Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
John Cleese

#8276 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by John Cleese »

Alfons Kauders wrote:
John Cleese wrote:
Alfons Kauders wrote:Sad kad smo po ko zna put utvrdili da je SDP vece zlo od SDA i HDZ, mogli bi se vratiti na temu?
Nije SDP zlo, nego je Lagumdzija kriminalac, koji stranku vec decenijama koristi za ostvarivanje svojih kokosarskih ciljeva i tako od ljevice pravi ruglo.

A za digresiju... izvini :)
Da nisam vidio lika prije 20tak dana na Titovoj, mislio bi da je umro. Ali eto, on i dalje vodi stranku, ljevicu, drzavu i sta vec ne. Lika nisam vidio dvije godine ni na TV ni uzivo, a pola foruma ga vidi kad otvori pastetu.

Uglavnom, neka nama SDA i HDZ jos 4 ili 8 godina, ili vise. Da ne riskiramo s tamo nekim ljevicarima, svi su oni ko Lagunđija, pajel?
:lol: Pardon - "koristio" i "pravio" :D
(A bome i napravio...)
Izvinjenje za digresiju si vec dobio.
mO k3

#8277 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Nosi tu šuplju.
Govorim općenito o nogometu.
Za vas smo uvijek bili Brazilci. Bilo da je riječ o Veležu ili Zrinjskom.
Mostarci su za Tuzlake Brazilci jedino po tenu i teksturi lica.

Mi kad izlopatamo 10 tona uglja, opet nismo tamnoputi kao vi.
:lol: oplakah ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8278 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

veležovci bi brisali ljude iz svoje povijesti ko onaj turski megasultan hakana šukera što bi reko cnn :lol:
a ovaj im ponudio gumicu :lol:
Alfons Kauders

#8279 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

BHCluster wrote:
Alfons Kauders wrote:

Koji Europejci ili ovi drugi?
Zar ima veze?

I jedni i drugi su Srbi.
BHCluster

#8280 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

tandmand wrote:Sve u svemu, mostarske braatee su dobile besplatnu edukaciju od ovoga Sliškovića po pitanju realnog sagledavanja stvari i stanja. On je braatama na posredan način objasnio da Tito neće ustati, da nismo svi raja i da mentalnog povratka u Jugoslaviju nema. Situacija me podsjeća na zapanjeni pogled Almira Cehajica Batka, kada mu u jednoj emisiji Marin Topić kaže: "nismo mi nikakva raja, koja bola raja .. šta je s vama tamo u Sarajevu ... bjeri tamo ..." U svakoj pojavi ima i dobra, neka i oba Topića, Sliškovića, Raspudića ... neka razbijaju pojedinim Bošnjacima iluzije, jer krivo sagledavati realnost je opasno.
:thumbup:
Alfons Kauders

#8281 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:

A jebote. Sad bi se i takmičio sa mnom.
Mostar je bio poznati BiH brend pjesnika, liska, nogometaša, sunca i behara, pa i političara. Simbol ljepote i mediterana.
A ti se natakario nekakvih rudara (Imao je i Mostar rudnik koji je gostovo stotinu godina hranio mnoge mostarske obitelji. Danas je iscrpljen i ugašen).

Jebote. idi u Rursku oblast pa tamo s njima nabilavaj o aerozagađenju i utjecaju industrijskog onečišćenja na rast šljiva.
Mostar je bio brend, s naglaskom na "bio". Danas je grad slucaj, prije svega zahvaljujuci tvojoj stranci i vasim pajdama iz SDA.

Podijeljeni grad bez vladavien zakona u kojem glavnu rijec vode navijaci dva kluba nase voljene saban lige, kao i stozerna stranka.

Ti se slobodno furaj na Santica, lijepo je to, ali ove novije generacije vole da ih domoljubne presjeku, a ne tamo neka poezija nekog Srbina Alekse.
Alfons Kauders

#8282 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

tandmand wrote:Sve u svemu, mostarske braatee su dobile besplatnu edukaciju od ovoga Sliškovića po pitanju realnog sagledavanja stvari i stanja. On je braatama na posredan način objasnio da Tito neće ustati, da nismo svi raja i da mentalnog povratka u Jugoslaviju nema. Situacija me podsjeća na zapanjeni pogled Almira Cehajica Batka, kada mu u jednoj emisiji Marin Topić kaže: "nismo mi nikakva raja, koja bola raja .. šta je s vama tamo u Sarajevu ... bjeri tamo ..." U svakoj pojavi ima i dobra, neka i oba Topića, Sliškovića, Raspudića ... neka razbijaju pojedinim Bošnjacima iluzije, jer krivo sagledavati realnost je opasno.
Realno, mostarske braatee nikad nisu bile plaho bistre. Dok su mogli glasati, listom su glasali za SDA koja ih je prodala Bobanu... I opet ce, cim im se pruzi prilika.
Hafis

#8283 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
BHCluster wrote:
Alfons Kauders wrote:

Koji Europejci ili ovi drugi?
Zar ima veze?

