Referendum(i) u RS-u
-
Cohers
#8276 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne oslobađa li Izetbegovićev Dayton srpski entitet od odgovornosti za zlodjela krunisana genocidom, počinjena od strane političkih, sudskih, zakonodavnih i izvršnih vlasti toga entiteta, počinjenih u vremenu od dana njegovog osnivanja do Daytona?
Nije li Velekvislingov politički kopiljan angažirao vlastiti mu (kvislinškokriminalni!) Sud da to spriječi?
Očito, Daytonom BiH-a nije oslobođena od tiranije i terora bosnocidnih vlasti i vltodržaca, samo je produžen kontinuitet Izetbegovićevim klerofašistima, Miloševićevim srbonacistima i Tuđmanom krofašistima. Jedina promjena je njihova najneposrednija supervizija od strane OUN-a i EU-e, što je BiH-u dovelo do ustavno-pravnog i, potom, kulturnog i ekološkog sloma.
Nije li Velekvislingov politički kopiljan angažirao vlastiti mu (kvislinškokriminalni!) Sud da to spriječi?
Očito, Daytonom BiH-a nije oslobođena od tiranije i terora bosnocidnih vlasti i vltodržaca, samo je produžen kontinuitet Izetbegovićevim klerofašistima, Miloševićevim srbonacistima i Tuđmanom krofašistima. Jedina promjena je njihova najneposrednija supervizija od strane OUN-a i EU-e, što je BiH-u dovelo do ustavno-pravnog i, potom, kulturnog i ekološkog sloma.
-
155_mm
#8277 Re: Referendum(i) u RS-u
ovaj ne prestaje davati izjave za javnost. svaki saHt vremena nova izjava. koji cirkus od nacionalne politike.Predsednik Srpske je istakao da ovaj referendum o Danu Republike u RS, zakazan za 25. septembar, nije priča o statusu, niti i o otcepljenju RS.
"Nama je primarno da završimo ovaj deo posla. Na našem dnevnom redu nije secesija, već neka druga pitanja. Da li će to biti pitanje statusa u nekim godinama koje dolaze, da li će to moja generacija uraditi ili ne, ja to ne znam", kazao je Dodik.
preko 150 godina srbijanska politika pokusava da se prosiri zapadno od drine i svaki put joj se jasno stavi do znanja da nema sta da tamo trazi oni od pocetka cackaju mecku.
- Danguba
#8278 Re: Referendum(i) u RS-u
@ze kalanga se zeza a vi šćorali sa svih strana.
ja to samo preskocim a nije na ignore.
- Banksy
#8279 Re: Referendum(i) u RS-u
Dobro vas trola danima, on sam, vas 20...Danguba wrote:@ze kalanga se zeza a vi šćorali sa svih strana.![]()
- tandmand
#8280 Re: Referendum(i) u RS-u
To su ona dva što ih nisu obavijestili da je sve ovo dogovor Dodika i Bakira u cilju predizborne kampanje.hizo ramidovic wrote:Jedina svetla tacka ovog tzv. US su dvojica casnih srpskih sudija koji nisu glasali po politickoj liniji vec kao pravi profesionalci i kao pravi Srbi- kontra svih.
-
PM72
#8281 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne znam šta se raspravljate sa čovjekom koji je skoro pisao kako se djeca u Sarajevu sunete po bibliotekama.dakle,skroz ispran mozak i nafilovan četničkim idejama a još se hvali kako daje podršku radikalima.Njemu lično možda BiH i godi jer vjerovatno radi u zajedničkim institucijama,sigurno nije za brentom na Palama čim ovoliko šnjuha i ispituje.
- ze kalanga
#8282 Re: Referendum(i) u RS-u
gosn PM zašto se nervozni i zašto se bavite špekulacijama?
Opustite se. Sutra utorak, 20. septembar. Kiše će biti, ali neće zemljotresa.
-
PM72
#8283 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisam nimalo nervozan samo ne bacam ljudima ublehe kao ti.Jesi li pisao o sunećenju u sarajevskim bibliotekama? jesi.Jesi li simpatizer radikala? Jesi.Hoćeš da ti kopiram postove?ze kalanga wrote:gosn PM zašto se nervozni i zašto se bavite špekulacijama?
