SDP

Post Reply
Čovjek

#8276 Re: SDP

Post by Čovjek »

Večeras je gorila kuća, sa koje je Muharem htio da skoči
RVI Muharem s krova sišao zajedno s načelnikom Hadžićem, ali njegov problem i dan danas nije riješen!
Image
Kuća sa koje je Muharem htio da skoči 13.09.2010. gdine, večeras je gorila.

Image
Kuća gdje Muharem i Damir Hadžić sjede na krovu, 13.09.2010. nekoliko dana prije oktobarskih izbora, kada je SDP odnio pobjedu.

Okončana drama na Dobrinji
RVI Muharem s krova sišao zajedno s načelnikom Hadžićem
Ratni vojni invalid Muharem Imamović satima je u ponedjeljak sjedio na krovu kuće u Lukavičkoj cesti u sarajevskom naselju Dobrinja tražeći da nadležni uklone baš tu ruševnu kuću koja se nalazi ispred njegovog objekta u kojem namjerava pokrenuti biznis i uposliti 35-40 RVI. Na kraju je sišao zajedno s načelnikom Općine Novi Grad, Damirom Hadžićem.

Prema informacijama s mjesta događaja, načelnik Hadžić se po dolasku popeo na krov i sjeo zajedno s Muharemom. Razgovarali su, a nakon izvjesnog vremena zajedno su sišli.

"Muharem je RVI koji je u ratu ostao bez kuka, te sticajem okolnosti otišao u Norvešku i tamo zaradio novac kojim je izgradio objekat na Dobrinji još 2001. On tu namjerava otvoriti autoservis i autopraonicu te fitnes centar gdje bi radili isključivo RVI.

Međutim, stara kuća koja je eksproprisana još 1988. predstavlja mu smetnju, jer nema ni prilaz objektu, niti tu može izgraditi parking, te ne može pokrenuti svoju djelatnost. Taj problem traje deset godina i Muharem će sjediti na krovu dok se taj problem ne riješi", kazao nam je za vrijeme trajanja drame Muharemov prijatelj koji je tražio da mu ne objavljujemo ime.

Vatrogasci su ispred kuće bili postavili vazdušni jastuk, te se nadali da će Muharem bezbjedno sići s krova.

Muharemov prijatelj je dodao kako su još prošle sedmice došle ekipe "Elektrodistribucije" i komunalnog preduzeća "Rad" da uklone bespravni objekat (staru kuću), ali je to spriječila općinska građevinska inspektorica, budući da u kući živi jedna porodica.

Očekujemo više informacija iz Općine Novi Grad o ovom slučaju.

Više informacija nikad nismo dobili, a evo večeras nešto i dođe, ali samo preko foruma.
quasar

#8277 Re: SDP

Post by quasar »

Problem je sto je neko odgojio ove nove vjernike da im je pravo i duznost silom braniti vjeru.
Samo sto su preksocili casove gdje se uce prava drugih.
Alfons Kauders

#8278 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:Ova prijetnja je sasvim logican slijed i reakcija cmarova koji bi i dalje da zivimo u XV vijeku u kojem spominjanje boga od svakog covjeka moze da napravi majmuna i svoga podanika. Jednom se morao pojaviti covjek koji zeli i zna da vjera treba da je iskljucivo dio ljudske intime i da je treba svesti u okvire i mjesta koja su i predvidjena za nju. Ja nikada nisam cuo da je Suljagic uvrijedio Alaha niti iti jednog njegovog idopoklonika ali je dao nakon 20 godina sansu i svima onima kojima vjera predstavlja ono sto se zove naucna fantastika. Hoces na vjeronauku, izvoli neces da imas ikakve veze sa vjerom, izvoli i ti. Ovo je vjerovatno poslao ili neko tko je umobolan (kao sto je nedavno bio slucaj u Srbiji sa pismima koja su dobijali srbijanski politicari) ili opet neka spodoba iz nekih Maoca za koje je krajnje vrijeme da budu pometeni iz ove drzave sa svim onima koji im daju podrsku. Ali njih najbolje mogu da pometu izvorni bosanski muslimani kojima u biti oni stvaraju najvece probleme. Tko hoce da zivi u kamenom dobu to mu treba i omoguciti i poslati ga tamo gdje je to sasvim normalno. Suljagic e shvatio svoj posao onako kako treba a to je da bude servis svim gradjanima bez obzira na vjeru i naciju ali ocito da oni sa velikim "M" ne mogu da svare da i neki Emir zeli da zivi u nekom civilizovanom drustvu u kojem ce svako dijete i njegovi roditelji imati pravo na svoj izbor. Samo taj kreten koji je poslao metak je toliko glup da nije svjestan da ce se taj metak i svi buduci meci vracati rno u celo onima koji ih salju jer sve vise i vise ljudi vidi i shvaca da su ljudi ti na koje se mozemo sigurno osloniti a da bogovi upravo spadaju u sferu naucne fantastike.
kao i obicno, kolega hrasno38 je jedan od rijetkih glasova razuma na ovom forumu... :thumbup: :D
Alfons Kauders

