SDA-All about
-
PM72
#82976 Re: SDA-All about
"Semirova"stranka ima članova da bi svi stali u tramvaj,o njenom jačanju nema govora jer to nije federalni dio opštine Trnovo gdje Berilo podjeli junice i pčele svim koji glasaju za njega.
- duh_sa_sjekirom
#82977 Re: SDA-All about
Ne znam jesi li upoznat sa rezultatim zadnjih izbora, jer je Semirova stranka osvojila 5 mandata u SKS, više npr nego DF i dva manje od vodećih NiP i SDA.
Ako to uporediš sa prethodnim izborima, vidjet ćeš napredak. A s obzirom da su sada dio vlasti u KS, tj da imaju pristup budžetskim jaslama, očekuje se njihov rast, posebno u tradicionalnim "Semirovim sredinama"...
-
The BEN10
#82978 Re: SDA-All about
https://klix.ba/sebiji-vise-ni-sud-ne ... evo-zasto/
Pitali smo prim. dr. Ednana Drljevića, šefa Infektološkog odjeljenja u Općoj bolnici u Sarajevu, šta bi mogla značiti odluka suda u ovom slučaju. Kazao nam je da odlukom suda može dobiti samo primjera radi naknadu za duševnu bol. Međutim, to joj titulu ne može vratiti.
”Univerzitet nije u sistemu sudstva. Univerzitet daje i oduzima titulu. Senat Univerziteta ju je izopćio iz svoje akademske organizacije i Sebija Izetbegović se ne može više nikad vratiti. Ona, ako dokaže na sudu i ako joj sud to dosudi, može dobiti, recimo, naknadu za duševnu bol. Međutim, ni sud niti neka druga institucija joj ne može vratiti titulu”, kazao nam je Drljević.
Bitno je napomenuti da je doktor Drljević specijalizaciju i magistarski studij prije rata završio u Zagrebu i da je ista procedura vrijedila početkom 1990-ih godina.
-
PM72
#82979 Re: SDA-All about
Ja sam pisao o članstvu stranke ...a osvojio je glasove u Novom gradu preko svojih poltrona koji su kao i on promjenili dres u produžecima.Po Briješću,Buljakovom,Sokolju i ostalim favelama Novog grada njegovi ljudi su obilazili kuće,zapisivali šta im treba da bi glasali sa rumenog.Nakon toga vršili provjeru glasačkih spiskova po ulicama da ustanove jel bilo sve po dogovoru...duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/03/2023 07:58Ne znam jesi li upoznat sa rezultatim zadnjih izbora, jer je Semirova stranka osvojila 5 mandata u SKS, više npr nego DF i dva manje od vodećih NiP i SDA.
Ako to uporediš sa prethodnim izborima, vidjet ćeš napredak. A s obzirom da su sada dio vlasti u KS, tj da imaju pristup budžetskim jaslama, očekuje se njihov rast, posebno u tradicionalnim "Semirovim sredinama"...
Al ne lezi vraže,rumenog nema ni pod tačkom razno.On je trojanski konj u X-morci.
- duh_sa_sjekirom
#82980 Re: SDA-All about
Pristupom budžetskom novcu, Rumeni to članstvo samo može povećavati ili u najgorem slučaju ne smanjivati.PM72 wrote: ↑09/03/2023 08:12Ja sam pisao o članstvu stranke ...a osvojio je glasove u Novom gradu preko svojih poltrona koji su kao i on promjenili dres u produžecima.Po Briješću,Buljakovom,Sokolju i ostalim favelama Novog grada njegovi ljudi su obilazili kuće,zapisivali šta im treba da bi glasali sa rumenog.Nakon toga vršili provjeru glasačkih spiskova po ulicama da ustanove jel bilo sve po dogovoru...duh_sa_sjekirom wrote: ↑09/03/2023 07:58
Ne znam jesi li upoznat sa rezultatim zadnjih izbora, jer je Semirova stranka osvojila 5 mandata u SKS, više npr nego DF i dva manje od vodećih NiP i SDA.
Al ne lezi vraže,rumenog nema ni pod tačkom razno.On je trojanski konj u X-morci.
I naravno da nije ušao u vlast jer voli "trojku" već isključivo da ojača vlastitu poziciju
Moja prognoza je da na idućim izborima uzima 5-6 mandata u SKS.
- agent_zero
#82981 Re: SDA-All about
Sda baliješine se previše uzjogunile, podhitno im treba udariti dozu smirenja.
- agent_zero
#82982 Re: SDA-All about
Izdajnik koji nam je 91 i 92 trubio da mirno spavamo i kako rata neće biti... i onda 2001. godine u tv debati kod Sanele Prašović mrtav hladan prizna da je lagao i da tada nije imao šta drugo da kaže.Blixen wrote: ↑07/03/2023 12:45kakav ba automade_in_sarajevo wrote: ↑06/03/2023 21:48 Red je da se general njiha.pozove iz turske i da se provozaju gradom u autima vrijednim stotine hiljada maraka
privatni avion![]()
![]()
Teroristička, veleizdajnička, mafijaška organizacija jedne porodice koju treba uništiti do kraja, korijenje joj počupati da više nikad ne iznikne.
