Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Samso

#82951 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

alibaba_i_30_godina wrote:
Samso wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Ma ja, a to što se ne dešava kada streamam sa nekih drugih aplikacija, i to je isto do TV-a. :oops:
Probaj neki drugi full hd kanal.

Meni se desava na skoro svakom hd streamu.
Evo npr. Fox Movies i ide nekih 10 sekundi normalno i samo se pojavi ovo...isto je tako i na FOX-u.

Kada shareujem youtube ide sve bez problema. To sam isprobao iako TV ima svoju youtube aplikaciju, android je svakako u pitanju.
Ni meni castanje videa u youtube aplikaciji ne steka. Samo kad castam direkt preko chromecast opcije.
typeOnegative

#82952 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Imam chromecast preko EON boxa i miracast na SmartTV . Miracast kao standard mi se puno bolji i praktičniji pokazao i njega samo i koristim kad mi povremeno zatreba cast sa moba.
alibaba_i_30_godina

#82953 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alibaba_i_30_godina »

typeOnegative wrote:Imam chromecast preko EON boxa i miracast na SmartTV . Miracast kao standard mi se puno bolji i praktičniji pokazao i njega uglavnom koristim kad mi povremeno zatreba cast sa moba
Pa jel' imaš ovih problema kao ja i Samso ili je sve ok?

Ovo se samo dešava izgleda na HD kanalima, a kod njih svakako nije Full HD signal, tj. 1080p, već 720p što bi pogotovo bez problema trebalo da ide.
REDDEVILS

#82954 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

semirsar wrote:
REDDEVILS wrote:Evo mali update sto se tice kanala koji ne rade na Eon TV Aplikaciji
Motorvision.TV- Ne radi na Eon TV Aplikaciji crna slika ali uredno ide na kompijuteru i na mobilnoj aplikaciji
Discovery Science - Sad radi na svim uredjajima :)

OTV Valentino ne radi kanal otkako je uveden na Eon platformu Nema Signala. (#400)
Izvorna TV ne radi kanal otkako je uveden na Eon TV App platformu Nema Signala. (#400)
Nisu mi bitna toliko ova dva zadnja kanala koje sam naveo ali su mi bitni ovi kvalitetniji kao sto su Discovery Science itd... jer te kanale pratim :)
Da ne bude da ne rade samo na BHT mrezi probao sam i na Telemach mrezi ova dva navedena kanala i ista se greska pojavi Nema Signala. (#400) sto bi znacilo da je do aplikacije koju bi trebalo u skorije vrjeme update-ovati da bi se ispravili sitni bagovi :)
novi update s moje strane :mrgreen:
Motorvision.TV isto k'o kod tebe
Discovery Science uredno
OTV Valentino radi
Izvorna TV radi... jbt sta je ovo sacuvaj me Boze :shock: :pisnuo: :pisnuo:

P.S. otidji u postavke tv, pa u aplikacije, otvori EON i izbrisi cache, kad sam to odradio sve proradilo, barem kod mene. jerbo nis' mi nije scelo pokrenut'.
P.P.S. koji je ono pin kod za rod.zastitu, ne da mi neki pink kanal otvorit da vidim radi li :mrgreen:
Sifra ti je 1234 a sto se tice izvorne tv i otv Valentino nek ga izbace ja ih imam na BHT, probacu izbrisati cache
Edit: Izbrisao cache opet ne radi izvorna TV i OTV Valentino a i nije neki premium kanal pa se ne zamaram :lol:
typeOnegative

#82955 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

alibaba_i_30_godina wrote:
typeOnegative wrote:Imam chromecast preko EON boxa i miracast na SmartTV . Miracast kao standard mi se puno bolji i praktičniji pokazao i njega uglavnom koristim kad mi povremeno zatreba cast sa moba
Pa jel' imaš ovih problema kao ja i Samso ili je sve ok?

