SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- exliberal
#8301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
meni je tako rodjak poginuo...vracao se iz skole i zaledjena bara ....djeca ko djeca ajde da se klizemo....pao i nije ustao......11 godina
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja se sjećam svog identičnog padaexliberal wrote:meni je tako rodjak poginuo...vracao se iz skole i zaledjena bara ....djeca ko djeca ajde da se klizemo....pao i nije ustao......11 godina
što jednom pročitah, da ljudi znaju koliko im je smrt blizu, nikad ne bi iz kuće izašli... a masa ljudi u svijetu opet pogine od klizavih pločica u kupatilu
-
ssmmiilleeyy
#8303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zao mi je ovog momka pravo
Samo mi je zasmetalo na temi o ljudima koji su doselili u Sarajevo. Npr negdje sam na forumu procitao da ljudi porijeklom iz Istocne Bosne mrze Sarajevo. Nikako ne kontam to razmisljanje,jos me vrijedja da samo ljudi koji dolaze sa strane prave probleme u Sarajevu?
Dakle moji su iz Istocne Bosne,Dedo mi je pricao da je u Sarajevu bilo 150 hiljada stanovnika dok je on bio mlad (dok je radio u njemu) Sad je problem sto je neko rodjen negdje drugo ili ne daj boze sto se iz Inostranstva doselio u Sarajevo.Opet se vracamo na isto,ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. Evo uzmimo Primjer : Brajlovica, porodice Bekto,Bunjo i onog covjeka sto je vlasnik kompanije za proizvodnju Oružja (iz Goražda)+ hiljade njih koji su uspjesni. i zbog nekih ljudi pojedinci na ovom forumu prozivaju sve ostale.to mi jako smeta
Ono što mi smeta u Sarajevu jeste da se svako voli baviti tudjim problemima iskreno mene ne zanima kako je bilo ko od gore pomenutih stekao Bogatstvo. Zasto ? Zato sto postoje institucije koje su na drzavnom/kantonalnom/Federalnom Budzetu i koji se zaduzene da obavljaju svoj posao
Toliko od mene
Samo mi je zasmetalo na temi o ljudima koji su doselili u Sarajevo. Npr negdje sam na forumu procitao da ljudi porijeklom iz Istocne Bosne mrze Sarajevo. Nikako ne kontam to razmisljanje,jos me vrijedja da samo ljudi koji dolaze sa strane prave probleme u Sarajevu?
Dakle moji su iz Istocne Bosne,Dedo mi je pricao da je u Sarajevu bilo 150 hiljada stanovnika dok je on bio mlad (dok je radio u njemu) Sad je problem sto je neko rodjen negdje drugo ili ne daj boze sto se iz Inostranstva doselio u Sarajevo.Opet se vracamo na isto,ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. Evo uzmimo Primjer : Brajlovica, porodice Bekto,Bunjo i onog covjeka sto je vlasnik kompanije za proizvodnju Oružja (iz Goražda)+ hiljade njih koji su uspjesni. i zbog nekih ljudi pojedinci na ovom forumu prozivaju sve ostale.to mi jako smeta
Ono što mi smeta u Sarajevu jeste da se svako voli baviti tudjim problemima iskreno mene ne zanima kako je bilo ko od gore pomenutih stekao Bogatstvo. Zasto ? Zato sto postoje institucije koje su na drzavnom/kantonalnom/Federalnom Budzetu i koji se zaduzene da obavljaju svoj posao
Toliko od mene
Last edited by ssmmiilleeyy on 20/05/2011 19:43, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja sam samo to naveo, jer se mnogi smatraju "sarajevskom rajom", ali mnoge prezimena nepogrešivo otkrijussmmiilleeyy wrote:Zao mi je ovog momka pravo![]()
![]()
![]()
Samo mi je zasmetalo na temi o ljudim koji su doselili u Sarajevo. Npr negdje sam na forumu procitao da ljudi porijeklom iz Istocne Bosne mrze Sarajevo. Nikako ne kontam to razmisljanje,jos me vrijedja da samo ljudi koji dolaze sa strane prave probleme u Sarajevu?