I jedni i drugi su Srbi.
Nisu. Ima nešto i poturica.
Hafis

#8284 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Mostar je bio brend, s naglaskom na "bio". Danas je grad slucaj, prije svega zahvaljujuci tvojoj stranci i vasim pajdama iz SDA.
Zato je Tuzla danas brend.
Jebote kad bi vas negdje na kviz stavili, 98% natjecatelja ne bi znali u kojoj se državi nalazite, a ne da vas i na karti odrede.
Jedino možda po aerozgađenju...ako vas to ne proslavi, neće ništa drugo :)
Alfons Kauders

#8285 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Mostar je bio brend, s naglaskom na "bio". Danas je grad slucaj, prije svega zahvaljujuci tvojoj stranci i vasim pajdama iz SDA.
Zato je Tuzla danas brend.
Jebote kad bi vas negdje na kviz stavili, 98% natjecatelja ne bi znali u kojoj se državi nalazite, a ne da vas i na karti odrede.
Jedino možda po aerozgađenju...ako vas to ne proslavi, neće ništa drugo :)
Jebiga, ne valja nam brending i marketing.

Sljedeci put cemo i mi da srusimo pola grada, otvorimo logore, odemo na sudjenje u Hag, da cijeli svijet cuje za nas

I da nam svijet donira pare za obnovu onog sto smo si sami srusili, a kad nestane para da krivimo nekog drugog za svog probleme.
Hafis

#8286 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Sljedeci put cemo i mi da srusimo pola grada, otvorimo logore, odemo na sudjenje u Hag, da cijeli svijet cuje za nas

I da nam svijet donira pare za obnovu onog sto smo si sami srusili, a kad nestane para da krivimo nekog drugog za svog probleme.
Čuo je svijet za Mostar mnogo prije 1992. Ne samo zbog Starog mosta već i zbog mnogih poznatih ljudi koji su iz Mostara. Iskreno, da me ubiješ ako znam ijednog poznatog tuzlaka...u stvari ništa o Tuzli osim da se tu vadila sol, i da se na turskom sol kaže tuz. I ovo zadnje, da ste jedan od najzagađenijih gradova u Europi...što se tiče zraka.
Tako ti je to jarane.
seln

#8287 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Sljedeci put cemo i mi da srusimo pola grada, otvorimo logore, odemo na sudjenje u Hag, da cijeli svijet cuje za nas

Čuo je svijet za Mostar mnogo prije 1992. Ne samo zbog Starog mosta već i zbog mnogih poznatih ljudi koji su iz Mostara. Iskreno, da me ubiješ ako znam ijednog poznatog tuzlaka...u stvari ništa o Tuzli osim da se tu vadila sol, i da se na turskom sol kaže tuz. I ovo zadnje, da ste jedan od najzagađenijih gradova u Europi...što se tiče zraka.
Tako ti je to jarane.
I opet, cak i u najmanjoj tuzlanskoj mahali ima vise ljudstva i obraza vego u butum Mostaru.
Last edited by seln on 01/06/2017 16:45, edited 1 time in total.
seln

#8288 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

.
Hafis

#8289 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote:.
.
Hafis

#8290 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote:
Hafis wrote:

Tako ti je to jarane.
I opet, cak i u najmanjoj tuzlanskoj mahali ima vise ljudstva i obraza vego u butum Mostaru.
Imamo strućnjaka iz oblasti komparativne mahalogije :)
Us and them

#8291 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Us and them »

Hafis wrote:

Tako ti je to jarane.
Meša Selimović, Ismet Mujezinović, Mirza Delibašić...Biljana Plavšić :D ...
seln

#8292 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Čuo je svijet za Mostar mnogo prije 1992. Ne samo zbog Starog mosta već i zbog mnogih poznatih ljudi koji su iz Mostara. Iskreno, da me ubiješ ako znam ijednog poznatog tuzlaka...u stvari ništa o Tuzli osim da se tu vadila sol, i da se na turskom sol kaže tuz. I ovo zadnje, da ste jedan od najzagađenijih gradova u Europi...što se tiče zraka.
Tako ti je to jarane.
Imamo strućnjaka iz oblasti komparativne mahalogije :)
Imate, imate... pogotovo gradska raja sa Cima.
Point.

