Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
_thedude

#8276 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _thedude »

Drinski wrote:
Heller wrote: Slovenska vojska, inace produzena ruka Sonora porodice
A gdje pise da je to pomoc vojske Slovenije? haloooo, to je pomoc pojedinaca.
Cekaj objasni mi nesto, ja odnesem nesto za nekoga. Pored, mnogo uradi slicno.
Nemamo prevoz, a onda zatrazimo pomoc vojske, cekaj zar to nije pomoc vojske ?
Oprosti ne kontam pojasni ???
Ja na slici vidim vojnika kako ulazi u kamion, a mozda je ubaceno iz nekog drugog clanka usljed nedostaka slike .
dječak sa šibicama

#8277 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ma daj pa nece valjda u Sarajevu sad klizista... ono tamo ispod Alifakovca, Hosina Brijega, ono jeste gadno za vidjeti koliko je strmo, ali sve se se nadam nece...
Max Bunker

#8278 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Max Bunker »

_thedude wrote:
ladyblue18 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/slovenci ... /140520166 ovo je nevjerovatno, pa mene stid...
Boze sacuvaj...

Pa maloprije na tv-u je bilo da vozila koja ulaze u BiH da dovuku pomoc, imaju pravo prvenstva na GP.

Ovo oko klizista na Podcarini, prije manje od 30 minuta sam tuda prosao (doduse u blizini) i sve je OK bilo (mirno, tiho, raja se normalno ponasala).
emmir1

#8279 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emmir1 »

dječak sa šibicama wrote:Ma daj pa nece valjda u Sarajevu sad klizista... ono tamo ispod Alifakovca, Hosina Brijega, ono jeste gadno za vidjeti koliko je strmo, ali sve se se nadam nece...

Ma jok neće u Sarajevo.

Sarajevo je glavni grad , ne more to ovdje
Drinski

#8280 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

@mba wrote:
krater wrote:evo latifa :mrgreen:
ISPOVIJEST PRETUČENOG ZLATANA IZ MAGLAJA: Zahvalan sam dvojici policajaca iz Žepča, spasili su mi život! 4223
Danas je cijelu BiH obišao snimak na kojem policajci iz Maglaja tuku Zlatana Latifovića. Ekskluzivnu ispovijest pročitajte na našem portalu, a kako kaže najviše je zahvalan dvojici policajaca iz Žepča koji su mu spasii život. U cjelosti vam prenosimo njegov razgovor.
- Ima snimljeno kako su privatna vozila puna hrane, roba se ne dijeli, nego vozi privatnim vozilima. Ista ta osoba koja meni nije dala hranu se posvađala sa Sejom Boy, koji je želio pružiti pomoć. Došao je taj jedan policajac, specijalci, sve ste vidjeli, zabiše me između dva auta i sve...

Ja bih se zahvalio ovim putem policiji iz Žepča i jučerašnjoj ekipi u Kantonalnoj bolnici u Zenici, jer bih umro da njih nije bilo. Pod hemoterapijom sam, meni je puk`o film, imam unuče tri godine, nemam vode, nemam osnovnih stvari, puk`o mi je film. Voda se zavrće, jednostavno nema vode, a kod njega gore ima hljeba pomemlio, ima 10 000 kanistara vode, hrane, sve je to on uštek`o gore.

Ja sam otišao, pobrali su me pokupili. Mnogo hvala dvojici policajaca iz Žepča, koji su mi pomogli. Mene su ovi drugi policajci prebili, šutali, zdrobili su me, a imam i ljekarske nalaze. Vezali su me, meni to pritišće tumor, kapilar. Meni ne treba lično, ja sam tražio i za narod. Ubili su i ženu, hemotoma ima po njoj, kakva je to policija udaraju narod koji nema hljeba da jede. Ja sam se javio i Crvenom krstu u Ženevi, doktorima, jer ja sam pod hemoterapijom. Ruke mi se bukvalno suše što su me vezali. U svakom slučau hvala puno ovom dvojici policajaca iz Žepča, koji su me spasili, njima sam puno zahvalan.
:lol:

tog sam covjeka danas slusao na radiu kako prica na njemackom bas taj zlatan latifovic, mislim da je povratnik iz njemacke, secerni bolesnik kako rece na radio, sada se ne sjecam koji je radio bio, ali uglavnom ej njemacka radio stanica!!!
jel kazao da radi za BND?
Oligarh

#8281 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

Iskreno se nadam da joj se samo pricinilo da joj pomocni objekat se urusava. Gadan je ono dio, nema nikakve zastite iznad Miljacke koja tacnu tu ispod ima jednu okuku, odmah nasuprot bazena na Bembasi.