Dakle moji su iz Istocne Bosne,Dedo mi je pricao da je u Sarajevu bilo 150 hiljada stanovnika dok je on bio mlad (dok je radio u njemu) Sad je problem sto je neko rodjen negdje drugo ili ne daj boze sto se iz Inostranstva vratio u Sarajevo.Opet se vracamo na isto,ne smijemo stavljati sve ljude u isti koš. Evo uzmimo Primjer : Brajlovica, porodice Bekto,Bunjo i onog covjeka sto je vlasnik kompanije za proizvodnju Oružja (iz Goražda)+ hiljade njih koji su uspjesni. i zbog nekih ljudi pojedinci na ovom forumu prozivaju sve ostale.to mi jako smeta
Ono što mi smeta u Sarajevu jeste da se svako voli baviti tudjim problemima iskreno mene ne zanima kako je bilo ko od gore pomenutih stekao Bogatstvo. Zasto ? Zato sto postoje institucije koje su na drzavnom/kantonalnom/Federalnom Budzetu i koji se zaduzene da obavljaju svoj posao![]()
![]()
Toliko od mene
Ne brini, i ja sam ponosni ne-Sarajlija
- kokuz_sa
#8305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
raja se upali radi toga sto u crnoj hronici tesko moze se nac sarajevsko prezime(ono cisto) nego sva su neka s primjesom bliskoistocnih komsija..
i eto
rad tog frka nastane..
i eto
rad tog frka nastane..
- respo
#8306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma to su samo bezveze price sto se tice toga ko je odakle
evo ja sam sarajlija pa se nekad sramim sto sam isti taj sarajlija
jer kako je ko odgojen kako se ko ponasa cime se ko bavi ne odredjuje mjesto rodjenja nego mnogo drugih stvari posebno nakon rodjenja
tako da te price joj ovi dosli zauzeli nam grad meni je najgora verzija izvlacenja na trenutnu situaciju
sto se tice bicikliste zao mi je
opet kad pogledate on je sam sebi kriv radi tog nekog dokazivanja pred rajom trebama kim vec
sad da vam ispricam sta se maloprije desilo meni
za pocetak srecom nisam imao oruzje kod sebe vjerujem da bi citali o meni u crnoj hronici kako sam ubio covjeka
i srecom po mene izbjegavam bilo kakve konflikte al u tom trenutku da sam imao oruzje pucao bi
e ovako to se desavalo na potezu c vila socijalno u saobracaju
prestrojim se iz trake u traku i stariji covjek sa zenom isto izleti pred mene bez zmigavca iz iste trake samo sto sam se ja prestrojio
srecom nije bilo nikog u krajnjoj lijevoj pa sam izbjegao udes
i uporedno mi dodjemo kad govori on ne znam voziti
ja rekoh pa gdje ti je zmigavac
kad on nesto rece nisam cuo i ja mu odgovorim pusi qrac i krenem dalje na gas prestrojim se fino u srednju ispred njega sa zmigavcem
e sada on mene pocne pratiti
onda se prestroji i koci ispred mene
pretpostavio sam to pa sam usporio da mogu fino zakociti
i tako me presretao do socijalnog
stanem na semafor i covjek izadje iz auta
i pocne govoriti kome ti da pusi kurac
i prvo pokusa pocupati po glavi
i jednom ili 2 puta me odozgo udari po glavi
okolo kako sam primjetio raja gleda i nisam htio nista izlaziti i praviti jos veci problem
kao sto na pocetku rekoh srecom da u tom trenutku nisam imao oruzje pucao bi
al eto srecom prodje me to brzo pa skoro da sam i "zaboravio"
e sada pitanje za ove advokate pravnike fazone
zapamtio sam koje je auto i prva 3 broja tablice jel mogu kakav postupak pokrenuti jer ne zelim da mu se svetim fizicki