-
PM72
#82983 Re: SDA-All about
Da nije bilo Alije-ne bi čuo za Dinu,Čamparu,rumenog a Nermin bi držao piljaru u Konjicu...
- Blixen
- Mishelinke
#82985 Re: SDA-All about
....
Last edited by Mishelinke on 09/03/2023 14:50, edited 1 time in total.
-
Seyfo
#82986 Re: SDA-All about
Eki "naprijed Seko "
BUAHAHAHAHAHAAAA
BUAHAHAHAHAHAAAA
-
PM72
-
tindbe
#82988 Re: SDA-All about
Zar nisi?Mishelinke wrote: ↑09/03/2023 10:36 Šta dočekasmo u P lijepu M i to od SDP-a, za kojeg ni u najluđim snovima nisam očekivao ovakvo nešto.
Pa SDP je SDA za "kul djecu". Raju izgrada.
Ima nekih članova koji fakat vjeruju u nešto bolje i rade na tome, dok su većna, pa jebiga kako da se izrazim, Bošnjaci standardni...
-
sumirprimus
#82989 Re: SDA-All about
a ljiljan nikad ne bi dobio ljiljana i ne bi dobacio dalje od lokalnog bircanog pijanice hehe
- Mishelinke
#82990 Re: SDA-All about
.....
Last edited by Mishelinke on 09/03/2023 14:52, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- agent_zero
#82992 Re: SDA-All about
Mishelinke u akcijiMishelinke wrote: ↑09/03/2023 10:36 Podrška za SDA!
Oni bar ne kandiduju siljedžije na ministarske pozicije. Lopovi jesu, ali od lopova i ubica jedino su mi siledžije gore i mrže.
Naprijed SDA, naprijed Seko!
Šta dočekasmo u P lijepu M i to od SDP-a, za kojeg ni u najluđim snovima nisam očekivao ovakvo nešto. Nikako mi ne ulazi u glavu kako su mogli ovakvo nešto uraditi. Jel to socijaldemokratija? Jel to socijalna jednakost i pravda? Jel ovo Narod i Pravda koja je u koaliciji sa "socijalnom pravdom"? Jel ovo država za sve nas ili samo za muškarce i siledžije?
FUJ!
- Mishelinke
#82993 Re: SDA-All about
....
Last edited by Mishelinke on 09/03/2023 15:03, edited 1 time in total.
- Blixen
#82994 Re: SDA-All about
meni je ovo recimo cool
sjedim sa Fadilom cijeli dan
svi antropolozi na dunjaluku bi bili zavidni
slusas ga face to face
- Hajvan
#82995 Re: SDA-All about
SMRT SDA, SLOBODA BOŠNJACIMA!!Mishelinke wrote: ↑09/03/2023 11:13Nisam. U SDP-u sam još od vremena rehmetli Nijaza, pa izdurao sam i Lagumdžiju i koaliciju sa SDA 2010., i Nermina sam progutao, ali ovo će me definitvno otjerati.
Nisam očekivao ni zbog ljudi unutar SDP-a, a kojima sam u korelaciji, a koji nikad, ama baš nikad ovo ne bi dozvolili. Koji jesu okorjele "komunjare", neki 'štuju u Staljina, u dosta stvari se nisam slagao sa njima, ali kao takve ih poštujem, imaju neke postulate kojih se drže i koji su sasvim u redu. Mislio sam, ako ništa, bar da su svi ili velika većina u SDP-u upravo takvi, koji ni pod kojim okolnostima ne bi dozvolili da siledžije dođu u poziciju da se za nešto pitaju.
Ali jebiga, izgleda zajebao sam se i to debelo.
-
Seyfo
#82996 Re: SDA-All about
Mishelinke se zajebe čim bilo šta napiše...onda skrola nazad pa obrise. Pa kako to? Da nije pobrkao tabletice, narandzaste umjesto zelenih, pa nadvladao onaj zli,skloniji SDA? Nešto čudno skroz. Prvo kaže "naprijed Seko" pa obrise pa onda kaže da je u SDP-u. Ala selamet
- pici
#82997 Re: SDA-All about
To ni obraza ni stida.Pa idiote pokvareni, pozaposljavali ste stotine hiljada al u SFRnJemačkoj.Svojom pohlepom, lopovlukom, prevarom, sve ste sjebali.Fadil Novalić obećao zapošljavanje 15.000 osoba
- pici
#82998 Re: SDA-All about
Mislim da su bobe izmjesane.Seyfo wrote: ↑09/03/2023 21:31 Mishelinke se zajebe čim bilo šta napiše...onda skrola nazad pa obrise. Pa kako to? Da nije pobrkao tabletice, narandzaste umjesto zelenih, pa nadvladao onaj zli,skloniji SDA? Nešto čudno skroz. Prvo kaže "naprijed Seko" pa obrise pa onda kaže da je u SDP-u. Ala selamet
- Mishelinke
#82999 Re: SDA-All about
Zato što očigledno ima ograničenih forumaša koji bukvalno shvataju sve, pa da neko ne bi pomislio da sam dio zelenog tabora, nedaj Bože.Seyfo wrote: ↑09/03/2023 21:31 Mishelinke se zajebe čim bilo šta napiše...onda skrola nazad pa obrise. Pa kako to? Da nije pobrkao tabletice, narandzaste umjesto zelenih, pa nadvladao onaj zli,skloniji SDA? Nešto čudno skroz. Prvo kaže "naprijed Seko" pa obrise pa onda kaže da je u SDP-u. Ala selamet
Samo kažem da ovo što radi Trojka nije ništa bolje od onoga što je uradila SDA za 30 godina. Moraju promijeniti kurs, inače ostadosmo bez mogućnosti izbora. Ne može osoba koja se dovodi u vezu sa prodičnim nasiljem biti ministar. Ne može nikako, da je ne znam ti ko.
