citam i da Park nocu kosi travu oko tramvajske pruge
ima nade za ovaj grad
Ja sam čuo da su parkovcima ljudi zvali policiju, da su htjeli da se obračunavaju s njima. Sigurno će biti tako i s ovim radovima na cesti.wewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
Fulili su regulacioni plan kada su dali urbanističku za igralište na trasi saobraćajnice. Sad bi urbanističku trebalo proglasiti ništavnom. A igralište izgrađeno.DrugaGimnazija wrote:Mislim da bi izmještanje ceste nakon što su već započeti radovi koštalo više od 65.000 KM. Dakle, završena priča.splinter wrote:Mislim da me nisi razumio al nejse. Ko je dao građevinsku , valjda općina Centar, nisu sigurno stanovnici Šipa. Ko će odgovorati za bačenih 65.000 KM, vjerovatno niko.
Ako ima dovoljno prostora, mogla se cesta izmijestiti koji metar, svima bi bilo bolje i svako bi danas sutra imao veći manevarski prostor i JP ceste i upravitelji zgrada al kažem nebitno.
I nije ovo trotoar da se može pomaći za 10m, nego cesta 2x2 sa petljom i podvožnjakom. Samo preprojektovanje bi koštalo više od citavog igralista, plus što bi se radovi morali obustaviti na više mjeseci.
Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.thekupus wrote:Ja sam čuo da su parkovcima ljudi zvali policiju, da su htjeli da se obračunavaju s njima. Sigurno će biti tako i s ovim radovima na cesti.wewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
koitus ali da im ne udje... htjeli bi pokoseno ali da se ne kosi...JavierBosnia wrote:Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.thekupus wrote:Ja sam čuo da su parkovcima ljudi zvali policiju, da su htjeli da se obračunavaju s njima. Sigurno će biti tako i s ovim radovima na cesti.wewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
Pomenuti novinar je takodjer uputio apel za pomoc od svojih pratioca, da ga neko uputi na adresu gdje se moze zaliti na taj sami cin koji ga je uznemiravao.
e srce slatko,moracu ga zapratit da mu ostavim neki lajkJavierBosnia wrote:
Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.
Pomenuti novinar je takodjer uputio apel za pomoc od svojih pratioca, da ga neko uputi na adresu gdje se moze zaliti na taj sami cin koji ga je uznemiravao.
Kad su zadnji put generalno radili ovu ulicu 2009.
E cuj ovo nisamznao da tandara bavrku ta ti je cuna bez prigusivacabitanga_sa_otesa wrote:e srce slatko,moracu ga zapratit da mu ostavim neki lajkJavierBosnia wrote:
Dobro si cuo, cak je i novinar Adi Bebanic javno iskazao svoje nezadovoljstvo kosenjem trave u nocnim satima na svom instagram storiju.
Mislim neki sahtovi i prijelazi preko prugeP308 wrote:A zna li neko sta ce konkretno raditi na glavnoj gradskoj longitudinali?
nije baš zabavno kad u 1 naveče zagrme ispod prozorawewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
cijena zivota u gradu, pa jos uz glavnu saobracajnicu...perfect_guy wrote:nije baš zabavno kad u 1 naveče zagrme ispod prozorawewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
Pa svako ko zivi uz saobraćajnice treba da ima stolariju sa dobrom zvucnom izolacijom. To se podrazumjeva. A i to je cijena zivljenja u centru grada i uz velike saobraćajnice.nepass1 wrote:pa stavi se npr stolarija sa zvucnom izolacijom
Nasao sam ovaj clanak iz marta ove godine i pise ovo:JavierBosnia wrote:Mislim neki sahtovi i prijelazi preko prugeP308 wrote:A zna li neko sta ce konkretno raditi na glavnoj gradskoj longitudinali?
Npr imas saht poslike cengic vile prema gradu u lijevoj traci, oko pruge kod scca je uzas i opcenito svaki prijelaz, tako da mislim da ce se to raditi
Kaze "potpuno rekonstruisanu gradsku magistralu" + pruzni prelazi .... Clanak je napisan na taj nacin da je moguce ovo sto ti kazes a i da je rade kompletnu (sto je manje vjerovatno).“Počet će radovi na sanaciji glavne gradske magistrale. Radi se o kompletnom prstenu, od Baščaršije do Stupa, jer nam je cilj da imamo potpuno rekonstruisanu gradsku magistralu bez udarnih rupa, a sanirat će se i pružni prijelazi. Radovi bi se izvodili od 9 do15 sati, poslije jutarnjih i prije popodnevnih gužvi, što će Ministarstvo propisati posebnim elaboratom o izmjeni režima saobraćaja. Također će biti određen rok od 30 dana za završetak radova”, najavljuje ministar Šteta.
Ministarstvo saobraćaja je objavilo demant, materijal se istresa u korito da bi na njega došla skela za rekonstrukciju i proširenje mosta, a nakon toga se šut kupi i odlaže gdje treba. Ali koga briga šta je istina, Klix objavio video zabrinutog graDZanina, klikovi zagarantovani, narod se ispljuvao i hajmo daljeLogovan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/jedno-p ... /190619105
Mi smo još u srednjem vijeku, zaostali, ograničeni, zatupljeni.
Očigledno je da ne žele više da rizikuju https://www.doznajemo.com/post/strava-u ... io-radnikawewa wrote:bravo!![]()
ima nade za ovaj grad
Glavna saobraćajnica je rađena 2004 2005 i 2006 godine a pružni prelazi približno u tom vremenu ili poslije, bilo bi potrebno da kod sanacije prelaza zamjene i šine a ne samo asfalt kao što je urađeno na MaltiJavierBosnia wrote:Malo je glupo napisan clanak, sanacija i rekonstrukcija mislim da nisu isti pojmovi.
Ovdje ce se raditi o sanaciji sahtova i prijelaza, tako da se dobije saobracajnica kakva je nekad bila. Ostatak saobracajnice je u dosta dobrom stanju
No-Name wrote:Glavna saobraćajnica je rađena 2004 2005 i 2006 godine a pružni prelazi približno u tom vremenu ili poslije, bilo bi potrebno da kod sanacije prelaza zamjene i šine a ne samo asfalt kao što je urađeno na MaltiJavierBosnia wrote:Malo je glupo napisan clanak, sanacija i rekonstrukcija mislim da nisu isti pojmovi.
Ovdje ce se raditi o sanaciji sahtova i prijelaza, tako da se dobije saobracajnica kakva je nekad bila. Ostatak saobracajnice je u dosta dobrom stanju