znam da nije crna hronika izvinjavam se al nisam znao gdje da stavim ovo
evo ja sam sarajlija pa se nekad sramim sto sam isti taj sarajlija
jer kako je ko odgojen kako se ko ponasa cime se ko bavi ne odredjuje mjesto rodjenja nego mnogo drugih stvari posebno nakon rodjenja
tako da te price joj ovi dosli zauzeli nam grad meni je najgora verzija izvlacenja na trenutnu situaciju
sto se tice bicikliste zao mi je
opet kad pogledate on je sam sebi kriv radi tog nekog dokazivanja pred rajom trebama kim vec
sad da vam ispricam sta se maloprije desilo meni
za pocetak srecom nisam imao oruzje kod sebe vjerujem da bi citali o meni u crnoj hronici kako sam ubio covjeka
i srecom po mene izbjegavam bilo kakve konflikte al u tom trenutku da sam imao oruzje pucao bi
e ovako to se desavalo na potezu c vila socijalno u saobracaju
prestrojim se iz trake u traku i stariji covjek sa zenom isto izleti pred mene bez zmigavca iz iste trake samo sto sam se ja prestrojio
srecom nije bilo nikog u krajnjoj lijevoj pa sam izbjegao udes
i uporedno mi dodjemo kad govori on ne znam voziti
ja rekoh pa gdje ti je zmigavac
kad on nesto rece nisam cuo i ja mu odgovorim pusi qrac i krenem dalje na gas prestrojim se fino u srednju ispred njega sa zmigavcem
e sada on mene pocne pratiti
onda se prestroji i koci ispred mene
pretpostavio sam to pa sam usporio da mogu fino zakociti
i tako me presretao do socijalnog
stanem na semafor i covjek izadje iz auta
i pocne govoriti kome ti da pusi kurac
i prvo pokusa pocupati po glavi
i jednom ili 2 puta me odozgo udari po glavi
okolo kako sam primjetio raja gleda i nisam htio nista izlaziti i praviti jos veci problem
e sada pitanje za ove advokate pravnike fazone
zapamtio sam koje je auto i prva 3 broja tablice jel mogu kakav postupak pokrenuti jer ne zelim da mu se svetim fizicki
znam da nije crna hronika izvinjavam se al nisam znao gdje da stavim ovo
- Bullet Tooth Tony
#8307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zasto si mu psovao ? , ako si spreman da nekome koga ne znas psujes budi spreman i da izadjes i udaris/popijes saku .... skontao sam da je mnogo lakse reci izvini i predeverat sve to jer je cudan vakat dosao , ne pada mi napamet da primim metak zbog zmigavca
- respo
#8308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nisam psovao nego sam mu rekao pusi q
al ako cemo tako onda da nabavim oruzje pa onda da budem kao onaj u kediju onom od neki dan
da sam ga fizicki napao ili ugrozio bilo kako onda bi bio spreman za saku pa cak i batine al ovako ?
edit
da je rekao izvini ili nesto rekao bi uredu nisi me mozda vidio ili nesto
al odgovoriti ne znam voziti sta hoces
a na pitanje gdje ti je zmigavac je poceo nesto pricati sigurno nije poceo izvini ne radi mi zmigavac jer sam vidio po rekaciji da je vjerovatno i on meni rekao boli te sto ja nemam ili sl al necu u to ulaziti jer nisam cuo
znaci sljedeca kupovina pistolj
pa onda sve ostale potrepstine
al ako cemo tako onda da nabavim oruzje pa onda da budem kao onaj u kediju onom od neki dan
da sam ga fizicki napao ili ugrozio bilo kako onda bi bio spreman za saku pa cak i batine al ovako ?