Ovo se samo dešava izgleda na HD kanalima, a kod njih svakako nije Full HD signal, tj. 1080p, već 720p što bi pogotovo bez problema trebalo da ide.
Nikakvih problema ,sve radi ko po spagi . Samo je znao zatrzat povremeno kad sam htio cast-at igru na TV, al to je vjerovatno jer mob nije jak koliko treba.
Last edited by typeOnegative on 26/02/2019 22:30, edited 1 time in total.
c_g

#82956 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Baci TV
fusion_ba

#82957 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Mislim da FOX i NG kanali ne dozvoljavaju cast ali mozda grijesim :)
typeOnegative

#82958 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Dobro mislis :) sjećam se da se pisalo o foxu da ne podržava cast, a i @Telemach je potvrdio .
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#82959 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Sa zadnjim racunom, bila ponuda za nas duo net grande staropaketaše, da predjemo na eon duo light ili tako nešto, za istu cijenu, tj .novu koja je povecana za 1.60 i iznosila bi 47.50 KM, s tim da ostaje tv paket koji smo imali ranije, nešto veca brzina neta, promo pink i arene, ali samo pod uslovom da potpišem na 24 mjeseca?! Zar nije uvijek bilo, hoces na 12 ili 24 ako potpisuješ ugovor, a sad me ucjenjuju, kao dobices sve to samo pod uslovom da potpišete na 24 mjeseca. Jako sam razocaran ovakvim odnosom telemacha prema korisnicima, koji se bukvalno ucjenjuju.
Jednostavno ne zelim da potpisujem 24 mjeseca, a nije ostavljena mogucnost izbora, da se potpiše, na manje mjeseci.

Odlucio sam ostati na starom paketu, i nadati se da ce se sto brze pojaviti nekakva konkurencija, koja ce malo uzdrmati ovajav telemach
Dupli_skalp

#82960 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

Benq wrote:
eyesburn wrote:zna li neko zbog čega mi se već treći put u zadnjih 7-8 dana samo od sebe resetuju postavke modema, tačnije "channel width" i "channel"?

stavim 20mhz i najmanje opterećen kanal i nakon 2-3 dana vidim da se samo od sebe vratilo na početne postavke. EPC3928 je u pitanju.
Uradi mu hard reset, podesi ponovo kanal i ne bi se trebalo vise to desavati.
dvaput sam mu u ovih 8 dana radio hard reset i opet se dešava.
Dupli_skalp

#82961 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

Telemach wrote:
eyesburn wrote:zna li neko zbog čega mi se već treći put u zadnjih 7-8 dana samo od sebe resetuju postavke modema, tačnije "channel width" i "channel"?

stavim 20mhz i najmanje opterećen kanal i nakon 2-3 dana vidim da se samo od sebe vratilo na početne postavke. EPC3928 je u pitanju.
@eyesburn,
Kolege će Vas kontaktirati i izvršiti provjeru.
zvao me je vaš kolega, kaže da su već upoznati sa tim problemom na EPC3928.

interesatno je što se počelo dešavati nakon jednog grupnog prekida prije 10tak dana.
REDDEVILS

#82962 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Update :D
Motorvision.TV- Radi na Eon TV Aplikaciji i uredno ide na kompijuteru a i na mobilnoj Aplikaciji
Discovery Science - Sad radi na svim uredjajima :)
OTV Valentino ne radi kanal otkako je uveden na Eon platformu Nema Signala. (#400)
Izvorna TV ne radi kanal otkako je uveden na Eon TV App platformu Nema Signala. (#400)

Ova dva boldovana kanala me ne interesuju tako da mi nije bitno dali ce raditi ili ne :)
kakaljin

#82963 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Poštovani telemach,

Pregledom stanja racuna i dugovanja na mojtelemach portalu, vidim da mi niste evidentirali uplate za 7., 11. i 12. mjesec 2018. godine, pa vas molim da azurirate to.

Pozdrav
Samso

#82964 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Telemach

#82965 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:Poštovani telemach,

Pregledom stanja racuna i dugovanja na mojtelemach portalu, vidim da mi niste evidentirali uplate za 7., 11. i 12. mjesec 2018. godine, pa vas molim da azurirate to.

