glupe floskule nekoga ko zapada vidio nijeHugo Boss wrote:opterećene komunjare sa diplomamaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Sve za 5 ali ovo za srednju školu je odron. Kao čovjek sa srednjom ne može biti uspješan, ja znam sijaset momaka koji imaju svoje uspješne privatne poslove (uglavnom IT) a fakultete nikada nisu završili.arshavin wrote:
na zapadu s njom možeš obrisat dupe, ako si nesposoban, kod nas u bivšem sistemu bila je "svetinja" sa devizom "imaš diplomu "ne moraš ništa ni znat ni radit", preneseno i u ovaj kvazi-socijalistički sistem
Steve Jobs i Bill Gates NISU IMALI fakultete, za sve ove neznalice koji potenciraju kurčeve fakultetske diplome
čak nisam siguran da li su napustili i srednje škole
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Bodkin
#8276 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Alfons Kauders
#8277 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa nekome je to i bio cilj... da se uruse institucije i da pred izbore javni sektor bude u haosu... to ovdje govorim danimaHugo Boss wrote:Alfons Kauders wrote: jako dobro argumentirano... kome god smeta paljenje drzavne (a i privatne) imovine, taj mora da je sdp-ovac... elokventno i inteligentno... skoro ko ABA3...
i poselami mi ustamujica malog... reci tuzlak ga pozdravlja... i jebace ga uuusta kad ga vidi (podrinjski naglasak koristi, da moze povezat, nije bas najbistriji decko)![]()
očajan si
odgovori PONOVO, kakve sve tvoje NOVE gluposti imaju veze sa NETRAŽENJEM sljedeće tranše MMF-a ove bande sadašnje, koja to troši za plate administracije i budžetlija
nisu te dobro pripremili, reci ustamujicu da salje sljedeceg
-
L u c i f e r
#8278 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
niti diplomeBodkin wrote: glupe floskule nekoga ko zapada vidio nije
- Alfons Kauders
#8279 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jesuHugo Boss wrote:ne znam da li će ući u koaliciju ali znam da su sljedeći izborni pobjednici DF i SBBAlfons Kauders wrote:
hehehe ti stvarno mislis da ce nakon ovoga neko ici u koaliciju s SBB?![]()
rekoh ja - sekta... isprana sekta
samo sto sa sbb nece niko u vlast... ni prije ih nije htjelo pola, pa je sdp popusio foru i ustolicio ministra fahru...
sad su i oni dosli pameti... dakle nece ni sda, ni sdp, ni df sa SBB-om u koaliciju... jednostavno nece...
dzaba ste palili
- Drvosjeca iz Dejcica
#8280 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nedimeeee, šta nam ovo rade.nedim73m wrote: Vidim da ti je matematika jača strana kao i tornjaku. I ti i on spominju zadnjih 17 godina od lokalnih izbora 2012. Ispade da smo 1996 odlično živjeli. Još malo bude nam i dobra i 1997. godina. Samo za info tebi i tornjaku vrijeme nije konstanta.
- Alfons Kauders
#8281 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
dakle ipak se studirala ekonomija u travniku...Hugo Boss wrote:javni sektor i treba da bude u haosu ako se finansira iz tranši MMFAlfons Kauders wrote:pa nekome je to i bio cilj... da se uruse institucije i da pred izbore javni sektor bude u haosu... to ovdje govorim danimaHugo Boss wrote:
![]()
očajan si
odgovori PONOVO, kakve sve tvoje NOVE gluposti imaju veze sa NETRAŽENJEM sljedeće tranše MMF-a ove bande sadašnje, koja to troši za plate administracije i budžetlija
nisu te dobro pripremili, reci ustamujicu da salje sljedeceg
pametnjakoviću, šta će biti kada se dostigne limit dizanja tranši, a???