#8279 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
zagazaga wrote:ocekujem zustru raspravu povodom prijetnji ministru koji tuce zenu i ukida vjeronauku :mrgreen:

preduhitrio si me :D
a pa bilo je vec tih tema :-)

kada su neki "vidjeniji" forumasi (citaj razocarani sdp talibani) branili onog imbecila koji je ateiste nazivao govnima, pa fasovo otkaz...

garant ce sad branit i ovog pacijenta... jer eto, sdp-ovac, jos pride cafir... je free game... :D i treba mu prijetit, za pocetak... :D ako se nadje neko da ispuni prijetnju - naci ce se i neko da ga brani... :D

nek se prepozna ko hoce
brisite i banujte me ako hocete... ali pobrojani cije ste nickove izbrisali su branili doticnu zatucanu gnjidu na forumu...

jer je to ok... braniti ljude koji ateiste nazivaju govnima...

pretpostavljam da isti standardi vaze za ljude koji na isti nacin prozivaju pripadnike neke vjere... pa sutra osvanu postovi u kojim se brane pacijenti koji prozivaju govna muslimanska, govna jevrejska, govna katolicka, govna pravoslavna... :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8280 Re: SDP

Post by plain vanilla »

ne da me cudi, ali me plasi cinjenica da ova vijest o prijetnji ministru uopce nije izazvala nikakvu pozornost..neko stavio vijest..jedna-dva komentara i to je sve

je li neko treba da pogine da bi se mi iznenadili? reagirali?
u svakoj normalnoj zemlji bi se ovo shvatilo ozbiljno, samo kod nas :zzzz:
avicena

#8281 Re: SDP

Post by avicena »

Sasvim_Obican wrote:Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj posao.
Godinu dana svog mandata je potrošio na Vjeronauku da bi tek onda počeo spominjati i druge probleme. Valjda mu to bilo kao zagrijavanje samo što je dugo trajalo.

Zatekao je Vjeronauku kojoj je ocjena ulazila u prosjek i Ništa pa je rekao da je to diskriminacija djece i ukinuo da te ocjene ulaze u prosjek. Ta mu je logika bez veze jer se prosjek ocjena dobija dijeljenjem zbira svih ocjena sa brojem predmeta koje učenik pohađa, ali nebitno.

Kada mu to nije prošlo onda uvodi alternativni predmet Kulturu religija kojoj ocjena ulazi u prosjek i više djeca nisu diskriminisana kao što je praksa u većini evropskih zemalja i neka je to uradio.

Pošto je riješio problem onda ga opet stvara što traži da se opet vrati Ništa protiv čega se u startu borio i da to bude treća opcija što nema nigdje u svijetu da ovaj izborni predmet ima dvije alternative .

Ima li naše obrazovanje još problema osim Vjeronauke?

hrasno38 wrote: Samo taj kreten koji je poslao metak je toliko glup da nije svjestan da ce se taj metak i svi buduci meci vracati rno u celo onima koji ih salju jer sve vise i vise ljudi vidi i shvaca da su ljudi ti na koje se mozemo sigurno osloniti a da bogovi upravo spadaju u sferu naucne fantastike.
Moram se složiti sa tobom da su bogovi u sferi neke fantastike jer Bog nije.
hrasno38 wrote:Ja nikada nisam cuo da je Suljagic uvrijedio Alaha niti iti jednog njegovog idopoklonika ....
Ha? Najveći neprijatelji islama su bili idolopoklonici.
Alfons Kauders

#8282 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

avicena wrote:
hrasno38 wrote:Ja nikada nisam cuo da je Suljagic uvrijedio Alaha niti iti jednog njegovog idopoklonika ....
rekose i vehabije nesto slicno... prije no sto razvalise meku
plain vanilla

