SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ductus Holedocus

#8301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

kolika je cijena?
Meni treba bas neki mat,da ne sjajim po ovoj vrucini..a imam malo pjegica,koje mi smetaju,pa zato
_EMA_

#8302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Kako vi kombinujete lak za nokte, na nogama i rukama...jel ide ista nijansa ili moze i razlicita?
Ja sam nosila razlicito, i iskreno nisam puno ni razmisljala o tome dok nisam dobila pitanje tipa :shock: ti imas razlicit lak na nogama i rukama? :)
LaCici

#8303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Ne kombinujem, na rukama mi je french sa gelom a na nogama uglavnom crveni lak ili neki boja koze.
harleyquinn

#8304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by harleyquinn »

ja ne volim da mi je isti lak na rukama i nogama, nesto mi dosadno to djeluje :-D
anelie

#8305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

@ ductus,nisam sigurna,mislim da je oko 10ak-12 maraka.mozda i manje.nisam ga kupovala ima i godina.sve nesto kontam da ce ti biti tezak za ljeto,jer meni jest.moze proci navecer,i dobar je, ali danju po vrucini neces se dobro osjecati s tim gustim puderom na licu.ali ti probaj,pa vidi.mozda da odaberes neki laganiji puder a preko t zone malo bacis pudera u prahu?i catrice photofinish meni solidno pokriva,a nije tezak.a pjege su bas slatke :)

ja nikako ne volim ta neka pravila sto se namecu,kao npr. :upari lak za nokte,upari sjenu s odjecom,upari cipele s torbom i sl.ja nosim sta mi se nosi.i ne volim se uparivat :)nije da hodam sarena k'o klaun,ali eto..
imam neki svoj osjecaj sta bi dobro izgledalo i ne slusam druge(imam i manu da mislim da sve znam najbolje :lol: )
BJB

#8306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D U Martimex-u snizenje Guerlain Kiss Kiss ruzeva 50% :D
zamzija

#8307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

anelie wrote: ja nikako ne volim ta neka pravila sto se namecu,kao npr. :upari lak za nokte,upari sjenu s odjecom,upari cipele s torbom i sl.ja nosim sta mi se nosi.i ne volim se uparivat :)nije da hodam sarena k'o klaun,ali eto..
imam neki svoj osjecaj sta bi dobro izgledalo i ne slusam druge(imam i manu da mislim da sve znam najbolje :lol: )
:thumbup:
BJB

#8308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ona akcija u DM-u kupis nesto od Green line kozmetike, dobijes nesto od Revlona, ide..
Meni je prodavacica htjela dati lak, ali sam je zamolila ako ima ista drugo, jer ne volim jake lakove (samo providne, bez, roskaste) i dade mi da izaberem sama od tri sjenila sto su ostala i ja uzela ovo breskvasto..Bas mi je trebalo jos jedno ovakvo..
Image
Ruz je Guerlain Kiss kiss Coral passion, drugi je Catrice crveni 090 Like my High heels, a sjena je Revlon 95 Peach :D
anelie

#8309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anelie »

sviđaju mi se i ruževi i sjena :thumbup:

netko me je davno pitao za onu warm paletu s e-baya.pa napokon mi stigla.stigla je ona jos prije mjesec i po dana,ali sam je narucila da stigne na maminu adresu, a nisam bila kod mame sto godina....uglavnom,evo kakva je uzivo
Image

dosla je u komadu,samo mi se malo rasula ova sjena dolje lijevo,ali zanemarivo.meni se paleta jako sviđa,savrsena za neki dnevni look.sjene su razlicite pigmentiranosti.one mat su malo slabije pigmentirane od onih sa shimmerom.s bazom su i jedne i druge dobre.evo nekih svoceva,bilo mi mrsko sve probavati :) prstom sam ih nanijela na nadlanicu.bez baze ispod.
Image

za 9.5 dolara,meni super.
Cointreau

#8310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cointreau »

anelie wrote:sviđaju mi se i ruževi i sjena :thumbup:

netko me je davno pitao za onu warm paletu s e-baya.pa napokon mi stigla.stigla je ona jos prije mjesec i po dana,ali sam je narucila da stigne na maminu adresu, a nisam bila kod mame sto godina....uglavnom,evo kakva je uzivo
Image

dosla je u komadu,samo mi se malo rasula ova sjena dolje lijevo,ali zanemarivo.meni se paleta jako sviđa,savrsena za neki dnevni look.sjene su razlicite pigmentiranosti.one mat su malo slabije pigmentirane od onih sa shimmerom.s bazom su i jedne i druge dobre.evo nekih svoceva,bilo mi mrsko sve probavati :) prstom sam ih nanijela na nadlanicu.bez baze ispod.
Image

za 9.5 dolara,meni super.