Sent from my SM-G900H using Tapatalk
Drinski

#8282 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

_thedude wrote:
Drinski wrote:
A gdje pise da je to pomoc vojske Slovenije? haloooo, to je pomoc pojedinaca.
Cekaj objasni mi nesto, ja odnesem nesto za nekoga. Pored, mnogo uradi slicno.
Nemamo prevoz, a onda zatrazimo pomoc vojske, cekaj zar to nije pomoc vojske ?
Oprosti ne kontam pojasni ???
Ja na slici vidim vojnika kako ulazi u kamion, a mozda je ubaceno iz nekog drugog clanka usljed nedostaka slike .
Pa jel ovu pomoć salje slovenska vojska ili pojedinci?
dječak sa šibicama

#8283 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

Image

"don Vito, ne daju nam bosanci da udjemo sa kamionima"

"ma che cosa Bruno, posaljite im ponudu koju ne mogu odbiti"
Max Bunker

#8284 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Max Bunker »

Oligarh wrote:Iskreno se nadam da joj se samo pricinilo da joj pomocni objekat se urusava. Gadan je ono dio, nema nikakve zastite iznad Miljacke koja tacnu tu ispod ima jednu okuku, odmah nasuprot bazena na Bembasi.

Prije pola sata sam tu prosao, sve je OK bilo.... :)
Heller

#8285 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Heller »

dječak sa šibicama wrote:
Image

"don Vito, ne daju nam bosanci da udjemo sa kamionima"

"ma che cosa Bruno, posaljite im ponudu koju ne mogu odbiti"
Nasi ni jednu ne odbijaju :mrgreen: :mrgreen:
Oligarh

#8286 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH

Post by Oligarh »

Max Bunker wrote:
Oligarh wrote:Iskreno se nadam da joj se samo pricinilo da joj pomocni objekat se urusava. Gadan je ono dio, nema nikakve zastite iznad Miljacke koja tacnu tu ispod ima jednu okuku, odmah nasuprot bazena na Bembasi.

Prije pola sata sam tu prosao, sve je OK bilo.... :)
Prije cca 10 minuta voditelj na BHTu poziva sluzbe da provjere, jer je dobio poziv gledateljke da joj zidovi na pomocnom objektu do kuce pucaju. Samo sam to cuo. Nije daleko od mene, pa cu mozda sad malo prosetati do tamo.

todd_smith

#8287 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

ladyblue18 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/slovenci ... /140520166 ovo je nevjerovatno, pa mene stid...
Ako te stid zbog toga, kako ces se osjecati kada saznas da je Vijece ministara danas odbilo da im se ubrza proces na carini...
@mba

#8288 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by @mba »

zemljak, ja ti to ozbiljno govorim bez imalo zeze!
bas taj latifovic iz maglaja je pricao na radiu, sta ako ti nadjem prilog a 100% ima na netu!!!
Drinski

#8289 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

@mba wrote:

zemljak, ja ti to ozbiljno govorim bez imalo zeze!
bas taj latifovic iz maglaja je pricao na radiu, sta ako ti nadjem prilog a 100% ima na netu!!!
ja ti vjerujem da si to slusao.
a ti sada vidi ovo moje:
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... -3193.html
Revolucionar ★

#8290 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Revolucionar ★ »

Raja, da li neko zna da li ovaj broj humanitarni sto su BHT i Eronet organizovali, da li raja iz dijaspore moze pozivati isti, tacnije iz Rusije ? Ili je jedini nacin da pomognu da uplate na racun CK ?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8291 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

todd_smith wrote:
Ako te stid zbog toga, kako ces se osjecati kada saznas da je Vijece ministara danas odbilo da im se ubrza proces na carini...
Ih ovo sam davno procitala, mislim da sam nesto opsovala :mrgreen:

