FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nisam_ja

#8276 Re: FK Zeljeznicar

Post by nisam_ja »

Mslim da treba razmilsiti o uvodjenju dodatnih uslova za registraciju. Recimo prilozen rodni list i ljekarasko uvjerenje. U tom slucaju ne bi dolazili u situaciju da obrazujemo djecu o dogadjajima od prije 10-ak godina i sl. :roll:

Komentar za utakmicu napisah i pri tome stojim. Evo sada malo hladne glave: pustanje Kerle pred tri kljucne utakmice nas je kostalo Kupa. Vrijeme je da se konacno uozbiljimo, da se ovakve situacije vise nikad ne ponove.

I takodjer, hitno naci napadaca za Evropu. i jos dva igarca...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8277 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

e čuj neko ovdje nabraja odlike pravih navijača :-) halo ba, nije ovo Engleska da se aplaudira na dobre poteze protivnika, ovdje treba biti sretan da nema nacionalističkih pjesma (ubij, zakolji) kad ekipa gubi :-)

atmosfera odlična. malo mi je glas pukao... burazeru umalo nisam rastrgao jaknu kod drugog Željinog gola...

što se utakmice tiče, desilo se ono što je Amar govorio sinoć: ako ne nametnemo tempo cijelu utakmicu, primićemo gol. to se i desilo. vozdra :roll:

ruku na srce, svaki put je žao čovjeku kad dođeš tako blizu i ne uspiješ, ali neka. dobar nauk. malo smo se previše digli. čini mi se da su se zaboravile one Želje "da se samo Evrope dokopati", a sada cmizdrimo što nećemo biti dvostruki prvaci :roll: ko visoko leti, nisko pada.

Osime :thumbup:
oridjidji

#8278 Re: FK Zeljeznicar

Post by oridjidji »

Željo je bio požrtvovaniji i bolji na terenu, ali ih je borac taktički nadigrao. U prvom poluvremenu Željo je mogao dati koji go, ali bogme i borac je moga na pauzu sa kojim golom više prednosti, nakon što su uvezali par prilika iz kontre po željinoj desnoj strani pred kraj prvog poluvremena.

Želju je u igru vratila bakljada i ulazak Višće u drugom poluvremenu, momak ekstra igra. Tada je odbrana Želje igrala dobro, vezni red također, najveći dio posla u vezi su odradili Bučan i Bešlija. Višća je bio u špicu zajeban pravo, najveća prijetnja Borcu. Sve dok je imao lopti, Željo je dobre prilike vezao. Momenat koji je odlučio utakmicu, jeste izmjena Osima tj. kada je ubacio Mešanovića i Rovčanina, to je spustilo igru na niži nivo, izmjenama je Željo izgubio sredinu, a najagilniji igrač Višća nije se vidio do kraja utakmice. Borac je na kraju susreta fulio šansu za treći go iz kontre. Ali eto posrećilo im se da ne prime go.

Zasluženo su osvojili kup, taktički su odigrali dobro. Malo su sretno dali golove. Sve u svemu dobra fudbalska predstava.
al_akhisari

#8279 Re: FK Zeljeznicar

Post by al_akhisari »

...kao prvo zelim cestitati igracima borca na osvojenoj tituli kupa BiH...

...odlicna utakmica, rijetko uzbudljiva i opasna po zdravlje ( pogotovo za nas koji volimo zelju )... :thumbup: ...ova utakmica vraca vjeru u sport, fudbal i zivot u BiH ( sve izuzev onih glupih skandiranja i psovki, ali...ne moze sve biti tip -top ) :D

...igraci izgorjeli u zelji ( zadnja linija ), ali im se sve u svemu nema sta prigovoriti, niti njima, a niti strucnom stabu...jedno gore od ovog "izgubljenog" trofeja, bilo bi okretanje protiv svih ovih koji nam toliko radosti donesose ove sezone :bih: ...zbog toga je bilo ruzno slusati skandiranje culumu ( bez obzira na nesto losiju partiju )...

