The Empire Strikes Backsumirprimus wrote: pa jeusl ratovi zvijezda il nisu???
I meni najdrazi:
Gdje su ti ruski roboti oca im je**m
The Empire Strikes Backsumirprimus wrote: pa jeusl ratovi zvijezda il nisu???
Problem je u tome sto ne skine 5 vojnika. Sve zavisi od pogotka, ali ako s projektilom u prosjeku izbace 2-3 vojnika(mrtvi i ranjeni), nek' budu prezadovoljni. Desavalo se i da ih po 6-7 ostane lezati ali previse vrijedne projektile koriste u situacijama kad zavise od toliko razlicitih faktora...sarajevoxxxx wrote:Koliko vrijedi ljudski život ili život iranskog vojnika? Čuj TOW-om skineš 5 vojnika, i rasipanje para
zato avijacija nema cijenu...sarajevoxxxx wrote:Koliko vrijedi ljudski život ili život iranskog vojnika? Čuj TOW-om skineš 5 vojnika, i rasipanje para
S obzirom koliko se gine po Siriji, rekao bih negdje oko dolara, ne vise.sarajevoxxxx wrote:Koliko vrijedi ljudski život ili život iranskog vojnika? Čuj TOW-om skineš 5 vojnika, i rasipanje para
džedaji napreduju?Kikibombona wrote:YPG pregazio ISIL!
Veoma su blizu Tishrinskoj brani!
Kikibombona wrote:YPG pregazio ISIL!
Veoma su blizu Tishrinskoj brani!
Mislim jebO ga ti, nazovimo stvari pravim imenom.In tribute to the more of 300 martyrs of Kobani who were brutally murdered by terrorist infiltrators from Turkish border, PYD has renamed the Tishrim Dam as Martyr's Dam.
Imaju Kurdi taj fol...Mlohavi wrote:Kikibombona wrote:YPG pregazio ISIL!
Veoma su blizu Tishrinskoj brani!Mislim jebO ga ti, nazovimo stvari pravim imenom.In tribute to the more of 300 martyrs of Kobani who were brutally murdered by terrorist infiltrators from Turkish border, PYD has renamed the Tishrim Dam as Martyr's Dam.
Mlohavi wrote:Nekoliko puta se pominje ta brojka od 15000 projektila poslatih od strane KSA, pa me zanima gdje se moze procitati ta informacija?Ironmen wrote:
Tow koristi HEAT projektil upravo tako kako si objasnio probija oklop prema naprijed i stvara pocetnu veliku temperaturu i exploziju tako da je skoro pa beskoristan protiv pjesadije ako bas nepogodi u metar od vojnika.
Ali kada se ima onda se i moze rezim KSA je poslao 15 000 tow projektila teroristima preko Turske.
Koliko znam Saudija je sklopila 2 znacajnija ugovora kojima su za svoje potrebe nabavili oko 15k TOWova, a isporuka je trebala zapoceti pocetkom 2015, sto se poklapa s ucestalom upotrebom TOWova od strane pobunjenika. Prije tih ugovora bilo ih je jos nekoliko sitnih ali nista znacajno.
Koliko svojih TOWova ce staviti na raspolaganje pobunjenicima ne znam ali naivno mi je vjerovati da su im poslali gotovo sve zalihe.
Kikibombona wrote:YPG 5km od brane!
Napredovali su oko 20 kilometara za nepuna dva dana.
Kako stvari stoje, brana bi mogla biti oslobodjena danas ili sutra. Pitanje je da li ce je ISIL dici u zrak. Prethodno su porusili sve mostove koji vezu dvije obale Eufrata.
Pa na ovoj mozes jasno vidjeti....Ironmen wrote:Kikibombona wrote:YPG 5km od brane!
Napredovali su oko 20 kilometara za nepuna dva dana.
Kako stvari stoje, brana bi mogla biti oslobodjena danas ili sutra. Pitanje je da li ce je ISIL dici u zrak. Prethodno su porusili sve mostove koji vezu dvije obale Eufrata.
Imas li kakvu vecu i pregeldnu mapu oko brane i koje bi posljedice bile dizanje brane u zrak ???

Nikakve veze napisano nema s 15k projektila koje je navodno KSA poslala pobunjenicima. Ne dovodim uopste u pitanje to da im KSA dostavlja sisteme, samo pitam gdje se moze procitati da im je poslato 15000 projektila, sto mi je van pameti.Ironmen wrote:
Sam MVP rezima KSA je izjavio da ce i dalje podrzavati "pobunjenike" u Sirije i da ce pojacati opskrbu a za KSA je vjerovatno 71 zastajrel model jer su narucili jos nekoliko hiljada novijih TOW projektila koji se mogu viditi trenutno u rukama Huti pobunjenika koji su ih zarobili od rezima KSA.
JeboteMaystor wrote:https://amp.twimg.com/v/f31931b5-9f82-4 ... 5bc1e5b47c
U slucaju rusenja brane, 3-4 naselja uz obalu Eufrata nizvodno od brane(pod isilovom kontrolom)bi vrlo vjerovatno nestala.The Tishrin Dam is a hydroelectric rock-fill dam on the Euphrates, located upstream from the much larger Tabqa Dam.[2] The dam is 40 metres (130 ft) high and has 6 turbines capable of producing 630 MW. The capacity of the 60 kilometres (37 mi) long reservoir is 1.3 cubic kilometres (0.31 cu mi), which is small compared to the capacity of Lake Assad of 11.7 cubic kilometres (2.8 cu mi) directly downstream from the Tishrin Dam.
Kikibombona wrote:JeboteMaystor wrote:https://amp.twimg.com/v/f31931b5-9f82-4 ... 5bc1e5b47c![]()
![]()
![]()
![]()
Inace, Rusi rokaju po Azazu!
humanitarni konvojMaystor wrote:https://amp.twimg.com/v/f31931b5-9f82-4 ... 5bc1e5b47c