Pozdrav
@kakaljin,
Nemate dugovanja. Na portalu se stanje provjerava u tabu Moje uplate.
Telemach

#82966 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

konektovan wrote:Sa zadnjim racunom, bila ponuda za nas duo net grande staropaketaše, da predjemo na eon duo light ili tako nešto, za istu cijenu, tj .novu koja je povecana za 1.60 i iznosila bi 47.50 KM, s tim da ostaje tv paket koji smo imali ranije, nešto veca brzina neta, promo pink i arene, ali samo pod uslovom da potpišem na 24 mjeseca?! Zar nije uvijek bilo, hoces na 12 ili 24 ako potpisuješ ugovor, a sad me ucjenjuju, kao dobices sve to samo pod uslovom da potpišete na 24 mjeseca. Jako sam razocaran ovakvim odnosom telemacha prema korisnicima, koji se bukvalno ucjenjuju.
Jednostavno ne zelim da potpisujem 24 mjeseca, a nije ostavljena mogucnost izbora, da se potpiše, na manje mjeseci.

Odlucio sam ostati na starom paketu, i nadati se da ce se sto brze pojaviti nekakva konkurencija, koja ce malo uzdrmati ovajav telemach
@konektovan,
Na Eon paket Ugovor možete potpisati na 12/24 mjeseca. Potpisivanjem Ugovora na 12 mjeseci ne dobijate akcijske pogodnosti.
thekupus

#82967 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

Ali to nisu pogodnosti, dajete iste kanale za više novca.
j66o

#82968 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach ocekuj u toku dana "podužu" pp od mene.
Ja sam u planu da se probamo dogovoriti oko nastavka saradnje na obostrano zadovoljstvo,sve ce biti na Vama da li cemo ili ne nastaviti dalje !!!
aditon

#82969 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

konektovan wrote:Sa zadnjim racunom, bila ponuda za nas duo net grande staropaketaše, da predjemo na eon duo light ili tako nešto, za istu cijenu, tj .novu koja je povecana za 1.60 i iznosila bi 47.50 KM, s tim da ostaje tv paket koji smo imali ranije, nešto veca brzina neta, promo pink i arene, ali samo pod uslovom da potpišem na 24 mjeseca?! Zar nije uvijek bilo, hoces na 12 ili 24 ako potpisuješ ugovor, a sad me ucjenjuju, kao dobices sve to samo pod uslovom da potpišete na 24 mjeseca. Jako sam razocaran ovakvim odnosom telemacha prema korisnicima, koji se bukvalno ucjenjuju.

sve i da ti daju te benefite na 12 mjeseci umjesto 24, i dalje su to tzv benefiti koje gubiš po isteku ugovora a onda nastavljaš plaćati paket koji si uzeo. Nakon isteka prvog ugovora, pod uslovom da isti potpišeš, ponovo ti neće ti isti benefiti biti ponuđeni već oni koji "budu u tom trenutku" a koji će sigurno biti mnogo skromniji. Što se mene tiče, alternativa se pojavila. Predlažem ti da pogledaš malo oficijelnu stranicu telecoma.
kormax

#82970 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

@Telemach

Koje pogodnosti se dobiju za aktivacinu e-računa.
PS4 Share

#82971 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PS4 Share »

kormax wrote:@Telemach

Arene HD na 6 mjeseci i HBO onaj paket na 3 mjeseca
Sinoc i ja aktivirao i sve radi bez problema
kormax

#82972 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

PS4 Share wrote:
kormax wrote:@Telemach

Arene HD na 6 mjeseci i HBO onaj paket na 3 mjeseca
Sinoc i ja aktivirao i sve radi bez problema

Nije nešto, a nije ni loše. Hvala :thumbup:
Telemach

#82973 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Telemach ocekuj u toku dana "podužu" pp od mene.
Ja sam u planu da se probamo dogovoriti oko nastavka saradnje na obostrano zadovoljstvo,sve ce biti na Vama da li cemo ili ne nastaviti dalje !!!
@j66o,
Očekujemo :)
Tiger 033

#82974 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Samso wrote:Obavještenje o izmjeni cijena

https://telemach.ba/Binary/10688/Obavje ... cijena.pdf
NE kontam baš ovaj cjenovnik :? Koliko kosta EON full a koliko EON premium u kombinaciji internet-TV+dodatni d3 resiver :?:
Bad jesus

#82975 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bad jesus »

Tiger 033 wrote:
Samso wrote:Obavještenje o izmjeni cijena

https://telemach.ba/Binary/10688/Obavje ... cijena.pdf
NE kontam baš ovaj cjenovnik :? Koliko kosta EON full a koliko EON premium u kombinaciji internet-TV+dodatni d3 resiver :?:
nema više d3 samo EON kutije
Locked