...igracima i strucnom stabu SAD treba nasa podrska, bas SADA, pred najvazniju utakmicu sezone, ( da bismo izbjegli ne daj Boze kakav remi ili poraz protiv laktasa )...igracima jos jednom hvala na svemu sto ucinise u kupu ove godine :thumbup:

...idemo dalje :thumbup:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#8280 Re: FK Zeljeznicar

Post by pape »

Divna atmosfera na prepunoj Grbavici. Odlicna utakmica dva ravnopravna protivnika, nakon koje istinski zaljubljenik u nogomet moze biti zadovoljan. Utakmica koja se gleda sa uzitkom, jer je pokazana velika borbenost, tempo i zelja za pobjedom kod oba tima, ... bez puno grubih startova, ... fer igra.
Sudijenje gotovo bez greske.
Po meni, igrac utakmice Shimic, ... najlosiji Chulum.
Sehiceva greska sa istrcavanjem, pa besmislenim vracanjem na liniju.
Izjave trenera na kraju utakmice korektne i za svaku pohvalu.

Komentator na BHT, ... nevjesto glumljenje neutralnosti, ... bezvezno lupanje, a komentar u 91. minuti je za cirkusa, ... :D
U 91. minuti u timu "Borca" se vrsi izmjena, ... ulazi Leonid Coric, a komentatorova opaska je, ...
"Logican potez trenera Marica, ... u igri mu treba visok skakac, ... " :D
krig

#8281 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

a
Last edited by krig on 26/06/2010 12:42, edited 1 time in total.
BSn

#8282 Re: FK Zeljeznicar

Post by BSn »

Sve sam mogao ocekivati, ali psiholosku nespremnost nisam. Ipak, ovo je velika i bitna opomena pred Laktase (koje izuzetno cjenim), tako da se malo spuste na zemlju (realno, igraci su daleko od najboljih u ovoj ligi, ali kao sto je Amar rekao - Oni ne znaju, ali oni mogu!). Mozda kup nije nas, al' ćup jeste, pa makar morao Nijaz licno igrati. :D

Sto se tice narednog kola, neki kazu da je u srijedu - zar nije u nedjelju?
oridjidji

#8283 Re: FK Zeljeznicar

Post by oridjidji »

maxell_sarajevo wrote:Cestitam igracima Zelje osvojeno drugo mjesto u kup-u BIH.

Pitar :D
Ma ja nek komšijama crkne krava samo da je nama dobro :)
Nevalja tako i ja sam pitar ... samo jbg ruku na srce željo je dobro odigrao, manjak loše sreće i dobra taktika borca ih je sprećila da osvoje kup.
Deriguz

#8284 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

ma jes bilo odlicno kad si neutralan... :-)
inace ovako.... u transu sam bio od nervoze :-)
Charuga
Globalni moderator

#8285 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Odlicna atmosfera bez i jednog prozivanja na vjerskom ili nacionalnom osnovu! Jedan jedini incident sa bacanjem baklje ali dobro, i to se brzo rjesilo. Igraci oba tima su na kraju ispraceni aplauzom sa tribina stadiona Grbavica i to je ono sto nam je trebalo! Iskreno me raduje sto su, poslije onog zvizdanja pojedinaca na poluvremenu, igraci na kraju ispraceni kao da su osvojili kup!

Idemo dalje! Igraci se moraju psihicki vratiti do nedelje i odlucujuce utakmice protiv Laktasa jer se ovo ne smije ponoviti ni pod razno!
Charuga
Globalni moderator

#8286 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

oridjidji wrote:Želju je u igru vratila bakljada i ulazak Višće u drugom poluvremenu, momak ekstra igra.
Visca je usao jos u prvom poluvremenu a u drugom su usli Mesanovic i Rovcanin i tu je igra Zelje i stala. Puno konkretniji i korisniji je bio i onakav Lazar nego tek oporavljeni Alen. Rovcanina necu da komentarisem jer on, po mom misljenju, jos nije "sazrio" za igraca. Previse je sebican i voli peljati loptu. Ali Amar je trener, Amar je uradio ovo sto je uradio i halal mu bila svaka greska ..
Impavidus

#8287 Re: FK Zeljeznicar

Post by Impavidus »

cpt.picard wrote:Cestitke Borcu. Dobra utakmica. Nismo imali srece, idemo dalje. Ponosan sam sto sam navijac FK Zeljeznicara. Ova utakmica, atmosfera i sve je dokaz da smo giganti.
o kakvoj ti sreci pricas, borac da je znao 5-6 bi sigurno bilo u mrezi zelje...zasigurno jedna od boljih tekmi na nasim terenima, dinamicno, milina za gledat...
cestitam borcu!!!
ruka ruci, kup banja luci... :D
krig

#8288 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

[quote="pape"]Divna atmosfera na prepunoj Grbavici. Odlicna utakmica dva ravnopravna protivnika, nakon koje istinski zaljubljenik u nogomet moze biti zadovoljan. Utakmica koja se gleda sa uzitkom, jer je pokazana velika borbenost, tempo i zelja za pobjedom kod oba tima, ... bez puno grubih startova, ... fer igra.

