nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#8301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

zdruzdjo wrote:Rekao sam bilo bi LIJEPO. NE OBAVEZNO I POD MORANJE.
Ne pricam o sta bi bilo kad bi bilo situaciji gdje je harry potter izazvao kolaps vjezbajuci magiju na sred ceste. Nego onako lagano se vozi prema gradu.
Znaci vozis od opstine novi grad u 21:00 srednjom 40 jer hoces da laganini kuliras i slusas muziku. U desnoj se veselo kotrlja tamic iz '72 brzinom 40 jer frajer se nalzi tamo gdje treba. Lijevo je frajer koji za 150 metara skrece lijevo na otoci. A iza tebe idem ja 60 na sat sa vrucim somunima i jumbo pizzom iz panere, a voznjom od 40 iza tebe ce mi se ohladiti isti.
E pa buraz sklonis se u desnu i nastavis, a nastavim i ja po zakonu i donesem djeci a i sebi vrucu veceru.
E pa da li bi to bilo lijepo? Vuk sit, ovce na broju, holesterol visok.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
Picu i somune stavis na sjediste i upalis grijanje sjedista :D
supercali

#8302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote: Govorimo o malim autima
Koliko to ima teeretnjaka na glavnoj 20000 dnevno?
Ne razumijes poentu, uopste nije bitno koliko ih ima, ako je zakon predvidio desnu traku za spora vozila, kojom logikom ako ne ometas u srednjoj mozes ometati u desnoj?
A u tom zakonu na koji se uvijek pozivas pise li koja su to spora vozila?
Tkanton

#8303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tkanton »

Sa malo razmisljanja i prihvatanja cinjenice da je cesta javna, to jest da pripada na koristenje svim ucesnicima u saobracaju od pjeska do teretnog vozila, a da ne govorim o svijesti sta se sve moze dogodit bilo bi rijeseno sve ovo gore.
Better Man

#8304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Glavna saobraćajnica kroz grad ima 3 trake i isključnu traku za skretanje i nijedna traka nije predviđena za brzu ili sporu vožnju. Zašto bi se neki iz lijeve ili desne trake sklanjao nekom ako ga ta traka vodi do cilja. Onaj kome se žuri nek se lijepo prestroji i zaobiđe auto ispred sebe. Redovno viđam različite kamikaze koji u minuti promjene po milion puta traku samo radi jednog ili dva vouzila ispred sebe. I na kraju zlatno pravilo krenite 5 minuta ranije i uvijek će te doći na vrijeme. Ja kad idem ujutro na posao uvijek ranije krenem i nikad nemam problema sa gužvom kroz Vogošću, niti moram bilo koga preticati,, niti moram jurcati, već laganini bez nervoze i stignem na vrijeme, nađem parking i na posao.
Tkanton

#8305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tkanton »

Better Man wrote:Glavna saobraćajnica kroz grad ima 3 trake i isključnu traku za skretanje i nijedna traka nije predviđena za brzu ili sporu vožnju. Zašto bi se neki iz lijeve ili desne trake sklanjao nekom ako ga ta traka vodi do cilja. Onaj kome se žuri nek se lijepo prestroji i zaobiđe auto ispred sebe. Redovno viđam različite kamikaze koji u minuti promjene po milion puta traku samo radi jednog ili dva vouzila ispred sebe. I na kraju zlatno pravilo krenite 5 minuta ranije i uvijek će te doći na vrijeme. Ja kad idem ujutro na posao uvijek ranije krenem i nikad nemam problema sa gužvom kroz Vogošću, niti moram bilo koga preticati,, niti moram jurcati, već laganini bez nervoze i stignem na vrijeme, nađem parking i na posao.
To se oni zamisljaju da su na auto-putu pa vide neke brze-spore trake.
alipasijaner

#8306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by alipasijaner »

Citam postove, toliko je nebuloza napisano i tolika kolicina ne poznavanja saobracajnih propisa dovode do zakljucka da pojedinci definitivno nisu polagali testove, a opet ako su polagali imali su srece sto su dobili pitanja kojim nisu obuhvacena osnovna pravila ponasanja u saobracaju.
tempuser

#8307 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
supercali wrote: Govorimo o malim autima
Koliko to ima teeretnjaka na glavnoj 20000 dnevno?
Ne razumijes poentu, uopste nije bitno koliko ih ima, ako je zakon predvidio desnu traku za spora vozila, kojom logikom ako ne ometas u srednjoj mozes ometati u desnoj?
A u tom zakonu na koji se uvijek pozivas pise li koja su to spora vozila?
Procitaj ZOBS, clan 39, tacka 4.
supercali

#8308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
Pa napisi ga ti se pozivas na njega
tempuser

#8309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

autoskolee wrote:Ne postoji to u gradu, vozi kojom hoces kako hoces.
I inace srednja i lijeva su sa manje sahtova..desna je ko se zajebe
Hoce li biti bas tako? Objasni ovo podvuceno...

(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog clana/clanka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobracaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobracajne/prometne trake za kretanje vozila, vozac moze koristiti i saobrcajnu/prometnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se krecu iza vozila kojim upravlja
tempuser

#8310 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Better Man wrote:Glavna saobraćajnica kroz grad ima 3 trake i isključnu traku za skretanje i nijedna traka nije predviđena za brzu ili sporu vožnju. Zašto bi se neki iz lijeve ili desne trake sklanjao nekom ako ga ta traka vodi do cilja. Onaj kome se žuri nek se lijepo prestroji i zaobiđe auto ispred sebe. Redovno viđam različite kamikaze koji u minuti promjene po milion puta traku samo radi jednog ili dva vouzila ispred sebe. I na kraju zlatno pravilo krenite 5 minuta ranije i uvijek će te doći na vrijeme. Ja kad idem ujutro na posao uvijek ranije krenem i nikad nemam problema sa gužvom kroz Vogošću, niti moram bilo koga preticati,, niti moram jurcati, već laganini bez nervoze i stignem na vrijeme, nađem parking i na posao.
I za tebe malo da obnovis gradivo ako nisi kupio vozacku jer lupetas gluposti!