#8283 Re: SDP

Post by plain vanilla »

pdf religija druga vrata desno
Alfons Kauders

#8284 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:pdf religija druga vrata desno
kad religija ne bude dio politike, i kada ne budemo pricali o trovanju djece u skolama o nasem trosku... :D rado cu glasati da se slicne diskusije prebace na drugi podforum... :D i svecano obecavam, nikad se necu javiti na isti... :D
plain vanilla

#8285 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
kad religija ne bude dio politike, i kada ne budemo pricali o trovanju djece u skolama o nasem trosku... :D rado cu glasati da se slicne diskusije prebace na drugi podforum... :D i svecano obecavam, nikad se necu javiti na isti... :D
raspravljati o vjeronauku je jedno
o allahu nesto skroz drugo

i moj komentar nije bio upucen tebi nego onom avizu ili kako..mu vec nick
Alfons Kauders

#8286 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Alfons Kauders wrote:
raspravljati o vjeronauku je jedno
o allahu nesto skroz drugo

sorry... ali te dvije stvari nekako idu zajedno.... :D
avicena

#8287 Re: SDP

Post by avicena »

plain vanilla wrote:
:mrgreen:

Alfons Kauders

#8288 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

avicena wrote:
plain vanilla wrote:
:mrgreen:

ako cemo se gadjati youtubeom.... bujrum....

:D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8289 Re: SDP

Post by hrasno38 »

avicena wrote:
Sasvim_Obican wrote:Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj posao.
Godinu dana svog mandata je potrošio na Vjeronauku da bi tek onda počeo spominjati i druge probleme. Valjda mu to bilo kao zagrijavanje samo što je dugo trajalo.

Zatekao je Vjeronauku kojoj je ocjena ulazila u prosjek i Ništa pa je rekao da je to diskriminacija djece i ukinuo da te ocjene ulaze u prosjek. Ta mu je logika bez veze jer se prosjek ocjena dobija dijeljenjem zbira svih ocjena sa brojem predmeta koje učenik pohađa, ali nebitno.

Kada mu to nije prošlo onda uvodi alternativni predmet Kulturu religija kojoj ocjena ulazi u prosjek i više djeca nisu diskriminisana kao što je praksa u većini evropskih zemalja i neka je to uradio.

Pošto je riješio problem onda ga opet stvara što traži da se opet vrati Ništa protiv čega se u startu borio i da to bude treća opcija što nema nigdje u svijetu da ovaj izborni predmet ima dvije alternative .

hrasno38 wrote: Samo taj kreten koji je poslao metak je toliko glup da nije svjestan da ce se taj metak i svi buduci meci vracati rno u celo onima koji ih salju jer sve vise i vise ljudi vidi i shvaca da su ljudi ti na koje se mozemo sigurno osloniti a da bogovi upravo spadaju u sferu naucne fantastike.
Citirat cu sam sebe sa jedne druge teme:

"Danas sam procitao jedan interesantan clanak u Avazu koji je vezan za pitanja gradjana koje postavljau Rijasetu tacnije fetva-i eminu koji trenutacno obavlja prof.dr Enes Ljevakovic. Jedno od pitanja bi bilo "Kakav je stav islama o NLO-ima"? A odgovor je bio sljedeci:
"Da je to u sferi naucne fantastike i da nema potvrde opostojanju NLO-a"!!!!!! sa cim se u potpunosti slazem da mi obicni smrtnici ne znamo da postoje dokazi.
E sad koji su dokazi o postojanju boga??????????????????? O postojanju raja i pakla, o postojanju zivota poslije smrti itd itd. U stilu Ljevakovica odgovor je jednostavan "Sve to je u sferi naucne fantastike"!!!!"
Alfons Kauders

#8290 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

hrasno38 wrote:
avicena wrote:

Citirat cu sam sebe sa jedne druge teme:

"Danas sam procitao jedan interesantan clanak u Avazu koji je vezan za pitanja gradjana koje postavljau Rijasetu tacnije fetva-i eminu koji trenutacno obavlja prof.dr Enes Ljevakovic. Jedno od pitanja bi bilo "Kakav je stav islama o NLO-ima"? A odgovor je bio sljedeci:
"Da je to u sferi naucne fantastike i da nema potvrde opostojanju NLO-a"!!!!!! sa cim se u potpunosti slazem da mi obicni smrtnici ne znamo da postoje dokazi.
E sad koji su dokazi o postojanju boga??????????????????? O postojanju raja i pakla, o postojanju zivota poslije smrti itd itd. U stilu Ljevakovica odgovor je jednostavan "Sve to je u sferi naucne fantastike"!!!!"
:lol: :lol: :lol:

i jope'

:thumbup: :dance:
avicena

#8291 Re: SDP

Post by avicena »

Alfons Kauders wrote: ako cemo se gadjati youtubeom.... bujrum....

