Pa čije zaključke ću izvlačiti nego svoje? Čuješ li se, jebote. Ako može bez ovih besmislenih boomerskih fraza, cijenio bih.wewa wrote: ↑11/03/2020 12:27jel ti stvarno vjeruješ u to što piseš?ExNihilo wrote: ↑11/03/2020 12:22Rekoh ja da ćeš ti početi naprasito prati ruke od studije. Najednom više nije relevantno šta piše u studiji, nego je stanje na terenu bitno.wewa wrote: ↑11/03/2020 12:12
problem i jeste u tome što se ocjenjuje legislativa - a ne provedba propisa na terenu.
pa je tako zakonom zabranjeno vršiti diskriminaciju prilikom zapošljavanja, a ona se vrši svakodnevno, posvuda.
zakonom je zabranjeno uskraditi medicinsku uslugu pacijentu, pa jedna Sebija nekažnjeno na konferenciji za štampu kaže da niti jedan ljekar neće djetetu pružiti neophodnu uslugu.
nasilje je općenito zakonom zabranjeno, propisane su i kazne zatvora, pa svjedočimo eskalaciji nasilja zasnovanog na rodu.
ali, bitnije je biti minder-komentator.![]()
Nevjerovatno je kakva kognitivna disonanca odzvanja u vašim glava. Koje ideološko ludilo.
navedi gdje sam 'oprala ruke' od studije, molim te. čak ni prema nalazima studije koja je obuhvatila zakonska rješenja, a ne stvarno stanje (jer bi takve podatke, pretpostavljam, bilo teško prikupiti - ako i ima neko voljan da to čini, kao ova naša nesretna i nesposobna država), mi nemamo osiguranu ravnopravnost.
da ponovim, ni naša zakonska rješenja ne omogućavaju ženama u BiH da budu ravnopravne sa muškarcima. šta onda da očekujemo na terenu?
a ti slobodno nastavi izvlačiti svoje zaključke, radiš to od početka učešća na temi.
Do prije sat vremena studija ti je bila krunski dokaz stanja na terenu, a ja sam bio "diskreditovan sagovornik jer ne uvažavam podatke iz studije". Šta je ona priča o uzimanju kredita negoli stanje na terenu?
Sada, kada smo ušli u podatke, i kada smo vidjeli da podaci ne govore ono što si ti mislila da govore, studija odjednom ne reflektira stvarno stanje na terenu. Što će reći, pereš ruke od studije, kako sam i najavio. Naravno, nemaš dodatne podatke, kojima bi argumentirala da je stanje na terenu drugačije, nego, eto, tvoje subjektivno iskustvo ima primat.
Jer ti ne govoriš ono što sugeriraju podaci. Podaci sugeriraju ono što ti govoriš.