Slika iz Deira, poginuli zajedno dok je ovaj heroj pokusavao spasiti ranjenog suborca.
Sirija vol. 2
-
handžar88
#82876 Re: Sirija vol. 2
Selam alejk
Slika iz Deira, poginuli zajedno dok je ovaj heroj pokusavao spasiti ranjenog suborca.

- Kikibombona
#82877 Re: Sirija vol. 2
Ford je turski placenik i pro-dzihadisticki element. Kurde ne moze smisliti. Vec par puta je srao o Kurdima, sto sam ovdje prenio. Citat iznad je produkt njegovih zelja a ne realnosti.muhafuca wrote:
Moze neki link koji potvrdjuje ove tvoje tvrdnje - ja malo trazio al ne nadje nista
Nek je i proKurdski link ili nest takvo - cisto da imam od cega poceti malo dalje probati traziti.
Znaci tvrdnje da lobira za Tursku , da je na platnom spisku Turske ili nesto u tom fazonu.
Ne sumnjam nego cisto da imamo neku referencu
Hvala unaprijed
Salice, bolan, ovaj pacov vec par godina pljuje americku administraciju i politiku koju vode u Siriji. Radi se o turskom placeniku.Kikibombona wrote:Arapska podrucja sjeverne Sirije su izrazito konzervativna. Drustvo je plemenski podjeljeno.
Asad na sjeveru ima veoma slabu podrsku. Nije nikakvo cudo da je SAA odmah napustila to podrucje i povukla se prema unutrasnjosti. Cijela Sirija je konzervativna, sa izuzetkom velikih centara gdje ima svega, ali sjever narocito.
Kurdi imaju zadatak da isperu Arapima mozak i izvuku zene iz kuca.![]()
Ka'e kurdska komdantkinja da je veliki broj mladih Arapkinja aplicirao.
Kurdi su vec odabrali nacelnicu Rake, izrazito konzervativnog grada, a ona je zena - Lejla Mohamed. Evo je ovdje sa arapskim kolegom u posjeti crkvi.![]()
Kurdish feminist appointed as co-head of Raqqa civilian council
Kurdish feminist Layla Mohammed was appointed as the co-head of the US-backed Raqqa civilian council, with Mahmoud Shawakh al-Busran as the Arab co-chair.
At just 27, Layla Mohammed was the first woman to rule over Tel Abyad town, where she was born. In 2006, she studied engineering at the university of Raqqa, but she fled Raqqa in 2013 to Kobani after Raqqa fell to the al-Qaida-affiliated Nusra Front.http://aranews.net/2017/04/kurdish-femi ... n-council/“It’s very strange for people to build a new system after they were suppressed by the [Assad] regime and it was difficult for them to accept the idea of being governed by a woman,” she said.
“In the past, whether in military, politics, or even on the social side, women were not allowed to participate,” she added.
Bivsi americki ambasador u Siriji, Robert Ford, placenik sirijskih dzihadista, kaze da je imenovanje zene drska provokacija za lokalne Arape!![]()
Valjda je zeni mjesto u spajzu...
Evo link, svasta se Ford nasrao protiv Kurda i sigurno naplatio lijepu svotu od Turaka i zaljevskih guzonja. Ford je sada veliki kriticar americke vlasti radi saveza sa Kurdima...Consider the case of Layla Mohammed, a PYD member and women’s rights activist from the town of Tel Abayad on the Turkey-Syria border. In a conversation, a senior U.S. official spoke with admiration of her dedication and commitment to the cause of women in Syria. Over objections from some Arab community leaders in Raqqa, the PYD- and YPG-dominated Syrian Democratic Forces (an entity that serves, basically, as a fig leaf by Washington to cover the U.S.-backed YPG campaign against ISIS) named Ms. Mohammed co-chair of a new Raqqa administrative council that will rule Raqqa after ISIS is gone.
But Raqqa, more than Damascus, Homs, or Aleppo, is known among Syrians as a conservative Arab city, where many communities retain links to tribal networks extending along the Euphrates and eastwards into the Syrian desert towards Iraq. Traditional norms, including those governing the roles of women, prevail. Many Americans find the constraints placed on Arab women objectionable, and would applaud Ms. Mohammed’s activism. But as the Iraq war should have taught Washington, it cannot impose, either directly or through local proxies, its own social and political norms on conservative Middle Eastern communities without potentially provoking a counter-reaction.
https://www.theatlantic.com/amp/article/525963/
Dakle...
