Ilegalni migranti u BiH
- Hajvan
#8303 Re: Migranti u BiH
Malo sam sve ovo prespavao…
Ima li podataka kako i kojim kanalima su dosli/dolaze u ovaj bubreg okruzen EU sa svih strana?
Ima li podataka kako i kojim kanalima su dosli/dolaze u ovaj bubreg okruzen EU sa svih strana?
- Sanjarko
#8304 Re: Migranti u BiH
Preko Srbije. Tj., iz Srbije.Hajvan wrote:Malo sam sve ovo prespavao…
-
Niemand
#8305 Re: Migranti u BiH
Ima ih i u gradisci, al ne znam dje budu i imajul kakvu pomoc posto nista nisam citala o tom, al po putu ih ima. Mozda ima neko na forumu iz gradiske i tih tamo krajeva.Dozer wrote: Slazem se. Al' ne da ptica DoDo
Medjutim, ima i druga varijanta - zatvoriti "granicu" izmedju Federacije i RS na pravcima izmedju Bijeljine i Zvornika. Onda ce morati ostati u RS, pa neka se malo i tVica DoDo zadevera.
Ali, za ovo treba imati politicare s mudima u FBiH, a toga, kao sto znamo, nema
- AleksoMKD
#8306 Re: Migranti u BiH
Sada ulaze preko Bugarske ali im je teze jer je put tezi a Bugarska policija ih mlati krvnicki. Plus imaju i "dobrovoljacke milicije" sastavljene od huligana i vucibatina koje idu u "sportski lov" na migrante i tuku is sipkama i bezbol palicama do besvesti a policije im pomaze.Connaisseur Karlin wrote:AleksaMKD
- Connaisseur Karlin
#8307 Re: Migranti u BiH
hvala, za doticne informacijeAleksoMKD wrote:Sada ulaze preko Bugarske ali im je teze jer je put tezi a Bugarska policija ih mlati krvnicki. Plus imaju i "dobrovoljacke milicije" sastavljene od huligana i vucibatina koje idu u "sportski lov" na migrante i tuku is sipkama i bezbol palicama do besvesti a policije im pomaze.Connaisseur Karlin wrote:AleksaMKD
- Hajvan
#8308 Re: Migranti u BiH
Vizionar 1985 wrote:Preko Srbije. Tj., iz Srbije.Hajvan wrote:Malo sam sve ovo prespavao…
a kako su u srbiju usli?
preko CG? Albanija, makedonija, srbija zvuci logicno
ako ulaze preko Bugarske u srbiju, zasto opet izlaziti iz EU?
malo mi to sve mutno za svarit'…
-
Niemand
#8309 Re: Migranti u BiH
Hajvan,
iranci su avionom
za ostale ne znam ni ja fakat 
iranci su avionom
- Sanjarko
#8310 Re: Migranti u BiH
Ma idu prema Njemackoj itd. Seoba naroda fakticki nam se pred nosom odvija. Sreca nije se puno pokrenulo. Pisao sam ni promil. Kad se pola milijarde skoro pokrene, tek tad ce bit kurcslus.Hajvan wrote:
a kako su u srbiju usli?
preko CG? Albanija, makedonija, srbija zvuci logicno
ako ulaze preko Bugarske u srbiju, zasto opet izlaziti iz EU?
malo mi to sve mutno za svarit'…
Za ovo ostalo ne znam. Laik sam nisam dovoljno pametan za to. Ovo je samo moje laicko vidzenje situacije.
