Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#8276 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

sizifinho wrote:da li sam to samo ja, ili je ebay opao znatno u ponudi i kvaliteti?
Prije sam znao naručiti nekih stvari što su kod nas po 10-15 KM za 2-3 dolara, i besplatnom dostavom.
Za to možemo zahvaliti ovim idiotima kojima nije dovoljno što dobije neku stvar skoro pa đaba, već je baš hoće đaba. Dobije artikal i otvori case da nije dobio i uzme nazad pare i naravno to je većini prodavača dosadilo, gube robu a gube i pare i onda samo lagano "Don't shipping to Bosnia and Herzegovina" i gotovo. Lično znam jednog čovjeka koji je to tako prevario jednog ebay sellera za čak 15$. Ne postoji riječ kojom se mogu opisati takvi klocovi.
Maystor

#8277 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Maystor »

Dvije pošiljke iz UK i jedna iz Francuske ne dolaze već skoro dva mjeseca. Vraćene pare, ali nije to to.
sizifinho

#8278 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sizifinho »

Mehemed wrote:
sizifinho wrote:da li sam to samo ja, ili je ebay opao znatno u ponudi i kvaliteti?
Prije sam znao naručiti nekih stvari što su kod nas po 10-15 KM za 2-3 dolara, i besplatnom dostavom.
Za to možemo zahvaliti ovim idiotima kojima nije dovoljno što dobije neku stvar skoro pa đaba, već je baš hoće đaba. Dobije artikal i otvori case da nije dobio i uzme nazad pare i naravno to je većini prodavača dosadilo, gube robu a gube i pare i onda samo lagano "Don't shipping to Bosnia and Herzegovina" i gotovo. Lično znam jednog čovjeka koji je to tako prevario jednog ebay sellera za čak 15$. Ne postoji riječ kojom se mogu opisati takvi klocovi.
haha pa ne vjerujem!

Svašta, ali zar ne može prodavač na neki način provjeriti šta je s pošiljkom, mislim zar je tako jednostavno prevariti?

Inače, na ebayu nisam vidio neku ponudu knjiga, ali sam našao odličnu stranicu, zove se bookdepository.uk i imaju besplatnu dostavu, a knjige su pravo pristupačne cijenom.
Ako još neko zna dobrih stranica za online kupovinu knjiga, nek mi javi
hvala

p.s.
prije nekoliko mjeseci su mi hapili novčanik u tramvaju.
Između ostale za*ebancije unutar je bila i unicredit kartica.
Odem ja u banku novu da izvadim, i da obavjestim da sam izgubio tu, pitam čovjeka hoće li biti kakve naplate za novu karticu?
Kaže on, ne ne, samo ćete dobiti obavjest da dođete po nju.
Hajd super.
Došla obavjest, i ja nisam bio u mogućnosti da dođem 15ak dana kad stiže račun s 16 KM duga... wtf. Nazovem, kaže: naplata nove kartice.
I naravno, nije mi do 16 KM već do principa, što je slagao, ne odem uzet tu karticu.
Zanima me da li se može kupovati bilo kojom karticom, pošto imam račun u vakufskoj banci?
escobar__

#8279 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by escobar__ »

sizifinho wrote:zove se b̶o̶o̶k̶d̶e̶p̶o̶s̶i̶t̶o̶r̶y̶.̶u̶k̶
bookdepository.co.uk ili .com :)
omega369

#8280 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by omega369 »

hammers wrote:
Hallucigenia wrote:Posiljka iz UK, nakon mjesec i po dana od posljednjeg "traga" pise da je danas usla u BiH. Dakle, nadajte se! :)
Isto, hvala Bogu haha
Meni nedavno iz UK-a stiglo za 14 dana :wink:

zivio ebay :thumbup:
sizifinho

#8281 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sizifinho »

escobar__ wrote:
sizifinho wrote:zove se b̶o̶o̶k̶d̶e̶p̶o̶s̶i̶t̶o̶r̶y̶.̶u̶k̶
bookdepository.co.uk ili .com :)
pardon
Mehemed

#8282 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

sizifinho wrote: Svašta, ali zar ne može prodavač na neki način provjeriti šta je s pošiljkom, mislim zar je tako jednostavno prevariti?
Ako nema tracking number mislim da na žalost ne može. Jako puno sellera više ne šalje u BiH, ne desetine, već stotine sellera više ne šalje u BiH samo zbog nekih idiota.
quarterback

