Jaka je konkurencija i u kvalama Aussie Opena pa bi za mene i dvije-tri pobjede nasih igraca bio lijep uspjeh. Mislim da u Parizu Damir, Aldin a pogotovo mervana imaju vise sansi. Ako se posreci zrijeb, Mirza bi mogao najdalje dogurati kao i Damir a ni Mervana nije bez izgleda jer je nedavno umalo pobijedila (servirala za mec) na betonu 'rising star' Puig.Leopold_IV wrote:Jos samo da neko izbori učešće u turniru bilo bi sjajno. Najvece sanse dajem Dzumhuru.shake69 wrote:Potvrdjeno, prvi put od osamostaljenja BiH cetiri bh. tenisera i teniserke nastupit ce na jednom Grand Slam Turniru. U Melbourne ce u muskoj konkurenciji nastupiti Damir Dzumhur, Aldin Setkic i Mirza Basic u kvalifikacijama te Mervana Jugic-Salkic u kvalama kod zena i dublu u glavnoj konkurenciji (main draw).
Samo prvo kolo donosi osim bodova, iskustva igranja GS turnira i pozamasnih 30-ak ths. USD.
SRETNO momci i djevojke.
p.s moze li ovakav razigran Davydenko srusiti "zid" Davida Ferrer-a? Mislim da bi to danas mogao biti jako dobar mec.
Njikalaj? Nije bez sansi. Vidi se da je naostren i David ce se morati posteno namuciti.