Studirao jezike na Palama?Mašala.Pale su oduvjek bile sredina sa ljudima nadarenim za jezike.Teleće,jagnjeće...ne radiš u sarajevu?
- ze kalanga
#8284 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisam pisao o sunećenju u sarajevskim bibliotekama. Pisao sam o sunećenju u bibliotekama, zanemarujući činjenicu da i IZ ima svoje ustanove koje zove bibliotekama. Izvinuo se.
Nisam simpatizer ni radikala ni naprednjaka.
Niti sam studirao jezike, niti na Palama. Niti imam neke veze sa tom opštinom RS.
Tako da opustite se.
Niti sam studirao jezike, niti na Palama. Niti imam neke veze sa tom opštinom RS.
Tako da opustite se.
-
155_mm
#8285 Re: Referendum(i) u RS-u
dajte ljudi sta vam je! potrazite temu kako vehabije ganjaju turiste oko starog mosta pa ce vam biti jasnije za sta nam kolega zeki sluzi na ovoj temi.
-
PM72
#8287 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako ono Ćosić kaže "laž je ..."ze kalanga wrote:Nisam pisao o sunećenju u sarajevskim bibliotekama. Pisao sam o sunećenju u bibliotekama, zanemarujući činjenicu da i IZ ima svoje ustanove koje zove bibliotekama. Izvinuo se.
Tako da opustite se.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#8288 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne povlaci se Dodo ni ak,o se upotrijebe Bonske ovlasti i zabrani mu se politicki rad. Tako je PreCenice....do kraja. Go Mile go! 
-
benjen
#8289 Re: Referendum(i) u RS-u
Opusteni maximalno.ze kalanga wrote:Nisam pisao o sunećenju u sarajevskim bibliotekama. Pisao sam o sunećenju u bibliotekama, zanemarujući činjenicu da i IZ ima svoje ustanove koje zove bibliotekama. Izvinuo se.
Tako da opustite se.
Licno ne bih imao volje da danas 20 godina od rata na recimo blforumu udaram kontru ali svako ima svoj fazon.
U svakom slucaju opsjenar dodo je da kazem Cirinim rjecnikom opet galvanizovao gradjanstvo entiteta...opozicija opet nema sansu.
- ze kalanga
#8290 Re: Referendum(i) u RS-u
Preferiram Andrića. U svakom slučaju špekulacije stop. Sekiracije bez.PM72 wrote:Kako ono Ćosić kaže "laž je ..."ze kalanga wrote:Nisam pisao o sunećenju u sarajevskim bibliotekama. Pisao sam o sunećenju u bibliotekama, zanemarujući činjenicu da i IZ ima svoje ustanove koje zove bibliotekama. Izvinuo se.
Tako da opustite se.
-
PM72
#8291 Re: Referendum(i) u RS-u
Pošto voliš Andrića :"Laž je, može se reći, bolest, i treba je suzbijati i lečiti, ali ne grubo izobličavati, ni izvrgavati ruglu, ni suviše strogo progoniti. Jer, ne treba smetnuti s uma kako je opasno oružje to utvrđivanje čiste istine i kažnjavanja laži. Pod udarcem toga oružja, svakome se može desiti da se jednog dana nađe kao utvrđen lažac i da bude osuđen u ime one istine u ime koje je do malopre sudio drugima."
Neću te više ofirati za ono sunećenje i radikale.Nobelovac kaže da to ne treba ni izvrgavati ruglu niti suviše strogo progoniti.Treba poslušati čovjeka.Ipak je on nobelovac.A rođen u Federaciji.
još Hrvat. 
Neću te više ofirati za ono sunećenje i radikale.Nobelovac kaže da to ne treba ni izvrgavati ruglu niti suviše strogo progoniti.Treba poslušati čovjeka.Ipak je on nobelovac.A rođen u Federaciji.
- ze kalanga
#8293 Re: Referendum(i) u RS-u
Hrvat koliko i Tesla. Dakako i štoviše.
Nek smo mi živi i zdravik, referendum će biti i proći, mi živjeti moramo. Previše se vi opterećujete, oprostio sam vam za ono nazivanje radikalom, nadam se da s vaše strane neće ponoviti. Jer ja sam radikal koliko je i Tesla Hrvat.
