji su ginuli na terenu i svaki bod donijeli kuci. Uglavnom podrzavao sam Blekica jer sam mislio da pravi pravu stvar al poslije svega ovoga mislim da i njegova maslo nije za Ramazana.

Mislim da bi bilo najbolje da svi koji su dosad bili u klubu napuste pozicije i dodu novi ljudi!!
smaja_

#8312 Re: FK Sarajevo

Post by smaja_ »

Kakav licemjer,glupan,jad i lazov moras biti pa da das izjavu i satro demantujes nesto sto je sluzbeni papir (dokument) kluba,potpisano i ovjereno od strane odgovorne osobe,pa bolan Mirza kako te nije stid...

Smatram da je period koji je provela ova uprava na pozicijama,jako kvaliteno iskoristen,kako zbog svih onih cinjenica koji se vide iz ovih papira,tako i ono sto me posebno raduje zbog cinjenice,da smo po prvi put u situaciji da imamo/imali (u po meni nepovoljnijem polozaju) svoje ljude unutar kluba BP.Po prvi put smo u situaciji da imamo uvid u vecinu malverzacija,neprofesionalizma ,situaciji da protiv njih pricamo dokazima,i da se ti dokazi mogu valjano upotrijebiti.

Do juce je su se ovakve stvari klupske problematike,i problema sa kojima se klub suocava uglavnom pricale onako izokola,bez (dovoljno) spominjanja pravih krivaca,njihovih nedjela ,situacija,sira javnost vrlo slabo upoznata.Dok sad imamo situaciju da uperimo prst u krivce,prozovemo ih za sve propuste ,malverzacije,kradju,sukobe interesa,rad protiv kluba,sumnjive ugovore,neprofesionalizam i jos puno toga, prozovemo ih za njihovo dogogodisnje sistematsko unistavanje kluba,i da sve to potkrijepimo valjanim dokazima.I to treba iskoristiti ...

Ono sto se nadam da cemo se sad svi mobilizirati,osmisliti pravi niz razlicitih akcija,udariti ih sa svih strana,na razne nacine napraviti pritisak pozvati na odgovornost za sve gore navedeno,od konstantnog prozivanja ,putem medija ,na utakmicama pa na kraju krajeva i prijetnjama , pa i silom (u krajnjem,nepovoljnijem slucaju) ukoliko bude trebalo, govnima jasno dati do znanja da su dosli do tacke vrenja nase tolerancije, i da je dogorilo, da cemo zgaziti svakog onog kome padne na pamet da se igra sa nasim klubom, da ne pristajemo ni na kakve kompromise glede njihovog statusa i da je vrijeme da odu,jer moramo biti svjesni situacije i prilike koja nam se pruzila da jednom za sva vremena oslobodimo klub uhljupa ,da dodju pravi ljudi i da napokon krenemo nekom uzlaznom putanjom .

Ukoliko sad posustanemo, ne odgovorimo adekvatno,sasvim izvjesno je da cemo jos dugo godina morati trpiti ovakve situacije,i gledati kako nam na nase oci unistavaju klub,kao i da bi mogli potrositi jednu sjajnu generaciju ,mladih,pametnih obrazovanih ljudi,da bi mogli upropastit jednu sjajnu ideju zvanu biznis plan 2010-2014,i na kraju krajeva kroz koju godinu dolaze promjene u nacinu licenciranja po pravilniku UEFA-e,tako da smo sa ovakvim kadrovima u klubu blize nekoj amaterizaciji kluba,padanju na margine.

mirza, zvaljak ,alihodjic,fazlagic,merdanovici i ostali jataci, satro legende kluba (a u stvari svi do jednog grebatori) odlazite!!! "Pokusali ste", uvjerili ste nas 1001 put sta znaci ta vasa "ljubav" prema klubu,odlazite dok je jos vrijeme kako zbog kluba,tako i zbog vas samih,nama je ionako samo ovo ostalo !!!
Last edited by smaja_ on 12/11/2010 10:29, edited 1 time in total.
The 51st State

#8313 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Nogatrans wrote:Dusa me boli sta se desava sa mojim klubom,srce hoce da mi pukne!! Ali nije mi jasno da je toliko ljudi upravo protiv igraca i Mirze to mi nikako ne ide u glavu. Oni su ti koji su ginuli na terenu i svaki bod donijeli kuci. Uglavnom podrzavao sam Blekica jer sam mislio da pravi pravu stvar al poslije svega ovoga mislim da i njegova maslo nije za Ramazana.