edit
da je rekao izvini ili nesto rekao bi uredu nisi me mozda vidio ili nesto
al odgovoriti ne znam voziti sta hoces
a na pitanje gdje ti je zmigavac je poceo nesto pricati sigurno nije poceo izvini ne radi mi zmigavac jer sam vidio po rekaciji da je vjerovatno i on meni rekao boli te sto ja nemam ili sl al necu u to ulaziti jer nisam cuo
znaci sljedeca kupovina pistolj
pa onda sve ostale potrepstine
- metar_drva
#8309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ovo
ko te jebe, šta se qrčiš!
pa ovorespo wrote: sto se tice bicikliste zao mi je
vodi do ovogarespo wrote: kad on nesto rece nisam cuo i ja mu odgovorim pusi qrac i krenem dalje na gas prestrojim se fino u srednju ispred njega sa zmigavcem ...
i do ovoga;respo wrote:i jednom ili 2 puta me odozgo udari po glavi
ko te jebe, šta se qrčiš!
a ovdje si ispao pička 1/1 i muda su ti ko prepeličja jaja. jebo te pištolj, baš si mangup, nema šta.respo wrote:okolo kako sam primjetio raja gleda i nisam htio nista izlaziti i praviti jos veci problem
- respo
#8310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mozda jesam ispao picka i neka sam al bar nisam primitivac
i sada kad razmislim drago mi je sto nisam drugacije postupio
da sam izasao poceo se saketati i sl
i kada bi to kasnije izaslo u novinama ili negdje bilo bi narkoman napao porodicnog covjeka sa zenom bio u autu itd
edit sto se tice mog prestrojavanja bilo je regularno jer je u ovoj traci kojoj sam bio vidio da je ispred guzva pa sam se prestrojio znaci nit sam se dokazivao nesto nit njemu prkosio s tim
i kada bi to kasnije izaslo u novinama ili negdje bilo bi narkoman napao porodicnog covjeka sa zenom bio u autu itd
edit sto se tice mog prestrojavanja bilo je regularno jer je u ovoj traci kojoj sam bio vidio da je ispred guzva pa sam se prestrojio znaci nit sam se dokazivao nesto nit njemu prkosio s tim
Last edited by respo on 20/05/2011 20:26, edited 1 time in total.
- metar_drva
#8311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
al zato bi ti njemu pokazao ko je gazda da si imao pištolj. glupa ti je priča, ali neviđeno. u startu si trebao iskulirat uvaljivanje i vozdra. manje bi se nervirao nego sad.respo wrote:mozda jesam ispao picka i neka sam al bar nisam primitivac
- respo
#8312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kazem ti u tom datom momentu da mi je bio pri ruci pucao bi al je to nerazmisljajuci
al kao sto rekoh drago mi je sto nisam drugacije postupio jer bi se vjerovatno sada kajao
kako cu iskulirati kad ti se kreten uvali tako da ti zamalo napravis sudar
naravno da se iznerviras u trenutku i da ces odgovoriti
al kao sto rekoh drago mi je sto nisam drugacije postupio jer bi se vjerovatno sada kajao
kako cu iskulirati kad ti se kreten uvali tako da ti zamalo napravis sudar
naravno da se iznerviras u trenutku i da ces odgovoriti
- kokuz_sa
#8313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kad kupujes auto gledas kakvu opremu ima..abs,servo podizaci klima
i standardna oprema PALICA upravo radi ovih desavanja..kad sta slicno bude izlazis iz auta s palicom mlatnes po zubima i onda pitas sta bilo sto si stao
i standardna oprema PALICA upravo radi ovih desavanja..kad sta slicno bude izlazis iz auta s palicom mlatnes po zubima i onda pitas sta bilo sto si stao
- helpdesk
#8314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
E moj Respo, pa gdje ćeš levata čekat u autu otvorenog prozora
. Ili izađi da se biješ ili bježi. Nisi se ti nikad mariso meni se čini 
- respo
#8315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma sada me je proslo al eto samo da ispricam sta se desilo
