GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hhaarree

#8276 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

tataćusak wrote:Sramite se svi vi koji ste protiv radničkih prava. Želim Vam svima ono što Vi želite radnicima GRAS-a :( .
Umjesto da se svi skupa borimo da nam svima bude bolje, mi svi u jedan glas psujemo majku sandžačku, fočansku itd. Sramite se. Zar je normalno da neko ima platu 400 KM? Ja kažem da nije, šta Vi kažete? Moji dragi forumaši sramim se što sam rođen u ovom gradu!! Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve dobre ljude bez obzira odakle dolazili. Smeta li vam 5.000 Srba koji dolaze svaki dan sa Pala i Lukavice? Meni ne smeta a Vama? Smetaju li Vam Sandžaklije zaposlene u raznim firmama a ne na ulicama da dilaju drogu? Meni ne smeta........
I Fočaci su dugo bili prozivani a sad ih spasiše Sandžaklije pređe zvono na njih. Sjetite se da su nam ne tako davno smetali i Srebreničani i Žepljaci :x . I viceve smo o njima pričali.
Mene je ovih dana sramota biti Sarajlija jer ne pokazujemo ni trunku solidarnosti prema ljudima koji su do vrata u govnima kao i svi mi ostali u Kantonu. Nisu radnici GRAS-a upropastili firmu, isto kao što radnici nisu upropastili ni ostale firme na kantonu da ih sad ne nabrajam, bilo ih je mnogo. Nije nam onih 5.000 Srba sa Pala uništilo Sarabon!! Probudite se, pogledajte ko nam samo sjedi u kantonalnoj skupštini :-? .
Želim nam svima Arapsko proljeće, a ne kao što mnogi od Vas prizivaju krvoproliće u GRAS-u. I ti ljudi, radnici GRAS-a imaju supruge, djecu, majke, očeve...... Tuga, jad i čemer u našem sarajevu :-?
:zjev:

vidi kako su oni fini rodila ih majka ne daju narodu da ide da hljeb zaradi, s kim ba da se solidarisem, odfakaj i pendrekom po bubrezima a kad ja zasluzim onda slobodno i mene a ja necu blokirat grad jer mi ne daju da kradem

edit: i malo smanjiti dozivljaj i price o pozivanju na krvoprolice, fkt se neki primaju ko saucesce
Last edited by hhaarree on 09/04/2013 19:30, edited 1 time in total.
jedan_dobar_dan

#8277 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jedan_dobar_dan »

tataćusak wrote:Sramite se svi vi koji ste protiv radničkih prava. Želim Vam svima ono što Vi želite radnicima GRAS-a :( .
Umjesto da se svi skupa borimo da nam svima bude bolje, mi svi u jedan glas psujemo majku sandžačku, fočansku itd. Sramite se. Zar je normalno da neko ima platu 400 KM? Ja kažem da nije, šta Vi kažete? Moji dragi forumaši sramim se što sam rođen u ovom gradu!! Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve dobre ljude bez obzira odakle dolazili. Smeta li vam 5.000 Srba koji dolaze svaki dan sa Pala i Lukavice? Meni ne smeta a Vama? Smetaju li Vam Sandžaklije zaposlene u raznim firmama a ne na ulicama da dilaju drogu? Meni ne smeta........
I Fočaci su dugo bili prozivani a sad ih spasiše Sandžaklije pređe zvono na njih. Sjetite se da su nam ne tako davno smetali i Srebreničani i Žepljaci :x . I viceve smo o njima pričali.
Mene je ovih dana sramota biti Sarajlija jer ne pokazujemo ni trunku solidarnosti prema ljudima koji su do vrata u govnima kao i svi mi ostali u Kantonu. Nisu radnici GRAS-a upropastili firmu, isto kao što radnici nisu upropastili ni ostale firme na kantonu da ih sad ne nabrajam, bilo ih je mnogo. Nije nam onih 5.000 Srba sa Pala uništilo Sarabon!! Probudite se, pogledajte ko nam samo sjedi u kantonalnoj skupštini :-? .
Želim nam svima Arapsko proljeće, a ne kao što mnogi od Vas prizivaju krvoproliće u GRAS-u. I ti ljudi, radnici GRAS-a imaju supruge, djecu, majke, očeve...... Tuga, jad i čemer u našem sarajevu :-?

da su u pitanju radnicka prava, bili bi rastjerani u roku od 3 sata...
zateznistub

#8278 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zateznistub »

@tataćusak, :thumbup: BRAVO zaaista BRAVO na postu!