Mislim da bi bilo najbolje da svi koji su dosad bili u klubu napuste pozicije i dodu novi ljudi!!
nije niko protiv igraca, ali jeste protiv mirze zato sto je dio kriminalne hobotnice (fala bakire), baljak, alihodzic, fazlagic..., uostalom oni su mu i dali ugovor na 50 mjeseci koji je u potpunosti na stetut FKS i to u vrijeme kada nije imao trenerske licence.
missko

#8314 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

Najmanje ima smisla kritikovat trenera i igrace, nesumljivo da su najveci krivci dugotrajni upravnici klubom, Baljak,Alihodzic,Merdanovic i ostali) al nemamo nista ni od Blekica ni njegovih jer i ako su imali dobre namjere pokazali su da su gluplji i slabiji od ovih u zagradi navedenih i pokupili su se ko p.cke bez ispaljenog metka. Svima su igraci trn u oku a jedini oni obavljaju svoj zadatak, i jos mi je nekako nelogicno umjesat Mirzu u to sve i njegovog punca koji je i punac Seji Kapetanovicu ciji je brat Mirza Kapetanovic i svi su oni dali za Sarajevo vise od ovih Foteljasa 100 puta a nigdje se bar do sada nisu grebali i okoristavali od FKS. Vjerujem da je dosla neka polumasna ponuda za nekog naseg igraca pa se iz nekog razloga nisu mogli rastalit preko racuna. Cuvajte zivce jer SARAJEVO CE BITI SVE DRUGO CE PROCI
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8315 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Nogatrans wrote:Dusa me boli sta se desava sa mojim klubom,srce hoce da mi pukne!! Ali nije mi jasno da je toliko ljudi upravo protiv igraca i Mirze to mi nikako ne ide u glavu. Oni su ti koji su ginuli na terenu i svaki bod donijeli kuci. Uglavnom podrzavao sam Blekica jer sam mislio da pravi pravu stvar al poslije svega ovoga mislim da i njegova maslo nije za Ramazana.

Šta se dešava u Bayernu, nisam upratio?

@sema Može, početi ćemo sa onim osnovnim, majku, oca, nanu, naninu nanu, a onda ćemo postepeno napredovati :D
junkers

#8316 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

iskreno se nadam da BP imaju dovoljno materijala za tužilaštvo i krivičnu aBd.
The 51st State

#8317 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

missko wrote:Najmanje ima smisla kritikovat trenera i igrace, nesumljivo da su najveci krivci dugotrajni upravnici klubom, Baljak,Alihodzic,Merdanovic i ostali) al nemamo nista ni od Blekica ni njegovih jer i ako su imali dobre namjere pokazali su da su gluplji i slabiji od ovih u zagradi navedenih i pokupili su se ko p.cke bez ispaljenog metka. Svima su igraci trn u oku a jedini oni obavljaju svoj zadatak, i jos mi je nekako nelogicno umjesat Mirzu u to sve i njegovog punca koji je i punac Seji Kapetanovicu ciji je brat Mirza Kapetanovic i svi su oni dali za Sarajevo vise od ovih Foteljasa 100 puta a nigdje se bar do sada nisu grebali i okoristavali od FKS. Vjerujem da je dosla neka polumasna ponuda za nekog naseg igraca pa se iz nekog razloga nisu mogli rastalit preko racuna. Cuvajte zivce jer SARAJEVO CE BITI SVE DRUGO CE PROCI
klasicno pitarsko razmisljanje, u onom najnaivnijem, a istovremeno zlonamjernom kontekstu. znace li tebi ista rijeci sistem, pravo, postenje?
emigrazione