#8283 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

sizifinho wrote:p.s.
prije nekoliko mjeseci su mi hapili novčanik u tramvaju.
Između ostale za*ebancije unutar je bila i unicredit kartica.
Odem ja u banku novu da izvadim, i da obavjestim da sam izgubio tu, pitam čovjeka hoće li biti kakve naplate za novu karticu?
Kaže on, ne ne, samo ćete dobiti obavjest da dođete po nju.
Hajd super.
Došla obavjest, i ja nisam bio u mogućnosti da dođem 15ak dana kad stiže račun s 16 KM duga... wtf. Nazovem, kaže: naplata nove kartice.
I naravno, nije mi do 16 KM već do principa, što je slagao, ne odem uzet tu karticu.
Zanima me da li se može kupovati bilo kojom karticom, pošto imam račun u vakufskoj banci?
ne moze svakom pa ces morati probati, znm da mogu uc i raiff vise electron,p za druge ne znam, ima onaj moj post koji je prvi ili u ovoj ili u paypal grupi pa tamo pise mislim jos jedna banka, nsiam siguran koja
escobar__

#8284 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by escobar__ »

KvaziExpert wrote:Glede ovih prevaranata, pa eto, usudio se tebi ukrasti novcanik iz dzepa, a da ne ukrade od kineza, prakticno bez ikakvog rizika. Jednom davno, isto u busu, place penzioner, ukrali mu penziju, citavu, podig'o i ponio kuci. Kakve su to duše, fuj.
Za takve bih ja u svjetovni zakon uveo elemente šerijata - odsječeš udove i vozdra, pa kradi opet. :D
ella_ina

#8285 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ella_ina »

ella_ina wrote:imam jednu molbu za vas koji naručujete preko e-bay :) kakvi ste da preko nekog od vas nesto porucim :) nisam od tih da se registrujem, pa to nesto pratim, jer mi treba samo jedna stvar, radi se o jednoj kremi koja nije ni puno skupa. Platila bih i uslugu narucivanja :) ako je neko voljan da mi izadje u susret nek mi se javi :) hvalaaa

.......jel moguce da bas niko ne zeli uciniti ulugu, pa jos je i naplatiti.......
insaneinthebrain

#8286 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by insaneinthebrain »

koja je sljedeca destinacija kad posiljka krene iz kine :?
dosada_ziva

#8287 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

ella_ina wrote:
ella_ina wrote:imam jednu molbu za vas koji naručujete preko e-bay :) kakvi ste da preko nekog od vas nesto porucim :) nisam od tih da se registrujem, pa to nesto pratim, jer mi treba samo jedna stvar, radi se o jednoj kremi koja nije ni puno skupa. Platila bih i uslugu narucivanja :) ako je neko voljan da mi izadje u susret nek mi se javi :) hvalaaa

.......jel moguce da bas niko ne zeli uciniti ulugu, pa jos je i naplatiti.......
sta ti treba?
dosada_ziva

#8288 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

jesu li ikom dosle posiljke iz UK ??
nadžak

#8289 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Bogami meni još ne dođe ništa od onih pošiljki iz KIne, kada ono dođe velika količina pošiljki. Baš se bio ponado. Ima li još takvih ovdje?
BIONA

#8290 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BIONA »

nadžak wrote:Bogami meni još ne dođe ništa od onih pošiljki iz KIne, kada ono dođe velika količina pošiljki. Baš se bio ponado. Ima li još takvih ovdje?
meni su sve narudzbe od februara pa nadalje dosle, ali zato od oktobra i novembra koje su mi bas bitne nisu nikada dosle :roll:
ella_ina

#8291 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ella_ina »

evo i javno:

veeeliko hvala KvaziExpertu :D
nadžak

#8292 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

BIONA wrote:
nadžak wrote:Bogami meni još ne dođe ništa od onih pošiljki iz KIne, kada ono dođe velika količina pošiljki. Baš se bio ponado. Ima li još takvih ovdje?
meni su sve narudzbe od februara pa nadalje dosle, ali zato od oktobra i novembra koje su mi bas bitne nisu nikada dosle :roll:
Meni nema ni onih prije ni ovih poslije nove godine. :-)
Mehemed