Smrdo, tursko-dzihadisticko pseto, Robert Ford, Kurde u Siriji tretira kao teroriste i o njima govori sve najgore.
I onda, kao, iz zala prema Kurdima, govori da ce ih Amerika ostaviti.By relying on the YPG in the fight against ISIS, the United States is helping one terror group fight against another.
- muhafuca
#82878 Re: Sirija vol. 2
Sve u svemu - nije Turski placenik, ne lobira za TurskuKikibombona wrote:Ford je turski placenik i pro-dzihadisticki element. Kurde ne moze smisliti. Vec par puta je srao o Kurdima, sto sam ovdje prenio. Citat iznad je produkt njegovih zelja a ne realnosti.muhafuca wrote:
Moze neki link koji potvrdjuje ove tvoje tvrdnje - ja malo trazio al ne nadje nista
Nek je i proKurdski link ili nest takvo - cisto da imam od cega poceti malo dalje probati traziti.
Znaci tvrdnje da lobira za Tursku , da je na platnom spisku Turske ili nesto u tom fazonu.
Ne sumnjam nego cisto da imamo neku referencu
Hvala unaprijed
Jednostavno covjek bio na bliskom istoku, radio i zivio tamo - govori i cita sve jezike regiona - i ima drugacije misljenje od tebe
- jednako je Turski placenik, lobira za Tursku itd (?)
Sumirano - "Ja Kiki nemam nikakvih linkova i dokaza za svoje tvrdnje, pa cak ni iz proKurdskih pristrasnih izvora za svoje nebulozne tvrdnje"
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jel ti i ovaj biser ide pod "nisam ja to bas tako mislio" ili u neku drugu fasciklu?
- ioannes
#82879 Re: Sirija vol. 2
sta zaključujemo....
onaj koji kritizira i "pljuje" američku administraciju je turski plaćenik.
kikijeve vratolomije a la savoxxx
onaj koji kritizira i "pljuje" američku administraciju je turski plaćenik.
kikijeve vratolomije a la savoxxx
- fosna2014
#82880 Re: Sirija vol. 2
- gore Januar 2017
- dole August 2017

- dole August 2017

- Nadzornik
#82883 Re: Sirija vol. 2
Putin i Netanyahu: Najmocniji predsjednik na svijetu se susreo sa najmocnijim lazovom na svijetu.
Putin and Netanyahu: The World’s Most Powerful President Meets the World’s Most Powerful Liar

http://www.globalresearch.ca/putin-and- ... ar/5606095
Putin and Netanyahu: The World’s Most Powerful President Meets the World’s Most Powerful Liar

http://www.globalresearch.ca/putin-and- ... ar/5606095
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#82884 Re: Sirija vol. 2
kako se gledaju sa razumijevanjem ipak su to stari haveri, jedan pogled govori više od hiljadu riječi
a i rođaci su
a i rođaci su
- Kikibombona
#82885 Re: Sirija vol. 2
1. Jedino Turska i pro-turski dzihadisti tretiraju YPG kao teroristicku organizaciju. Niko vise, cak ni rezim u Damasku. Robert Ford kaze da je YPG teroristicka organizacija i prizeljkuje da ih Asad i siitski fanatici uniste, iako je prvobitno bio zestoki protivnik Asada. Iz nekog razloga, sta mislis kojeg, mrzi su mu Kurdi nego Asad.muhafuca wrote: Sve u svemu - nije Turski placenik, ne lobira za Tursku
Jednostavno covjek bio na bliskom istoku, radio i zivio tamo - govori i cita sve jezike regiona - i ima drugacije misljenje od tebe
Sumirano - "Ja Kiki nemam nikakvih linkova i dokaza za svoje tvrdnje, pa cak ni iz proKurdskih pristrasnih izvora za svoje nebulozne tvrdnje"
Jel ti i ovaj biser ide pod "nisam ja to bas tako mislio" ili u neku drugu fasciklu?
2. Robert Ford, bivsi americki ambasador u Siriji, od pocetka sirijskog rata zagovara rusenje Asada i pobjedu selefijsko-ihvanijske revolucije koju je podrzala Turska i zaljevske monarhije. Posjetio je dzihadiste u Idlibu i Alepu u nekoliko navrata.
3. Robert Ford je zagovarao rusenje Asada sve dok Turska nije odustala od te ideje. Robert Ford, Turska i Amerika su bili za rusenje Asada. Sada kada je Turska odustala, odustao je i Robert Ford. Trenutno zajedno sa Turskom kritikuje Ameriku radi podrske YPG. Nada se da ce Asad i siitski fanatici unistiti YPG.
