Onda ER definitivno ne pocinji jer igra fakticki osim gameplay-a i nema ostale elemente. Za side questove moras pratiti guides, pricu da povezes bilo sta moras na yt gledati objasnjenja i opet je meh.Sid the sloth wrote: ↑23/02/2023 09:32Prestao sam igrati Ghost of Tsushima jer mi prica i dijalozi nisu na nivou GoW, tako da me razmazila igra, mozda je greska sto sam nju prvu igraoarnes_king wrote: ↑23/02/2023 09:25
Dobra igra, samo ne ocekuj potpuni paket kao u GoW, gameplay je super ali prica, grafika i ostalo je tanko skroz pa prilagodi ocekivanja. I pripremi se da pratis guide ako zelis bilo sta osim main misija obaviti a pogotovo ako ti je prva souls igra.![]()
PlayStation 5 - all about
Moderator: Benq
- arnes_king
#8276 Re: PlayStation 5 - all about
-
Sid the sloth
#8277 Re: PlayStation 5 - all about
Nista onda, ako bude nekad na PS Plus isprobat cu, ili ako bude bas dobro snizenje.arnes_king wrote: ↑23/02/2023 09:34Onda ER definitivno ne pocinji jer igra fakticki osim gameplay-a i nema ostale elemente. Za side questove moras pratiti guides, pricu da povezes bilo sta moras na yt gledati objasnjenja i opet je meh.Sid the sloth wrote: ↑23/02/2023 09:32
Prestao sam igrati Ghost of Tsushima jer mi prica i dijalozi nisu na nivou GoW, tako da me razmazila igra, mozda je greska sto sam nju prvu igrao![]()
Cuo sam da su borbe u ER uradjenje pravo dobro ali mi to nije dovoljno da me drzi da igram jer nemam puno vremena pa moram pazljivo birati
Vjerovatno cu onda RDR2 i The Witcher 3 jos uzeti, trebalo bi biti dovoljno za par mjeseci.
- alcho
#8278 Re: PlayStation 5 - all about
Jedina reakcija na ove gluposti gore
-
vojopd
#8279 Re: PlayStation 5 - all about
Prica u Ghost ot Tsushimi ti nije dobra, tj nije na nivou GoW?? 
- Ironman_88
#8280 Re: PlayStation 5 - all about
25.02. Fromsoft pravi feštu povodom prvog rođendana ER. Ako to nije prilika da se najavi pravi DLC za GOTY prošle godine, onda stvarno ne znam.
U slučaju najave očekujem nešto veliko sa 20+ h pošto su im DLC-evi uvijek bili opširni a pogotovo sada nema smisla izabaciti DLC od 5-6h za igricu od 100+ h.
U slučaju najave očekujem nešto veliko sa 20+ h pošto su im DLC-evi uvijek bili opširni a pogotovo sada nema smisla izabaciti DLC od 5-6h za igricu od 100+ h.
-
Sid the sloth
#8281 Re: PlayStation 5 - all about
Nije, dijalozi ni blizu, grafika u onim scenama gdje pricaju je losa, ne znam kompletna radnja kakva je jer nisam presao ni 1% igre.
Isto da gledam neki japanski niskobudzetni film. Borbe isto tako bar ovo na pocetku poprilicno jednolicne.
Jedino ako se kasnije situacija popravlja da prevalim nekako ovaj pocetak?
-
Sid the sloth
#8282 Re: PlayStation 5 - all about
Moze li neko pojasnjenje i argumenti? Samo, trebas imati u vidu da tvoje misljenje nije ispravno samo zato sto ti mislis da je ispravno. Ako ima argumenata vrlo rado cu poslusati savjet jer ste svi na ovoj temi igrali vise igara nego ja.
