juga 1950.-1990.
-
ST11
#8277 Re: juga 1950.-1990.
O sirevima.
Ako ce neko putovati u SLO, tacnije u Bohinj, neka proba Bohinjski mohant i sam se uvjeri sta je odvratno. Smrdi kao septicka jama a ukus kao da zvaces saku aspirina. Kolega ga obozava i svi znamo kada ga je jeo za veceru. Nervozan jer je morao spavati na kaucu i sere samo na poslu, jer mu zena ne da kuci.
Fuj, jednom sam ga probao i nikad vise.
https://www.nasasuperhrana.si/clanek/mo ... a-gurmane/
Ako ce neko putovati u SLO, tacnije u Bohinj, neka proba Bohinjski mohant i sam se uvjeri sta je odvratno. Smrdi kao septicka jama a ukus kao da zvaces saku aspirina. Kolega ga obozava i svi znamo kada ga je jeo za veceru. Nervozan jer je morao spavati na kaucu i sere samo na poslu, jer mu zena ne da kuci.
Fuj, jednom sam ga probao i nikad vise.
https://www.nasasuperhrana.si/clanek/mo ... a-gurmane/
-
high_volume
- Banksy
#8279 Re: juga 1950.-1990.
Najbolja...dječak sa šibicama wrote:Dijana je meni uvijek bila kul auto, pravo hipi voziloposebno kad ima "pokretni" krov.
- Banksy
#8280 Re: juga 1950.-1990.
ovčji je odličan, kravlji bezzekakavdanakneiskustvu wrote:ja neki dan prvi put probao livanjski sir,onako,nije da sam ostao bez riječi
ko je pravio one gotove sarajevske ćevape, u plavoj kutiji, upi?
-
megaman4
#8281 Re: juga 1950.-1990.
Energoinvest prije rata imao veci GDP nego danasnja BiH?high_volume wrote:https://www.youtube.com/results?search_ ... ada%26Sada
Kakve smo gigante imali...
-
detroit-mercy
#8282 Re: juga 1950.-1990.
Pogledaj definiciju GDPa pa onda napisi post, satvljaju ljudi svasta na internet.megaman4 wrote:Energoinvest prije rata imao veci GDP nego danasnja BiH?high_volume wrote:https://www.youtube.com/results?search_ ... ada%26Sada![]()
Kakve smo gigante imali...
- Ommadawn
#8283 Re: juga 1950.-1990.
Nego sta bi sa Duskom Oljacom?
-
Tromblon
#8284 Re: juga 1950.-1990.
Cuj cica glisa keks. NE bih GA kupio da je jedini. U jugi Kras proizvodi. Eurokrem, Paris keks, rum plocice I bananice da nije bio kras.
Velika crvena cokolada Sa lesnjacima. Jebo sve drugi.
Al kad tetak donese izvana cot d or cokoladu. Najbolja ikad. Ko nije probao nema pokma Sta je cokolada.
Al kad tetak donese izvana cot d or cokoladu. Najbolja ikad. Ko nije probao nema pokma Sta je cokolada.
-
Tromblon
#8285 Re: juga 1950.-1990.
Nikad nece biti salame Kao sto je gavrilovicka ili parizer istog proozvodjaca. Pastete u istom rangu.
- dječak sa šibicama
#8286 Re: juga 1950.-1990.
Da, parizer je imao poseban ukus, i jedinstven. Mozda nije bio neki kvalitet ali meni nedostaje.Tromblon wrote:Nikad nece biti salame Kao sto je gavrilovicka ili parizer istog proozvodjaca. Pastete u istom rangu.
Pricala mi mama, poslije onog rata pa kriza, Jugoslavija se tek oporavlja, ona bila dijete, nije bilo puno toga uglavnom "trumanova jaja". Pa njen tata, moj djed, ode na sluzbeni put u Zagreb i donese Gavrilovic pastete i hrenovke, kaze da su bile cisto meso. Mozda se i njoj samo cinilo jer dijete pa nestasica i sve ti izgleda duplo bolje nego jeste, ali kad to uporedim sa danasnjim "samljeveni nokti, guzica, perje, krijesta" mesnim proizvodima... meni su cak i nekadasnje SIMES hrenovke bolje od ovih danasnjih. Neke nisu lose ni danas, jestive su, ali brate ima ih uzasnih. One plave akova, ako ondje ima 5% mesa ja sam Eso Radeljas.
-
Tromblon
#8287 Re: juga 1950.-1990.
Rogaticke virsle bile najbolje na svijetu.
- jeza u ledja
#8288 Re: juga 1950.-1990.
Sarabon cokolada, ili Jahorinka.
Najgora fabrika cokolade. Najgore sto sam tamo imao priliku ici, kao malo razgledas i kupis po veleprodajnim cijenama.
Ne sjecam se jesu li oni pravili i Mikado cokoladu? hmm
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica
)
Ali najbolji sladoledi definitivno Pekabela.
Najgora fabrika cokolade. Najgore sto sam tamo imao priliku ici, kao malo razgledas i kupis po veleprodajnim cijenama.
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica
- dječak sa šibicama
#8289 Re: juga 1950.-1990.
joj da i to tamo na carsiji imali prodavnicu nedaleko danasnjeg Badema, u rinfuzi, mama uvijek kupovala tamoTromblon wrote:Rogaticke virsle bile najbolje na svijetu.
- Ommadawn
#8290 Re: juga 1950.-1990.
