PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#8301 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

stamenatjeraste wrote:Samo hocu reci da popustite sa tim pricama otjerat ce se investitori. Investitor ulaze tamo gdje misli da moze ostvarit profit, a sistemski rizik je nesto sto moras da prihvatis. Ukoliko u Francuskoj otmice direktora, gdje policija ni u jednom trenutku nije reagirala da spasi njegov zivot, a njegovo spasavanje je ovisilo od dogovora sa radnicima. Kad to nije otjeralo investitore, nece ni ovo paljenje javne imovine.
France GDP per capita averaged 24774.4 USD
Bosnia GDP per capita averaged 8400 USD

:zzzz:
McMoy

#8302 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by McMoy »

Omere, je li se šta popravio tiraž ABA3A ovu zadnju heftu?
34sf4drgu67d25

#8303 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by 34sf4drgu67d25 »

Taman su stjeli uloziti, al' nece jer smo mi sve pokvarili ovim protestima. :D Krivi smo mi, nisu krivi politicari.....
Alfons Kauders

#8304 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Hugo Boss wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hugo Boss wrote:
javni sektor i treba da bude u haosu ako se finansira iz tranši MMF
pametnjakoviću, šta će biti kada se dostigne limit dizanja tranši, a???

grčki scenario...šta će tada tvoji idoli, pobjeć s broda koji tone kao miševi
dakle ipak se studirala ekonomija u travniku... :D limit dizanja transi :D
ja ti vjerovatno mogu biti doktor-profa
da neznalico, limit, kada ti kao i Grčkoj ukupan dug prelazi ukupan BND
sreća ove bande da raniji ukupan dug nije bio visok pa su imali "prostora" za nova zaduženja
auuu

dakle ima neki limit za zaduzenja? nisam znao... :lol: i s kojom transom ga dostizemo? i koji koliko smo sad zaduzeni u odnosu na bdp?

nije mene strah nepismenih, vec polupismenih
House

#8305 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by House »

Neka održe plenum u velikom parku ? što da ne
L u c i f e r

#8306 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
GDJE ĆE SE ODRŽATI PLENUM GRAĐANA I GRAĐANKI SARAJEVA:
Direktor ZOI-ja iznenađen najavom plenuma:
'Ako neko želi doći u Zetru, mora imati klizaljke i pet maraka za ulaz!'
:lol: :-)
:D

ZOI mrzim...

al nije los... mogo je jos pitat da fakturu posalje SBB-u, za ultimativnu prozivku
a gle vrlog komentatora na to:
hamid_dreca_cz_sarajevo
• 3 hours ago

vidjeces ti jel treba 5 maraka il ne treba, pa nije to tvoje jebo li te otac.
i šta da čovjek priča s takvom stokom :roll:
Bodkin

#8307 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Hugo Boss wrote:
ja ti vjerovatno mogu biti doktor-profa
da neznalico, limit, kada ti kao i Grčkoj ukupan dug prelazi ukupan BND
sreća ove bande da raniji ukupan dug nije bio visok pa su imali "prostora" za nova zaduženja
auuu

dakle ima neki limit za zaduzenja? nisam znao... :lol: i s kojom transom ga dostizemo? i koji koliko smo sad zaduzeni u odnosu na bdp?

nije mene strah nepismenih, vec polupismenih
pa vidis da je 100%. valjda to znaci da prelazi gdp. malo ga japan jebe u toj kombinaciji al nema veze
Drvosjeca iz Dejcica

#8308 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

34sf4drgu67d25 wrote:Taman su stjeli uloziti, al' nece jer smo mi sve pokvarili ovim protestima. :D Krivi smo mi, nisu krivi politicari.....
Ma meni žao što nam sada Zara neće doći a eno krenulo i SSC demontirati. :lol:
omar little

#8309 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

McMoy wrote:Omere, je li se šta popravio tiraž ABA3A ovu zadnju heftu?
narasli su im dnevni klikovi. :D prije je pisalo dnevna posjeta 500,000 i nesto, a, bome, vidjeh jucer stoji preko 600,000 :D
stamenatjeraste

#8310 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by stamenatjeraste »

L u c i f e r wrote:
stamenatjeraste wrote:Samo hocu reci da popustite sa tim pricama otjerat ce se investitori. Investitor ulaze tamo gdje misli da moze ostvarit profit, a sistemski rizik je nesto sto moras da prihvatis. Ukoliko u Francuskoj otmice direktora, gdje policija ni u jednom trenutku nije reagirala da spasi njegov zivot, a njegovo spasavanje je ovisilo od dogovora sa radnicima. Kad to nije otjeralo investitore, nece ni ovo paljenje javne imovine.

Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
Last edited by stamenatjeraste on 13/02/2014 18:51, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8311 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote:

ZOI mrzim...

al nije los... mogo je jos pitat da fakturu posalje SBB-u, za ultimativnu prozivku
hamid_dreca_cz_sarajevo
• 3 hours ago

i šta da čovjek priča s takvom stokom :roll:[/quote]

grozno stvarno, umjesto da odmah ustupi imovinu gradjana Fahri, kako narod i zahtjeva
spinel_

#8312 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spinel_ »

ovi nazovi protesti od par desetina ljudi nicemu i nikamo ne vode.. u isto vrijeme u minuti se vise komentara sto na portalu sto na forumu napise
http://www.youtube.com/watch?v=wO04grqW3Sw
Drvosjeca iz Dejcica

#8313 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote:

ZOI mrzim...

hamid_dreca_cz_sarajevo
• 3 hours ago

i šta da čovjek priča s takvom stokom :roll:
grozno stvarno, umjesto da odmah ustupi imovinu gradjana Fahri, kako narod i zahtjeva[/quote]

A šta se sekirate, Fahro će nama jednim pozivom osigurati cijelu zgradu a ne pišljivu dvoranu. :izet: :lol:
Alfons Kauders

#8314 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

stamenatjeraste wrote:
L u c i f e r wrote:

Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno sad citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
a kad je to u parizu spaljena elisejska palaca, dok je u isto vrijeme one koji su je spaljivali podrstrekavao drzavni ministar... recimo unutrasnjih poslova?
L u c i f e r

#8315 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

stamenatjeraste wrote:
L u c i f e r wrote:

Apsolutno nebitan podatak. Ne znam se koliki da je GDP per capita, mi ne pricamo o tome. Mi pricamo o tome da li je jedno kidnapovanje direktora odvratilo druge investitore od ulaganja. Kad se to nije desilo, onda nece ni u Bosni znacajno utjecati ono razbijanje javne imovine. Ono sto investitori vise vole od javne imovine je njihov zivot, te njihova imovina. Sad ti slobodno sad citiraj jos milion nekih cifri koje su fulale temu skroz.
evo citiraću još samo jednu cifru
i dosta od mene
glede tebe
stamenatjeraste 9 postova
ilkbahar

#8316 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ilkbahar »

SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?

Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.

Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto! Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
L u c i f e r

#8317 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

ilkbahar wrote:SDA trazi smjenu Radoncica i smanjenje plata?
Ako ce njih smjeniti?

Jebote kako se svi pokusavaju okoristiti na jadu i cemeru ovog naroda.

Ja cu na izborima da glasam za onoga ko ce mi osigurati sigurno i placeno radno mjesto!
Nek malo porade na tome za primjenu, umjesto sto se navlace jedna drugog na k....
oplaka, hebo vas forum... :lol:
Last edited by L u c i f e r on 13/02/2014 18:56, edited 1 time in total.
Reglan

#8318 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/2127292181670/vijesti/Autom%20kroz%20demonstrante:%20Majku%20ti%20je***!/?ref=tiker

Kakvi debili :skoljka:
alibegoa

#8319 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by alibegoa »

miop wrote:
Hugo Boss wrote:
Bodkin wrote: glupe floskule nekoga ko zapada vidio nije 8-)
jok, ti si vidio
Image
Omer Čevra, diplomirani ekonomista novo je lice SDP. Govori tri jezika, ima sve predispozicije lidera; pameten, elokventan, šarmantan, a svojim pisanjem i kolumnama zadobio je simpatije javnosti.Omer Čevra mnogo obećava. Svojom političkom vizijom i radom, budućnost je i veliki potencijal SDP-a.

Nakon povratka nastavio si raditi neuobičajne stvari za mlade ljude u ovoj zemlji, krenuo si ozbiljno da se baviš politikom? Zašto si izabrao SDP?

Živeći u inostranstvu dugo godina, nisam bio izložen najvećim ratnim mukama, te također nisam bio izložen brutalnoj propagandnoj nacional-komunističkoj mašineriji koja je vrlo uspješno uspijela oprati umove Bosanskohercegovačkom stanovništvu. Po mom povratku u domovinu, detaljno sam pratio političku situaciju preko svih mogućih medija i primjetio sam da samo SDP ne priča o balijama, ustašama i četnicima, o ugroženim nacionalnim identitetima, već o pravim životnim pitanjima koje su bile od krucijalne važnosti za moju budućnost.
Ovo potencijalni nasljednik kad Zlaja umre?
stamenatjeraste

#8320 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by stamenatjeraste »

Alfons Kauders wrote:
a kad je to u parizu spaljena elisejska palaca, dok je u isto vrijeme one koji su je spaljivali podrstrekavao drzavni ministar... recimo unutrasnjih poslova?
Ako je iko palio i ima to u genima to su Francuzi. Pitam te, sta bi tebi bio veci rizik po tvoju imovinu - rizik od spaljivanja javne imovine ili ogranicenje kretanja kapitala, koje zavrsava sa otmicama vlasnika, spaljivanem tvoje imovine i slicno?

Los spin.
L u c i f e r

#8321 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

arshavin wrote:

http://--- NO LINKS ---/clanak/2127292181670/vijesti/Autom%20kroz%20demonstrante:%20Majku%20ti%20je***!/?ref=tiker
stoka
i zaslužuju da nikad ništa nemaju
dječak sa šibicama

#8322 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

arshavin wrote:

Neka je ona sjela u novo auto, beli ga je zaradila.
L u c i f e r

#8323 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

dječak sa šibicama wrote:
arshavin wrote:

otkad je to zločin imati novo auto
evo ja ga imam
i zaradio sam ga
Reglan

#8324 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

To se ne smije iamti ni auto od 10-ak milja?

Ja bi ih na njenom mjestu zgazio,gamad neodgojena.
Alfons Kauders

#8325 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:
arshavin wrote:

znaci sad niko ko je kupio auto od 15tak milja ne valja, bas je svako lopov, jel tako? :lol:

btw, jesu li ovo ta obespravljena, gladna i nezaposlena djeca? jer ja samo vidim nekakvu balavu hisptercad u dobroj odjeci s telefonima od nekoliko stoja?
Post Reply