4. Veliki broj zapadnih aktivista i marginalnih diplomata ulaze veliki napor da ocrni Kurde. Zasto? Zar su Kurdi toliko vazni za Amerikanca da se posveti blacenju istih ili za to prima naknadu?
Robert Ford uredno prati turske fasiste iz Dejli Sabaha i ucestvuje u anti-kurdskoj propagandi...
https://twitter.com/fordrs58/status/857385735611195392
Robert Ford prenosi strasne patnje civila u Raki i za isto optuzuje Ameriku i Kurde...
https://twitter.com/michaeldweiss/statu ... 2319501314
Malo je smijesno da jedan Asadovac brani Roberta Forda koji je godinama bio jedan od najzescih anti-Asad diplomata sa zapada.
I sada Asada tretira kao monstruma, zlocinca i ubicu, koji je nazalost dobio rat.
-
handžar88
#82886 Re: Sirija vol. 2
Zbog Kikija sam zamrzio zutu boju
- muhafuca
#82887 Re: Sirija vol. 2
Sve u svemu covjek ima svoje misljenje i prezentuje gaKikibombona wrote:1. Jedino Turska i pro-turski dzihadisti tretiraju YPG kao teroristicku organizaciju. Niko vise, cak ni rezim u Damasku. Robert Ford kaze da je YPG teroristicka organizacija i prizeljkuje da ih Asad i siitski fanatici uniste, iako je prvobitno bio zestoki protivnik Asada. Iz nekog razloga, sta mislis kojeg, mrzi su mu Kurdi nego Asad.muhafuca wrote: Sve u svemu - nije Turski placenik, ne lobira za Tursku
2. Robert Ford, bivsi americki ambasador u Siriji, od pocetka sirijskog rata zagovara rusenje Asada i pobjedu selefijsko-ihvanijske revolucije koju je podrzala Turska i zaljevske monarhije. Posjetio je dzihadiste u Idlibu i Alepu u nekoliko navrata.
3. Robert Ford je zagovarao rusenje Asada sve dok Turska nije odustala od te ideje. Robert Ford, Turska i Amerika su bili za rusenje Asada. Sada kada je Turska odustala, odustao je i Robert Ford. Trenutno zajedno sa Turskom kritikuje Ameriku radi podrske YPG. Nada se da ce Asad i siitski fanatici unistiti YPG.
4. Veliki broj zapadnih aktivista i marginalnih diplomata ulaze veliki napor da ocrni Kurde. Zasto? Zar su Kurdi toliko vazni za Amerikanca da se posveti blacenju istih ili za to prima naknadu?
Robert Ford uredno prati turske fasiste iz Dejli Sabaha i ucestvuje u anti-kurdskoj propagandi...
https://twitter.com/fordrs58/status/857385735611195392
Robert Ford prenosi strasne patnje civila u Raki i za isto optuzuje Ameriku i Kurde...
https://twitter.com/michaeldweiss/statu ... 2319501314
Malo je smijesno da jedan Asadovac brani Roberta Forda koji je godinama bio jedan od najzescih anti-Asad diplomata sa zapada.![]()
![]()
I sada Asada tretira kao monstruma, zlocinca i ubicu, koji je nazalost dobio rat.![]()
Bas lijepo da si pristalica Roberta Forda...
Ako to misljenje tebi ne odgovara = Turski placenik i Turski lobista.
Kao sto smo vidjeli nikakvih dokaza za to nemas - cak ni iz proKurdskih izvora
neki sklepani clanak koji nesto takvo tvrdi bez dokaza, a kamoli dalje da govorimo.
Sad neke svoje standardne spinove izvodis "nisam ja bas to tako mislio"
Tacno je - Robert Ford nije ni fan Assada ni Sirijske vlade ni SAA
Ja nemam razloga da ga branim - cisto cinjenica radi
imati integriteta i tako to - uglavnom tebi nepoznati pojmovi pa da ne duzim o tome.
Nit mi je drag nit mi je draga njegova generalna politika za region
Last edited by muhafuca on 29/08/2017 17:47, edited 1 time in total.
- Maystor
#82888 Re: Sirija vol. 2
Ne sporim ja da si ti bio konzistentan od početka, da si argumentovao svoje stavove, da si bio u pravu i, upečatljivo, zguzio japina u glavu.Challenger__ wrote:Nisam "pri šutu" za dublje elaboracije ali ukratko,Maystor wrote:Bez obzira na sve, ostaje nejasno KAKO se Sirija odbranila? KAKO su Moskva, Teheran i Bejrut dobili rat protiv čitavog svjetskog poretka?