- Micah
#8283 Re: PlayStation 5 - all about
Mislim da su se mnogi prevarili oko VR očekujući brzu revoluciju i opšte prihvaćanje takvog novog načina igranja. Ali čini mi se da tu nije samo stvar usavršavanja tehnologije nego i psiholoških barijera tj. neprihvaćanja širokih narodnih masa da ima to nešto na glavi dok igra i da se potpuno izuzme od stvarnog svijeta. Ja sam tu ipak staromodan.
@Sid the sloth Kako možeš suditi na osnovu 1% pređene igre? Igra je odlična i vrlo vrijedna igranja. Borićeš se da oslobodiš otoke od Mongola i da usput pomažeš ljudima u nevolji, posjećuješ hramove, pratiš lisice, kupaš se u banjama, pišeš haiku, sviraš na fruli itd. itd. Ako ti nije mrzak koncept one man army. Na kraju će se zakuhati i između samih Japanaca...
Dakle, priča nije loša uopšte, možeš nastaviti. Ionako ne možeš očekivati od video igara da ti ponude oskarovski dijalog.
@Sid the sloth Kako možeš suditi na osnovu 1% pređene igre? Igra je odlična i vrlo vrijedna igranja. Borićeš se da oslobodiš otoke od Mongola i da usput pomažeš ljudima u nevolji, posjećuješ hramove, pratiš lisice, kupaš se u banjama, pišeš haiku, sviraš na fruli itd. itd. Ako ti nije mrzak koncept one man army. Na kraju će se zakuhati i između samih Japanaca...
Dakle, priča nije loša uopšte, možeš nastaviti. Ionako ne možeš očekivati od video igara da ti ponude oskarovski dijalog.
-
vojopd
#8284 Re: PlayStation 5 - all about
Sto se tice lisica i haiku, najveca glupost i besmisleno je. Dosadi stalno isto ponavljati. Kao u AC Valhalla kad radis one djavole, sve se ponavlja, te redaj kamenje te ovo te ono.
- Ironman_88
#8285 Re: PlayStation 5 - all about
GoT je jedna od boljih po tom klasičnom open world šablonu ili što bi se reklo po ubisoft formuli. Ali da, pred kraj se osjeti zamor, mogla je komotno biti malo kraća. Spominjali smo je nedavno, od svih igrica te vrste je dužinu najbolje pogodila Days Gone. Igra završava prije nego što te repetativne open world stvari počnu nervirati.
-
Sid the sloth
#8286 Re: PlayStation 5 - all about
Nisam ja ni sudio niti rekao da je igra losa jer nemam pojma kakva je.Micah wrote: ↑23/02/2023 14:12 @Sid the sloth Kako možeš suditi na osnovu 1% pređene igre? Igra je odlična i vrlo vrijedna igranja. Borićeš se da oslobodiš otoke od Mongola i da usput pomažeš ljudima u nevolji, posjećuješ hramove, pratiš lisice, kupaš se u banjama, pišeš haiku, sviraš na fruli itd. itd. Ako ti nije mrzak koncept one man army. Na kraju će se zakuhati i između samih Japanaca...
Rekao sam samo da me pocetak nije odusevio ni sa ovim sto su postavili kao pocetak radnje a ni sami dijalozi ni zadaci jer poredim sa GoW Ragnarok koji mi je od pocetka do kraja savrseno sjeo, od vrste likova, dijaloga medju njima, price, borbi, grafike, itd.
Volim istoriju tih prostora i zbog toga sam i skinuo igru ali me jednostavno ne drzi kao sto me Ragnarok drzao zainteresovanim da nastavim igrati.
Nastavit cu jos par questova da vidim hoce li se sta promijeniti ali nemam previse viska vremena da trosim na nesto sto mi nije vrijedno paznje.
