Ako ti je elektricar uzeo lovu za bobinu obavezno otidji i trazi pare nazad! Shodno tome da je njegova dijagnostika bila losa i da ti je zamjenio vrlo vjerovatno ispravan dio, ja bi to otisao i reklamirao! To nije vidjelo simptoma bobine ako se auto ponasa kako si opisao... Senzor 99%...mirza2811 wrote:Fiat Bravo 1.4 '98 g , hladan upali. Postigne radnu temp. i ugasi se nakon koju minutu. Poslije gasenja nema teorije upalit , nego sam cekat da se ohladi pa ponovo upalit. Bio elektricar mjenjo bobinu i isti vrag. Kaze da je najvjerovatnije otiso davac impulsa. Negdje sam cito da je to senzor radilice, il grijesim?
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#8276 Re: Pitamo Mehanicare ?
- bilic
#8277 Re: Pitamo Mehanicare ?
Može biti i do benziske pumpe . Kad se ugrije motor i ne htjedne upalit probaj je iz flaše vodom politi da je rashladiš , pa probaj upalit...johntra wrote:Vrlo vjerovatno, provjeri senzor...bobinu si vjerovatno promijenio bespotrebno...
-
Muuky
#8278 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li ko od raje da je čistio dizne goriva ,skidanje injektora itd ??
Ima servis Wynns u Sarajevu pa sam razmišljao da odem ,al reko da pitam jel ko radio i jel ima potrebe ?
Ima servis Wynns u Sarajevu pa sam razmišljao da odem ,al reko da pitam jel ko radio i jel ima potrebe ?
- amar1994
#8279 Re: Pitamo Mehanicare ?
ima potrebe ako ih cujes da klaparaju na ubrzanju , skocila ti potrosnja ili teze ide , pali ili dimi , ako je sve ok ne dirajMuuky wrote:Ima li ko od raje da je čistio dizne goriva ,skidanje injektora itd ??
- seoBIH
#8280 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako mogu 
Cesto mi se zna desiti da motor radi malo bucnije, kao da cujem da malo trokira (nije da trokira, vec ide na onaj zvuk kao kada je zima i kada je hladan) i cim pritisnem kvacilo, taj zvuk nestane auto se umiri. Dizel je, nemam niakvih drugih problema, normalno ide, vuce, i ne primijetim nikakav problem, eto osim tog zvuka koji se utisa pritiskom kvacila.
Cesto mi se zna desiti da motor radi malo bucnije, kao da cujem da malo trokira (nije da trokira, vec ide na onaj zvuk kao kada je zima i kada je hladan) i cim pritisnem kvacilo, taj zvuk nestane auto se umiri. Dizel je, nemam niakvih drugih problema, normalno ide, vuce, i ne primijetim nikakav problem, eto osim tog zvuka koji se utisa pritiskom kvacila.
- bilic
#8281 Re: Pitamo Mehanicare ?
.. Kad pritisneš kvačilo onda odvojiš mjenjač od motora . Tako da ti se čuje vjerovatno druk ležaj , to je ležaj pored korpe lamele. A taj zvuk može biti i iz samog mjenjača. Moj ti je prijedlog da prvo provjeriš da li dovoljno ulja u samom mjenjaču .seoBIH wrote:Ako mogu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8282 Re: Pitamo Mehanicare ?
pokvareni druk lezaj se cuje kad je pritisnuto kvacilo,a kod njega prestaje zvuk kad pritisne...

-
530i
#8283 Re: Pitamo Mehanicare ?
Tako je. U suprotnom slučaju prva sumnja ide na ležajeve u mjenjaču...bitanga_sa_otesa wrote:pokvareni druk lezaj se cuje kad je pritisnuto kvacilo,a kod njega prestaje zvuk kad pritisne...![]()
- bitanga_sa_otesa
#8284 Re: Pitamo Mehanicare ?
takoe poyyy530i wrote:
Tako je. U suprotnom slučaju prva sumnja ide na ležajeve u mjenjaču...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8285 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko je skup zahvat promjena kompletnog auspuha?
-
NediM17
#8286 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod mene je spojnicka na Daciji lupala. Ma nista, samo pojacam muziku.
Bila je opcija, dignes sajlu da kvacilo hvata pri vrhu i onda se ne cuje. Ma podesio ja sebi na pola, pa nek kucka materi.
Bila je opcija, dignes sajlu da kvacilo hvata pri vrhu i onda se ne cuje. Ma podesio ja sebi na pola, pa nek kucka materi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8287 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta mi velis za auspuhNediM17 wrote:Kod mene je spojnicka na Daciji lupala. Ma nista, samo pojacam muziku.![]()
-
NediM17
#8288 Re: Pitamo Mehanicare ?
