Pa evo je li tebi sad ovo izgleda kao normalan demokratski pristup da se sudije udaljavaju sa posla i hapse po hitnom postupku i ko jos ne da jos nismo culi od vijesti? vojska brani ustavni poredak, zato sluzi...vojska se ne bavi demokratijom vec uklanjanjem prijetnje po suverinitet drzave i ustavni poredak pa i tenkovima...zato i postoje profesionalne vojske da nebi djeca bezveze ginula.KatarinaKosaca wrote:Jebe mi se jel islamista ili jehovin svjedok on je korumpirani lopov koji ne vodi racuna o svojim gradjanima i zato ga ne volim. Nego, ostadoh ti duzna jedan odgovor. Etika vojnika je ispuniti naredbu do smrti bez pogovora i razmisljanja. Tu si u pravu. Ali bas ta nedemokratska vojna etika uljeva skepsu da se tenkom implementira demokracija. N stranu sto vojnici nisu Rambo iz filma nego cesto slabo obucena, prepadnuta djeca.General War wrote:Eto dodjosmo do zakljucka da je i nama dobro u pederaciji a Bakira mrzimo samo jer je islamista
Republika Turska
- General War
#8301 Re: Republika Turska
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8302 Re: Republika Turska
kud svi turKi tu i mali muJo

s carsHije soko klikce nedamo te Erdo prdCenice

- drndalo
#8303 Re: Republika Turska
Das' ti meni ziv i zdrav Bake ga je podrzao cim se probudio, oko 8 ujutro... Mozda bi ranije, ali mu valjda Sebija nije dala...bhnapoleon1 wrote:Nego u zivotu zelim imati odane prijatelje kao sto je Bake Erdoanu, u trenutku kad se nista ne zna i citav svijet daje neutralne izjave Bake nedvosmisleno podrzi Erdoana. To je samo dokaz koliko je BBakir nesposoban da vodi politiku, sta bi bilo sa odnosim dviju zemalja da je udar uspio, a Bake vec podrzao Erdoana
- Drvosjeca iz Dejcica
#8304 Re: Republika Turska
Interesantna je to skupina forumaša koji bi "islamističkim" metodama uvodili "demokratiju" u Tursku i Turcima određivali šta je za njih dobro a šta loše. Prejaka logika!Bosanski_kralj wrote:Pravo da ti kažem ne interesuje me plaho ni Sultan ni Turska, samo mi smeta licemjerstvo ovih tobožnjih demokrata koji navijaju za to do vojska preuzme vlast.truts wrote:kralju bosanski, sjeba tebe i cijelu tvoju lozu jedan sultan prije pola milenija a ti sad ipak za sultana navijaš, oklen to?Bosanski_kralj wrote:Lijepo je vidjeti pojedine forumaše kako pjene zbog neuspjelog vojnog udara. Grizite muda od muke.![]()
Možemo mi voljeti ili ne voljeti Erdogana, ali ko se imalo razumije u pravo, zakon, demokratiju..sinoć je morao biti na njegovoj strani.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8305 Re: Republika Turska
Demokratija pici, demokratija i ništa više.pici wrote:kud svi turKi tu i mali muJo![]()
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8306 Re: Republika Turska
Najvaznije i najbitnije bez obizra kako i kom se bogu moli!KatarinaKosaca wrote:Jebe mi se jel islamista ili jehovin svjedok on je korumpirani lopov koji ne vodi racuna o svojim gradjanima i zato ga ne volim. Nego, ostadoh ti duzna jedan odgovor. Etika vojnika je ispuniti naredbu do smrti bez pogovora i razmisljanja. Tu si u pravu. Ali bas ta nedemokratska vojna etika uljeva skepsu da se tenkom implementira demokracija. N stranu sto vojnici nisu Rambo iz filma nego cesto slabo obucena, prepadnuta djeca.General War wrote:Eto dodjosmo do zakljucka da je i nama dobro u pederaciji a Bakira mrzimo samo jer je islamista
- dale cooper
#8307 Re: Republika Turska
Jebote, ja sve kontam što pici Erdogana zove brkom
, kad tek sad primjetih u frajera brkove.

