Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dionysios wrote:Da me neko ne shvati pogresno, podrzavam sve ono sto BP rade... ali moze li mi neko objasniti kako samo 18.376 km od godisnjih ulaznica? po nekoj prostoj racunici, trebalo bi biti dosta vise...
Izgleda da se 'malo' pretjerivalo kad se pricalo o nekih 1000 prodanih godisnjih
Mislim da nigdje nije receno da se prodalo 1.000 godišnjih, nego 1.000 članskih.
Dalje, pogledaj cifru 18.376 KM, a cijene godišnjih bile 45, 100, 200 i 400, dakle ovo je očito cifra koja se dobije kad se odbije porez.
I treća stvar, obrait pažnju dva reda iznad, stavka "Godišnja uz članarinu", dakle posebno se gleda tih 10 KM, što znači da onda na kraju svedeš stvar na to da se od karata dobijalo 35, 90, 190, 390, minus PDV 17%...
cijena godišnjih je dijeljena na dva dijela (članarina + godišnja ulaznica) pa je tako za sjever (25KM članarina + 20KM godišnja ulaznica), istok i zapad (60KM + 40KM) i vip (300KM + 100KM). Dakle članarine su ušle u onih 70 i nešto hiljada, dok su prihodi za ugodišnje ulaznice ulazile u ovih 18 i nešto.
E sad naravno na to ide porez i vjerovatno cijena izrade kartica, tako da se dobiju ove cifre.
Pretpostavio sam da je u pitanju cifra nakon odbijanja poreza, primijetio sam samo onaj post koji sam citirao, a nisam gledao onaj izvjestaj, nebitno... ima li nekih vijesti vezano za utakmicu protiv Drine, bojkot ili... ?
Mirza, znam da ovo citas pa da ti kazem:
Volio sam te kao najrodjenijeg, branio gdje sam stizao, davao ti podrsku kad su ti dijete oteli, slusao tvoje price o tome kako ti od Sarajeva pare ne trebaju...Danas te mrzim kao i ova ostale uhljupe...dok ti pare ne trebaju od Sarajeva ti imas ugovor od 3 000 i 150 000 ako te otpuste
To je ta ljubav?
I sad hoces blato da bacis na BP i HZ?
Moji neprijatelji su do danas bili:
Igrači čvrsto stoje uz Mirzu Varešanovića!
Poraz «Sarajeva» na Pecari od Širokog Brijega i ispadanje iz četvrtfinala Kupa BiH još više je poremetilo ionaku lošu atmosferu koja je zavladala u redovima Bordo tima zbog kolektivne ostavke nekoliko članova sad već bivše Uprave predvođenih Zijadom Blekićem. Sada ekipa mora što prije zaboraviti Kup i okrenuti prvenstvu i okršaju s Drinom na Koševu.
Još uvijek smo u nekoj vrsti šoka zbog ispadanja iz Kupa jer je to bila dobra šansa da se izbori izlazak u Evropu. I ovako imamo šanse kroz prvenstvo u kojem smo treći. Ako u nardne dvije utakmice proitv Drine i Veleža osvojimo šest bodova, moći ćemo kazati da smo spasili ovu polusezonu - kazao nam je golman Sarajeva, Dino Hamzić, koji je i pored opasne povrede lica zadobivene u susretu protiv Željezničara, u samo tri dana dva puta stao na gol protiv Širokog.
On kaže da aktuelna kriza u klubu nije mogla proći neopaženo u svlačionici.
- Nije nikakva tajna da su previranja i ostavke u klubu utjecale na ekipu. Igrači su nervozni zbog neisplaćenih dugovanja prema njima. Kad je tek preuzela klub, nova Uprava nam je dolazila i svlačionicu i obećavala sve i svašta. Ali, sve su to bile obične laži. Govorili su kako će izmiriti dugovanja, kako će stabilizovati klub... a oni su ustvari samo doveli klub u još goru situaciju - ističe Hamzić u razgovoru za San , te dodaje:
Svašta se priča i piše po medijima. Kao primjer ću navesti samo jednu možda i najveću laž i glupost koja se priča u posljednje vrijeme. Neki kažu kako su šef Mirza Varešanović i neki stariji igrači, poput Avdića i Ihtijarevića... u nekakvom talu?! To je nešto nevjerovatno. Jedina istina je da upravo ti «starosjedioci» na Koševu najviše i rade za ekipu. I pored svega negativnog što se dešava unutar i oko kluba, niko i ništa ne može narušiti atmosferu među nama. Ja i moji suigrači čvrsto stojimo i u svemu podržavamo trenera Mirzu Varešanovića i cijeli stručni štab. Zato i stojimo na ligaškoj tabeli relativno dobro obzirom na cjelokupnu situaciju - kazao nam je Hamzić.
Golman «Sarajeva» koji je ostao vjeran timu s Koševa u kojem stekao potpunu afirmaciju, nada se da će u klub konačno doći pravi ljudi.