Ne znam, nisam pametna, valjda je ovako nesto moguce samo u Bosni
ladyblue18

#8292 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

Revolucionar ★ wrote:Raja, da li neko zna da li ovaj broj humanitarni sto su BHT i Eronet organizovali, da li raja iz dijaspore moze pozivati isti, tacnije iz Rusije ? Ili je jedini nacin da pomognu da uplate na racun CK ?
Mislim da ne, a sto se tice uplate
http://www.klix.ba/forum/poplave-u-cije ... #p10084404
Drinski

#8293 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

ladyblue18 wrote:
todd_smith wrote:
Ih ovo sam davno procitala, mislim da sam nesto opsovala :mrgreen:

Ne znam, nisam pametna, valjda je ovako nesto moguce samo u Bosni
iz mojih postova se moze vidjeti da sam kriticar bh vlasti u mnogo cemu, ali su ovdje vlasti 100% u pravu, tako smo u ratu dobivali lijekove protv malarije i sl. sranja. mislim da je u EU kontrola jos rigoroznija.
todd_smith

#8294 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Drinski wrote: iz mojih postova se moze vidjeti da sam kriticar bh vlasti u mnogo cemu, ali su ovdje vlasti 100% u pravu, tako smo u ratu dobivali lijekove protv malarije i sl. sranja. mislim da je u EU kontrola jos rigoroznija.
Hrvati im otvorili granicu bez ikakvog pitanja
Drinski

#8295 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

todd_smith wrote:
Drinski wrote: iz mojih postova se moze vidjeti da sam kriticar bh vlasti u mnogo cemu, ali su ovdje vlasti 100% u pravu, tako smo u ratu dobivali lijekove protv malarije i sl. sranja. mislim da je u EU kontrola jos rigoroznija.
Hrvati im otvorili granicu bez ikakvog pitanja
A ima li između njih granica, ili da budemo precizniji da li se vrsi ista granicna kontrola u tranzitu i na prijemu?
Last edited by Drinski on 20/05/2014 22:34, edited 1 time in total.
guber90

#8296 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

ladyblue18 wrote:
Revolucionar ★ wrote:Raja, da li neko zna da li ovaj broj humanitarni sto su BHT i Eronet organizovali, da li raja iz dijaspore moze pozivati isti, tacnije iz Rusije ? Ili je jedini nacin da pomognu da uplate na racun CK ?
Mislim da bi bilo dobro da kopiras taj post u temu "Bitne informacija", mozda si vidjela da sam ovo vec odgovorio, pa ti se nije svidjal ideja, onda nista :D, ovo govorim samo u slucaju da si masila post :D.
perfect_guy

#8297 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by perfect_guy »

Drinski wrote:
A ima li između njih granica?
ima, hrvatska još nije u šengenu
Drinski

#8298 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

perfect_guy wrote:
Drinski wrote:
vrsta granicne kontrole je bitna.
Edit: međutim koliko sam ja shvatio kamioni nisu niti dosli
"Sada u Sloveniji ne možeš više sam sakupljati pomoć, sve ide preko ovlaštenih i registrovanih humanitarnih organizacija. U ovom konkretnom slučaju, krivi su bosanski carinski organi. Hrvatska je čak otvorila granice, oni ne pitaju ništa", kaže nam sagovornik iz Slovenije.
Last edited by Drinski on 20/05/2014 22:37, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#8299 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

perfect_guy wrote:
Drinski wrote:
Ima granica, nema carina
ladyblue18

#8300 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

guber90 wrote:
ladyblue18 wrote:
Mislim da bi bilo dobro da kopiras taj post u temu "Bitne informacija", mozda si vidjela da sam ovo vec odgovorio, pa ti se nije svidjal ideja, onda nista :D, ovo govorim samo u slucaju da si masila post :D.
Masila, ali sam upravo uradila to :)
Post Reply