Ne može se Ministar vanjskih poslova baviti pijačarskim tračevima i odgovarati na prozivke Fadila, koje je uputio u završnoj riječi. Nije on njegov nivo.
Ne može Ministar za saobraćaj i komunikacije djelovati kao da je sa Marsa pao. Ne zna ni gdje je pošao, ni gdje je došao. Najavljuje početak digitalizacije, a proces već pri kraju. Sastaje se sa direktorom ŽFBH i obećava modernizaciju željeznica, a cijelo rukovodstvo ŽFBH je iz SDA. Gradi kuću od krova, umjesto od temelja. Treba prvo počistiti rukovodstvo, dovesti prave ljude na te pozicije, pa onda se sastajati i najavljivati modernizaciju.
Imanovali ćUKa za madratara Vlade KS, lika koji, vjerujem ne zna ni voditi običan sastanak sa djevojkom, a da zna voditi vladu i sjednice.
Zajebali oko porodiljskih naknada. U početku bili "svi dobijaju po milju, bez obzira na posao ili bilo šta drugo, pa ljudi koji su imali sreće i dobili dijete na početku primjene Zakona, ostvarili tu naknadu, a poslije se sjetili pa skontali da samo one porodilje koje su nezaposlene dobijaju naknadu ili one koji ne dobijaju platu veću od 1000KM.
Zatim Šteta postao pisar lijepih želja. Najavljuje prugu za Hrasnicu već 5 godina, sve biće, evo samo što nije, evo bageri dolaze, evo ovo ljeto, evo iduće ljeto sigurno, evo potpisan ugovor, evo još nije tek će se potpisati, dobili kredit, nismo dobili kredit, tek treba da dobijemo kredit, izabran izvođač, nije izabran, evo tek treba potpis ugovora biti u januaru, evo sad će u februaru, evo ide u aprilu, zajebala me skupština, zajebao me budžet, cijeli madat ga neko zajebao. Rekonstrukciju pruge radi momački, trole su stigle, svaka čast na tome i momački odrađeno, ali šta je sa ostalim? Više mi je puna kapa obećanja i najava. Od prvobitne najave do danas, tramvaj je uveliko trebao ići za Hrasnicu. Zatim rekonstrukcija trolejbuske mreže za Vogošću, pa raskrsnica kod Bulevara. Da ne govorim o nikako održavanim cestama. Rupe na svakom koraku izvaljeni šaktovi, krateri i kanjoni po cesti i to niko ne sređuje. Trebalo im je 3 godine da saniraju šaht u Aleja Bosne Srebrene i sanirali su ga, malo ne rekoh kako. Bolje da nisu dirali, bar bi znao da je krater na cesti, ovako ću se nekad prevariti i naletiti i ode prednji trap u PM. Padne snijeg, Sarajevo se pretvori u St. Moritz, ali ne kao gradsko jezgro, već kao skijaška staza.
A da ne spominjem početničke greške i medijske gafove. Krenuvši o Pfizer vakcina u kancelarijama, preko zapošljavanja pedofila u školu, pa do ovih zadnjih dešavanja vezano za "rat" na Twiteru između Benjamine i Madića ili one marisane u OV Novo Sarajevo.
Nedorasli, pogubljeni.
Još je rano da ih proglasim i nesposobnima, ali na dobrom su putu.
E ovo je razlog zašto sam napisao to što sam napisao, a da podržavam SDA, gluho i daleko bilo. Bolje se ubiti, nego glasati za SDA.
-
Seyfo
#83000 Re: SDA-All about
Pa za početak neka imaju ljudi dobre namjere.
Što bi značilo da mogu raditi šta misle da je najbolje, u dobroj namjeri.
Već samim tim su drukčiji od zelenih termita.
Ostalo će pokazati vrijeme.

Što bi značilo da mogu raditi šta misle da je najbolje, u dobroj namjeri.
Već samim tim su drukčiji od zelenih termita.
Ostalo će pokazati vrijeme.