Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
wewa

#8301 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

bravo! :thumbup:

citam i da Park nocu kosi travu oko tramvajske pruge
ima nade za ovaj grad
Cossack

#8302 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cossack »

Svaka čast za novu Vladu KS. Ljudi su uradili više u pola godine nego mnoge u čitavom mandatu.
thekupus

#8303 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by thekupus »

wewa wrote:bravo! :thumbup:

ima nade za ovaj grad
Ja sam čuo da su parkovcima ljudi zvali policiju, da su htjeli da se obračunavaju s njima. Sigurno će biti tako i s ovim radovima na cesti.
Cherry-Cherry

#8304 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Cherry-Cherry »

DrugaGimnazija wrote:
splinter wrote:Mislim da me nisi razumio al nejse. Ko je dao građevinsku , valjda općina Centar, nisu sigurno stanovnici Šipa. Ko će odgovorati za bačenih 65.000 KM, vjerovatno niko.
Ako ima dovoljno prostora, mogla se cesta izmijestiti koji metar, svima bi bilo bolje i svako bi danas sutra imao veći manevarski prostor i JP ceste i upravitelji zgrada al kažem nebitno.
Mislim da bi izmještanje ceste nakon što su već započeti radovi koštalo više od 65.000 KM. Dakle, završena priča.

I nije ovo trotoar da se može pomaći za 10m, nego cesta 2x2 sa petljom i podvožnjakom. Samo preprojektovanje bi koštalo više od citavog igralista, plus što bi se radovi morali obustaviti na više mjeseci.
Fulili su regulacioni plan kada su dali urbanističku za igralište na trasi saobraćajnice. Sad bi urbanističku trebalo proglasiti ništavnom. A igralište izgrađeno.
JavierBosnia

#8306 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

thekupus wrote:

ima nade za ovaj grad
Ja sam čuo da su parkovcima ljudi zvali policiju, da su htjeli da se obračunavaju s njima. Sigurno će biti tako i s ovim radovima na cesti.
Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.
Pomenuti novinar je takodjer uputio apel za pomoc od svojih pratioca, da ga neko uputi na adresu gdje se moze zaliti na taj sami cin koji ga je uznemiravao.
holowey

#8307 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by holowey »

JavierBosnia wrote:
thekupus wrote:

ima nade za ovaj grad
Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.
Pomenuti novinar je takodjer uputio apel za pomoc od svojih pratioca, da ga neko uputi na adresu gdje se moze zaliti na taj sami cin koji ga je uznemiravao.
koitus ali da im ne udje... htjeli bi pokoseno ali da se ne kosi...
P308

#8308 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

A zna li neko sta ce konkretno raditi na glavnoj gradskoj longitudinali?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8309 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

JavierBosnia wrote:
e srce slatko,moracu ga zapratit da mu ostavim neki lajk :D
noviclan

#8310 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Kad su zadnji put generalno radili ovu ulicu 2009. :? pa im isplivase gudure
noviclan

#8311 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

bitanga_sa_otesa wrote:
JavierBosnia wrote:
e srce slatko,moracu ga zapratit da mu ostavim neki lajk :D
E cuj ovo nisamznao da tandara bavrku ta ti je cuna bez prigusivaca
JavierBosnia

#8312 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

P308 wrote:A zna li neko sta ce konkretno raditi na glavnoj gradskoj longitudinali?
Mislim neki sahtovi i prijelazi preko pruge
Npr imas saht poslike cengic vile prema gradu u lijevoj traci, oko pruge kod scca je uzas i opcenito svaki prijelaz, tako da mislim da ce se to raditi
dadoka84

#8313 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Tek se sad vidi koliki je posao bio rekonstrukcija ggm za vrijeme ljiljane sakić, te koliko je ta ulica bitna za grad.
perfect_guy

#8314 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by perfect_guy »

ima nade za ovaj grad
nije baš zabavno kad u 1 naveče zagrme ispod prozora
wewa

#8315 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by wewa »

perfect_guy wrote:

ima nade za ovaj grad
nije baš zabavno kad u 1 naveče zagrme ispod prozora
cijena zivota u gradu, pa jos uz glavnu saobracajnicu...

svejedno je bolja opcija od blokiranja saobracaja za sve gradjane, a i brze se radi
nepass1

#8316 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

pa stavi se npr stolarija sa zvucnom izolacijom
kakaljin

#8317 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

nepass1 wrote:pa stavi se npr stolarija sa zvucnom izolacijom
Pa svako ko zivi uz saobraćajnice treba da ima stolariju sa dobrom zvucnom izolacijom. To se podrazumjeva. A i to je cijena zivljenja u centru grada i uz velike saobraćajnice.