A ne znam fakat, ni okvirno. Kazu da je Barbic na Brnjacima dobro dobar, i ostavi kat. obavezno, ne sklanjaj ako bas ne mora.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8289 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma kakvi ne bih to nikad uradio. Ali nemam ga uopste na Kappi.NediM17 wrote:A ne znam fakat, ni okvirno. Kazu da je Barbic na Brnjacima dobro dobar, i ostavi kat. obavezno, ne sklanjaj ako bas ne mora.
-
Throttle
#8290 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze li EGR uzrokovati vecu potrošnju i gušenje dok je hladan? Ne gasi se, samo gubi snagu, par puta ne primi gas dok se ne zagrije malo i onda fercera
Vrijeme mi je mijenjat i bobinu al 180 marelica pa mi se žao rastat ako nije to
Par dana mi zauzet majstor,
Potrošnja skočila 2-3 litra
Kad se ugrije radi ok, potrošnja i dalje visoka
Nema trokiranja, ne prikazuje mi missfire ni na jednom cilindru, kontam da je bobina riknula trokirao bi
Vrijeme mi je mijenjat i bobinu al 180 marelica pa mi se žao rastat ako nije to
Nema trokiranja, ne prikazuje mi missfire ni na jednom cilindru, kontam da je bobina riknula trokirao bi
- Averus
#8291 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preporuka za poliranje auta?
Ne ono klasično "vosak i krpa" nego ovo fancy, što stave i zaštitu i p.m.
- bilic
#8292 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislim jedno kucam drugo . U pravu ste...530i wrote:Tako je. U suprotnom slučaju prva sumnja ide na ležajeve u mjenjaču...bitanga_sa_otesa wrote:pokvareni druk lezaj se cuje kad je pritisnuto kvacilo,a kod njega prestaje zvuk kad pritisne...![]()
Stisnuto kvačilo, a čuje se (druk u kvaru )
Pušteno kvačilo, a čuje se (ležaj spojničke u kvaru)
- bitanga_sa_otesa
#8293 Re: Pitamo Mehanicare ?
pored spojnicke ima i glavna osovina...imaju 4 lezaja unutrabilic wrote:
Mislim jedno kucam drugo . U pravu ste...
Stisnuto kvačilo, a čuje se (druk u kvaru )
Pušteno kvačilo, a čuje se (ležaj spojničke u kvaru)
- amar1994
#8294 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bitango , je li normalno da se u unutrasnjosti malo promijeni zvuk kad se pritisne/pusti kvacilo (i na astri i na mazdi sam primjetio tu promjenu) , nije lupkanje niti bilo sta slicno ?

- bitanga_sa_otesa
#8295 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne znam kako se promijeni,ja nemam kvacilo ,kod mene se nista ne mijenja...
- amar1994
#8296 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma ton , ne znam ti objasniti , da kazem nota motorabitanga_sa_otesa wrote:ne znam kako se promijeni,ja nemam kvacilo ,kod mene se nista ne mijenja...
- kafanski_covjek
#8297 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://www.facebook.com/Poliranje-i-Du ... 049073469/Averus wrote:Preporuka za poliranje auta?
hvale ga na sva usta
- bitanga_sa_otesa
#8298 Re: Pitamo Mehanicare ?
ja sam cuo da taj covjek dobro radi,ako je tako jebes cijenu 
-
SHTEVELEC
#8299 Re: Pitamo Mehanicare ?
Do sada sam na svim autima kod njega radio i stvarno su dobri (i koliko se sjecam ne nesto skupi)NediM17 wrote:A ne znam fakat, ni okvirno. Kazu da je Barbic na Brnjacima dobro dobar, i ostavi kat. obavezno, ne sklanjaj ako bas ne mora.
- Ned071
#8300 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam devero s egr-om i mislim da ne moze. Dok je hladan ne bi trebao. Cistio ga al nakon mjesec isto sranje. Ide i ide i samo te baci u safe mode. Stavio sam nov opelov original kod aida u zenici. On kaze da se gusenje desava ako je egr neispravan tek kada je min temprratura motora 80 stepeni...Throttle wrote:Moze li EGR uzrokovati vecu potrošnju i gušenje dok je hladan? Ne gasi se, samo gubi snagu, par puta ne primi gas dok se ne zagrije malo i onda fercera
Vrijeme mi je mijenjat i bobinu al 180 marelica pa mi se žao rastat ako nije to![]()