- insomnia78
#8311 Re: Migranti u BiH
Su. Zavrseno je to. Ponovo im uveli vizeNiemand wrote:Hajvan,
iranci su avionomza ostale ne znam ni ja fakat
- Sanjarko
#8312 Re: Migranti u BiH
Bilo ih je ako se sjecam dobro u jednom trenutku oko 150.000 u Srbiji. Mislim uslo jedne godine, izaslo ne znam koliko.Niemand wrote:Hajvan,
iranci su avionomza ostale ne znam ni ja fakat
- AleksoMKD
#8313 Re: Migranti u BiH
Sluzimo narodu.Connaisseur Karlin wrote:hvala, za doticne informacijeAleksoMKD wrote:Sada ulaze preko Bugarske ali im je teze jer je put tezi a Bugarska policija ih mlati krvnicki. Plus imaju i "dobrovoljacke milicije" sastavljene od huligana i vucibatina koje idu u "sportski lov" na migrante i tuku is sipkama i bezbol palicama do besvesti a policije im pomaze.Connaisseur Karlin wrote:AleksaMKD
Inace ovi sto udju odu za 4-7 dana najvise. Krijumcari su dobro povezani i brzo ih prebace do Srbije.
- CPT
#8314 Re: Migranti u BiH
Da ti nacrtam? PROPALO zdravstvo je vec PROPALO i nije propalo i nije propalo zbog ovih ljudi. Jedini nacin da se pomogne tom VEC PROPALOM zdravstvu je smanjivanje. Ako fali 50.000 stanovanika koji bi redovno uplicivali u fonda to neces moci zamijeniti sa nekoliko ojra. Ili nekoliko mio ojra. Kontas? To ste trebali ili niste prije dvadesetak godina. Zbog sebe i ne zbog migranata.Niemand wrote:Ja stvarno ne razumijem jes ti glup il sta je s tobom, da ponovimo, kako propalo zdravstvo moze podnijeti bez pomoci ovo, ako je imalo problema i bilo propalo zdravstvo i prije ovog? Sta ti uostalom imas protiv pomoci zdravstvu? Ne diraj mi eure il sta?CPT wrote:
Pokvareno je to dovoditi u vezi jer svi znamo da ta veza na postoji. Zdravstvo je dugovima vec decenijama. Zdravstvo propada jer ljudi odlaze. Jedini nacin da se tom zdravstvu pomogne je ukidanje bolnica i smanjivanje broja ljudi, itd... To je opet socialna bomba koja nema veze sa migrantima.
Zdravstvo nije propalo jer ja vrtim pricu, jer su dosli migranti ili xyz. Sve to je postojalo puno prije ovih ljudi. Stajko vi su stalnica zadnjih 20+ godina.
Doktorica USK mi je rekla da potrazim pomoc u tujem zdrastvu, na tudji racun. Kontas?Pa humanost brate, sta hoces, hocemo biti humani il necemo?
![]()
A ljecenje na tudji racun, napisi slobodno kako i ovdje, posto znas mi inace skupljamo ljudima da plate ljecenje u inostranstvu pa da se ne trosimo dzaba ako more i besplatno.
Iom il migranti? I dalje nes odgovoriti? Sve oke sa iomom?
Kako je tu? Na ovaj ili onaj nacin se trazi donacija (tudji novac)?
-
Niemand
#8315 Re: Migranti u BiH
Nek su. Ambasada im suti u sarajevu a toliki iranci ilegalno tu. Al dobro, bolje ulagati u ramazanske emisije po bosni aj ges.insomnia78 wrote: Su. Zavrseno je to. Ponovo im uveli vize
A nesto kontam da ovi iz irana ni ne mogu nazad sad sve i da hoce, al ko ce znati vise.
- insomnia78
#8316 Re: Migranti u BiH
Zanimljiva stvar je odakle pare. Odakle 22-snjaku iz kojekakvih stana par hiljada eura?
- Connaisseur Karlin
#8317 Re: Migranti u BiH
Dozer wrote:
Medjutim, ima i druga varijanta - zatvoriti "granicu" izmedju Federacije i RS na pravcima izmedju Bijeljine i Zvornika. Onda ce morati ostati u RS, pa neka se malo i tVica DoDo zadevera.
- Sanjarko
#8318 Re: Migranti u BiH
Znaci ta ruta preko Bugarske jos radi. Zar se nije otvorila preko Grcke pa dalje na Albaniju, Kosovo i Srbiju pa u Bosnu i iz Bosne dalje. Evo slusam neki dan migranta da ce pokusati izaci iz Bosne ne vise preko USK nego na neka druga mjesta.AleksoMKD wrote:
Sluzimo narodu.
