Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
lerdi

#8276 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

hz__semir wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Dionysios wrote:Da me neko ne shvati pogresno, podrzavam sve ono sto BP rade... ali moze li mi neko objasniti kako samo 18.376 km od godisnjih ulaznica? po nekoj prostoj racunici, trebalo bi biti dosta vise...
Izgleda da se 'malo' pretjerivalo kad se pricalo o nekih 1000 prodanih godisnjih
Mislim da nigdje nije receno da se prodalo 1.000 godišnjih, nego 1.000 članskih.

Dalje, pogledaj cifru 18.376 KM, a cijene godišnjih bile 45, 100, 200 i 400, dakle ovo je očito cifra koja se dobije kad se odbije porez.

I treća stvar, obrait pažnju dva reda iznad, stavka "Godišnja uz članarinu", dakle posebno se gleda tih 10 KM, što znači da onda na kraju svedeš stvar na to da se od karata dobijalo 35, 90, 190, 390, minus PDV 17%...
Mala ispravka. Kao što piše na ovom linku

http://www.scsport.ba/bs/tekst.php?ID=5059

cijena godišnjih je dijeljena na dva dijela (članarina + godišnja ulaznica) pa je tako za sjever (25KM članarina + 20KM godišnja ulaznica), istok i zapad (60KM + 40KM) i vip (300KM + 100KM). Dakle članarine su ušle u onih 70 i nešto hiljada, dok su prihodi za ugodišnje ulaznice ulazile u ovih 18 i nešto.

E sad naravno na to ide porez i vjerovatno cijena izrade kartica, tako da se dobiju ove cifre. ;)
KPNCTNJAH

#8277 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Pretpostavio sam da je u pitanju cifra nakon odbijanja poreza, primijetio sam samo onaj post koji sam citirao, a nisam gledao onaj izvjestaj, nebitno... ima li nekih vijesti vezano za utakmicu protiv Drine, bojkot ili... ?
Obuca9

#8278 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

medoIL wrote:Sema kad ce forum proradit ?
Do Veleža će forum biti sigurno zatvoren. Šta će biti poslije, vidjećemo. Sve zavisi od situacije.
cunga lunga

#8279 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Mirza, znam da ovo citas pa da ti kazem:
Volio sam te kao najrodjenijeg, branio gdje sam stizao, davao ti podrsku kad su ti dijete oteli, slusao tvoje price o tome kako ti od Sarajeva pare ne trebaju...Danas te mrzim kao i ova ostale uhljupe...dok ti pare ne trebaju od Sarajeva ti imas ugovor od 3 000 i 150 000 ako te otpuste :shock:
To je ta ljubav?
I sad hoces blato da bacis na BP i HZ?
Moji neprijatelji su do danas bili:

Mirsad Alihodzic
Nihad Baljak
Senad Merdanovic
Mirsad Fazlagic...

Od danas si na listi i ti,
Mirza Varesanovicu!
Plus, Avdic i Ihtijarevic!
I ostali koji podrze vas uhljupe na toj presici!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!!!
cunga lunga

#8280 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Bravo Dino, hebo li te Mirza i Baljak!

Igra­či čvrsto sto­je uz Mir­zu Va­re­ša­no­vi­ća!

Po­raz «Sa­ra­je­va» na Pe­ca­ri od Ši­ro­kog Bri­je­ga i ispa­da­nje iz čet­vrtfi­na­la Ku­pa BiH još vi­še je po­re­me­ti­lo iona­ku lo­šu atmo­sfe­ru ko­ja je za­vla­da­la u re­do­vi­ma Bor­do ti­ma zbog ko­le­kti­vne os­tav­ke ne­ko­li­ko čla­no­va sad već biv­še Upra­ve pre­dvo­đe­nih Zi­ja­dom Ble­ki­ćem. Sa­da eki­pa mo­ra što pri­je za­bo­ra­vi­ti Kup i okre­nu­ti prven­stvu i okrša­ju s Dri­nom na Ko­še­vu.