P.S. Ovo je retoričko pitanje. Pozvani da nešto kažu su Čeli, Salik i Kapetan, a ne dežurne budale iz dijaspore, niti vehabijski degenerici.
- na političko-sociološkoj ravni ovako:
1. U prvoj fazi konflikta (prije ulaska Hezbollaha), neprijatelji Sirije su potcijenili snagu Sirijske Arapske Republike a posebno snagu njene vojske. Strategija zastrašivanja, ucjenjivanja i potkupljivanja nije prošla (Issamu Zahredinu su nudili ogromne pare da napusti Siriju, npr.).
2. U drugoj fazi konflikta (ulazak Hezbollaha nakon više od dvije godine haosa) potcijenili su snagu sirijskih saveznika: Hezbollaha, Irana i nadasve Rusije. Tu je u sjeni i Peking, koji je - po više izvora - kontinuirano novčano pomagao Damask.
Da su potcjenili snagu Damaska, imamo masu svjedočenja, kako promašenih procjena vlada, tako i njihovih agencija, UKLJUČUJUĆI I IZRAELSKU SLUŽBU.
Ukratko, da parafraziram šejh Butija, "Sirija ruši opklade zapada". Ostale regionalne vazelin-države (KSA, Turska i Katar) nisu vrijedne ni spomena.
- na metafizičkoj ravni;
dragi Bog je napravio budaletinama čitav niz država, formalnih i neformalnih saveza i cjelokupni dotadašnji planetarni poredak. Ismijao ih je, ismijava ih, ponižava, upravo na terenu Sirije.
Ali da te je neko pitao prije tri godine da se kladiš na ovakav ishod, nisam siguran da bi uložio pare. Hoću da kažem, da ni u mojim najoptimističnijim prognozama nije izgledalo da će završiti ovako.
-
Akibh
#82889 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Nisam "pri šutu" za dublje elaboracijeMaystor wrote: Pozvani da nešto kažu su Čeli, Salik i Kapetan
- rajv0sa
#82891 Re: Sirija vol. 2
izraely tugy plakyAfter Syria fall-out, Hamas ties with Iran restored: Hamas chief
- Kikibombona
#82892 Re: Sirija vol. 2
Razmjena vatre izmedju americke vojske i turskih dzihadista sjeverno od Manbidza!!
Wladimir
Wladimir
Asked Arab teacher in Tabqah if he want Syrian govt to return. He responded: "they not govt anymore, but bunch of foreign militias"
YPG confirms Russian military observers are in Afrin & Shahba region after a deal between YPG, Jaysh Thuwar and Russia
-
tigar777
#82893 Re: Sirija vol. 2
Nego kako je ,de objasni, de malo budi konstruktivan,malo argumenata baci na sto,malo se angazuj oko ove Sirijske price,de malo uozbilji situaciju,prati desavanje, budi online,nadji stranu na koju navijas,nemoj da misle da navijas na kozijebe,hajd bolan japine smaras sa tim uskocicama gori si od onog Fikretovca sto navija za izrael a inace bude u francuzkoj.japin_mutapi wrote:vrlo lako osim sto nije takoBez obzira na sve, ostaje nejasno KAKO se Sirija odbranila? KAKO su Moskva, Teheran i Bejrut dobili rat protiv čitavog svjetskog poretka?
On isto se ovako cirkuzi i pise post od 10 rijeci i to je to.
Spamatoriiii
- muhafuca
#82894 Re: Sirija vol. 2
Postavi izvore - jelte to sramota ili nesto krijesKikibombona wrote:Razmjena vatre izmedju americke vojske i turskih dzihadista sjeverno od Manbidza!!
Wladimir
Asked Arab teacher in Tabqah if he want Syrian govt to return. He responded: "they not govt anymore, but bunch of foreign militias"YPG confirms Russian military observers are in Afrin & Shahba region after a deal between YPG, Jaysh Thuwar and Russia
da mozemo lakse i mi naci - kad lazes kad izvrces necije rijeci - kad nepotpune informacije dajes
nije tesko meni 3 minute trebalo da nadjem i postavim izvore i nadjem sta si propustio reci.