:D
:wink:

plain vanilla

#8292 Re: SDP

Post by plain vanilla »

halo ba, sta vam je :roll:
avicena

#8293 Re: SDP

Post by avicena »

hrasno38 wrote:
"Danas sam procitao jedan interesantan clanak u Avazu....
I ja sam...

http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/ ... islam.html
Alfons Kauders

#8294 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ma linkaj dok ti se tastatura ne izlize, dzaba ti... :D

zanimljivo je kako mi nevjernici nerijetko drzimo do svojih principa... :D
Platformas

#8295 Re: SDP

Post by Platformas »

hrasno38 wrote:Ova prijetnja je sasvim logican slijed i reakcija cmarova koji bi i dalje da zivimo u XV vijeku u kojem spominjanje boga od svakog covjeka moze da napravi majmuna i svoga podanika. Jednom se morao pojaviti covjek koji zeli i zna da vjera treba da je iskljucivo dio ljudske intime i da je treba svesti u okvire i mjesta koja su i predvidjena za nju. Ja nikada nisam cuo da je Suljagic uvrijedio Alaha niti iti jednog njegovog idopoklonika ali je dao nakon 20 godina sansu i svima onima kojima vjera predstavlja ono sto se zove naucna fantastika. Hoces na vjeronauku, izvoli neces da imas ikakve veze sa vjerom, izvoli i ti. Ovo je vjerovatno poslao ili neko tko je umobolan (kao sto je nedavno bio slucaj u Srbiji sa pismima koja su dobijali srbijanski politicari) ili opet neka spodoba iz nekih Maoca za koje je krajnje vrijeme da budu pometeni iz ove drzave sa svim onima koji im daju podrsku. Ali njih najbolje mogu da pometu izvorni bosanski muslimani kojima u biti oni stvaraju najvece probleme. Tko hoce da zivi u kamenom dobu to mu treba i omoguciti i poslati ga tamo gdje je to sasvim normalno. Suljagic e shvatio svoj posao onako kako treba a to je da bude servis svim gradjanima bez obzira na vjeru i naciju ali ocito da oni sa velikim "M" ne mogu da svare da i neki Emir zeli da zivi u nekom civilizovanom drustvu u kojem ce svako dijete i njegovi roditelji imati pravo na svoj izbor. Samo taj kreten koji je poslao metak je toliko glup da nije svjestan da ce se taj metak i svi buduci meci vracati rno u celo onima koji ih salju jer sve vise i vise ljudi vidi i shvaca da su ljudi ti na koje se mozemo sigurno osloniti a da bogovi upravo spadaju u sferu naucne fantastike.

:thumbup: :bih: :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8296 Re: SDP

Post by hrasno38 »

avicena wrote:
hrasno38 wrote:
"Danas sam procitao jedan interesantan clanak u Avazu....
I ja sam...

http://www.dnevniavaz.ba/globus/svijet/ ... islam.html
Hoces li to da mi objasnis i da me ubjedis da je to nesto normalno i ispravno. Sta je sa obrnutim slucajevima? I jedni i drugi slucajevi govore da se radi o nestabilnim ljudima koji bi sutra isto tako mijenjali i svoju majku te takvi ce citav zivot biti na tankoj niti svoga cvrstog stava povodom necega. Uostalom ovo sto si linkovao apsolutno nema nikakve veze sa onim sto sam ja napisao jer ljudi po svijetu mijenjaju vjere svakodnevno. To ti je otprilike isto kao sto su zakleti prijeratni komunisti postali 92 zakleti cuvari islama, katolicanstva i pravoslavlja. I nemoj me vise pokusavati ubjedjivati u nesto sto niko na zemaljkoj kugli nije vidio svojim ocima a i da ovu temu ne pretvaramo u razglabanja o vjeri.
avicena

#8297 Re: SDP

Post by avicena »

hrasno38 wrote:
Hoces li to da mi objasnis i da me ubjedis da je to nesto normalno i ispravno.
Pa kada postane svakodnevnica onda se čovjek bar zapita....