Još uvi­jek smo u ne­koj vrsti šo­ka zbog ispa­da­nja iz Ku­pa jer je to bi­la do­bra šan­sa da se izbo­ri izla­zak u Evro­pu. I ova­ko ima­mo šan­se kroz prven­stvo u ko­jem smo tre­ći. Ako u nar­dne dvi­je uta­kmi­ce pro­itv Dri­ne i Ve­le­ža osvo­ji­mo šest bo­do­va, mo­ći će­mo ka­za­ti da smo spa­si­li ovu po­lu­se­zo­nu - ka­zao nam je gol­man Sa­ra­je­va, Di­no Ham­zić, ko­ji je i po­red opa­sne po­vre­de li­ca za­do­bi­ve­ne u su­sre­tu pro­tiv Že­lje­zni­ča­ra, u sa­mo tri da­na dva pu­ta stao na gol pro­tiv Ši­ro­kog.

On ka­že da aktu­el­na kri­za u klu­bu ni­je mo­gla pro­ći ne­opa­že­no u svla­či­oni­ci.

- Ni­je ni­ka­kva taj­na da su pre­vi­ra­nja i os­tav­ke u klu­bu utje­ca­le na eki­pu. Igra­či su ner­vo­zni zbog ne­is­pla­će­nih du­go­va­nja pre­ma nji­ma. Kad je tek pre­uze­la klub, no­va Upra­va nam je do­la­zi­la i svla­či­oni­cu i obe­ća­va­la sve i sva­šta. Ali, sve su to bi­le obi­čne la­ži. Go­vo­ri­li su ka­ko će izmi­ri­ti du­go­va­nja, ka­ko će sta­bi­li­zo­va­ti klub... a oni su us­tva­ri sa­mo do­ve­li klub u još go­ru si­tu­aci­ju - is­ti­če Ham­zić u raz­go­vo­ru za San , te do­da­je:

Sva­šta se pri­ča i pi­še po me­di­ji­ma. Kao pri­mjer ću na­ves­ti sa­mo je­dnu mo­žda i naj­ve­ću laž i glu­post ko­ja se pri­ča u po­slje­dnje vri­je­me. Ne­ki ka­žu ka­ko su šef Mir­za Va­re­ša­no­vić i ne­ki sta­ri­ji igra­či, po­put Av­di­ća i Ihti­ja­re­vi­ća... u ne­ka­kvom ta­lu?! To je ne­što ne­vje­ro­va­tno. Je­di­na is­ti­na je da upra­vo ti «sta­ro­sje­di­oci» na Ko­še­vu naj­vi­še i ra­de za eki­pu. I po­red sve­ga ne­ga­ti­vnog što se de­ša­va unu­tar i oko klu­ba, ni­ko i ni­šta ne mo­že na­ru­ši­ti atmo­sfe­ru me­đu na­ma. Ja i mo­ji sui­gra­či čvrsto sto­ji­mo i u sve­mu po­drža­va­mo tre­ne­ra Mir­zu Va­re­ša­no­vi­ća i ci­je­li stru­čni štab. Za­to i sto­ji­mo na li­ga­škoj ta­be­li re­la­ti­vno do­bro ob­zi­rom na cje­lo­ku­pnu si­tu­aci­ju - ka­zao nam je Ham­zić.

Gol­man «Sa­ra­je­va» ko­ji je os­tao vje­ran ti­mu s Ko­še­va u ko­jem ste­kao po­tpu­nu afir­ma­ci­ju, na­da se da će u klub ko­na­čno do­ći pra­vi lju­di.

- Na na­ma igra­či­ma je da mi­sli­mo na te­ren, ali ka­da ima­te to­li­ko pre­vi­ra­nja u klup­skom vrhu, on­da to mo­ra da se odra­zi na eki­pu. Ja vam ga­ran­tu­jem, da su ov­dje ne­ki dru­gi igra­či i ne­ki dru­gi stru­čni štab, sve bi ovo već oda­vno bi­lo u to­tal­nom ra­su­lu! Ne­ki igra­či su za ci­je­lu po­lu­se­zo­nu do­bi­li sa­mo je­dnu pla­tu, što ih opet ni­je spri­je­či­lo da pre­ksi­noć da­ju svoj ma­ksi­mum na Pe­ca­ri. Po­je­di­nim fu­dba­le­ri­ma se ni­je ni li­ce mo­glo pre­po­zna­ti od bla­ta. To vam va­ljda do­vo­ljno go­vo­ri ka­kav odnos vla­da me­đu na­ma - za­klju­čio je Di­no Ham­zić.

