gdje je ovo? na prvi pogled mi se učinila veterina, ali ne može biti, ovo izgleda kao starija slikaBlack swan wrote:
EDIT: na drugi pogled bi ipak morala biti veterina
gdje je ovo? na prvi pogled mi se učinila veterina, ali ne može biti, ovo izgleda kao starija slikaBlack swan wrote:
70-te godine proslog vijeka i Bulevar Vojvode R. Putnika na Dolac Malti, a danas ulica Zmaja od Bosne.Pitar sa Kariba wrote:
60-temegaman4 wrote:70-te godine proslog vijeka i Bulevar Vojvode R. Putnika na Dolac Malti, a danas ulica Zmaja od Bosne.Pitar sa Kariba wrote:

štafeta?dragma wrote:Sarajevo, pedesetih godina:
Titova ulica, dio pored velikog parka.
Valjda, ne znamRJ57 wrote:štafeta?dragma wrote:Sarajevo, pedesetih godina:
Titova ulica, dio pored velikog parka.
bitanga_sa_otesa wrote:
Pitar sa Kariba wrote:
Otac mi je pričao da je u tom periodu Čaršija bila u poprilično lošem stanju i da je čak bilo nekih ideja da se 'modernizira' (u prevodu, manje-više sruši), i da su za tu dogradnju trgovki i revitalizaciju Čaršije bili zaslužni tadašnji načelnik Opštine Centar, Boro Ostojić, Emerik Blum i još jedan, čijeg se imena nikad ne mogu sjetiti. Negdje sam to nekad na Forumu još pisala.Banksy wrote:To je bila pijaca, prazan prostor, sve do (otprilike) sredine sedamdesetih kad su tu dograđene trgovke, naslonjene na Kolobaru.BHF_Manijak wrote:Nije mi bas najjasnije na ova dva snimka jedna stvar, a mozda je i do mene, mozda slabo vidimNa ovom snimku iz 1975. cini mi se da desna strana Saraca, dole pred kraj ukice blizu Carsijske dzamije, nije uradjena (mislim na objekte, radnjice), dole nize Kolobare, ali gledajuci snimak iz 1974. cini mi se da ta "desna strana" ipak postoji tj. da su izgradjeni objekti? Eh sad jesam ja corav ili?
![]()
Nadam se da sam dobro objasnio na sta mislim.
Taj ciko se zove Midhat Aganovic, profesor je inzinjerstva i u tome je stvarno vrhunski strucnjak. Nisam znao da je i on bio aktivan na zastiti Bascarsije. Znam da je jedan gradonacelnik Sarajeva (ne znam mu ime) porijeklom iz Like, nakon onog rata bukvalno zaustavio bagere koje je republicki ministar urbanizma poslao da ruse Bascarsiju. Sreca nije unistena nijedna reprezentativnija zgrada ali je zaplatio centralni dio na kojem je poslije toga do pred olimpijadu bila pijaca
ma kopo pored kuce za neku kanalizaciju i nadjohmuha_sa wrote:
gdje ovo iskopa patak te jebal![]()
super se vidi skretnica starog okretišta dvojkebitanga_sa_otesa wrote:ma kopo pored kuce za neku kanalizaciju i nadjohmuha_sa wrote:
gdje ovo iskopa patak te jebal![]()

Moguće. Mislim da je prvi otac Makse Ostojića, košarkaša šampionskog tima Bosne 1979, drugi otac dr. Damira Aganovića, bivšeg šefa KCUS-a.piupiu wrote:Otac mi je pričao da je u tom periodu Čaršija bila u poprilično lošem stanju i da je čak bilo nekih ideja da se 'modernizira' (u prevodu, manje-više sruši), i da su za tu dogradnju trgovki i revitalizaciju Čaršije bili zaslužni tadašnji načelnik Opštine Centar, Boro Ostojić, Emerik Blum i još jedan, čijeg se imena nikad ne mogu sjetiti. Negdje sam to nekad na Forumu još pisala.Banksy wrote:To je bila pijaca, prazan prostor, sve do (otprilike) sredine sedamdesetih kad su tu dograđene trgovke, naslonjene na Kolobaru.BHF_Manijak wrote:Nije mi bas najjasnije na ova dva snimka jedna stvar, a mozda je i do mene, mozda slabo vidimNa ovom snimku iz 1975. cini mi se da desna strana Saraca, dole pred kraj ukice blizu Carsijske dzamije, nije uradjena (mislim na objekte, radnjice), dole nize Kolobare, ali gledajuci snimak iz 1974. cini mi se da ta "desna strana" ipak postoji tj. da su izgradjeni objekti? Eh sad jesam ja corav ili?
![]()
Nadam se da sam dobro objasnio na sta mislim.
Eh, evo sad pronadjoh da mi je neko na taj moj post već nekad odgovorio:
Taj ciko se zove Midhat Aganovic, profesor je inzinjerstva i u tome je stvarno vrhunski strucnjak. Nisam znao da je i on bio aktivan na zastiti Bascarsije. Znam da je jedan gradonacelnik Sarajeva (ne znam mu ime) porijeklom iz Like, nakon onog rata bukvalno zaustavio bagere koje je republicki ministar urbanizma poslao da ruse Bascarsiju. Sreca nije unistena nijedna reprezentativnija zgrada ali je zaplatio centralni dio na kojem je poslije toga do pred olimpijadu bila pijaca
Extrabitanga_sa_otesa wrote:
Ufff...Pitar sa Kariba wrote:
mislim da su rane 70-teagent_zero wrote:
Zna se TAČNA godina?