volio bi da neko napise i neko od ocevidaca (ako je bio koji forumas tu i sve vidio ) napise njegovu verziju kako je vidio da ne bi bilo drugi kriv ja nisam
sreca glava je bosanska pa je podnijela udarce koji srecom nisu bili jaki nego dlanom odozgo (nije sakom a da je nanio ozljede ne bi se premisljao ni ustrucavao sekunde nego bi izasao pa neka dobijem i batine
volio bi da neko napise i neko od ocevidaca (ako je bio koji forumas tu i sve vidio ) napise njegovu verziju kako je vidio da ne bi bilo drugi kriv ja nisam
sreca glava je bosanska pa je podnijela udarce koji srecom nisu bili jaki nego dlanom odozgo (nije sakom a da je nanio ozljede ne bi se premisljao ni ustrucavao sekunde nego bi izasao pa neka dobijem i batine
- helpdesk
#8316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Haj dobrorespo wrote:ma sada me je proslo al eto samo da ispricam sta se desilo
- respo
#8317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma jesam se mariso fazon je bio da su prozori bili zatvoreni a krov spusten i nisam ocekivao da ce izaci jer je ipak sa zenom bio u autuhelpdesk wrote:E moj Respo, pa gdje ćeš levata čekat u autu otvorenog prozora. Ili izađi da se biješ ili bježi. Nisi se ti nikad mariso meni se čini
jbg ispo ckapi drugi put vidjet cemo ako bude slicna situacija
edit
i zajebalo me sto sam bio vezan jbg pa nisam mogao izaci na foru
- helpdesk
#8318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Drugi put se nemoj dovodit u situaciju da neko poželi da se pomariše sa tobom. 
- respo
#8319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
drugi put ce biti drugacije
onaj "kljuc" za tocak vise nije u gepeku
a na svu srecu sada je neki teleskopski
onaj "kljuc" za tocak vise nije u gepeku
a na svu srecu sada je neki teleskopski
- helpdesk
#8320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ama nemoj, nisi ti od tog posla. Ako izađeš i još ako izvadiš ključ nema povratka.
Bolje prouči nešto u sebi drugi put, nabaci olimpijski osmjeh i svojim putem.
Bolje prouči nešto u sebi drugi put, nabaci olimpijski osmjeh i svojim putem.
- Edin H.
#8321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ufatio te na foru levat, nisi ocekivao i sta je tu je, desi se.
Zato ja i drzim metalnu palicu pri ruci, ako se nekome ne dopadaju moji komentari, ali kao sto ti covjek kaze, ako je potegnes, nema nazad.
Ipak treba reci (ne kazem da mozda i ja to ne bi uradio) da si prvi poceo vrijedjati, mogao si i na drugi nacin pokazati nezadovoljstvo.
Ipak nije ni on smio reagovati fizickim napadom.
Problem je sto imas samo tri broja njegove tablice, tako da ces murija tesko skontati ko je frajer, a izgleda nemas nikakvih svjedoka.
Jesi li bio kod ljekara da prijavis povrede?
Zato ja i drzim metalnu palicu pri ruci, ako se nekome ne dopadaju moji komentari, ali kao sto ti covjek kaze, ako je potegnes, nema nazad.
Ipak treba reci (ne kazem da mozda i ja to ne bi uradio) da si prvi poceo vrijedjati, mogao si i na drugi nacin pokazati nezadovoljstvo.
Ipak nije ni on smio reagovati fizickim napadom.
Problem je sto imas samo tri broja njegove tablice, tako da ces murija tesko skontati ko je frajer, a izgleda nemas nikakvih svjedoka.
Jesi li bio kod ljekara da prijavis povrede?
- helpdesk
#8322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ova Respova dogodovština je školski primjer kako fino dijete, momak može sebe dovest u glupu situaciju. A radi čega puniti crnu hroniku? Radi papka koji hoće da se pokaže pred djevojkom ili ženom. Još ako i druga strana želi isto
, ccccc.