- Na nama igračima je da mislimo na teren, ali kada imate toliko previranja u klupskom vrhu, onda to mora da se odrazi na ekipu. Ja vam garantujem, da su ovdje neki drugi igrači i neki drugi stručni štab, sve bi ovo već odavno bilo u totalnom rasulu! Neki igrači su za cijelu polusezonu dobili samo jednu platu, što ih opet nije spriječilo da preksinoć daju svoj maksimum na Pecari. Pojedinim fudbalerima se nije ni lice moglo prepoznati od blata. To vam valjda dovoljno govori kakav odnos vlada među nama - zaključio je Dino Hamzić.
M. Kadić
Crveni je bio regularan
Dino Hamzić, koji je bio blizu stopera Sedina Torlaka u trenutku kada je nakon duela sa napadačem Širokog Brijega, Hrvojem Mišićem, zaradio crveni karton. - Torlak je bio zadnji igrač odbrane u tom trenutku i mislim da je to najviše i utjecalo na odluku sudije koja je po mnogima bila prestroga. U jednom trenutku Torlak se okliznuo i u trenutku kad je pao na zemlju jedna noga mu je ostala u zraku, pa je nenamjerno zakačio Mišića koji je pao preko njega. Tako je to u fudbalu - rekao nam je Hamzić.
alihodzicu je dajdja bio predsjednik sarajeva,pa ga nekad davno postavio da izvlaci tombolu fksa,dje je nekad bila kafana visoko...
..od tad, pa do sad,taj koji je tombolu izvlacio,jer nije skole zavrsio ni srednje,usljed rata ,zavrsi na mjestu koje je glavno za tokove finansija u klubu,i namjesti sinu da bude trener u klubu...
pa jel nas klub, vasa privatna prcija?
a mirza,sam si rekao neku noc,nakon remija sa zeljom ,u pabu...boli te briga,imas 4 godine ugovora...
dokle idete?hocete li da izazovete belaj,pa da nas proglase razularenom skupinom?
mislite da smo tolike budale?skolu smo tu prosli,al ono sto ste uradili sada,nikad vam nece biti oprosteno.
izvedi igrace sutra na presicu i zakiti ih sa zelenim stojama eura,i mogu ga svi pofanflati,i ti i punac i igraci koje sutra vidimo,koji ce sutra dospjeti na listu sa vama..
mi smo skontali u cemu je problem,konacno...i nema sanse da se zavrsi kako vi mislite.
Neka se zakuhalo, gore svakako ne moze biti. Mnogi od nas nisu ni znali kako su stvari u klubu komplikovane i lose. Sreca pa su u klub usli ljudi koji su javnost upoznali sa svim sto se desava iza zatvorenih vrata. To je, samo po sebi, jedna velika pobjeda. Sad treba jos zadati finalni udarac, pocistiti i pospremiti neke na ulicu a neke iza resetaka. Uglavnom, iz ovog izlazimo jaci!
-LIBERO- wrote:Ma taj klan je totalno uvezan,sa jakim tajkunskim i politickim ledjima.
A Mirza laze,jer im je cilj da opet opale etiketu Hz su huligani,ubice,silovatelji.
Mirza pic*ketino jedna otrcana....fuj gade jadni.
uzese mi 10 godina zivota u PM...huhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Zar vas moze iznenaditi Mirzina prica? Pa to je covjek koji je prosle sezone rekao da mu je lakse voditi ekipu i da je ekipi samoj lakse kad nema navijaca... Svoje trenerske kvalitete pokazao je protiv Borca i Sirokog a sreca nas je pratila protiv loseg Celika. Slavije se ne zelim podsjecati a pogotovo Prijedora. Jedina svijetla tacka su Banovici... A volio bih znati zasto si onda Mirza napravio ugovor na 5 godina i sa obavezom kluba da ti kompletnu platu isplati do kraja ako ti novac vec ne treba i kako rece dajes svoju plati mladim igracima.
A ko ga zna od ranije, privatno, dobro zna kakav je to covjek...
Sto se krize u klubu tice ocito su sve maske pale. Sad se jako dobro zna kakva je situacija u klubu. Meni licno ne smetaju ni izjave Alihodzica, Baljka i Varesanovica. Neka se cuje i njihova strana. Neka ude inspekcija i napravi uvid u poslovanje i neka svi koji su petljali dobiju po prstima.
Ali onako objektivno, nova uprava je tu svega 4 mjeseca. Cisto sumnjam da su mogli uraditi bilo kakve malverzacije pogotovo jer Klub nije igrao u Evropi i nikakvih novaca nije bilo u igri. A s druge strane, Baljak, Alihodzic i drugi su desetinama godina... E ja znam kome NE VJERUJEM.