grčki scenario...šta će tada tvoji idoli, pobjeć s broda koji tone kao miševi
- Janjicar
#8282 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Diploma nije mjerilo inteligencije a kod nas ni znanja.L u c i f e r wrote:niti diplomeBodkin wrote: glupe floskule nekoga ko zapada vidio nije
-
Bodkin
#8283 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pokucas na vrata goldman sachs-a ili bcg-a i kazes jebo diplomu. snalazljiv sam jaHugo Boss wrote:jok, ti si vidioBodkin wrote:glupe floskule nekoga ko zapada vidio nijeHugo Boss wrote: opterećene komunjare sa diplomama
na zapadu s njom možeš obrisat dupe, ako si nesposoban, kod nas u bivšem sistemu bila je "svetinja" sa devizom "imaš diplomu "ne moraš ništa ni znat ni radit", preneseno i u ovaj kvazi-socijalistički sistem
Steve Jobs i Bill Gates NISU IMALI fakultete, za sve ove neznalice koji potenciraju kurčeve fakultetske diplome
Last edited by Bodkin on 13/02/2014 18:32, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#8284 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
GDJE ĆE SE ODRŽATI PLENUM GRAĐANA I GRAĐANKI SARAJEVA:
Direktor ZOI-ja iznenađen najavom plenuma:
'Ako neko želi doći u Zetru, mora imati klizaljke i pet maraka za ulaz!'
-
L u c i f e r
#8285 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
'ta će diplomaBodkin wrote: pokucas na vrata goldman sax-a ili bcg-a i kazes jebo diplomu. snalazljiv sam ja
-
stamenatjeraste
#8286 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U Francuskoj direktora firme radnici bukvalno kidnapuju, popale imovinu i svi investitori poslije izbjegavaju Francusku?Alfons Kauders wrote:samo u tuzli steta ce hladno biti oko 20 miliona... ostaje pitanje osiguranja - gdje je bila osigurana imovina? opet ce se taj trosak "spustiti" na obicne ljude u vidu vecih cijena osiguranja koje ce svaki gradjanin i poslovni subjekt placati godinamaOptimus Prime wrote:Moram Alfonsu donekle dati pravo.
Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.
Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.
I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.
Kumulirano, ove stete daleko nadmasuju tih 100 miliona KM.
Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.
Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
kad dodas sarajevo, mostar i ostatak zemlje... hladno preko 50 miliona - mozda ne 100 kako sam rekao, ali negdje izmedju
a nematerijalna, indirektna steta? ko sto i sam kazes turizam, investicije, skuplji kapital... bakir je po obicaju imao debilan primjer sa Zarom... ali nije puno lagao - nakon ovoga upitno je kako ce se neki projekti dalje odvijati... u tuzli i banovicima su se trebale raditi dvije elektrane... kako naci investitora za iste ako ne mozemo garantovati sigurnost? kako ocekivati od nekoga da ulupa stotine miliona eura u njih, kad ne zna sta ce se desavati ovdje? kako cemo se zaduzivati za druge projekte i po kojim cijenama? kamata nije ista kada se pare daju sredjenoj drzavi i banana republici... a posljedice ce placati svaki gradjanin - od nezaposlenog do tajkuna
-
zoomba
#8287 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Predstavnica Sindikata trgovine BiH Mersiha Bećirević podijelila je oko 300 kroasana demonstrantima ispred zgrade Predsjedništva BiH. "Već sedam dana dijelim hranu demonstrantima jer vidim da ovdje ima gladnih ljudi. Ovo je čisto ljudski čin", kazala je za agenciju Fena.
opet danas bio na demonstracijama i narod je fakat gladan i zeljan promjene ogorceni na vladu ,ogorceni na narod koji prolazi pored njih, kroz njih i govore kako ne mogu odvojiti jednu minutu da stanu u znak protesta , sve naminkano sredjeno a niko da zastane ,nazivaju ih sredjenim kravaMA i ostalim nazivima, pricaju izmedju sebe kako je njima dobro sjede imaju posao al da ga nece ni oni imati zadugo jer ce napraviti GRADJANSKU NEPOSLUSNOST i nece placati ni racune ni poreze i ostala primanja , ne kontam kakvi smo ljudi zar cemo dopustiti ovo sve i mirno gledati dok ne krenemo jedni da druge izmedju sebe da se sukobljavamo , radi politicara kojima nije stalo ,mozemo sad sjediti i mirno gledati al ce nas ovo sve zahvatiti, NEK NAS JE STID SVIJU !!!