Komentator na BHT, ... nevjesto glumljenje neutralnosti, ... bezve
/
Last edited by krig on 26/06/2010 12:44, edited 1 time in total.
samo_ovaj_put

#8289 Re: FK Zeljeznicar

Post by samo_ovaj_put »

po meni, namjestena utakmica
podjela trofeja izmedju dva kluba koja su najvise ulozila,pritom se na kladionici ubola dva x-a,hvala i dovidjenja

ps.seha krivac za oba gola u njegovoj mrezi
felipe kajetano

#8290 Re: FK Zeljeznicar

Post by felipe kajetano »

krig wrote: potpis... U Borcu strašan čupo Stevanović, dobar Vukelja,Kajkut. Drago mi zbog Jandrića,zaslužio pehar, dao sve Borcu, kad se sjetim 95. i utakmice protiv Rudar Prijedora, on je bio i tada...A Željo par pravo dobrih igrača, uh,kakvi prodori, fizička sprema super za naše uslove.
A komentator Šuko,slažem se da je navijao za Borac,ali nije bilo iritantski,barem sam ja tako doživio :)
Inače OK, je komentator, dosta korektan, a šta ćeš nekada je simpatijeprema klubu nemoguće sakriti i mislim da nije strašno to toliko
:thumbup:
Sjecam se Jandrica iz perioda poslije rata, jel igrao on za Borac kad su se u Srbiji takmicili?
Joey Tribbiani

#8291 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

u nedjelju u 17.30 kolko ja znam.

Kao prvo cestitke borcu...kao drugu, pokazali smo da smo iznad njih za citavo kopllje sto se tice ljudskih kvaliteta. Ulaze za tri prsta (znaju kakva je to provokacija), prvi "navijac" koji je usao je provocirao i trazio belaj pa ga je policija izvela na trenuta sa tribine.
Hinjski, idiotski i seljacki bacaju baklju koja pada dva metra od mene i 20cm pored djevojke koja je dosla da prati tekmu a ne njih.

Zelim zamoliti da uhljupi koji mislie da su bolji stratezi od Fergusona i da su nekad bili bolji igraci od messi-ja zaobilaze mog Zelju i Grbavicu u sirokom luku. Mami pjevajte da ide napolje a ne Culumu, momku koji je perfektno odradio cijelu sezonu, momku kojem je citav stadion uvijek skandirao, momku koji uopste nije stoper, a odigrao je i to dosta solidno jer se tu nasao silom prilika, momku koji place kao malo dijete zbog kupa koji nikom ni nije bio u prvom planu. Volio bih da ovo cita. SVAKA MU CAST I HVALA ZA SVE, njemu i ostalim lavovima koji imaju nevjerovatan odnos prema plavom dresu i navijačima.

Idemo dalje, VOLIM TE ŽELJO!

@samo ovaj put...na tebe se odnosi veliki dio ovog posta. Sto ti ne stanes na gol kad si tako pametan i sposoban??? Namjestanj? :-) Nisi bas pri sebi, idi umij se
Last edited by Joey Tribbiani on 19/05/2010 23:37, edited 1 time in total.
sasa_t

#8292 Re: FK Zeljeznicar

Post by sasa_t »

Cestitke Zelji i Borcu na fantasticnoj utakmici pogotovo kad se uzme u obzir kvalitet fudbala u ovoj drzavi. Navijaci fantasticni i plus dodatak da nije bilo incidenata osim one baklje al to se da zaboravit u odnosu na kakva smo sranja navikli. Treneri gospoda, igraci na kraju maksimalno korektni. Milina za gledat, a nisam navijao niti za koga... :thumbup:
krig

#8293 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

BSn wrote:Sve sam mogao ocekivati, ali psiholosku nespremnost nisam. Ipak, ovo je velika i bitna opomena pred Laktase (koje izuzetno cjenim), tako da se malo spuste na zemlju (realno, igraci su daleko od najboljih u ovoj ligi, ali kao sto je Amar rekao - Oni ne znaju, ali oni mogu!). Mozda kup nije nas, al' ćup jeste, pa makar morao Nijaz licno igrati. :D

Sto se tice narednog kola, neki kazu da je u srijedu - zar nije u nedjelju?

