Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
archi_a

#8276 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by archi_a »

[quote="krcko44"
Nemoj dalje! Tip je razoruzao HVO Vares ? :lol: :lol:

Sta mislis da Orasje, Par Selo, Cesma, Dubrave, Ljubace, Husino, Cerik, Bistarac, Poljana , Ljubace, Mramor, Bukinje, Lipnica, Gornja Obodnica, Dokanj, Breske, Krizani,Par Selo drzi Ivica Divkovic!
Sta drzi SDA?
Caklovice, Pozarnicu i Tinju (Potpec ) one majke Srebrenice!(i to OTELI od Srba)
Jebem te zivote!

Izbori su samo farsa u kojoj pobjednika bira LOVA![/quote]

Lijeno mi da googlam, ali pretpostavljam da si nabrojao mjesne zajednice oko Tuzle.... Simptomaticno za Tuzlu je da se ocuvala u ratu. Za razliku od drugih gradova cetnicka armada nije uspjela da rasturi i pokrade Tuzlansku industriju.... Dakle, sve sto je rastureno, rastureno je nakon agresije. Sad, koliko ja znam, vlast u Tuzli cijelo vrijeme drzi SDP.... Radnici Tuzle su u ova dva dana poslali poruku tom SDP-u. I slat ce i dalje ako su pametni.
Sad malo prosirimo vidike.... Tuzla je samo inicijalna kapisla za eventualna desavanja u cijeloj zemlji. Skontat ce narod da je to jedini nacin da se promijene stvari.. Lova je u telekomunikacijama, hidropotencijalu, zemlji (rudama i sumskom bogatstvu) i u ovo malo fabrika koje su jos ostale a koje vladajuce oligarhije pokusavaju rasturiti, obezvrijediti i onda za jeftine pare otkupiti i kasnije prodati i masno zaraditi na njima. Dakle, niko od ovih stranackih vlastodrzaca nije uspricao privatni novac u ovu zemlju. Dolaskom na vlast oni postaju bogatasi.... Zakljucak: i ti bi fakticki mogao postati bogatas ako bi te ovaj narod izabrao na izborima.
E tu je kvaka. Ovo desavanje naroda je ustvari jedini i pravi nacin da se ovim shupcima na vlasti pokaze da je narod ustvari vlasnik tog bogatstva i njihovih zivota ako treba..... i da treba malo da se potrude,da stvore uslove za normalan zivot svim radnicima, da obezbjede kroz nove projekte i kroz beneficije potencijalnim ulagacima, nova radna mjesta za nezaposlene. Tada, ja vjerujem, niko ne bi imao problema s tim da nam politicari imaju visoke plate i beneficije. Niko se ne bi bunio sto oni postaju bogati, jer bi tada to i zasluzili.... Najveci uspjeh ovih desavanja bi bio kada bi se poslala poruka shupcima u vrhu: radi dobro za zemlju i za narod i nakon toga uzmi sebi koliko ti treba, ali prvo obezbjedi normalan zivot narodu.
Nama treba revolucionarna "katarza"..... Narodna sila je najveca sila. Narod je drzava....
McMoy

#8277 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by McMoy »

Area_51 wrote:Demokratsku frontu oformila je jedna zapadnoevropska zemlja, sa jasni ciljevima, od kojih je jedan podjela Bosne i Hercegovine. Kako, vidjecete. Na koji nacin, finim obavjestajnim radom. Ne budite naivni.
I ja sam tako čuo. U pitanju je Lihtenštajn, a sve zbog toga što se nisu plasirali na SP u fudbalu 2014. godine, pa hoće da nam se osvete. Kažu da su im najveća prepreka u ostvarivanju tog cilja selektori Sušić i uvaženi selektor prof dr. ZL.