Nadam se da ce se sto prije sve rascistiti pa kako god bude...
o kome je govorio kad je rekao da su neki bili u milanu na utakmici lige prvaka dok je sarajevo igralo kup utakmicu?
ne znam, on kao trener mi je pravo los, ali u jednu ruku stajem na njegovu stranu cisto iz mog starog ubjedjenja i pred-fks istorije koja kaze da je blekic velika lopina i manipulator.
karanana wrote:
ne znam, on kao trener mi je pravo los, ali u jednu ruku stajem na njegovu stranu cisto iz mog starog ubjedjenja i pred-fks istorije koja kaze da je blekic velika lopina i manipulator.
Nije Blekic FKS. Sarajevo ce biti i bez njega. Problem je sto "Blekici" odlaze i dolaze a Baljak, Alihodzic, Merdanovic i drugi ostaju i svaka nova uprava koja dode zatice dugove koji su sada porasli na 4 mio KM.
Jos uvijek nije jasno sta se desava ali ocito je da su se clanovi nove uprave u ostavci, BP1946 i UNFKS povukli u defanzivu i vrlo brzo napali "ostatak" uprave u (nadam se) namjeri da pojedince vjecito izbace iz FKS.
Jos jedna cinjenica je zanimljiva, BP1946 projekat je jedini ozbiljan biznis plan Sarajeva od poslije rata uz rahmetli Resicev projekat Sarajevo Card. BP1946 cini ugledni i visoko obrazovani ljudi kojima je zelja da Sarajevo vrate na stare staze i naprave od njega ono sto sada nije a to je MODERAN i JAK klub. Svi ovi projekti su propali, samo spomenuta ekipa ljudi (Baljak i Co) nije.
Last edited by strong69 on 12/11/2010 08:53, edited 1 time in total.
karanana wrote:o kome je govorio kad je rekao da su neki bili u milanu na utakmici lige prvaka dok je sarajevo igralo kup utakmicu?
o blekicu.
uostalom sta ako je covjek otisao? jel bio na svakoj tekmi do tada,a gdje su bili baljak i raja mu, drkali kurac kuci i klepali po 2-3000KM platu. i ja sam cuo 1000 prica oko blekica i iskreno libo me racku kakav je u privatnom zivotu ali on je FKS vodio srcem i veoma dobro i ja ga zbog toga postujem i podrzavam.znam da BP nisu beze ljudi i da nece beze ljude skupiti oko sebe i gurnuti u klub.moze i gasi doci u upravu ali ako radi svoj posao kako treba i zivi za sarajevo mene realno libo kakav je u privatnom zivotu(nedo bog da ovaj dodje al primjer samo )
ps. nemojte san vise kopirati i shvacati ozbiljno jer po njima baljak i kompanija su pravili evropsko sarajevo.jbg plati im baljak 10 cevapa i ovi ga u zvijezde okivaju
Jedva čekam da vidim face koje će se pojaviti na pressici, pretpostavljam da će to biti Ihtijarević, Avdić i kompanija, dakle igrači koji su u klubu već 10 godina. Za tih 10 godina se znalo milion puta dešavati da im kasni plata po 2,3, čak i 6 mjeseci, pa nisu nikad pravili pressice, a sad kao njima stalo.
Dionysios wrote:Da me neko ne shvati pogresno, podrzavam sve ono sto BP rade... ali moze li mi neko objasniti kako samo 18.376 km od godisnjih ulaznica? po nekoj prostoj racunici, trebalo bi biti dosta vise...
Izgleda da se 'malo' pretjerivalo kad se pricalo o nekih 1000 prodanih godisnjih
Mislim da nigdje nije receno da se prodalo 1.000 godišnjih, nego 1.000 članskih.
Dalje, pogledaj cifru 18.376 KM, a cijene godišnjih bile 45, 100, 200 i 400, dakle ovo je očito cifra koja se dobije kad se odbije porez.
I treća stvar, obrait pažnju dva reda iznad, stavka "Godišnja uz članarinu", dakle posebno se gleda tih 10 KM, što znači da onda na kraju svedeš stvar na to da se od karata dobijalo 35, 90, 190, 390, minus PDV 17%...
Evo Semu za predsjednika, zna sa matematikom, zna upravno-pravne postupke, voli FCS, te zna spustit kulturno i diplomattski
arshavin wrote:Bas me interesuje reakcija istoka prema mirzi i pojedinim igracima
Ja znam da ja iako imam godišnju za sjever, ovaj put idem na istok. Vjerujem da ću brzo naučiti par onih osnovnih "psovki sa istoka" i da ću ih znati kvalitetno upotrijebiti .
P.S. Ne treba vjerovati ni ovim portalima i novinama 100% za izjave igrača, nemojte da nas navuku. Vidjećemo ko je uz lopove na toj pressici danas.
igraci su izmanipulisani, malo im je napunjena glava, a i vidjeli su da su blekici odstupili
i sad im nista ne preostaje nego da podrze mirzu
u suprotnom mogu se pozdraviti s prvih 11
oni su u nezahvlanoj situaciji i koristi ih se
ne moze se od igraca ocekivati da vode blekicevu borbu i borbu UNFKS-a i BP-a
nemojte ne igrace (osim avidica i ihtijarevica ), grehota je