:thumbup:
Ductus Holedocus

#8311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

divne su,hocu i ja :sad:
Rece da su 9,5dolara..a koliko izadje sa postarinom,carinom i ostalim?
zamzija

#8312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Kako znati kad ti je sjena stara ?
Imam neku super sjenu, staru godinu dana - nisam je baš puno otvarala, niti se s njom mackala - ne smrdi mi uopšte...
BJB

#8313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Meni je pravilo dok se vidi na etiketi do kad je rok, koristim je do tog roka, ako se onaj papiric sa rokom upotrebe odlijepi ili skine, onda sve dok nemam nikakve reakcije-trosim..
Imam neke Deborah, znam da im rok istice u ove godine, ali iih uopste ne stavljam...PRevise su praskaste i ne svidjaju mi se, bacicu ih brzo..
Zamzija, ta od godine dana sigurno valja..Ma uostalom stavices podlogu prije sjene.. :mrgreen:
zamzija

#8314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

BJB wrote: Zamzija, ta od godine dana sigurno valja..Ma uostalom stavices podlogu prije sjene.. :mrgreen:
:D E vidiš, tako govori pravi profesionalac :D
A ja sam definitivno amater, tako da mi se podloga sastoji od hidratantne kreme, i maalko pudera u prahu prije sjene, čisto da je fiksira :)
Šta da ti kažem, očajna sam šminkerica - zadnji put sam se našminkala prije mjesec i po dana :lol:
Ductus Holedocus

#8315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Je li neko narucivao sa pika ove neke FM parfeme..NAvodno svi su parfemi orginal,samo druga ambalaza????
boracha

#8316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ma nema sanse da se sjena potrosi za godinu dana, niko ne koristi samo jednu
shin

#8317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by shin »

Ductus Holedocus wrote:Je li neko narucivao sa pika ove neke FM parfeme..NAvodno svi su parfemi orginal,samo druga ambalaza????
:lol: I samo fali onaj cigo presretac da ih prodaje.
Nadinka

#8318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Nova shiseido kolekcija (+pokloncici)
http://malezensketeme.com/post/2302
drekalica28

#8319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Nakon ovog videa......ja se idućih 10 dana ne šminkam....ali nikako. :oops:

Ubistvo prirodne ljepote kozmetičkim sredstvima
alica.k

#8320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

drekalica28 wrote:Nakon ovog videa......ja se idućih 10 dana ne šminkam....ali nikako. :oops:

pa za nadati se da u tih 365 dana nekad i skines sminku :S

ja se slazem sa idejom ali nerealna je, jer nisu skidali nista vec samo dodavali.
BJB

#8321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:D Ja se ne mackam svaki dan, ali recimo ako idem negdje poslom, Boga mi, namackam se jer imam osjecaj da sam tako urednija..A ima dana i kremu preeskocim..
Nakon prvog nanosenja je izgledala normalno.. :D Nanesesh, skines, operes lice, ono se odmori i Jovo-nanovo :D
I nema sanse da ijedna zena za godinu potrosi sedam bocica tekuceg pudera :D ili dva rumenila :D ..
Osim toga nisu sve zene lijepe kao Hannelore Knuts.
BJB

#8322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

drekalica28 wrote:Nakon ovog videa......ja se idućih 10 dana ne šminkam....ali nikako. :oops:

Samo nemoj uduplati kolicinu sminke da nadoknadis.. :lol: :lol: :lol:

Meni je sminkanje zabavno..Odoh se sad prvo nashminkati a onda cistiti kucu. :mrgreen:
alica.k

#8323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

je, ja potrosim otprilike jedan i po tekuci puder za godinu dana, mada mogu razvuc i na jedan obzirom da ga ne stavljam uvijek po citavom licu.
drekalica28

#8324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Nije stvar u tome je realno ili ne.
Svak normalna će skinuti šminku prije nego što legne spavat.
Finta je u količini. Koliko smo "ospjednute" svim tim nekim beauty preparatima. :D
boracha

#8325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ma joj, nista nije dobro kad se pretjera, da pojedes 365 jabuka odjednom ne bi bilo dobro, a svaki dan po jednu je jos i zdravo
Post Reply