Agrokomerc je imao odlicne cokolade. Bas odlicne.Tromblon wrote:Cuj cica glisa keks. NE bih GA kupio da je jedini. U jugi Kras proizvodi. Eurokrem, Paris keks, rum plocice I bananice da nije bio kras.
- Ommadawn
#8291 Re: juga 1950.-1990.
jeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica)
Ali danas kad probam Kras-cokolade, nekako mi se cini da su pune secera.
- dječak sa šibicama
#8292 Re: juga 1950.-1990.
Mikado je Zvecevo, Pozega nekad Slavonska. Seka i Braco, Samo ti i Volim te 
Kras je bio uvijek lider, napolitanke, Moto keks, Domacica, Jadro keks, Kiki i Bronhi, Bajadera, Zivotinjsko carstvo, Kras expres, oni su i danas konkurentni na zapadnom trzistu cak.
Sarabon uvijek bio odron, bar meni, u cokoladama najmanje kakaoa ima
Ja sam volio onaj sarajevski sladoled, ko je to vec pravio jel UPI, ono kao loptica pa kad pojedes sladoled pakovanje sluzi za sutanje nogom po ulici, na male. I onaj sa tresnjom unutra, ali nekakva ljubicasta tresnja
ili je visnja, i taj je bio dobar.
Kras je bio uvijek lider, napolitanke, Moto keks, Domacica, Jadro keks, Kiki i Bronhi, Bajadera, Zivotinjsko carstvo, Kras expres, oni su i danas konkurentni na zapadnom trzistu cak.
Ja sam volio onaj sarajevski sladoled, ko je to vec pravio jel UPI, ono kao loptica pa kad pojedes sladoled pakovanje sluzi za sutanje nogom po ulici, na male. I onaj sa tresnjom unutra, ali nekakva ljubicasta tresnja
- spreca
#8293 Re: juga 1950.-1990.
prije su u salame i kobasice stavljali mesoTromblon wrote:Nikad nece biti salame Kao sto je gavrilovicka ili parizer istog proozvodjaca. Pastete u istom rangu.
-
RJ57
#8294 Re: juga 1950.-1990.
ovi kojima treba gugl kad se pomenu tako neki velikani iz stare juge su tako sjebali ovu genijalnu temu da mi se ista više ne čita.512MB wrote:Jeboga ti sta ce mi gugl, znam covjeka bio mi komsijaspreca wrote: Nisi dobro informisan....pitaj cika Googla on sve zna...jedino neznam kad je presao u BLuku ..koje godine
doduse moguce je da je tek kasnije doselio u BL.
-
Tromblon
#8295 Re: juga 1950.-1990.
Koje? Uvijek mi je bilo lose sto Su sarajevski slatkisi odron a zagrebacki vrh.Ommadawn wrote:Agrokomerc je imao odlicne cokolade. Bas odlicne.Tromblon wrote:Cuj cica glisa keks. NE bih GA kupio da je jedini. U jugi Kras proizvodi. Eurokrem, Paris keks, rum plocice I bananice da nije bio kras.
- TDK-90
#8296 Re: juga 1950.-1990.
Stela se zvao , obicna "vanilija"...jest da je bio veci od ostalih casica ...al jedino visnja je bila kuldječak sa šibicama wrote: Ja sam volio onaj sarajevski sladoled, ko je to vec pravio jel UPI, ono kao loptica pa kad pojedes sladoled pakovanje sluzi za sutanje nogom po ulici, na male. I onaj sa tresnjom unutra, ali nekakva ljubicasta tresnjaili je visnja, i taj je bio dobar.
Ja i moja raja smo tamanili i onaj zamrznuti slag od 200 ml , sad jel bio UPI ili Kras
- Banksy
#8297 Re: juga 1950.-1990.
i jadro i motojeza u ledja wrote:Sarabon cokolada, ili Jahorinka.![]()
KRAS je bio king, realno, za 90% cokolada i bombona, kuraca palaca, uz par iznimaka - bananice Soko Stark, Crvenkin MunchMellow, kao i JafaCakes, a poslije Agrokomercov Tops, Lasta Capljina je mescini imala dobre biskvite sa smokvom, i mescini da je Sloboda Osijek imala neki dobar keks(?). (Znam da mi je uvijek bilo sega, na kutiji pise Sloboda-Osijek, isto ko da se igrala utakmica)
- Banksy
#8298 Re: juga 1950.-1990.
stela, bravoTDK-90 wrote: Stela se zvao , obicna "vanilija"...jest da je bio veci od ostalih casica ...al jedino visnja je bila kul![]()
- Drosera capensis
#8299 Re: juga 1950.-1990.
pomenu li neko pitralon i brut
nezaboravni mirisi poslje brijanja

- jeza u ledja
#8300 Re: juga 1950.-1990.
E jeste jeste, Zvecevo. Znao sam da je bila jos jedna fabrika iz Slavonije al se nisam mogao sjetiti imena.dječak sa šibicama wrote:Mikado je Zvecevo, Pozega nekad Slavonska. Seka i Braco, Samo ti i Volim te
Ja sam volio onaj sarajevski sladoled, ko je to vec pravio jel UPI, ono kao loptica pa kad pojedes sladoled pakovanje sluzi za sutanje nogom po ulici, na male. I onaj sa tresnjom unutra, ali nekakva ljubicasta tresnjaili je visnja, i taj je bio dobar.