Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stamenatjeraste wrote:Samo hocu reci da popustite sa tim pricama otjerat ce se investitori. Investitor ulaze tamo gdje misli da moze ostvarit profit, a sistemski rizik je nesto sto moras da prihvatis. Ukoliko u Francuskoj otmice direktora, gdje policija ni u jednom trenutku nije reagirala da spasi njegov zivot, a njegovo spasavanje je ovisilo od dogovora sa radnicima. Kad to nije otjeralo investitore, nece ni ovo paljenje javne imovine.
France GDP per capita averaged 24774.4 USD
Bosnia GDP per capita averaged 8400 USD
Hugo Boss wrote:
javni sektor i treba da bude u haosu ako se finansira iz tranši MMF
pametnjakoviću, šta će biti kada se dostigne limit dizanja tranši, a???
grčki scenario...šta će tada tvoji idoli, pobjeć s broda koji tone kao miševi
dakle ipak se studirala ekonomija u travniku... limit dizanja transi
ja ti vjerovatno mogu biti doktor-profa
da neznalico, limit, kada ti kao i Grčkoj ukupan dug prelazi ukupan BND
sreća ove bande da raniji ukupan dug nije bio visok pa su imali "prostora" za nova zaduženja
auuu
dakle ima neki limit za zaduzenja? nisam znao... i s kojom transom ga dostizemo? i koji koliko smo sad zaduzeni u odnosu na bdp?
GDJE ĆE SE ODRŽATI PLENUM GRAĐANA I GRAĐANKI SARAJEVA:
Direktor ZOI-ja iznenađen najavom plenuma:
'Ako neko želi doći u Zetru, mora imati klizaljke i pet maraka za ulaz!'
ZOI mrzim...
al nije los... mogo je jos pitat da fakturu posalje SBB-u, za ultimativnu prozivku
a gle vrlog komentatora na to:
hamid_dreca_cz_sarajevo
• 3 hours ago
vidjeces ti jel treba 5 maraka il ne treba, pa nije to tvoje jebo li te otac.
Hugo Boss wrote:
ja ti vjerovatno mogu biti doktor-profa
da neznalico, limit, kada ti kao i Grčkoj ukupan dug prelazi ukupan BND
sreća ove bande da raniji ukupan dug nije bio visok pa su imali "prostora" za nova zaduženja
auuu
dakle ima neki limit za zaduzenja? nisam znao... i s kojom transom ga dostizemo? i koji koliko smo sad zaduzeni u odnosu na bdp?
nije mene strah nepismenih, vec polupismenih
pa vidis da je 100%. valjda to znaci da prelazi gdp. malo ga japan jebe u toj kombinaciji al nema veze
stamenatjeraste wrote:Samo hocu reci da popustite sa tim pricama otjerat ce se investitori. Investitor ulaze tamo gdje misli da moze ostvarit profit, a sistemski rizik je nesto sto moras da prihvatis. Ukoliko u Francuskoj otmice direktora, gdje policija ni u jednom trenutku nije reagirala da spasi njegov zivot, a njegovo spasavanje je ovisilo od dogovora sa radnicima. Kad to nije otjeralo investitore, nece ni ovo paljenje javne imovine.
Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
Last edited by stamenatjeraste on 13/02/2014 18:51, edited 1 time in total.
ovi nazovi protesti od par desetina ljudi nicemu i nikamo ne vode.. u isto vrijeme u minuti se vise komentara sto na portalu sto na forumu napise http://www.youtube.com/watch?v=wO04grqW3Sw
Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno sad citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
a kad je to u parizu spaljena elisejska palaca, dok je u isto vrijeme one koji su je spaljivali podrstrekavao drzavni ministar... recimo unutrasnjih poslova?
Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno sad citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
evo citiraću još samo jednu cifru
i dosta od mene
glede tebe
SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?
Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.
Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto! Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
ilkbahar wrote:SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?
Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.
Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto! Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
oplaka, hebo vas forum...
Last edited by L u c i f e r on 13/02/2014 18:56, edited 1 time in total.
Bodkin wrote:
glupe floskule nekoga ko zapada vidio nije
jok, ti si vidio
Omer Čevra, diplomirani ekonomista novo je lice SDP. Govori tri jezika, ima sve predispozicije lidera; pameten, elokventan, šarmantan, a svojim pisanjem i kolumnama zadobio je simpatije javnosti.Omer Čevra mnogo obećava. Svojom političkom vizijom i radom, budućnost je i veliki potencijal SDP-a.
Nakon povratka nastavio si raditi neuobičajne stvari za mlade ljude u ovoj zemlji, krenuo si ozbiljno da se baviš politikom? Zašto si izabrao SDP?
Živeći u inostranstvu dugo godina, nisam bio izložen najvećim ratnim mukama, te također nisam bio izložen brutalnoj propagandnoj nacional-komunističkoj mašineriji koja je vrlo uspješno uspijela oprati umove Bosanskohercegovačkom stanovništvu. Po mom povratku u domovinu, detaljno sam pratio političku situaciju preko svih mogućih medija i primjetio sam da samo SDP ne priča o balijama, ustašama i četnicima, o ugroženim nacionalnim identitetima, već o pravim životnim pitanjima koje su bile od krucijalne važnosti za moju budućnost.
Alfons Kauders wrote:
a kad je to u parizu spaljena elisejska palaca, dok je u isto vrijeme one koji su je spaljivali podrstrekavao drzavni ministar... recimo unutrasnjih poslova?
Ako je iko palio i ima to u genima to su Francuzi. Pitam te, sta bi tebi bio veci rizik po tvoju imovinu - rizik od spaljivanja javne imovine ili ogranicenje kretanja kapitala, koje zavrsava sa otmicama vlasnika, spaljivanem tvoje imovine i slicno?
http://--- NO LINKS ---/clanak/2127292181670/vijesti/Autom%20kroz%20demonstrante:%20Majku%20ti%20je***!/?ref=tiker
Kakvi debili
Neka je ona sjela u novo auto, beli ga je zaradila.
znaci sad niko ko je kupio auto od 15tak milja ne valja, bas je svako lopov, jel tako?
btw, jesu li ovo ta obespravljena, gladna i nezaposlena djeca? jer ja samo vidim nekakvu balavu hisptercad u dobroj odjeci s telefonima od nekoliko stoja?