Nek smo mi živi i zdravik, referendum će biti i proći, mi živjeti moramo. Previše se vi opterećujete, oprostio sam vam za ono nazivanje radikalom, nadam se da s vaše strane neće ponoviti. Jer ja sam radikal koliko je i Tesla Hrvat.
-
breuer
#8294 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije Hrvat koliko i Tesla, Tesla je rođen kao Srbin i umro kao Amerikanac srpskog porijekla, Andrić je rođen kao bosanskohercegovački Hrvat-katolik, a umro kao Jugosloven-Srbin...ze kalanga wrote:Hrvat koliko i Tesla. Dakako i štoviše.
-
benjen
#8295 Re: Referendum(i) u RS-u
Neka referendum na stranu ali svaki uposlenik bilo kakve institucije koja se financira iz budzeta BiH a koji ima veze sa referendumom treba otkaz momentalno dobiti.
Ne moze se uzimati lova od drzave a istovremeno podrivati istu.
Ne moze se uzimati lova od drzave a istovremeno podrivati istu.
-
PM72
#8296 Re: Referendum(i) u RS-u
Skrenusmo s teme...Ivo nije Hrvat? Čuj to.Nisam znao a ulazio mu u kuću.Znači Srbin.Mašala.A za ono radikal...nemaš mi šta oprostiti,sam si pisao kako ti je drug na listi radikala pa si mu šatro iznio svoja viđenja šta bi i kako trebali.Nije li tako bilo?ze kalanga wrote:Hrvat koliko i Tesla. Dakako i štoviše.
A u pravu si da moramo živjeti.
- ze kalanga
#8297 Re: Referendum(i) u RS-u
Jedno je podržati druga, sasvim drugo biti simpatizer ili član.
Svi imamo drugare, prijatelje...
-
PM72
#8298 Re: Referendum(i) u RS-u
aha..e halali.Nisam to znao.ze kalanga wrote:Jedno je podržati druga, sasvim drugo biti simpatizer ili član.
-
Fox_Fox
#8299 Re: Referendum(i) u RS-u
Smije li neko u 100KM ili u gajbu Sarajevskog da je sve ovo predizborna priča?
Evo sad ću Vam napisati šta će se desiti do nedelje:
Sutra i dalje pričaju gluposti
Prekosutra i dalje pričaju gluposti
Četvrtak Dodik ode do Putina, Putin slučajno predložio da se referendum prolongira,
Petak zakazivanje skupštine za subotu
Subota: otkazano većinom glasova
Nedelja: nastavak predizborne kampanje
Lijep pozdrav za sve; ne ložite se džaba, izbori su 2 oktobra.
Evo sad ću Vam napisati šta će se desiti do nedelje:
Sutra i dalje pričaju gluposti
Prekosutra i dalje pričaju gluposti
Četvrtak Dodik ode do Putina, Putin slučajno predložio da se referendum prolongira,
Petak zakazivanje skupštine za subotu
Subota: otkazano većinom glasova
Nedelja: nastavak predizborne kampanje
Lijep pozdrav za sve; ne ložite se džaba, izbori su 2 oktobra.
-
krater
#8300 Re: Referendum(i) u RS-u
Policijske vježbe: Koordinacija između Službe bezbjednosti u zgradi UN-a i bh. policije

U objektu UN u Sarajevu organizovana je i uspješno realizovana policijska vježba, prenosi novinska agencija Patria.
U vježbi su su učestvovali policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Specijalne jedinice Federalne uprave policije.
Cilj vježbe je bio da se izvrši provjera postupajućih procedura, utvrdi način i vrijeme reagovanja svih učesnika, te koordinacija između Službe bezbjednosti u zgradi UN i učesnika vježbe.

U objektu UN u Sarajevu organizovana je i uspješno realizovana policijska vježba, prenosi novinska agencija Patria.
U vježbi su su učestvovali policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Specijalne jedinice Federalne uprave policije.
Cilj vježbe je bio da se izvrši provjera postupajućih procedura, utvrdi način i vrijeme reagovanja svih učesnika, te koordinacija između Službe bezbjednosti u zgradi UN i učesnika vježbe.