#8293 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Black swan wrote:
Hafis wrote:
Point. wrote:Nego Hafise, da te priupitam nesto. Jesi li ikada navijao za Velez?
Jesam. Nije bilo utakmice koju sam propustio. Pamtim sve velike utakmice.
Otac mi je nekad igrao malo u Veležu, i ja sam trenirao do seniora, a i brat mi se dugo zadržao.
a što se ti pravdaš forumskim anonimusima?

evo i ja sam navijao za velež iz sarajeva

ne znam kakve to veze ima sa sadašnjom situacijom hrvatskog i bošnjačkog nacionalizma

bili smo zaraženi virusom lažnog bratstva jedinstva koje je svoje rezultate najviše polučilo 1992-1995

osim toga ni velež više nije isti

i sad znam pogledati rezultate i pratiti stanje na tabeli druge lige

novo je doba manite se šuplje kako je prije bilo

pustite ljude da navijaju za koga žele i za koga hoće barem se u tim stvarima ne trebamo pravdati
Velez je uvijek ostao isti, samo sto bi vi voljeli da nije tako. Svi mi znamo sta Hrvatski Nogometni Klub Zrinjski znaci i sta i koga predstavlja, samo se vi malo pravite blesavi jelda? Mislim, sta moze rodjenog mostrca odvuci od Veleza prema nekakvom Zrinjskom, osim cist nacionalizam i ustasluk?
Hafis

#8294 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Us and them wrote:
Hafis wrote:

Tako ti je to jarane.
Meša Selimović, Ismet Mujezinović, Mirza Delibašić...Biljana Plavšić :D ...
Nisam stvarno znao da je Biljana iz Tuzle.
Ali svejedno, svi spomenuti su životni vijek proveli van Tuzle.
Kindže, Ismet, Biljana se većim djelom života vežu za Sarajevo, a Meša za Beograd.
Da su ostali u Tuzli, ziher bi bili komarati i izbacivali bi norme u ovom Alfonsovom rudniku koji mi stalno stavlja pred nos.
Hafis

#8295 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

seln wrote: Imate, imate... pogotovo gradska raja sa Cima.
Kaže se iz Cima.
Inače, u Mostaru imamo neka lokalna pravila za prijedloge koja nemaju veze s logikom. Jednostavno moraš biti mostarac da bi ih znao koristiti.

Recimo:
Carina, stara mostarska mahala i za nekog iz te mahala se kaže ''s Carine''''.
Tako da se može biti s Mazoljica, s Rudnika, s Avenije, s Luke, s Brankovaca, s Glavne ulice, sa Šemovca
Ali i - iz Cernice, iz Donje mahale, iz Liske, iz Kolonije, iz Centra 2

Eto, sad si nešto naučio.
Point.

#8296 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Interesantno je da se uljudbeni zapadnomstarski cuvari evropskih vrijednosti dice cijelim Mostarom a samo prije 20 i nesto godina su rusili taj grad i njegove znamenitosti i sugradjane zatvarali po Dretelju i slicnim "sabirnim centrima".
Hafis

#8297 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Point. wrote:Interesantno je da se uljudbeni zapadnomstarski cuvari evropskih vrijednosti dice cijelim Mostarom a samo prije 20 i nesto godina su rusili taj grad i njegove znamenitosti i sugradjane zatvarali po Dretelju i slicnim "sabirnim centrima".
Možete li nam iznijeti svoju prosudbu u svezi te anomalije? Bilo bi iznimno interesantno čuti vaš stav, obzirom na vašu upućenost u problematiku ovog grada, i općenito ovog hercegovačklog podneblja
Point.

#8298 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafis wrote:
Point. wrote:Interesantno je da se uljudbeni zapadnomstarski cuvari evropskih vrijednosti dice cijelim Mostarom a samo prije 20 i nesto godina su rusili taj grad i njegove znamenitosti i sugradjane zatvarali po Dretelju i slicnim "sabirnim centrima".
Možete li nam iznijeti svoju prosudbu u svezi te anomalije? Bilo bi iznimno interesantno čuti vaš stav, obzirom na vašu upućenost u problematiku ovog grada, i općenito ovog hercegovačklog podneblja
Pa pajdo, ako je Mostar po cemu bio poznat to je Stari Most i Velez. I jedno i drugo ste unistili ili htjeli unistiti.
Hafis

#8299 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Point. wrote:
Hafis wrote:
Pa pajdo, ako je Mostar po cemu bio poznat to je Stari Most i Velez. I jedno i drugo ste unistili ili htjeli unistiti.
Više sam očekivao u odgovoru.
Alfons Kauders

#8300 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:

Tako ti je to jarane.
Pa kad ne znas nista o Tuzli, ne vidim zasto si mjerodavan? Ne znam ni ja poznate ljude npr. iz Subotice ili Rijeke... Jer ne znam skoro nista o tim gradovima, pa ne pametujem. :) Recimo, ne znam za njihove kazalisne glumce kao sto ni ti ne znas za Kerosevica ili Hadzihafizbegovica... Pricas o sportskom Mostaru i Baki, a haman ne znas odakle mu je bivsa (Ceca Kitic)... Cini mi se da je Pjana takodjer rodjen na Gradini, ako cemo o fudbalu... Mogli bi i o basketu?

Kindze kazes KK Bosna? Ok, imamo Maru, Razu i Jedinstvo, pa Mulaomerovica i Mrsica u ovim mladjim generacijama, malo smo ofalali u zadnje vrijeme... Mada mi se cini da je mali Teletovic igrao za Slobodu... Bezbeli nije bio kalibar za mostarske klubove, ili je imao pogresnu teksturu lica?
Post Reply