Inace ovi sto udju odu za 4-7 dana najvise. Krijumcari su dobro povezani i brzo ih prebace do Srbije.
- insomnia78
#8319 Re: Migranti u BiH
Mislis da ce se ambasada zauzeti za nekog ko je razgulio? Jos ovi napricaju svastaNiemand wrote:Nek su. Ambasada im suti u sarajevu a toliki iranci ilegalno tu. Al dobro, bolje ulagati u ramazanske emisije po bosni aj ges.insomnia78 wrote: Su. Zavrseno je to. Ponovo im uveli vize
A nesto kontam da ovi iz irana ni ne mogu nazad sad sve i da hoce, al ko ce znati vise.
- CPT
#8320 Re: Migranti u BiH
Bas zanimljivo. Nije kao da postoji bar 50 dokumentaraca o tome (izmedju ostalog)...insomnia78 wrote:Zanimljiva stvar je odakle pare. Odakle 22-snjaku iz kojekakvih stana par hiljada eura?
Last edited by CPT on 25/06/2019 16:22, edited 1 time in total.
-
Niemand
#8321 Re: Migranti u BiH
CPT wrote:
Da ti nacrtam? PROPALO zdravstvo je vec PROPALO i nije propalo i nije propalo zbog ovih ljudi. Jedini nacin da se pomogne tom VEC PROPALOM zdravstvu je smanjivanje. Ako fali 50.000 stanovanika koji bi redovno uplicivali u fonda to neces moci zamijeniti sa nekoliko ojra. Ili nekoliko mio ojra. Kontas? To ste trebali ili niste prije dvadesetak godina. Zbog sebe i ne zbog migranata.
I kako propalo zdravstvo moze podnijeti tolike migrante?
Genijalac neki pretpostavljam.
- insomnia78
#8322 Re: Migranti u BiH
Jed al dole imaju Haljil i Besnik a oni ‘ove izvaditi jal bubreg jal jetruVizionar 1985 wrote:Znaci ta ruta preko Bugarske jos radi. Zar se nije otvorila preko Grcke pa dalje na Albaniju, Kosovo i Srbiju pa u Bosnu i iz Bosne dalje. Evo slusam neki dan migranta da ce pokusati izaci iz Bosne ne vise preko USK nego na neka druga mjesta.AleksoMKD wrote:
Sluzimo narodu.
- insomnia78
#8323 Re: Migranti u BiH
Nemeres po ustavu. Osim toga RS-u bi to i odgovaraloDozer wrote:Slazem se. Al' ne da ptica DoDoNiemand wrote:Vidjecemo sta ce biti, al i meni se cini da je tako najpametnije. I zacepiti vise tu dole granicu istocnu.
- CPT
#8324 Re: Migranti u BiH
Normalno zdravstvo moze i mora biti sposobno podnijeti takav teret. To sto nije i ne moze vise bi vas trebalo brinuti nego migranti. Znas ono, priprodne nepogode ovo ono.Niemand wrote:CPT wrote:
Da ti nacrtam? PROPALO zdravstvo je vec PROPALO i nije propalo i nije propalo zbog ovih ljudi. Jedini nacin da se pomogne tom VEC PROPALOM zdravstvu je smanjivanje. Ako fali 50.000 stanovanika koji bi redovno uplicivali u fonda to neces moci zamijeniti sa nekoliko ojra. Ili nekoliko mio ojra. Kontas? To ste trebali ili niste prije dvadesetak godina. Zbog sebe i ne zbog migranata.
I kako propalo zdravstvo moze podnijeti tolike migrante?Propalo je, jelte?
Genijalac neki pretpostavljam.
- insomnia78
#8325 Re: Migranti u BiH
Jah. Sta mislis kolko bi trebalo bosanskom pandanu da skupi deset milja EuraCPT wrote:Bas zanimljivo. Nije kao da postoji bar 50 dokumentaraca o tome (izmedju ostalog)...insomnia78 wrote:Zanimljiva stvar je odakle pare. Odakle 22-snjaku iz kojekakvih stana par hiljada eura?