(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog clana/clanka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobracaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobracajne/prometne trake za kretanje vozila, vozac moze koristiti i saobracajnu/prometnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se krecu iza vozila kojim upravlja.
tempuser

#8311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:
tempuser wrote:
Samo za tebe lutko...

(4) Odredba stava/stavka (3) ovog clana/clanka ne odnosi se na vozaca autobusa, vozaca teretnog vozila cija je najveca dozvoljena masa veca od 3.500 kg, vozaca vozila koje na ravnom putu/cesti ne moze razviti brzinu kretanja vecu od 40 km na cas/sat i na vozaca vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta/ceste ispred raskrsnice/raskrizja ili drugog mjesta na kojem vozilo skrece ulijevo.
supercali

#8312 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:
tempuser wrote:
Samo za tebe lutko...

(4) Odredba stava/stavka (3) ovog clana/clanka ne odnosi se na vozaca autobusa, vozaca teretnog vozila cija je najveca dozvoljena masa veca od 3.500 kg, vozaca vozila koje na ravnom putu/cesti ne moze razviti brzinu kretanja vecu od 40 km na cas/sat i na vozaca vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta/ceste ispred raskrsnice/raskrizja ili drugog mjesta na kojem vozilo skrece ulijevo.
A stavka 3 je?
tempuser

#8313 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Citaj iznad, 2x sam je kopirao za autoskolu i better mana
quarterback

#8314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

kada sam polagao 90te ucilo me da idem desnom trakom jer je ona za sporiju voznju, lijeva je za one koji idu brze
zforumas

#8315 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zforumas »

Jbt tacno mi se zanesvijesti citajuci ovaj pokusaj pisanja na dva jezika :-) Treba covjek dobro da se koncentrise da skonta sta pise :-)
amar1994

#8316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

quarterback wrote:kada sam polagao 90te ucilo me da idem desnom trakom jer je ona za sporiju voznju, lijeva je za one koji idu brze
i mene svjezijeg je to ucio 8-) :D , ma ne smeta mi toliko u gradu koliko na autoputu i brzoj cesti :thumbup:
amar1994

#8317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

joj juce debila , kad sam se vracao sa creposljkog , poledilo, a oni preko pune preticu i neko gasanje :run:
pa gdje ces u pm :-) :-)
quarterback

#8318 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

amar1994 wrote:joj juce debila , kad sam se vracao sa creposljkog , poledilo, a oni preko pune preticu i neko gasanje :run:
samo ih pusti :D
supercali

#8319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:Citaj iznad, 2x sam je kopirao za autoskolu i better mana
Super i vidis sta pise moze koristiti i ostale trake
Opet se vracam na protok saobracaja sto dalje se ide srednja je zakon lijeva i desna bi trebala biti za one sto blize se iskljucuju

Naravno posto si ti bukvalac moram naglasiti da je to u slucaju manjih guzvi kad ima vise vozila nego prstiju na ruci i sl
tempuser

#8320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

supercali wrote:
Opet se vracam na protok saobracaja sto dalje se ide srednja je zakon lijeva i desna bi trebala biti za one sto blize se iskljucuju

Naravno posto si ti bukvalac moram naglasiti da je to u slucaju manjih guzvi kad ima vise vozila nego prstiju na ruci i sl
Vidim ja jako dobro i znam, a da li ti vidi tj razumijes da mozes voziti srednjom i lijevom samo ako ne ometas one iza sebe. Drkanje 40 kmh srednjim trakom dok ispred tebe nema niko, a neko iza tebe vozi 60 kmh je nepropisno taman da pravo ides do Konjica, a ne Ilidze.
supercali

#8321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:
supercali wrote:

Vidim ja jako dobro i znam, a da li ti vidi tj razumijes da mozes voziti srednjom i lijevom samo ako ne ometas one iza sebe. Drkanje 40 kmh srednjim trakom dok ispred tebe nema niko, a neko iza tebe vozi 60 kmh je nepropisno taman da pravo ides do Konjica, a ne Ilidze.
A pise li gdje u zakonu da ne mozes voziti 40?

Ps. Pise li gdje da je voznja od 40 ometanje?
Pps naravno ovo se odnosi na srednju i lijevu da se ne uhvatis toga u nastavku
tempuser

#8322 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Respo dragi sve ti pise, to sto ti ne mozes razumjeti 3 sasvim logicne recenice pa postavljas nesuvisla i glupa pitanja nije moj problem da ti moram crtati niti ces ga rjesiti na forumu,
amar1994

#8323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

quarterback wrote:
amar1994 wrote:joj juce debila , kad sam se vracao sa creposljkog , poledilo, a oni preko pune preticu i neko gasanje :run:
samo ih pusti :D
naravno :) :thumbup:
kabal1337

#8324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

ma covjece ako neko tegli imas dvije trake zaobidjes ga I to je to. Ne znam sta se opet prepucavas na ovu temu.
supercali

#8325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

tempuser wrote:Respo dragi sve ti pise, to sto ti ne mozes razumjeti 3 sasvim logicne recenice pa postavljas nesuvisla i glupa pitanja nije moj problem da ti moram crtati niti ces ga rjesiti na forumu,
Pa pise al nigdje ne pise da voznja od 40 je ometanje bilo koga

Ps. I da ne postoje glupa pitanja samo glupi odgovori
Post Reply