opet danas bio na demonstracijama i narod je fakat gladan i zeljan promjene ogorceni na vladu ,ogorceni na narod koji prolazi pored njih, kroz njih i govore kako ne mogu odvojiti jednu minutu da stanu u znak protesta , sve naminkano sredjeno a niko da zastane ,nazivaju ih sredjenim kravaMA i ostalim nazivima, pricaju izmedju sebe kako je njima dobro sjede imaju posao al da ga nece ni oni imati zadugo jer ce napraviti GRADJANSKU NEPOSLUSNOST i nece placati ni racune ni poreze i ostala primanja , ne kontam kakvi smo ljudi zar cemo dopustiti ovo sve i mirno gledati dok ne krenemo jedni da druge izmedju sebe da se sukobljavamo , radi politicara kojima nije stalo ,mozemo sad sjediti i mirno gledati al ce nas ovo sve zahvatiti, NEK NAS JE STID SVIJU !!!
-
L u c i f e r
#8288 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
vidila žaba da se konj potkivastamenatjeraste wrote:U Francuskoj direktora firme radnici bukvalno kidnapuju, popale imovinu i svi investitori poslije izbjegavaju Francusku?Alfons Kauders wrote:samo u tuzli steta ce hladno biti oko 20 miliona... ostaje pitanje osiguranja - gdje je bila osigurana imovina? opet ce se taj trosak "spustiti" na obicne ljude u vidu vecih cijena osiguranja koje ce svaki gradjanin i poslovni subjekt placati godinamaOptimus Prime wrote:Moram Alfonsu donekle dati pravo.
Steta na zgradama sigurno nije ni blizu punih 100 miliona. Mozda sve zajedno nekih 10-20 miliona.
Ali posljedice vandalizma i anarhije mogu imati znatno vece "troskove". Neke planirane investicije ce se sigurno odkazati ili prolongirati. Evo ja prvi sam igrao sa idejom da kupim jedan stan u Sarajevu. Sad mi ne pada na pamet da to ucinim.
I broj turista vjerovatno nece rasti i onoj mjeri kako bi moglo da nije bilo nasilnih prosvjeda.
Ali ono sto bi moglo biti najgadnije je eventualno dodatno povecanje kamata kao riziko premija zemlje pred eventualnim gradjanskim ratom.
Kumulirano, ove stete daleko nadmasuju tih 100 miliona KM.
Ja se samo nadam da su se Evropljani malo usrali, pa ce nam brze ponuditi evropsku perspektivu. To bi na drugu ruku imalo jake pozitivne efekte za ekonomiju.
Dakle sad je najbitnije sacuvati hladnu glavu i nastaviti mirne proteste bez ikakvih incidenata. Ukoliko ponovo dodje do anarhije i nereda, bojim se da bi se dugorocna steta za BiH mjerila ne u milionima nego u milijardama. Sto direktno, sto indirektno kroz troskove oportuniteta.
kad dodas sarajevo, mostar i ostatak zemlje... hladno preko 50 miliona - mozda ne 100 kako sam rekao, ali negdje izmedju
a nematerijalna, indirektna steta? ko sto i sam kazes turizam, investicije, skuplji kapital... bakir je po obicaju imao debilan primjer sa Zarom... ali nije puno lagao - nakon ovoga upitno je kako ce se neki projekti dalje odvijati... u tuzli i banovicima su se trebale raditi dvije elektrane... kako naci investitora za iste ako ne mozemo garantovati sigurnost? kako ocekivati od nekoga da ulupa stotine miliona eura u njih, kad ne zna sta ce se desavati ovdje? kako cemo se zaduzivati za druge projekte i po kojim cijenama? kamata nije ista kada se pare daju sredjenoj drzavi i banana republici... a posljedice ce placati svaki gradjanin - od nezaposlenog do tajkuna
pa i ona digla nogu
- madridist
#8289 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mi i Francuska 
-
sasabl2014
#8290 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Opet ja...