CNN
Code: Select all
http://edition.cnn.com/2017/08/29/politics/us-troops-exchange-fire-turkish-rebels-syria/index.htmlU nastavku se Wladimir-u kaze - da je isti taj Ucho vjerovatno bio IS simpatizer i da je vjerovatno pomogao IS-u da zauzme Tabqu
To si nekako propustio postaviti
Amin S @Xerxes92005 : highly probable he was an ISIS sympathizer before SDF takes the town,the ones treacherously helped IS takeover Tabqa&its airport before
https://twitter.com/vvanwilgenburg/status/902554258150739968
Last edited by muhafuca on 29/08/2017 19:08, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
#82895 Re: Sirija vol. 2
hvala, hvalatigar777 wrote:Nego kako je ,de objasni, de malo budi konstruktivan,malo argumenata baci na sto,malo se angazuj oko ove Sirijske price,de malo uozbilji situaciju,prati desavanje, budi online,nadji stranu na koju navijas,nemoj da misle da navijas na kozijebe,hajd bolan japine smaras sa tim uskocicama gori si od onog Fikretovca sto navija za izrael a inace bude u francuzkoj.japin_mutapi wrote: vrlo lako osim sto nije tako
Spamatoriiii![]()
![]()
![]()
lijepo je kada neko prepozna i cijeni vaš trud
- walter kurtz
#82896 Re: Sirija vol. 2
Japine memoari waltera kurtza i to nista 
- Kikibombona
#82897 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:Postavi izvore - jelte to sramota ili nesto krijesKikibombona wrote:Razmjena vatre izmedju americke vojske i turskih dzihadista sjeverno od Manbidza!!
Wladimir
Asked Arab teacher in Tabqah if he want Syrian govt to return. He responded: "they not govt anymore, but bunch of foreign militias"YPG confirms Russian military observers are in Afrin & Shahba region after a deal between YPG, Jaysh Thuwar and Russia
da mozemo lakse i mi naci - kad lazes kad izvrces necije rijeci - kad nepotpune informacije dajes
nije tesko meni 3 minute trebalo da nadjem i postavim izvore i nadjem sta si propustio reci.
CNN
http://edition.cnn.com/2017/08/29/politics/us-troops-exchange-fire-turkish-rebels-syria/index.html
U nastavku se Wladimir-u kaze - da je isti taj Ucho vjerovatno bio IS simpatizer i da je vjerovatno pomogao IS-u da zauzme Tabqu
To si nekako propustio postaviti
Amin S @Xerxes92005 : highly probable he was an ISIS sympathizer before SDF takes the town,the ones treacherously helped IS takeover Tabqa&its airport beforeCode: Select all
https://twitter.com/vvanwilgenburg/status/902554258150739968
- muhafuca
#82898 Re: Sirija vol. 2
to isto da ja napisemKikibombona wrote:...
Meho
koji meho - odakle je Meho - jel tweet ili je clanak - koga meho podrzava itd
postavi link do tweta ili do clanka pa da mozemo citati u cjelosti
da vidimo da li je meho bas tako rekao ili je to tvoja interpretacija (spin)
sta drugi kazu Mehi itd itd - nemoj sakrivat.
- japin_mutapi
#82899 Re: Sirija vol. 2
joj zaboravio samwalter kurtz wrote:Japine memoari waltera kurtza i to nista
a i nemam kad zadnjih mjeseci, počeo sam guzit
-
handžar88
#82900 Re: Sirija vol. 2
I sad su oni pametni sto trolaju a svi ostali sto pisu o Siriji na temi Sirija budale?.. pa onaj insomnia pacenik nema s kim progovorit dvije rijeci u stvarnom zivotu osim sa zenom mozda, zato ti je on ovdje na svakoj temi prvi a narocito je aktivan na ovim koje su jako aktivne, mora biti primijecen pa pokusava biti duhovit.. nije za balije jos internet treba prvo teletekst savladat gdje citas ono sto te zanima, tako je i na internetu. To je trebalo davno banovat trajno.tigar777 wrote:Nego kako je ,de objasni, de malo budi konstruktivan,malo argumenata baci na sto,malo se angazuj oko ove Sirijske price,de malo uozbilji situaciju,prati desavanje, budi online,nadji stranu na koju navijas,nemoj da misle da navijas na kozijebe,hajd bolan japine smaras sa tim uskocicama gori si od onog Fikretovca sto navija za izrael a inace bude u francuzkoj.japin_mutapi wrote:vrlo lako osim sto nije takoBez obzira na sve, ostaje nejasno KAKO se Sirija odbranila? KAKO su Moskva, Teheran i Bejrut dobili rat protiv čitavog svjetskog poretka?
Spamatoriiii![]()
![]()
![]()