- Micah
#8287 Re: PlayStation 5 - all about
Apsolutno postaje zamorno i repetitivno ako ideš na 100% ali mene su zadržale visoke produkcijske kvalitete: grafika, zvuk, prezentacija. Čak i solidni multiplayer. Ipak, ne izlaze ovakve visokobudžetne igre svaki dan.Ironman_88 wrote: ↑23/02/2023 14:24 GoT je jedna od boljih po tom klasičnom open world šablonu ili što bi se reklo po ubisoft formuli. Ali da, pred kraj se osjeti zamor, mogla je komotno biti malo kraća. Spominjali smo je nedavno, od svih igrica te vrste je dužinu najbolje pogodila Days Gone. Igra završava prije nego što te repetativne open world stvari počnu nervirati.
Zanimljivo, nijedan AC nikad nisam odigrao.
- Ironman_88
#8288 Re: PlayStation 5 - all about
Prešao sam Black Flag jedino, igra koja pored Valhalle ima i najmanje veze sa AC tematikom. Bila je dobra u svoje vrijeme, ali sada ništa posebno. Inače su sve Ubisoft igre strašno bezidejne, monotone, zamorne, generične. Odigraj bilo koji Watch Dogs, Far Cry, AC i imaš osjećaj da si vidio sve dijelove iz sva tri serijala.Micah wrote: ↑23/02/2023 16:08Apsolutno postaje zamorno i repetitivno ako ideš na 100% ali mene su zadržale visoke produkcijske kvalitete: grafika, zvuk, prezentacija. Čak i solidni multiplayer. Ipak, ne izlaze ovakve visokobudžetne igre svaki dan.Ironman_88 wrote: ↑23/02/2023 14:24 GoT je jedna od boljih po tom klasičnom open world šablonu ili što bi se reklo po ubisoft formuli. Ali da, pred kraj se osjeti zamor, mogla je komotno biti malo kraća. Spominjali smo je nedavno, od svih igrica te vrste je dužinu najbolje pogodila Days Gone. Igra završava prije nego što te repetativne open world stvari počnu nervirati.
Zanimljivo, nijedan AC nikad nisam odigrao.
- alcho
#8289 Re: PlayStation 5 - all about
A ne da mi se više oko toga pricati i objasnjavati. Pocni igrati Elen RIng i vrlo brzo ces vidjeti zasto je to najbolja igra ikad napravljena.Sid the sloth wrote: ↑23/02/2023 13:40Moze li neko pojasnjenje i argumenti? Samo, trebas imati u vidu da tvoje misljenje nije ispravno samo zato sto ti mislis da je ispravno. Ako ima argumenata vrlo rado cu poslusati savjet jer ste svi na ovoj temi igrali vise igara nego ja.
-
Zoooka
- Ironman_88
#8291 Re: PlayStation 5 - all about
Nije Sid taj koji blati Elden Ring, već čovjek nije upućen - ali jeste dopustio da na njega utječu sile koje blate jednu od najboljih igrica svih vremena i preporučuju da se ne igra 
- holowey
#8292 Re: PlayStation 5 - all about
malcu zatrpan disk, neke igrice brisao ali one koje su ostale ne zeli brisati i sada je u problemu: kupio igricu i ne moze je instslirati, fali prostora...
sad, kupiti veci ssd, naravno, ali koji? ima li neko preporuku? i sta onda? klonirati manji na veci ssd? ili samo ubaciti veci a ovaj manji sa nekim kucistem kaciti na usb? instalira li se sta na disk (neki os) ili se samo "utakne" u plejku? da li se mora prije toga praviti neka particija?
sad, kupiti veci ssd, naravno, ali koji? ima li neko preporuku? i sta onda? klonirati manji na veci ssd? ili samo ubaciti veci a ovaj manji sa nekim kucistem kaciti na usb? instalira li se sta na disk (neki os) ili se samo "utakne" u plejku? da li se mora prije toga praviti neka particija?