kox wrote:@Havatar: Teško da iko radi više na podjeli ove zemlje i stvaranju Bošnjakistana kojim bi upravljali Bakir-beg i njegova svita od SDA. A ni teorije zavjere nisu argumenti.
BTW, je li ovo potpisan neki novi SDA-SDP sporazum pa im i forumski glasnogovornici zajedno nastupaju ? :D
Nije potpisan nikakav novi sporazum. Nepisani sporazum da kod preuzimanja vlasti od strane sasvim druge političke opcije ide po principu da niko nikog ne dira ili kako to vole da kažu: "nećemo se baviti previše onim što su naši prethodnici radili, nemamo vremena za to" (jer valja posložiti garniture upravnih i nadzornih odbora, zarotirati direktore, uraditi "reformu" javne uprave do 4.-og koljena, zamijeniti vozni park, namještaj u kancelarijama, pobrinuti se da se tenderi obavljaju isključivo po zakonu....) je na sceni skoro 20 godina. Kad baš zagusti onda se pusti po koja parola, malo šuplje, eto, mi smo super, ali oni prije su krivi za sve (najbolji su ovi iz ezdepeja, oni se sjetili u 4. godini mandata da su im krivi oni od prije :mrgreen: ). Ukratko, sjaši Kurta da uzjaše Murta.
I još da dodam, dok je bilo da se krčmi i prodaje nove garniture se nisu bavile onim starim, nego su gledali šta oni da prodaju u svom mandatu. U Federaciji je još ostao BHTelecom i Elektroprivreda, ali im nekako (još uvijek) svima klizi iz prstiju. Oko ova dva monopolska bastiona u trenutku prodaje moglo bi se dobro zakuhati, jer je jedino još tu nešto love ostalo.

I na kraju krajeva, otkud vam ideja da neko ovdje protežira SDP i SDA :?
Sve su ovo mahom nezaposleni ljudi (i poneka drugarica :mrgreen: ), čekaju da ih pozovu sa biroa, a demokratija (ona bez pive) i socijaldemokratija (pendrek za čovjeka) su im samo uzvišeni ciljevi koje čisto iz duše i naravno potpuno volonterski brane do zadnjeg atoma svog bića. :mrgreen:
vee-jay

#8278 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Komsa treba da stane na celo kolene i vikne "niko ne sme da vas bije" :mrgreen:
kamen spoticanja

#8279 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

vee-jay wrote:Komsa treba da stane na celo kolene i vikne "niko ne sme da vas bije" :mrgreen:
to ce Fahro...svakako bolje koristi ekavicu
edo_79

#8280 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by edo_79 »

Area_51 wrote:Demokratsku frontu oformila je jedna zapadnoevropska zemlja, sa jasni ciljevima, od kojih je jedan podjela Bosne i Hercegovine. Kako, vidjecete. Na koji nacin, finim obavjestajnim radom. Ne budite naivni.
Ako je cilj da se Bosna i Hercegovina podijeli na pošten narod koji živi od svog rada i profitere raznoraznih stranačkih i drugih profila, koje će neko napokon imati muda strpat tamo gdje im je mjesto moja malenkost će prva krenuti u taj pohod. Sit sam ja više te vaše šuplje socijalne priče niko nevalja samo vi valjate.....
Corto Maltese

#8281 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Ima l' iko da nije očekivao da će danas Željko goloruk braniti zgradu Predsjedništva?
Banksy

#8282 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:Ima l' iko da nije očekivao da će danas Željko goloruk braniti zgradu Predsjedništva?
Svako pametan.
stric

#8283 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stric »

Željko K. da ima ....... bi stao sa svojim kolegom BI. na ulaz Predsjedništva i branio Predsjedništvo, i rekao samo preko mene.

Halo to je Predsjedništvo :bih:

stric
Qler

#8284 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Qler »

Ne seri

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Corto Maltese

#8285 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

I jedan od osnivača DF je dao aktivan doprinos jučerašnjim događajima:
http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali

Za pregled video klipa ukloniti tačku iz "s.ource"
StupskaBitanga

#8286 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Gledajući snimak ŽK na FTV jučer ni on sam ne zna šta bi rekao i ponašao se. Izgubio se totalno
Corto Maltese

#8287 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

A tek kako mu se šef kabineta pogubio:
http://www.s.ource.ba/clanak/8808615180 ... ref=ostali
U pitanju je Amir Ibrović, šef kabineta Željka Komšića. U vozilo, koje je vlasništvo Predsjedništva BiH, pronađena je veča količina propagandnog materijala Demokratske Fronte.
StupskaBitanga

#8288 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

možda su taj propagadni materijal dijelili u masi jučer
HM 2011

#8289 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

StupskaBitanga wrote:možda su taj propagadni materijal dijelili u masi jučer
Možda se čovjek žešće precjenio i žestoko zajebo.

Uglavnom provoza on pasata prema ekipi koja pali predsjedništvo BiH i tuče se sa policijom - kao rotaciona svjetla i njegov autoritet će tu pomoći....