Nema tu sta da se ko buni ako se radi i navece. To je tako svugdje u centru grada. Kada se mora raditi a tu se mora za sto krace vremena odraditi posao.
Last edited by kakaljin on 21/06/2019 08:56, edited 1 time in total.
nepass1

#8318 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

pa svak hoce nesta ali da on nista
P308

#8319 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

JavierBosnia wrote:
P308 wrote:A zna li neko sta ce konkretno raditi na glavnoj gradskoj longitudinali?
Mislim neki sahtovi i prijelazi preko pruge
Npr imas saht poslike cengic vile prema gradu u lijevoj traci, oko pruge kod scca je uzas i opcenito svaki prijelaz, tako da mislim da ce se to raditi
Nasao sam ovaj clanak iz marta ove godine i pise ovo:
“Počet će radovi na sanaciji glavne gradske magistrale. Radi se o kompletnom prstenu, od Baščaršije do Stupa, jer nam je cilj da imamo potpuno rekonstruisanu gradsku magistralu bez udarnih rupa, a sanirat će se i pružni prijelazi. Radovi bi se izvodili od 9 do15 sati, poslije jutarnjih i prije popodnevnih gužvi, što će Ministarstvo propisati posebnim elaboratom o izmjeni režima saobraćaja. Također će biti određen rok od 30 dana za završetak radova”, najavljuje ministar Šteta.
Kaze "potpuno rekonstruisanu gradsku magistralu" + pruzni prelazi .... Clanak je napisan na taj nacin da je moguce ovo sto ti kazes a i da je rade kompletnu (sto je manje vjerovatno).
JavierBosnia

#8320 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Malo je glupo napisan clanak, sanacija i rekonstrukcija mislim da nisu isti pojmovi.
Ovdje ce se raditi o sanaciji sahtova i prijelaza, tako da se dobije saobracajnica kakva je nekad bila. Ostatak saobracajnice je u dosta dobrom stanju
edin_the

#8321 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by edin_the »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/jedno-p ... /190619105

Mi smo još u srednjem vijeku, zaostali, ograničeni, zatupljeni.
Ministarstvo saobraćaja je objavilo demant, materijal se istresa u korito da bi na njega došla skela za rekonstrukciju i proširenje mosta, a nakon toga se šut kupi i odlaže gdje treba. Ali koga briga šta je istina, Klix objavio video zabrinutog graDZanina, klikovi zagarantovani, narod se ispljuvao i hajmo dalje :lol:
edin_the

#8322 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by edin_the »

ima nade za ovaj grad
Očigledno je da ne žele više da rizikuju https://www.doznajemo.com/post/strava-u ... io-radnika
No-Name

#8323 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by No-Name »

JavierBosnia wrote:Malo je glupo napisan clanak, sanacija i rekonstrukcija mislim da nisu isti pojmovi.
Ovdje ce se raditi o sanaciji sahtova i prijelaza, tako da se dobije saobracajnica kakva je nekad bila. Ostatak saobracajnice je u dosta dobrom stanju
Glavna saobraćajnica je rađena 2004 2005 i 2006 godine a pružni prelazi približno u tom vremenu ili poslije, bilo bi potrebno da kod sanacije prelaza zamjene i šine a ne samo asfalt kao što je urađeno na Malti
JavierBosnia

#8324 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

No-Name wrote:
JavierBosnia wrote:Malo je glupo napisan clanak, sanacija i rekonstrukcija mislim da nisu isti pojmovi.
Glavna saobraćajnica je rađena 2004 2005 i 2006 godine a pružni prelazi približno u tom vremenu ili poslije, bilo bi potrebno da kod sanacije prelaza zamjene i šine a ne samo asfalt kao što je urađeno na Malti

Popunjavanjem asfaltom oko šina traje 10 dana i onda usljed stalnog kretanja tramvaja šine imaju prostora da se "tresu" i onda to popuca opet.
Bolja i čvršća podloga je potrebna da se to fino odradi.

Na otoci kod bazena sam uz šine vidio i nekoliko onih šina na travi, ne znam da li je to spremno da se mjenja ili šta..
No-Name

#8325 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by No-Name »

I ja sam vidio te šine i liči mi na zamjenu šina na tom dijelu a ima i kod Omer Maslića

Šine na prelazu preko pruge na Otoci su zamijenjene 2004
Post Reply