#8318 Re: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ne daju pristup ljudima koji su u stanju da klub dignu finansijski, kakav biogradilic i fazlagic i ostali lezihljebovici koji jos zive u vrijeme kad je drzava stajala iza svakog kluba pa tako i iza sarajeva. Mamu ti jebem sta ako si igracka legenda nisi i nikad neces biti iznad kluba taman da si maradona, od danas za mene si jedan supak klasicni a po dobrom neka te se moj dedo sjeca ko te jebe
Nogatrans

#8319 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

1946 wrote:

@sema Može, početi ćemo sa onim osnovnim, majku, oca, nanu, naninu nanu, a onda ćemo postepeno napredovati :D

Kakve veze ima Bayern sa ovim ?
missko

#8320 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

Nogatrans wrote:
1946 wrote:

Kakve veze ima Bayern sa ovim ?
Pa na osnovu tvog avatara se dalo zakljucit da ti je drugi klub pri srcu , i mene si malo zbunio al skontalo se :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8321 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Nogatrans wrote:Kakve veze ima Bayern sa ovim ?
Pa iz ovoga
Nogatrans wrote:Dusa me boli sta se desava sa mojim klubom,srce hoce da mi pukne!!
Vidim ti avatar, vidim gdje imaš najviše postova, zbrojiš 2 i 2 i dobiješ - Bayern. Valjda što loše stoje na tabeli pa ti srce puca?
Samo ne kontam što sve to na temi o FK Sarajevo :?
hordas 87

#8322 Re: FK Sarajevo

Post by hordas 87 »

nisu Blekic i ostali tako glupi kako mislite, ovo je dobar potez sto su ovako odma javno odsupili od funkicije i direktno imenovali, jer ja koliko se sjecam godinama smo se borili da otjeramo te ljude pa su svi pricali da nam je neko ko ce ih javno prozvati ...ovako imaju sad punu medijsku paznju, i hvala im na tome sto su stali sto nisu pali sa njima u tal.. mozete vi pricati sta hocete samo ti isti igraci i trener koji ginu tako za svoj dres samo mi recite sto to niste pricali do neki dan kad je mirza govorio da igra bolje bez svojih navijaca, kako to da nemogu šb pobjediti daj te ljudi malo ozbiljnosti, i mirza kao trener nije zreo, pa jbt on u 85 min hoce nesta da promjeni ubacuje igrace da preokrene rezultat cccc

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO
junkers

#8323 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

1946 wrote:

kućnu listu :x
Sarajevski

#8324 Re: FK Sarajevo

Post by Sarajevski »

teks srca, nakon neprospavane noci, nakon trideset godina provedenih na kosevu, ja vise ne idem na utakmice sarajeva. ni ja, ni moj otac ni moj brat
ne dam im te pare, ne zelim gledati to. dosta je. ovakvo sarajevo mene vise ne zanima. ima teletekst, imaju prenosi, ima internet sa rezultatima, ali na kosevo dok je ova bagra tu ja ne idem
kada pobijede, skakacu po kuci, ljubiti dijete, pjevacemo nas dvojica mi smo divovi, kada izgubimo, sjedicu na balkonu i zmarit jednu za drugom, al na istok vise ne idem
eto vam, bujrum radite sta hocete. al necete dokle hocete
Nogatrans

#8325 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

1946 wrote:
Nogatrans wrote:Kakve veze ima Bayern sa ovim ?
Pa iz ovoga
Nogatrans wrote:Dusa me boli sta se desava sa mojim klubom,srce hoce da mi pukne!!
Vidim ti avatar, vidim gdje imaš najviše postova, zbrojiš 2 i 2 i dobiješ - Bayern. Valjda što loše stoje na tabeli pa ti srce puca?
Samo ne kontam što sve to na temi o FK Sarajevo :?
Sad ako je moj avatar logo Bayerna vi ste veci navijaci od mene sto ste sad stavili grb Sarajeva ,smijesno. Avatar stoji vec duze vrijeme i naravno da samim tim simpatisem i Bayern.

Ionako slabo ovdje sta pisem jer i ne vrijedi.
Locked