Eh da, o ovom sam otprilike govorio kada sam te spominjao @Challengeru, sa time da je ovo još nebuloznije
od uobičajene priče pristalica teorija zavjere i "alternativnih činjenica".
Challenger__ wrote:
Jeste ali očigledno ne pripadaju istim krugovima "duboke države".
Mnogo prije izbora, dok su naše forumske USA "sveznalice" omalovažavale Trumpa ne davajući mu ni promil šanse, ja sam napisao (a oslanjao sam se na razgovore sa našim jačim ljudima u dijaspori i njihovim američkim prijateljima) da Trump nije bezvezna samonikla pojava već frontmen nekih krugova unutar američke "deep state". Ti krugovi jesu dio establišmenta (dobrim dijelom oslonjeni na američku vojsku, FBI, dio poslovnih krugova i slično) ali su inferiorni u odnosu na onaj koji je favorizovao Hillary. Te da su upravo zato ovi izbori vanredno zanimljivi.
U skladu sa tim tipujem da konfrontacija tih krugova tek predstoji.
U suštini i jeste riječ o političkom establišmentu samo što po tvojoj teoriji postoje različiti i suprostavljeni nivoi političkog
establišmenta odnosno kako ti to voliš da kažeš "deep state". Interesantno da je izraz "deep state" omiljen kod desničarskih
medija posebice Breitbart Newsa čiji je jedan od izvršnih predsjednika bio današnji Trumpov savjetnik za nacionalnu
bezbjednost Steve Bannon. Slučajnost ili ti je Breitbart jedan od "kredibilnih izvora"?