-
tlr
#8308 Re: Republika Turska
Još je ljepše vidjeti naše lokalce kako se sukobljavaju zbog događaja u Turskoj, Siriji, Francuskoj i navijaju jal za ove, jal za one, a dvadeset godina šlajdraju u mjestu i jedu govna koja im serviraju lokalni Radeljaši, Bakiri, Dodici,... Ti naši lideri čak ni u današnjoj Turskoj ne bi mogli napredovati do šefa portira, a kamoli da doguraju do parlamenata ili predsjedništva.Bosanski_kralj wrote:Lijepo je vidjeti pojedine forumaše kako pjene zbog neuspjelog vojnog udara. Grizite muda od muke.![]()
Ne brinu mene Turci. Meni je više zbog nas. Čak i kad životinjska vrsta počne likvidirati najbolje u zajednici, a bogato nagrađuje i štiti opstanak najgorim - onda je vrijeme da ta vrsta nestane ili pod hitno promijeni navike ...
Mi smo pametniji od evolucije i stvarnosti.
Mi smo odlučili da grizemo muda od muke i bistrimo svjetsku politiku.
-
Juliuscezar
#8309 Re: Republika Turska
Nije ba Bake je dao podrsku oko 11, 12 sto je prilicno glup potez u situaciji kada se jos ne zna ko ce preuzet vlast. Mislim da nisi razumio sta sam htio reci.drndalo wrote:Das' ti meni ziv i zdrav Bake ga je podrzao cim se probudio, oko 8 ujutro... Mozda bi ranije, ali mu valjda Sebija nije dala...bhnapoleon1 wrote:Nego u zivotu zelim imati odane prijatelje kao sto je Bake Erdoanu, u trenutku kad se nista ne zna i citav svijet daje neutralne izjave Bake nedvosmisleno podrzi Erdoana. To je samo dokaz koliko je BBakir nesposoban da vodi politiku, sta bi bilo sa odnosim dviju zemalja da je udar uspio, a Bake vec podrzao Erdoana
-
prof.
#8310 Re: Republika Turska
a na slici jedva 200-njak ljudi, vrlo vjerovatno turskog porijekla, većinom njihovi studentipici wrote:kud svi turKi tu i mali muJo![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8311 Re: Republika Turska
dobron si a ja misliJo da odem reko keBaB djele gratisDrvosjeca iz Dejcica wrote:Demokratija pici, demokratija i ništa više.pici wrote:kud svi turKi tu i mali muJo![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8312 Re: Republika Turska
+1 posebice sto nemam nikakvu referencu da je vojska i onaj ko je iza nje imala ikakvu dobru namjeru tenkom i pistoljem u novinara. Za pocetak su svoju zemlju uskratili za sav prihod od turizma i trgovine nekoliko mjeseci sve da na ovom ostane.Bosanski_kralj wrote: Pravo da ti kažem ne interesuje me plaho ni Sultan ni Turska, samo mi smeta licemjerstvo ovih tobožnjih demokrata koji navijaju za to do vojska preuzme vlast.
Možemo mi voljeti ili ne voljeti Erdogana, ali ko se imalo razumije u pravo, zakon, demokratiju..sinoć je morao biti na njegovoj strani.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8313 Re: Republika Turska
Pa ti pomenu S. Arabiju kao primjer pa ti ja samo nabacih za voleja da je takva S.Arabija najvažniji saveznik zapada. Evo da ostavimo islam i kršćanstvo iz diskusije, kako je moguće to ako je zapad toliko pravedan i demokratičan?kamberovica polje wrote:Opet ti guraš Kristijanizam kao neki politički smijer zapada kad je on već odavno nestao, to je uglavnom to zato što je kršćanstvo prošlo reformu i svedeno je na folklor i u većem dijelu razvijenog svijeta nije više način života nego više tradicija. Ponavljam, SAD me ne zanima oni su van svih političkih kategorija a što se tiče zakletve na Bibliju ona nije obavzena koliko ja znam možeš uzeti bilo koju knjigu koju smatraš svojom ako nisi katolik.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Znao sam da ćeš to spomenuti no međutim taj "bastion slobode" je najvažniji prijatelj i borac u borbi protiv terorizma tog istog zapada. Ta priča ima dva kraja. Licemjernost zapada i kršćana se ogleda na primejru S. Arabije.
- insomnia78
#8314 Republika Turska
Neki fataju i pokemone
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 16/07/2016 16:51, edited 1 time in total.
- Reglan
#8315 Re: Republika Turska
Ima li gdje slika tog granatiranog hotela gdje je bio Erdogan?