Moraju sve utakmice u istom terminu na sajtu FS BiH piše u subotu 22.maja u 17.30
Manojlo1

#8294 Re: FK Zeljeznicar

Post by Manojlo1 »

krig wrote:
pape wrote:Divna atmosfera na prepunoj Grbavici. Odlicna utakmica dva ravnopravna protivnika, nakon koje istinski zaljubljenik u nogomet moze biti zadovoljan. Utakmica koja se gleda sa uzitkom, jer je pokazana velika borbenost, tempo i zelja za pobjedom kod oba tima, ... bez puno grubih startova, ... fer igra.

Komentator na BHT, ... nevjesto glumljenje neutralnosti, ... bezvezno lupanje, a komentar u 91. minuti je za cirkusa, ... :D
U 91. minuti u timu "Borca" se vrsi izmjena, ... ulazi Leonid Coric, a komentatorova opaska je, ...

potpis... U Borcu strašan čupo Stevanović, dobar Vukelja,Kajkut. Drago mi zbog Jandrića,zaslužio pehar, dao sve Borcu, kad se sjetim 95. i utakmice protiv Rudar Prijedora, on je bio i tada...A Željo par pravo dobrih igrača, uh,kakvi prodori, fizička sprema super za naše uslove.
A komentator Šuko,slažem se da je navijao za Borac,ali nije bilo iritantski,barem sam ja tako doživio :)
Inače OK, je komentator, dosta korektan, a šta ćeš nekada je simpatijeprema klubu nemoguće sakriti i mislim da nije strašno to toliko
Šuko nije navijao za Borac ni u tragovima...Meni se cinilo upravo suprotno.
Kada rece ....''da je Borac dao dva jeftina gola''...doslo mi da iskljucim ton,a ziv sam svjedok da se i to desavalo, odnosno da su ljudi iskljucivali ton, kada je Suko komentarisao utakmice..
Ovdje ga niko ne moze smislit i zovu ga Su(p)ko...
dobarloszao

#8295 Re: FK Zeljeznicar

Post by dobarloszao »

samo_ovaj_put wrote:po meni, namjestena utakmica
podjela trofeja izmedju dva kluba koja su najvise ulozila,pritom se na kladionici ubola dva x-a,hvala i dovidjenja

ps.seha krivac za oba gola u njegovoj mrezi
Hajd` dobro..i nemoj vise :D
Joey Tribbiani

#8296 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

sasa_t wrote:
Joey Tribbiani wrote:u nedjelju u 17.30 kolko ja znam.

Kao prvo cestitke borcu...kao drugu, pokazali smo da smo iznad njih za citavo kopllje sto se tice ljudskih kvaliteta. Ulaze za tri prsta (znaju kakva je to provokacija), prvi "navijac" koji je usao je provocirao i trazio belaj pa ga je policija izvela na trenuta sa tribine.
Hinjski, idiotski i seljacki bacaju baklju koja pada dva metra od mene i 20cm pored djevojke koja je dosla da prati tekmu a ne njih.

Zelim zamoliti da uhljupi koji mislie da su bolji stratezi od Fergusona i da su nekad bili bolji igraci od messi-ja zaobilaze mog Zelju i Grbavicu u sirokom luku. Mami pjevajte da ide napolje a ne Culumu, momku koji je perfektno odradio cijelu sezonu, momku kojem je citav stadion uvijek skandirao, momku koji uopste nije stoper, a odigrao je i to dosta solidno jer se tu nasao silom prilika, momku koji place kao malo dijete zbog kupa koji nikom ni nije bio u prvom planu. Volio bih da ovo cita. SVAKA MU CAST I HVALA ZA SVE, njemu i ostalim lavovima koji imaju nevjerovatan odnos prema plavom dresu i navijačima.

@samo ovaj put...na tebe se odnosi veliki dio ovog posta. Sto ti ne stanes na gol kad si tako pametan i sposoban??? Namjestanj? :-) Nisi bas pri sebi, idi umij se
Mozda lik radi u pilani. Covjek vam mahnuo a policija ga privela :D :run:
ma nije ga zato privela, zamalo se nije par momaka zaletilo na njega jer ih je zvao

ajd sve ok, ide se dalje
LSD

#8297 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Joey Tribbiani wrote:u nedjelju u 17.30 kolko ja znam.

