Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sanjarko wrote: ↑10/10/2023 07:46
Što je idiot? Misliš da je se s ubistvima Kenedija baš onako desilo kako su na servirali?
Još oprost postoji ili?
Dosta stvari sa ubistvom JFK je nejasno međutim ovaj lik je idiot.
Jedino što če njegova besmislena kandidatura uraditi je pomoći onom drugom idiotu Trumpu. Baš kao i Bernie što zajeba Hillary 2016.
E tako. Nisam te razumio najbolje. Stanje je u anketama gledam pola-pola za njega i Bajdena. A Tramp ima kao njih dvojica skupa. Ima skupinu zadrtih iza sebe i vratit ce ga na vlast. Ako se nesto nepredvidzeno ne desi kojim slucajem.
Dead Man Walking wrote: ↑17/10/2023 07:43
BMK vise, nakon ovog kmecanja nad Izraelom od strane demokrata definitivno ne glasam ni za koga na narednim izborima.
Ako je to vrlo bitna stvar u odnosu na sve drugo u vezi americke politike onda blago tebi.
Ni meni se ne svidja politika prema Izraelu, ali mi nije ni deseta najvaznija stvar u spoljnoj politici, a kamo li sveukupnoj. U stvari nije mi ni medju najbitnijim negativnim stavkama u vezi Demokrata.
Naravno da ne govorimo na sta bi to licilo da je Trump predsjednik. Jer naravno, izbor je binaran.
U demokratskoj stranci imas bar 5-10% onih koji govore u korist Palestine ili neutralno, nije puno ali je bar nesto. Kod republikanaca je 100% Izrael, nema nikakve iznimke. Lindsey Graham poziva da se sravni Gaza.
Sto je interesantno, mislim da puno vise antisemita ima u republikanskoj bazi. Valjda su im Jevreji manje zlo nego muslimani.
ultima_palabra wrote: ↑17/10/2023 15:46
U demokratskoj stranci imas bar 5-10% onih koji govore u korist Palestine ili neutralno, nije puno ali je bar nesto. Kod republikanaca je 100% Izrael, nema nikakve iznimke. Lindsey Graham poziva da se sravni Gaza.
Sto je interesantno, mislim da puno vise antisemita ima u republikanskoj bazi. Valjda su im Jevreji manje zlo nego muslimani.
Mijenja se misljenje baze polako. Jedna od dobrih strana smanjenja uticaja glavnih medija na stanovnistvo.
ultima_palabra wrote: ↑17/10/2023 15:46
Mijenja se misljenje baze polako. Jedna od dobrih strana smanjenja uticaja glavnih medija na stanovnistvo.
Dead Man Walking wrote: ↑17/10/2023 07:43
BMK vise, nakon ovog kmecanja nad Izraelom od strane demokrata definitivno ne glasam ni za koga na narednim izborima.
Ako je to vrlo bitna stvar u odnosu na sve drugo u vezi americke politike onda blago tebi.
Ni meni se ne svidja politika prema Izraelu, ali mi nije ni deseta najvaznija stvar u spoljnoj politici, a kamo li sveukupnoj. U stvari nije mi ni medju najbitnijim negativnim stavkama u vezi Demokrata.
Naravno da ne govorimo na sta bi to licilo da je Trump predsjednik. Jer naravno, izbor je binaran.
Necu glasati za nekoga ko javno podrzava genocid bez obzira na sve ostalo i to je to. Jasno mi je da su Republikanci jos gori i po tom i po vecini ostalih pitanja, tako da necu glasati nikako.
Necu glasati za nekoga ko javno podrzava genocid bez obzira na sve ostalo i to je to. Jasno mi je da su Republikanci jos gori i po tom i po vecini ostalih pitanja, tako da necu glasati nikako.
Jbg, deep blue state privilege.
Ne bih se nikako slozio da se "javno podrzava genocid", ali dobro.
Jordan only picked up 200 votes, far short of the 217 he needed to secure the speaker's gavel. Minority Leader Hakeem Jeffries was the top vote-getter with 212, with all Democrats voting for him.
Previše je dosadno ovo jedno glasanje dnevno. Prošli put je bilo zanimljivije. Jordan manje glasova ZA nego u prvom glasanju. Ne znam šta očekuje i kad, ali neki otvoreno govore da ne žele jednog "insurrectionist" da bude Speaker.
Iza kulisa sigurno nije dosadno. Pritisci na ove što neće glasati za njega, upozorenja da više nikad neće biti izabrani, čak, navodno, i smrtne prijetnje.
Net worth for the typical U.S. household grew 37%, after inflation, from 2019 to 2022, according to the Federal Reserve’s triennial Survey of Consumer Finances