M. Ka­dić

Crve­ni je bio re­gu­la­ran

Di­no Ham­zić, ko­ji je bio bli­zu sto­pe­ra Se­di­na Tor­la­ka u tre­nut­ku ka­da je na­kon du­ela sa na­pa­da­čem Ši­ro­kog Bri­je­ga, Hrvo­jem Mi­ši­ćem, za­ra­dio crve­ni kar­ton. - Tor­lak je bio za­dnji igrač od­bra­ne u tom tre­nut­ku i mi­slim da je to naj­vi­še i utje­ca­lo na odlu­ku su­di­je ko­ja je po mno­gi­ma bi­la pres­tro­ga. U je­dnom tre­nut­ku Tor­lak se okli­znuo i u tre­nut­ku kad je pao na ze­mlju je­dna no­ga mu je os­ta­la u zra­ku, pa je ne­na­mjer­no za­ka­čio Mi­ši­ća ko­ji je pao pre­ko nje­ga. Ta­ko je to u fu­dba­lu - re­kao nam je Ham­zić.

san.ba
lerdi

#8281 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

san.ba :lol:
Topla voda

#8282 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

trujte,al nema sanse da se ovo zavrsi na ovome.

alihodzicu je dajdja bio predsjednik sarajeva,pa ga nekad davno postavio da izvlaci tombolu fksa,dje je nekad bila kafana visoko...

..od tad, pa do sad,taj koji je tombolu izvlacio,jer nije skole zavrsio ni srednje,usljed rata ,zavrsi na mjestu koje je glavno za tokove finansija u klubu,i namjesti sinu da bude trener u klubu...

pa jel nas klub, vasa privatna prcija?

a mirza,sam si rekao neku noc,nakon remija sa zeljom ,u pabu...boli te briga,imas 4 godine ugovora...

dokle idete?hocete li da izazovete belaj,pa da nas proglase razularenom skupinom?

mislite da smo tolike budale?skolu smo tu prosli,al ono sto ste uradili sada,nikad vam nece biti oprosteno.

izvedi igrace sutra na presicu i zakiti ih sa zelenim stojama eura,i mogu ga svi pofanflati,i ti i punac i igraci koje sutra vidimo,koji ce sutra dospjeti na listu sa vama..

mi smo skontali u cemu je problem,konacno...i nema sanse da se zavrsi kako vi mislite.
Bordolini

#8283 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Neka se zakuhalo, gore svakako ne moze biti. Mnogi od nas nisu ni znali kako su stvari u klubu komplikovane i lose. Sreca pa su u klub usli ljudi koji su javnost upoznali sa svim sto se desava iza zatvorenih vrata. To je, samo po sebi, jedna velika pobjeda. Sad treba jos zadati finalni udarac, pocistiti i pospremiti neke na ulicu a neke iza resetaka. Uglavnom, iz ovog izlazimo jaci! :dance:
leo karan

#8284 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

koliko sam ja shvatio, igracima ne valjaju novi ljudi u klubu, dok su baljak & co. dobri
ok, samo nek se zna.
KPGS

#8285 Re: FK Sarajevo

Post by KPGS »

Joj farse, alaše.
strong69

#8286 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

-LIBERO- wrote:Ma taj klan je totalno uvezan,sa jakim tajkunskim i politickim ledjima.
A Mirza laze,jer im je cilj da opet opale etiketu Hz su huligani,ubice,silovatelji.