@katarina, ima li sta pametnije?
diablo23

#8279 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by diablo23 »

Lijep pozdrav svima,

Zna li neko provjereno ili iz vlastitog iskustva odgovore na sljedeca pitanja:
1. Postoji li neka Centrotransova linija koja nije komercijalna na potezu Nedjarici-Bascarsija, kao zamjena za tu tramvajsku liniju i koliko dugo se ceka na stanici?
2. Da li je tacno da studenti ne placaju kartu na Centrotrans nekomercijalnim linijama i da li je dovoljno pokazati index ili moras imati mjesecnu studentsku Grasovu kartu?
3. Cuo sam da Hare tours vozi raju dzabe, je li to istina i koliko se on ceka, recimo u Nedjaricima?
4. Ima li jos neki prevoznik koji vozi ljude dzaba od Nedjarica do grada(ako ijedan vozi dzaba) i koliko se ceka?
5. Koji je po vama najbolji alternativni prevoznik u ovoj situaciji, mislim iz onoga sto ste do sada vidjeli i dozivjeli i zasto?

Unaprijed hvala!;-)
tataćusak

#8280 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

KatarinaKosaca wrote:
Za početak da se zapošljavamo preko natječaja svi, ne bi bilo loše :wink:
Moja katarina, odvlačiš namjerno na pogrešnu stranu, ali eto ne mogu a da ne odgovorim.
Nadzorni odbor, direktora, zamjenika itd. ne biraju radnici, bira ga vlada kantona. Taj isti direktor i nadzorni odbor dalje vedre i oblače..........i primaju radnike (ili ti ga gomilaju)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8281 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by KatarinaKosaca »

tataćusak wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Za početak da se zapošljavamo preko natječaja svi, ne bi bilo loše :wink:
Moja katarina, odvlačiš namjerno na pogrešnu stranu, ali eto ne mogu a da ne odgovorim.
Nadzorni odbor, direktora, zamjenika itd. ne biraju radnici, bira ga vlada kantona. Taj isti direktor i nadzorni odbor dalje vedre i oblače..........i primaju radnike (ili ti ga gomilaju)
Oni treba da sprovedu natječaj i svi u ovoj zemlji treba da imamo istu šansu. Netko ko je dobio posao preko štele, rođačke ili zemljačke linije nema i ne može imati morala i obraza da govori o "zejedničkoj borbi za sve", jer je netko na birou i nema za kilo brašna, a netko se zaposlio da nije imao intervju za posao u životu.. pretpostavimo sa istim kvalifikacijama

A to je samo jedan aspekt od puno tih
Edin H.

#8282 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

KatarinaKosaca wrote: Za početak da se zapošljavamo preko natječaja svi, ne bi bilo loše :wink:
I ti sad predje u bajke :oops:

Salu na stranu, strajk u principu podrzavam, ali mora se u isto vrijeme uvesti rad i red u ovoj firmi.
Holms

#8283 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Holms »

ja kad sam vidio onog primitivca sa svojom ženturačom kako napadaju čovjeka, još svog kolegu, :x ...želim im da ih sravne sa zemljom, makar tabanali još godinu
Holms

#8284 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Holms »

Edin H. wrote:
KatarinaKosaca wrote: Za početak da se zapošljavamo preko natječaja svi, ne bi bilo loše :wink:

Salu na stranu, strajk u principu podrzavam, ali mora se u isto vrijeme uvesti rad i red u ovoj firmi.
ti se očito ne voziš GRAS-om
tataćusak

#8285 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

I još nešto. Ja možda nisam mjerodavan ni da komentarišem jer ne koritim usluge GRAS-a, idem autom na posao. Ali supruga je čitavo prošlo ljeto imala kupon a išla pjehoke, majka je u petak pješačila doktoru pa sam uključen koliko-toliko. I još nešto kroz mog puntača dnevno prođe 7 ljudi + ja, bez ikakve naknade. To je ono što ja mogu da uradim i svaki dan dođem kući zadovoljan što bar malo mogu da pomognem. ;-)
Edin H.

#8286 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

Holms wrote:
Edin H. wrote:

Il' sam Sandzo? :oops: :D
tataćusak

#8287 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

Edin H. wrote:

Od toga niko ne bježi, sem onih koji bi to trebali da urade : Vlada-Didektor
Edin H.

#8288 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

tataćusak wrote:I još nešto. Ja možda nisam mjerodavan ni da komentarišem jer ne koritim usluge GRAS-a, idem autom na posao. Ali supruga je čitavo prošlo ljeto imala kupon a išla pjehoke, majka je u petak pješačila doktoru pa sam uključen koliko-toliko. I još nešto kroz mog puntača dnevno prođe 7 ljudi + ja, bez ikakve naknade. To je ono što ja mogu da uradim i svaki dan dođem kući zadovoljan što bar malo mogu da pomognem. ;-)
Sto ih ne opalis po usima za benzin? :oops:
O'zone
Globalni moderator

#8289 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

diablo23 wrote:Lijep pozdrav svima,

Zna li neko provjereno ili iz vlastitog iskustva odgovore na sljedeca pitanja:
1. Postoji li neka Centrotransova linija koja nije komercijalna na potezu Nedjarici-Bascarsija, kao zamjena za tu tramvajsku liniju i koliko dugo se ceka na stanici?
2. Da li je tacno da studenti ne placaju kartu na Centrotrans nekomercijalnim linijama i da li je dovoljno pokazati index ili moras imati mjesecnu studentsku Grasovu kartu?
3. Cuo sam da Hare tours vozi raju dzabe, je li to istina i koliko se on ceka, recimo u Nedjaricima?
4. Ima li jos neki prevoznik koji vozi ljude dzaba od Nedjarica do grada(ako ijedan vozi dzaba) i koliko se ceka?
5. Koji je po vama najbolji alternativni prevoznik u ovoj situaciji, mislim iz onoga sto ste do sada vidjeli i dozivjeli i zasto?