- It_is_a_Leclerc
#8316 Re: Republika Turska
Iako se vise ljudi skupi kad nekog udari auto nego ovdje, hvala Allahu pa je ruzno vrijeme i nije bilo turista da vide ovaj ponizavajuci skup.pici wrote:kud svi turKi tu i mali muJo![]()
- General War
#8317 Re: Republika Turska
Mozda sinoc da...ali danas ne.KatarinaKosaca wrote:+1 posebice sto nemam nikakvu referencu da je vojska i onaj ko je iza nje imala ikakvu dobru namjeru tenkom i pistoljem u novinara. Za pocetak su svoju zemlju uskratili za sav prihod od turizma i trgovine nekoliko mjeseci sve da na ovom ostane.Bosanski_kralj wrote: Pravo da ti kažem ne interesuje me plaho ni Sultan ni Turska, samo mi smeta licemjerstvo ovih tobožnjih demokrata koji navijaju za to do vojska preuzme vlast.
Tip uopste ne radi na pomiranju i smirenju tenzija vec srlja u dalji konflikt
- drndalo
#8318 Re: Republika Turska
Kontam sta si htio reci, i slazem se. Ja ga u 11-12 ne vidjoh da podrzava ista... Vjerovatno je prvo provjeravao stanje racuna u Yapi Kredi banci...bhnapoleon1 wrote:Nije ba Bake je dao podrsku oko 11, 12 sto je prilicno glup potez u situaciji kada se jos ne zna ko ce preuzet vlast. Mislim da nisi razumio sta sam htio reci.drndalo wrote:Das' ti meni ziv i zdrav Bake ga je podrzao cim se probudio, oko 8 ujutro... Mozda bi ranije, ali mu valjda Sebija nije dala...bhnapoleon1 wrote:Nego u zivotu zelim imati odane prijatelje kao sto je Bake Erdoanu, u trenutku kad se nista ne zna i citav svijet daje neutralne izjave Bake nedvosmisleno podrzi Erdoana. To je samo dokaz koliko je BBakir nesposoban da vodi politiku, sta bi bilo sa odnosim dviju zemalja da je udar uspio, a Bake vec podrzao Erdoana
- Drvosjeca iz Dejcica
#8319 Re: Republika Turska
It_is_a_Leclerc wrote:Iako se vise ljudi skupi kad nekog udari auto nego ovdje, hvala Allahu pa je ruzno vrijeme i nije bilo turista da vide ovaj ponizavajuci skup.pici wrote:kud svi turKi tu i mali muJo![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#8320 Re: Republika Turska
Citam i ne mogu da vjerujem čime se Vi prepirete....
-Vojska pokušala državni udar
-Legalni predsjednik zemlje pozvao narod da se odupre
-Narod se odazvao u ogromnom broju i stao uz predsjednika
-Vojska koja je pokušala državni udar izgubila i to će najvjerovatnije da plati glavom, neki već i jesu.
E sad dobri Bošnjak hoće da objasni Turčinu da je Erdogan tiranin i da ga treba skinuti a Turčin/i sinoć Izašli goloruki pred tenkove da brane tog Istog Erdogana za koje dobri Bošnjak kaže da je tiranin... Medjutim oni su u zabludi oni ne gledaju kako je njima loše našim očima...
Ako su Turci odlučili da stanu iza svog predsjednika kako možete uopšte raspravljati o tome. Jel' bi ste rado nametali svoju demokratije Turcima kao što to zapadnjaci čine po Afganistanu, Iraku, Siriju, Libiji.....
I čemu ta opsjednutost Turskom? Zemljom i narodom koja iza sebe ima zločine (čak i genocid) nad Armenima pa zločini nad Kurdima. Ja iskreno takvu zemlju ne želim da smatram prijateljskom ni u interesnoj sferi. Ne žele da priznaju zločine koje su radili i koje i danas rade. Slično kao i naše komšije na koje smo kivni jer izvrsise genocid nad nama i sad ga negiraju.
Ta opsjednutost konfliktima i držanje strana u zemljama u kojima nikada većina Vas nije ni bila a vjerovatno da nije interneta ne bi znali ni ko živi tamo je bolesna....
Bolesno je likovanje nad sinoć stradalim u Turskoj bez obzira kojoj frakciji pripadali jer iza svih tih osoba ostaju porodice i uplakani roditelji i djeca. Prije 5 dana je bio 11.07. već ste zaboravili kako je kad je ubijen neko ko je srcu drag, istrgnut iz zagrljaja.....
...... imali koristi objašnjavati?