Mirza pic*ketino jedna otrcana....fuj gade jadni.

uzese mi 10 godina zivota u PM...huhhhhhhhhhhhhhhhhhh :x
Zar vas moze iznenaditi Mirzina prica? Pa to je covjek koji je prosle sezone rekao da mu je lakse voditi ekipu i da je ekipi samoj lakse kad nema navijaca... Svoje trenerske kvalitete pokazao je protiv Borca i Sirokog a sreca nas je pratila protiv loseg Celika. Slavije se ne zelim podsjecati a pogotovo Prijedora. Jedina svijetla tacka su Banovici... A volio bih znati zasto si onda Mirza napravio ugovor na 5 godina i sa obavezom kluba da ti kompletnu platu isplati do kraja ako ti novac vec ne treba i kako rece dajes svoju plati mladim igracima.

A ko ga zna od ranije, privatno, dobro zna kakav je to covjek...

Sto se krize u klubu tice ocito su sve maske pale. Sad se jako dobro zna kakva je situacija u klubu. Meni licno ne smetaju ni izjave Alihodzica, Baljka i Varesanovica. Neka se cuje i njihova strana. Neka ude inspekcija i napravi uvid u poslovanje i neka svi koji su petljali dobiju po prstima.

Ali onako objektivno, nova uprava je tu svega 4 mjeseca. Cisto sumnjam da su mogli uraditi bilo kakve malverzacije pogotovo jer Klub nije igrao u Evropi i nikakvih novaca nije bilo u igri. A s druge strane, Baljak, Alihodzic i drugi su desetinama godina... E ja znam kome NE VJERUJEM.

Nadam se da ce se sto prije sve rascistiti pa kako god bude...
karanana

#8287 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

o kome je govorio kad je rekao da su neki bili u milanu na utakmici lige prvaka dok je sarajevo igralo kup utakmicu?

ne znam, on kao trener mi je pravo los, ali u jednu ruku stajem na njegovu stranu cisto iz mog starog ubjedjenja i pred-fks istorije koja kaze da je blekic velika lopina i manipulator.
strong69

#8288 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

karanana wrote:
ne znam, on kao trener mi je pravo los, ali u jednu ruku stajem na njegovu stranu cisto iz mog starog ubjedjenja i pred-fks istorije koja kaze da je blekic velika lopina i manipulator.
Nije Blekic FKS. Sarajevo ce biti i bez njega. Problem je sto "Blekici" odlaze i dolaze a Baljak, Alihodzic, Merdanovic i drugi ostaju i svaka nova uprava koja dode zatice dugove koji su sada porasli na 4 mio KM.

Jos uvijek nije jasno sta se desava ali ocito je da su se clanovi nove uprave u ostavci, BP1946 i UNFKS povukli u defanzivu i vrlo brzo napali "ostatak" uprave u (nadam se) namjeri da pojedince vjecito izbace iz FKS.

Jos jedna cinjenica je zanimljiva, BP1946 projekat je jedini ozbiljan biznis plan Sarajeva od poslije rata uz rahmetli Resicev projekat Sarajevo Card. BP1946 cini ugledni i visoko obrazovani ljudi kojima je zelja da Sarajevo vrate na stare staze i naprave od njega ono sto sada nije a to je MODERAN i JAK klub. Svi ovi projekti su propali, samo spomenuta ekipa ljudi (Baljak i Co) nije.
Last edited by strong69 on 12/11/2010 08:53, edited 1 time in total.
cappy_tempo

#8289 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

karanana wrote:o kome je govorio kad je rekao da su neki bili u milanu na utakmici lige prvaka dok je sarajevo igralo kup utakmicu?

o blekicu.

uostalom sta ako je covjek otisao? jel bio na svakoj tekmi do tada,a gdje su bili baljak i raja mu, drkali kurac kuci i klepali po 2-3000KM platu. i ja sam cuo 1000 prica oko blekica i iskreno libo me racku kakav je u privatnom zivotu ali on je FKS vodio srcem i veoma dobro i ja ga zbog toga postujem i podrzavam.znam da BP nisu beze ljudi i da nece beze ljude skupiti oko sebe i gurnuti u klub.moze i gasi doci u upravu ali ako radi svoj posao kako treba i zivi za sarajevo mene realno libo kakav je u privatnom zivotu(nedo bog da ovaj dodje al primjer samo :D )

ps. nemojte san vise kopirati i shvacati ozbiljno jer po njima baljak i kompanija su pravili evropsko sarajevo.jbg plati im baljak 10 cevapa i ovi ga u zvijezde okivaju :lol:
Obuca9

#8290 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Jedva čekam da vidim face koje će se pojaviti na pressici, pretpostavljam da će to biti Ihtijarević, Avdić i kompanija, dakle igrači koji su u klubu već 10 godina. Za tih 10 godina se znalo milion puta dešavati da im kasni plata po 2,3, čak i 6 mjeseci, pa nisu nikad pravili pressice, a sad kao njima stalo.