Unaprijed hvala!;-)
1. Sve su ti linije od Ilidže do Baščaršije, čeka se dok ne naiđe autobus nekad 5 minuta nekad 45 minuta
2. Plaćaju ako nemaš iskaznicu i važeći kupon
3.Hare vozio džabe jedan dan
4.Nema džabe
5.Idi pješke ili štopaj pa ako neko stane dobro je
tataćusak

#8290 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

Edin H. wrote:
Holms wrote:

Il' sam Sandzo? :oops: :D
Hahaha jesi 100%
http://www.youtube.com/watch?v=gQWxmfZnEJk
Nisrin

#8291 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Image

:D
tataćusak

#8292 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by tataćusak »

Nisrin wrote:Image

:D
Nek' je dozvoljen ministrima i zastupnicima :-?
svjezi_ustipak

#8293 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

ovo sto GRAS radi je ucjena a ne bnorba za radnicka prava.

sad na face tv lik govori kako mu je start plate 650 km. i malo kao. super. plus na to ide 270 km topli obrok, plus karta 75, plkus jminuli staz. izadje 1200 km.

ja sam za radnicka prava i da se razgranici radnik od neradnika. najbolje pendrekom po ledjima grasovih neradnika za pocetak.

u istom prilogu lik govori kako nikoga ne sprijecava da vozi, neka izadje iz kruga busom ko hoce. a onda isti lik napda vozaca kombija za mahmutovac.

GRAS je bagra i sljam seljacki neradnicki. sve to treba otpusiti po hitnom postupku i onda ponovo primiti.

@Creasy

na Vas se kladim makar i sam bio pa da je i kvota 100.

ako dodje do utakmice na stadionu Velika drveta ne sumnjam u vasu pobjedu. itekako imam razloga da vjerujem u gostujucu momcad jer znam kako trenirate njezno :D
Lakat Jebić

#8294 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Lakat Jebić »

gras je uspio ono sto je malo ko mogao prognozirat; da gradjani u velikom procentu, preko 80%, stanu na stranu vlade, koja je jedna od omrazenijih iza rata
Lakat Jebić

#8295 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Lakat Jebić »

.
Last edited by Lakat Jebić on 09/04/2013 19:52, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8296 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

Lakat Jebić wrote:gras je uspio ono sto je malo ko mogao prognozirat; da gradjani u velikom procentu, preko 80%, stanu na stranu vlade, koja je jedna od omrazenijih iza rata
što znači da su građani klocevi, iskreno.

ne volim GRAS generalno al' ovo nam je savršena prilika da nas izađe 100 hiljada al' dok se ima za kladare i kafe to se neće desiti :oops:
svjezi_ustipak

#8297 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Lakat Jebić wrote:gras je uspio ono sto je malo ko mogao prognozirat; da gradjani u velikom procentu, preko 80%, stanu na stranu vlade, koja je jedna od omrazenijih iza rata

koliko trebaju biti glupi pa uspjeti u tome da ljudi koji su nezadovoljni stanjem u drzavi budu na strani vlade...pa to je strasno koji su to seljacki klocevi.
Edin H.

#8298 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Edin H. »

KB24 wrote:
što znači da su građani klocevi, iskreno.

ne volim GRAS generalno al' ovo nam je savršena prilika da nas izađe 100 hiljada al' dok se ima za kladare i kafe to se neće desiti :oops:
Hajmo se onda pobuniti protiv zatvaranja kladionica? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8299 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

Edin H. wrote:Hajmo se onda pobuniti protiv zatvaranja kladionica? :D
pa veća se hampa digla kada su nam htjeli zabraniti online klađenje :P :lol:
veljaca

#8300 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by veljaca »

Ovo sto se radi u GRAS-u - ne valja nikako ....
Ako je strajk - mora se ispostovati minimum radnog procesa. Ovo je anarhija i bezvlasce ....
Igraju se i oni a i oni koji su im nalogodavci ( unutar i van GRAS-a ) sa vatrom ....
Drze kao taoce 500.000 gradjana Kantona Sarajevo ....
Prisustvovao sam kada specijalci za puno manje - premlatise neduzne navijace na Juznoj tribini stadiona Grbavica. Ima i snimak toga ....
Nisam za upotrebu sile - ali na silu se mora odgovoriti silom , ako se ne moze drugacije ....
Sve vise sam misljenja da neprijatelji Drzave BiH svjesno sve ovo rade i manipulisu sa GRAS-om ...

:bih:
Post Reply