Zajeban je vakat, ljudi su nervozni, masa ih ima PTSP (jel se tako kaže). Nekad je bilo lakše, pošaketaš se i to je to. Sada možeš očekivat, paser, ključ za gume, palicu, nož ili pištolj.
Zajeban je vakat, ljudi su nervozni, masa ih ima PTSP (jel se tako kaže). Nekad je bilo lakše, pošaketaš se i to je to. Sada možeš očekivat, paser, ključ za gume, palicu, nož ili pištolj.
- Azamo
#8323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja bi se moj respo onda svaki dan najmanje 5 puta pobio radi sličnih i gorih situacija.To nije riješenje iz početka sam se i ja ljutio galamio čak sam se i par puta poguro i onda sam shvatio da to neće prestati.Ja se svaki dan po cijeli dan vozam po gradu situacija milion.Evo danas neka djevojka/žena oklijevala i na kraju se popriječila ispred mene jer je do zadnjeg trena bila neodlučna dali skrenuti ili nastaviti pravo. Kraju lađu i ne nerviraj se jer ne pomaže samo ćeš sebi otežati i nedaj da te ovi lože bezveze jer ćeš dobiti batine bezveze
- respo
#8324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa dobro desilo se
znam dobro da kad potegnem nema vracanja al onda sigurno i druga strana ne bi tako postupala kad bi vidjela palicu pistolj nesto trece
ako je vrijedjanje pusi q onda ok prvi sam poceo vrijedjati
opet njegov komentar ne znam voziti sta hoces po meni ne dolikuje covjeku od nekih 50-55 godina
i po meni ne dolikuje da se ja s njim nesto fizicki razracunavam ako bas nesto ne zagusti
kao sto rekoh nemam povreda nikakvih tako da nisam imao potrebe da idem u hitnu ambulantu ili bilo gdje
rekoh da je bila kakva povreda takva izasao bi pa sta ko dobije batine ja ili on
zato me valjda i sve to proslo tako brzo
al me grize trenutno sto je takvo ponasanje sasvim normalno izgleda da nekoga napadnes fizicki
a sto se tice tablice i 3 broja valjda bi nasli po marki auta koje vozi jer nije bas cesto kao golf
cisto bi to htio samo zbog policije da mu dodje na vrata i da zna da je i policija upoznata s tim
znam dobro da kad potegnem nema vracanja al onda sigurno i druga strana ne bi tako postupala kad bi vidjela palicu pistolj nesto trece
opet njegov komentar ne znam voziti sta hoces po meni ne dolikuje covjeku od nekih 50-55 godina
i po meni ne dolikuje da se ja s njim nesto fizicki razracunavam ako bas nesto ne zagusti
kao sto rekoh nemam povreda nikakvih tako da nisam imao potrebe da idem u hitnu ambulantu ili bilo gdje
rekoh da je bila kakva povreda takva izasao bi pa sta ko dobije batine ja ili on
al me grize trenutno sto je takvo ponasanje sasvim normalno izgleda da nekoga napadnes fizicki
a sto se tice tablice i 3 broja valjda bi nasli po marki auta koje vozi jer nije bas cesto kao golf
cisto bi to htio samo zbog policije da mu dodje na vrata i da zna da je i policija upoznata s tim
- metar_drva
#8325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da se razumijemo, ja uopšte nisam za te neke tuče, kurčenja, potezanja oružja i sl. isto ako što si se i ti mogao iskulirat, to vrijedi i za njega. al eto, on je morao pokazat da je frajer... mislim, treba nastojat izbjeć takve situacije. to znači da neko treba preć preko nečega, al kao što švabo osim reče, mi smo sujetni i teško se natjeramo progutat knedlu i preć preko nekih stvari (koje su u suštini nebitne).respo wrote:pa dobro desilo se