-
caseytron
#8293 Re: PlayStation 5 - all about
https://www.youtube.com/watch?v=KJlJJ_CsVPYholowey wrote: ↑23/02/2023 17:01 malcu zatrpan disk, neke igrice brisao ali one koje su ostale ne zeli brisati i sada je u problemu: kupio igricu i ne moze je instslirati, fali prostora...
eto ti na nasem
- TMovac
#8294 Re: PlayStation 5 - all about
Samo umjesto Kingston fury koji nema heatsink vec heat spreader, uzmi ovaj https://www.computeruniverse.net/en/p/90910442holowey wrote: ↑23/02/2023 17:01 malcu zatrpan disk, neke igrice brisao ali one koje su ostale ne zeli brisati i sada je u problemu: kupio igricu i ne moze je instslirati, fali prostora...
koji ima heatsink. Ja sam kupio ovaj ( doduse verziju od 1TB ).Radi odlicno. Par puta sam vec uzimao na ovoj stranici ( ssd za plejku i graficku za komp ), oba puta uredno doslo u roku 7-10 dana. Za narudzbe vrijednosti preko 300KM placas 10% carine. Ali svakako je puno isplativije nego ovdje uzimat.
- alcho
#8295 Re: PlayStation 5 - all about
Sile mrakaIronman_88 wrote: ↑23/02/2023 16:35 Nije Sid taj koji blati Elden Ring, već čovjek nije upućen - ali jeste dopustio da na njega utječu sile koje blate jednu od najboljih igrica svih vremena i preporučuju da se ne igra![]()
-
Sid the sloth
#8296 Re: PlayStation 5 - all about
Preveslase me na dark side a da nisam ni skontao 
Dat cu definitivno sansu Elden Ring pa da vidmo kome da vjerujem ubuduce
Dat cu definitivno sansu Elden Ring pa da vidmo kome da vjerujem ubuduce
- dzeko1
#8297 Re: PlayStation 5 - all about
To ovisi najviše o tvom doživljaju igre, ista može imati 300 kojekakvih nagrada, a da ti se ne svidi. Ja sam odigrao GoW Ragnarok, ok je sve to,priča, grafika, ali nije me toliko oduševila koliki je hype oko nje, dok sam npr. na Death Strandingu uzeo platinu i nabio oko 90h, a neki je nazivaju walking simulator. ER nisam igrao, 'nisam fan Souls igara, Bloodborne sam počinjao, ali nešto brzo odustao, nije mi legla. Čekam da padne cijena ER, pa ću kupiti i njega probati odigrati.
- holowey
#8298 Re: PlayStation 5 - all about
oooo pa nisam znao da ima viska slot na plejki za ekspanziju...caseytron wrote: ↑23/02/2023 17:08https://www.youtube.com/watch?v=KJlJJ_CsVPYholowey wrote: ↑23/02/2023 17:01 malcu zatrpan disk, neke igrice brisao ali one koje su ostale ne zeli brisati i sada je u problemu: kupio igricu i ne moze je instslirati, fali prostora...
eto ti na nasem
- holowey
#8299 Re: PlayStation 5 - all about
TMovac wrote: ↑23/02/2023 17:23Samo umjesto Kingston fury koji nema heatsink vec heat spreader, uzmi ovaj https://www.computeruniverse.net/en/p/90910442holowey wrote: ↑23/02/2023 17:01 malcu zatrpan disk, neke igrice brisao ali one koje su ostale ne zeli brisati i sada je u problemu: kupio igricu i ne moze je instslirati, fali prostora...
koji ima heatsink. Ja sam kupio ovaj ( doduse verziju od 1TB ).Radi odlicno. Par puta sam vec uzimao na ovoj stranici ( ssd za plejku i graficku za komp ), oba puta uredno doslo u roku 7-10 dana. Za narudzbe vrijednosti preko 300KM placas 10% carine. Ali svakako je puno isplativije nego ovdje uzimat.
-
Zoooka
#8300 Re: PlayStation 5 - all about
Witcher 3 na popustu, 20 dolara trenutno tj. za one koje imaju PS +.
Mene zanima ako je uzmem sada, hocu li je moci igrati i nakon sto mi istekne PS +?
Mene zanima ako je uzmem sada, hocu li je moci igrati i nakon sto mi istekne PS +?