tataćusak wrote:Sramite se svi vi koji ste protiv radničkih prava. Želim Vam svima ono što Vi želite radnicima GRAS-a.
Umjesto da se svi skupa borimo da nam svima bude bolje, mi svi u jedan glas psujemo majku sandžačku, fočansku itd. Sramite se. Zar je normalno da neko ima platu 400 KM? Ja kažem da nije, šta Vi kažete? Moji dragi forumaši sramim se što sam rođen u ovom gradu!! Sarajevo je uvijek bilo otvoreno za sve dobre ljude bez obzira odakle dolazili. Smeta li vam 5.000 Srba koji dolaze svaki dan sa Pala i Lukavice? Meni ne smeta a Vama? Smetaju li Vam Sandžaklije zaposlene u raznim firmama a ne na ulicama da dilaju drogu? Meni ne smeta........
I Fočaci su dugo bili prozivani a sad ih spasiše Sandžaklije pređe zvono na njih. Sjetite se da su nam ne tako davno smetali i Srebreničani i Žepljaci. I viceve smo o njima pričali.
Mene je ovih dana sramota biti Sarajlija jer ne pokazujemo ni trunku solidarnosti prema ljudima koji su do vrata u govnima kao i svi mi ostali u Kantonu. Nisu radnici GRAS-a upropastili firmu, isto kao što radnici nisu upropastili ni ostale firme na kantonu da ih sad ne nabrajam, bilo ih je mnogo. Nije nam onih 5.000 Srba sa Pala uništilo Sarabon!! Probudite se, pogledajte ko nam samo sjedi u kantonalnoj skupštini.
Želim nam svima Arapsko proljeće, a ne kao što mnogi od Vas prizivaju krvoproliće u GRAS-u. I ti ljudi, radnici GRAS-a imaju supruge, djecu, majke, očeve...... Tuga, jad i čemer u našem sarajevu
vidi kako su oni fini rodila ih majka ne daju narodu da ide da hljeb zaradi, s kim ba da se solidarisem, odfakaj i pendrekom po bubrezima a kad ja zasluzim onda slobodno i mene a ja necu blokirat grad jer mi ne daju da kradem
edit: i malo smanjiti dozivljaj i price o pozivanju na krvoprolice, fkt se neki primaju ko saucesce