:thumbup: :thumbup: svaka cast na postu, nema se šta dodati- to je to ukratko.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8298 Re: FK Zeljeznicar

Post by hrasno38 »

krig wrote:
pape wrote:Divna atmosfera na prepunoj Grbavici. Odlicna utakmica dva ravnopravna protivnika, nakon koje istinski zaljubljenik u nogomet moze biti zadovoljan. Utakmica koja se gleda sa uzitkom, jer je pokazana velika borbenost, tempo i zelja za pobjedom kod oba tima, ... bez puno grubih startova, ... fer igra.

potpis... U Borcu strašan čupo Stevanović, dobar Vukelja,Kajkut. Drago mi zbog Jandrića,zaslužio pehar, dao sve Borcu, kad se sjetim 95. i utakmice protiv Rudar Prijedora, on je bio i tada...A Željo par pravo dobrih igrača, uh,kakvi prodori, fizička sprema super za naše uslove.
Ovo veceras je bila pobjeda BH fudbala. Objektivno u ove dvije utakmice nije niko pobjedio ali su pravila takva kakva su i Borac zasluzeno nosi pehar u Banja Luku. Da nije komentarisao Suko komentarisao bi vjerovatno neko ko bi imao vise simpatija za Zelju ali ja mislim da je Suko sasvim korektno obavio posao. Ako Borac uspije da sacuva ekipu sljedeca sezona ce biti jos bolja i neizvjesnija i nadam se da ce mo gledati sljedecu sezonu sto vise ovakvih utakmica sa punim stadionima i korektnim navijanjem. Po meni ovo je najkvalitetnije i najneizvjesnije finale kupa do sada mada je moje misljenje da u takvim utakmicama treba da se igra na pobjednika i da nerjeseni rezultati upravo budu ono sto im i samo ime kaze. U svakom slucaju ja se nadam da ce ove dvije ekipe ce odigrati jos jednu utakmicu superkupa gdje ce se ipak morati postici gol vise. Neposteno bi bilo i ne spomenuti veceras odlicno sudjenje. Ma sve je bilo za 10 osim sto bi licno volio da je pehar u rukama Zelje.
krig

#8299 Re: FK Zeljeznicar

Post by krig »

felipe kajetano wrote:
krig wrote: potpis... U Borcu strašan čupo Stevanović, dobar Vukelja,Kajkut. Drago mi zbog Jandrića,zaslužio pehar, dao sve Borcu, kad se sjetim 95. i utakmice protiv Rudar Prijedora, on je bio i tada...A Željo par pravo dobrih igrača, uh,kakvi prodori, fizička sprema super za naše uslove.
:thumbup:
Sjecam se Jandrica iz perioda poslije rata, jel igrao on za Borac kad su se u Srbiji takmicili?
Jest, ja mislim da je on dosao odmah nakon osvajanja Mitropa Kupa, to je bilo 92.,znaci negdje 93,94. A jest tada Borac propadao, iz Prve lige zavrsio u trecoj ligi, grupa Beograd, lose
Ali da ne pretjerujemo, moyemo nastaviti na temi Kup Bih, ovoj je ipak Zeljina tema :-?
Manojlo1

#8300 Re: FK Zeljeznicar

Post by Manojlo1 »

hrasno38 wrote:
krig wrote:

Ovo veceras je bila pobjeda BH fudbala. Objektivno u ove dvije utakmice nije niko pobjedio ali su pravila takva kakva su i Borac zasluzeno nosi pehar u Banja Luku. Da nije komentarisao Suko komentarisao bi vjerovatno neko ko bi imao vise simpatija za Zelju ali ja mislim da je Suko sasvim korektno obavio posao. Ako Borac uspije da sacuva ekipu sljedeca sezona ce biti jos bolja i neizvjesnija i nadam se da ce mo gledati sljedecu sezonu sto vise ovakvih utakmica sa punim stadionima i korektnim navijanjem. Po meni ovo je najkvalitetnije i najneizvjesnije finale kupa do sada mada je moje misljenje da u takvim utakmicama treba da se igra na pobjednika i da nerjeseni rezultati upravo budu ono sto im i samo ime kaze. U svakom slucaju ja se nadam da ce ove dvije ekipe ce odigrati jos jednu utakmicu superkupa gdje ce se ipak morati postici gol vise. Neposteno bi bilo i ne spomenuti veceras odlicno sudjenje. Ma sve je bilo za 10 osim sto bi licno volio da je pehar u rukama Zelje.
Ako ga budu igrali ,gdje ce ga odigrati?
Post Reply