Jel ima neki zahtjev da se otjera MMF ?
-
L u c i f e r
#8291 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jahsasabl2014 wrote:Opet ja...
kažu davaće nam fahro kredu
- madridist
#8292 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Taj film nećemo gledat ni za 15 godina..sasabl2014 wrote:Opet ja...
-
Bodkin
#8293 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
eis to je limit. ko je taj limit postavioHugo Boss wrote:
ja ti vjerovatno mogu biti doktor-profa
da neznalico, limit, kada ti kao i Grčkoj ukupan dug prelazi ukupan BND
sreća ove bande da raniji ukupan dug nije bio visok pa su imali "prostora" za nova zaduženja
- guber90
-
stamenatjeraste
#8295 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo hocu reci da popustite sa tim pricama otjerat ce se investitori. Investitor ulaze tamo gdje misli da moze ostvarit profit, a sistemski rizik je nesto sto moras da prihvatis. Ukoliko u Francuskoj otmice direktora, gdje policija ni u jednom trenutku nije reagirala da spasi njegov zivot, a njegovo spasavanje je ovisilo od dogovora sa radnicima. Kad to nije otjeralo investitore, nece ni ovo paljenje javne imovine.
-
miop
#8296 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hugo Boss wrote:jok, ti si vidioBodkin wrote:glupe floskule nekoga ko zapada vidio nijeHugo Boss wrote: opterećene komunjare sa diplomama
Omer Čevra, diplomirani ekonomista novo je lice SDP. Govori tri jezika, ima sve predispozicije lidera; pameten, elokventan, šarmantan, a svojim pisanjem i kolumnama zadobio je simpatije javnosti.Omer Čevra mnogo obećava. Svojom političkom vizijom i radom, budućnost je i veliki potencijal SDP-a.
Nakon povratka nastavio si raditi neuobičajne stvari za mlade ljude u ovoj zemlji, krenuo si ozbiljno da se baviš politikom? Zašto si izabrao SDP?
Živeći u inostranstvu dugo godina, nisam bio izložen najvećim ratnim mukama, te također nisam bio izložen brutalnoj propagandnoj nacional-komunističkoj mašineriji koja je vrlo uspješno uspijela oprati umove Bosanskohercegovačkom stanovništvu. Po mom povratku u domovinu, detaljno sam pratio političku situaciju preko svih mogućih medija i primjetio sam da samo SDP ne priča o balijama, ustašama i četnicima, o ugroženim nacionalnim identitetima, već o pravim životnim pitanjima koje su bile od krucijalne važnosti za moju budućnost.
Last edited by miop on 13/02/2014 18:42, edited 1 time in total.
- Sarkazam
#8297 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
madridist wrote:Mi i Francuska
- Alfons Kauders
#8298 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
L u c i f e r wrote:GDJE ĆE SE ODRŽATI PLENUM GRAĐANA I GRAĐANKI SARAJEVA:
Direktor ZOI-ja iznenađen najavom plenuma:
'Ako neko želi doći u Zetru, mora imati klizaljke i pet maraka za ulaz!'![]()
ZOI mrzim...
al nije los... mogo je jos pitat da fakturu posalje SBB-u, za ultimativnu prozivku
-
sasabl2014
#8299 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zato se necemo oporaviti bar jos 15 godinamadridist wrote:Taj film nećemo gledat ni za 15 godina..sasabl2014 wrote:Opet ja...
- House
#8300 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako SDA policija tjera raju sa raskrsnice
a komike suncetijebem