Samo par ljudi ovdje je na ovo gledalo kao na tragediju, ostali kao razonodu, dobru zajebanciju i priliku za likovanje.
-Vojska koja je pokušala državni udar izgubila i to će najvjerovatnije da plati glavom, neki već i jesu.
E sad dobri Bošnjak hoće da objasni Turčinu da je Erdogan tiranin i da ga treba skinuti a Turčin/i sinoć Izašli goloruki pred tenkove da brane tog Istog Erdogana za koje dobri Bošnjak kaže da je tiranin... Medjutim oni su u zabludi oni ne gledaju kako je njima loše našim očima...
Ako su Turci odlučili da stanu iza svog predsjednika kako možete uopšte raspravljati o tome. Jel' bi ste rado nametali svoju demokratije Turcima kao što to zapadnjaci čine po Afganistanu, Iraku, Siriju, Libiji.....
I čemu ta opsjednutost Turskom? Zemljom i narodom koja iza sebe ima zločine (čak i genocid) nad Armenima pa zločini nad Kurdima. Ja iskreno takvu zemlju ne želim da smatram prijateljskom ni u interesnoj sferi. Ne žele da priznaju zločine koje su radili i koje i danas rade. Slično kao i naše komšije na koje smo kivni jer izvrsise genocid nad nama i sad ga negiraju.
Ta opsjednutost konfliktima i držanje strana u zemljama u kojima nikada većina Vas nije ni bila a vjerovatno da nije interneta ne bi znali ni ko živi tamo je bolesna....
Bolesno je likovanje nad sinoć stradalim u Turskoj bez obzira kojoj frakciji pripadali jer iza svih tih osoba ostaju porodice i uplakani roditelji i djeca. Prije 5 dana je bio 11.07. već ste zaboravili kako je kad je ubijen neko ko je srcu drag, istrgnut iz zagrljaja.....
Samo par ljudi ovdje je na ovo gledalo kao na tragediju, ostali kao razonodu, dobru zajebanciju i priliku za likovanje.
-
Juliuscezar
#8321 Re: Republika Turska
http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /160715152drndalo wrote:Kontam sta si htio reci, i slazem se. Ja ga u 11-12 ne vidjoh da podrzava ista... Vjerovatno je prvo provjeravao stanje racuna u Yapi Kredi banci...bhnapoleon1 wrote:Nije ba Bake je dao podrsku oko 11, 12 sto je prilicno glup potez u situaciji kada se jos ne zna ko ce preuzet vlast. Mislim da nisi razumio sta sam htio reci.drndalo wrote: Das' ti meni ziv i zdrav Bake ga je podrzao cim se probudio, oko 8 ujutro... Mozda bi ranije, ali mu valjda Sebija nije dala...
Klix.ba
prije 17h 1 min
Vjerovatno si promasio u navali informacija
-
L u c i f e r
#8322 Re: Republika Turska
upravochupacabra wrote:Definitivno kraj Ataturkove sekularne Turske. Ovo je brki došlo kao poklon da konačno krene u promjenu ustava i uvođenje predsjedničkog sistema što je i prije najavljivao ali nije imao dovoljnu podršku. Turska polako ali sigurno klizi prema autokratiji. Pokušaj puča je i zadnji trzaj vojske kao čuvara sekularne Turske. U principu nisam za nasilno skidanje demokratski izabranih predstavnika. Erdogan očito ima podršku u narodu i ako narod želi postepeno uvođenje teokratije, imaju na to pravo. Bojim se samo da će jednog dana zažaliti za sekularnim sistemom i zidom između vjere i politike, ali biće kasno. Islamisti će se pobrinuti za to.
- dale cooper
#8323 Re: Republika Turska
Dobar post!O'zone wrote:Citam i ne mogu da vjerujem čime se Vi prepirete....
A to ti je ono ne možemo kod sebe da očistimo i uredimo bašću, pa hajmo makar virtualno kod drugih.
- Rubaija
#8324 Re: Republika Turska
Dekoracija. Institucionalno, Crkva je Crkva, a politika politika. Tako kaže Prvi amandman.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Je li zaklinjanje na bibliju prilikom suđenja ili davanja zakletve predsjednika kulturološki ili institucionalni uticaj?
- drndalo
#8325 Re: Republika Turska
E sad si na*ebo od dezurnih...Zemljom i narodom koja iza sebe ima zločine (čak i genocid) nad Armenima pa zločini nad Kurdima.