Ma ne vrijedi se sekirati majke mi, zbog majmuna.
Reglan

#8291 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Bas me interesuje reakcija istoka prema mirzi i pojedinim igracima :lol: :lol:
strong69

#8292 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

hz__semir wrote:Jedva čekam da vidim face koje će se pojaviti na pressici
U koliko je pressica? Znaju li ti igraci za saopstenje UNFKS i na cijoj strani su navijaci?
zeljonista

#8293 Re: FK Sarajevo

Post by zeljonista »

auuuu,grob te nejebo :run:
tacna

#8294 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

arshavin wrote:Bas me interesuje reakcija istoka prema mirzi i pojedinim igracima :lol: :lol:
Jedva cekam tekmu sa drinom da im koju porucim sa istoka :D :D :D , sve na kamaru koji budu uz lopove na celu sa mirsom misem.
Samo HZ

#8295 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

arshavin wrote:Bas me interesuje reakcija istoka prema mirzi i pojedinim igracima :lol: :lol:
To ce biti za memoare :lol: :lol: :lol:
haman normalan

#8296 Re: FK Sarajevo

Post by haman normalan »

Sta je sa utakmicom protiv Drine,hocel biti bojkot il ??
Samo HZ

#8297 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

hz__semir wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Dionysios wrote:Da me neko ne shvati pogresno, podrzavam sve ono sto BP rade... ali moze li mi neko objasniti kako samo 18.376 km od godisnjih ulaznica? po nekoj prostoj racunici, trebalo bi biti dosta vise...
Izgleda da se 'malo' pretjerivalo kad se pricalo o nekih 1000 prodanih godisnjih
Mislim da nigdje nije receno da se prodalo 1.000 godišnjih, nego 1.000 članskih.

Dalje, pogledaj cifru 18.376 KM, a cijene godišnjih bile 45, 100, 200 i 400, dakle ovo je očito cifra koja se dobije kad se odbije porez.

I treća stvar, obrait pažnju dva reda iznad, stavka "Godišnja uz članarinu", dakle posebno se gleda tih 10 KM, što znači da onda na kraju svedeš stvar na to da se od karata dobijalo 35, 90, 190, 390, minus PDV 17%...
Evo Semu za predsjednika, zna sa matematikom, zna upravno-pravne postupke, voli FCS, te zna spustit kulturno i diplomattski :lol:
Lakat Jebić

#8298 Re: FK Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

tacna wrote:
Jedva cekam tekmu sa drinom da im koju porucim sa istoka :D :D :D , sve na kamaru koji budu uz lopove na celu sa mirsom misem.
meni dodje da vam dodjem na tekmu, samo da cujem komentare :-) :-)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8299 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Ja znam da ja iako imam godišnju za sjever, ovaj put idem na istok. Vjerujem da ću brzo naučiti par onih osnovnih "psovki sa istoka" i da ću ih znati kvalitetno upotrijebiti :D .
P.S. Ne treba vjerovati ni ovim portalima i novinama 100% za izjave igrača, nemojte da nas navuku. Vidjećemo ko je uz lopove na toj pressici danas.
leo karan

#8300 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

igraci su izmanipulisani, malo im je napunjena glava, a i vidjeli su da su blekici odstupili
i sad im nista ne preostaje nego da podrze mirzu
u suprotnom mogu se pozdraviti s prvih 11
oni su u nezahvlanoj situaciji i koristi ih se
ne moze se od igraca ocekivati da vode blekicevu borbu i borbu UNFKS-a i BP-a

nemojte ne igrace (osim avidica i ihtijarevica :D ), grehota je
Locked