#8293 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Stigla mi pošiljka iz UK od 27.05. znači stigla je u Petak-Subotu u BiH dok je danas evo kod mene.
Hallucigenia

#8294 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hallucigenia »

Men nije stiglo jos, povlaci se po carini od petka :(
Mehemed

#8295 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

U mene bile pakne za biciklo u pitanju, 8 i kusur $, mala i lahka posiljka pa nije išlo na carinu :D
Bitno je da je stiglo u BiH, kad je stiglo u BiH, stići će i do tebe.
boshniak

#8296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Jel moguće da preko Aliexpress-a nema besplatnog ili jeftinoh shippinga samo za BiH. Kod većine prodavaca za sve zemlje svijeta ima opcija da se posalje preko China Post, cak i za Afganistan, Siriju, Irak, Somaliju, Burkinu Faso i sve zemlje iz okruzenja. Izgleda da nema samo BiH.
Mehemed

#8297 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

boshniak wrote:Jel moguće da preko Aliexpress-a nema besplatnog ili jeftinoh shippinga samo za BiH. Kod većine prodavaca za sve zemlje svijeta ima opcija da se posalje preko China Post, cak i za Afganistan, Siriju, Irak, Somaliju, Burkinu Faso i sve zemlje iz okruzenja. Izgleda da nema samo BiH.
To sam i ja primjetio, mada neki će i poslati. Kontaktiraj prodavača i pitaj ga bil poslao za BiH običnom a ne brzom poštom. Ja kupovao za prijatelja display za ZTE mobilni telefon i nije ga bilo na ebayu(našao touch na ebayu ali displaya nije bilo) i morao sam da naručim nekako sa aliexpress-a. Pokušao sam sa 2 prodavača, jedan me odbio, a drugi je prihvatio da pošalje preko Singapore posta(ili je Swiss post bio u pitanju, ma nebitno), 3$ ako se ne varam bilo na cijenu LCD-a, tako da... Pitaj, nemaš šta da izgubiš, možeš samo da dobiješ :)
boshniak

#8298 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

To sam i ja primjetio, mada neki će i poslati. Kontaktiraj prodavača i pitaj ga bil poslao za BiH običnom a ne brzom poštom. Ja kupovao za prijatelja display za ZTE mobilni telefon i nije ga bilo na ebayu(našao touch na ebayu ali displaya nije bilo) i morao sam da naručim nekako sa aliexpress-a. Pokušao sam sa 2 prodavača, jedan me odbio, a drugi je prihvatio da pošalje preko Singapore posta(ili je Swiss post bio u pitanju, ma nebitno), 3$ ako se ne varam bilo na cijenu LCD-a, tako da... Pitaj, nemaš šta da izgubiš, možeš samo da dobiješ :)[/quote]

Hvala na preporuci, samo sporazumjeti se sa kinezima patnja ziva.
boshniak

#8299 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

Mehemed wrote:
boshniak wrote:Jel moguće da preko Aliexpress-a nema besplatnog ili jeftinoh shippinga samo za BiH. Kod većine prodavaca za sve zemlje svijeta ima opcija da se posalje preko China Post, cak i za Afganistan, Siriju, Irak, Somaliju, Burkinu Faso i sve zemlje iz okruzenja. Izgleda da nema samo BiH.
To sam i ja primjetio, mada neki će i poslati. Kontaktiraj prodavača i pitaj ga bil poslao za BiH običnom a ne brzom poštom. Ja kupovao za prijatelja display za ZTE mobilni telefon i nije ga bilo na ebayu(našao touch na ebayu ali displaya nije bilo) i morao sam da naručim nekako sa aliexpress-a. Pokušao sam sa 2 prodavača, jedan me odbio, a drugi je prihvatio da pošalje preko Singapore posta(ili je Swiss post bio u pitanju, ma nebitno), 3$ ako se ne varam bilo na cijenu LCD-a, tako da... Pitaj, nemaš šta da izgubiš, možeš samo da dobiješ :)
Hvala na preporuci samo sporazumjeti se sa kinezima patnja ziva
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8300 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bobi »

Stigla UK i Grčka...raaaavno 5 sedmica ... :D
Post Reply