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8298 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ima Boga, nema Boga, nit' je tema nit' je podforum prikladan za takvu raspravu.

nit' je ko zaslužio ban, nit' je neko nekoga uvrijedio. inače, u samim pravilima stoji da može biti sadržaja koji su nekima uvredljivi. kako nema materijala za banova, niti brisanja, zamoliću vas da poštujete i naslov i podforum.

tenk ju.
Sasvim_Obican

#8299 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

avicena wrote:

Da, mi zaista imamo puno problema u našem obrazovnom sistemu, a jedan od najvažnijih je to što je on diskriminatoran i segregacijski. Ako je moje dijete, lupa, jehovin svjedok zbog čega bi ono moralo ići na vjeronauku ili zbog čega bi ono moralo hodati oko škole i smrzvati se dok druga djeca u školi sjede i uče nešto od čega bi 90 % mogli naučiti na jednom zajedničkom času tipa - Kultura religija ili još bolje - Multikultura u BiH u kojem bi, umjesto toga da su "žene njive vaše i prilazite im s koje strane hoćete" i da "nevjernike udaraje po glava i šije im zavrćite", mogli naučiti kao prihvatiti različitosti s kojima u BiH živimo.

Ministar Suljagić je mislio da je vjeronauci u takvom obliku mjesto van obrazovnog sistema u jednom sekularnum, višereligioznom društvu, ali se huškator u obliku Reisa i njegova kolumnistička klika obrušila na čovjeka i njegovu porodicu i tjerajući SDP na sraman i kukavički potez uzmicanja pred minderaškim prijetnjama.
avicena

#8300 Re: SDP

Post by avicena »

Sasvim_Obican wrote:

Da, mi zaista imamo puno problema u našem obrazovnom sistemu, a jedan od najvažnijih je to što je on diskriminatoran i segregacijski. Ako je moje dijete, lupa, jehovin svjedok zbog čega bi ono moralo ići na vjeronauku ili zbog čega bi ono moralo hodati oko škole i smrzvati se dok druga djeca u školi sjede i uče nešto od čega bi 90 % mogli naučiti na jednom zajedničkom času tipa - Kultura religija ili još bolje - Multikultura u BiH u kojem bi, umjesto toga da su "žene njive vaše i prilazite im s koje strane hoćete" i da "nevjernike udaraje po glava i šije im zavrćite", mogli naučiti kao prihvatiti različitosti s kojima u BiH živimo.

Ministar Suljagić je mislio da je vjeronauci u takvom obliku mjesto van obrazovnog sistema u jednom sekularnum, višereligioznom društvu, ali se huškator u obliku Reisa i njegova kolumnistička klika obrušila na čovjeka i njegovu porodicu i tjerajući SDP na sraman i kukavički potez uzmicanja pred minderaškim prijetnjama.
Ako budem opširnije opet ćemo dobiti opomenu pa kratko.

Da li mi želimo u EU? Da li u EU ima Vjeronauka raznih konfesija?

http://rijaset.ba/vjeronauka/index.php? ... 7:tekstovi

A znaš li šta djeca uče kroz taj NPP?

Između ostalog....
9. RAZLIČITOSTI U MOM KOMŠILUKU

- Katolički i pravoslavni blagdani

- Židovski blagdani

Didaktičke naznake:

- Primjenjujući različite metodske postupke (istraživanje, izlaganje, razgovor, proučavanje geografskih karata, čitanje i interpretacija tekstova, izradu plakata) obraditi osnovne katoličke, pravoslavne i židovske blagdane.

- U funkciji boljeg razumijevanja osobenosti kršćanstva i židovstva upriličiti gledanje izabranih dostupnih filmova uz kraće informativno komentarisanje.

- U okviru tematske cjeline o kršćanstvu i židovstvu cilj je: usvojiti stav poštovanja prema svim religijama; izgrađivati stav poštovanja duhovnih vrijednosti različitih kultura i civilizacija; razvijati sposobnosti uvažavanja tuđih stajališta i mišljenja; razviti sposobnost uočavanja elemenata/ponašanja koji ukazuju na osobe koje drukčije vjeruju; uočiti važnost poznavanja i poštivanja drugih kultura; razvijati poštovanje prema drugim narodima i religijskim zajednicama u bliskom okruženju.
Više na....

http://rijaset.ba/vjeronauka/index.php? ... &Itemid=80
Post Reply