I trebalo bi mu naplatiti štetu na vozilu..... Savjetnik. Željko sposoban koliko su mu i savjetnici sposobni.
shiljak

#8290 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Spinovaše ga :D Komšić nije ministar sigurnost, nevažno šta će on reći i uraditi. A mogao bi se pobrinut jedino da ministar odgovara jer nije zaštitio zgrade da ne izgore..
Styling

#8291 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

shiljak wrote:Spinovaše ga :D Komšić nije ministar sigurnost, nevažno šta će on reći i uraditi. A mogao bi se pobrinut jedino da ministar odgovara jer nije zaštitio zgrade da ne izgore..
Kako ce pozivati na odgovornost svog buduceg koalicionog partnera? Propade dogovor.
zilla_

#8292 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zilla_ »

Ma Komšiće je idijot ko i ovi ostali... Ja sam mu dao glas na prošlim izborima i to mi je životna geška... Al eto nije se imalo koga zaokružit... Pored Bakira reko bolje njemu i njega zaokružim...

On je nula od političara i veliki manipulator... Osnivanjem ove stranke to mu je posljedni pokušaj da iskoristi svoju popularnost i obezbijedi sebe i svoju porodicu...
shiljak

#8293 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Styling wrote:
shiljak wrote:Spinovaše ga :D Komšić nije ministar sigurnost, nevažno šta će on reći i uraditi. A mogao bi se pobrinut jedino da ministar odgovara jer nije zaštitio zgrade da ne izgore..
Kako ce pozivati na odgovornost svog buduceg koalicionog partnera? Propade dogovor.
Styling poslala si presmješna :) Samo dođeš da nešto šukneš... uz dužno poštovanje, mislio sam da se radi o nekoj ozbiljnijoj osobi :roll:
archi_a

#8294 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by archi_a »

Propustio je svoju sansu. Sa sigurne razdaljine je sve posmatrao. Izgleda ipak da on nije taj lider. Jedan od razloga sto se na skenderiji desilo to sto se desilo je upravo ono o cemu sam pisao. Nema lidera, nema ideje i nema plana. :(
I ne bi bio problem sto je sve izmaklo kontroli ako bi smo mogli reci da je politika shvatila da se od sada narod mijenja i da nista vise nece biti isto. Bojim se da ce sad, nakon desavanja, nepostojanje organizacije koja ce kanalisati, filtrirati i iznijeti zahtjeve naroda sve sto se dogodilo pasti u vodu. Politicari ce nastaviti po starom. Samo ce nam ostati steta na zgradama.
Styling

#8295 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

shiljak wrote:
Styling wrote:
Styling poslala si presmješna :) Samo dođeš da nešto šukneš... uz dužno poštovanje, mislio sam da se radi o nekoj ozbiljnijoj osobi :roll:
Hajde, bogati, kao ti to ne znas. I vrapci na grani znaju da su planirali zajedno izaci na izbore. Ili mene u Centrali bolje informisu nego tebe tvoji. :wink:
shiljak

#8296 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ne, nego u kompletu kad vidim šta si pisala vidim da si neozbiljna :-D

Sve dok misliš da ćeš nešto novo saznat od neke osobe je zanimljivo pričati sa istom ili čitati od te osobe kometare, ali kad na kraju već znaš unaprijed šta će reći onda već to prelazi u dosadu i nije zanimljivo :-D
Last edited by shiljak on 08/02/2014 13:09, edited 1 time in total.
Styling

#8297 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

shiljak wrote:Ne, nego u kompletu kad vidim šta si pisala vidim da si neozbiljna :-D
Ja i tebe i sve forumase postujem kao ravnopravne sagovornike i nikada se ne bih s visine obracala kolegama. Obracanje s visine je znak slabosti i frustracije. Trebamo postovati svacije pravo na misljenje. Nemoj da kvarimo dobre odnose. :mrgreen:
shiljak

#8298 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Hehe, ne krivimo. Samo kažem kako ja to radim, kad "pročitaš" neku osobu onda više je nemaš šta ni pitati :-D U suštini, dolaziš na temu sve dok imaš nešto pametno pročitati i pitati, tako i na ovoj ću kad-tad prestati dolaziti :-D

Jer neko će i 5-10 godina dolaziti na istu temu, a nekom će biti dovoljno 1-2 godine i to je to.

Ali naravno, svako drugačije razmišlja, moja je takva "taktika" u svemu pa i u ovom :-D Nema se potrebe gubiti vrijeme na beskorisne stvari, ali dobro je steći neko novo znanje/iskustvo.

Primjera radi, ne znam zašto insistirati na sdp stranku i pričati o njoj ili nekim drugim "našim", ako nisu samo ti problem, nego i hrvatski i srpski.. Pogledaj šta pišu ovi po stranicama kao što je 'https://www.facebook.com/ hercegbosna. org' (sastavljeno), ili neki srpski portali..

Tek onda vidiš da se ne radi samo o sdp-u, sda, df strankama i slično. Nego da treba prvo neko stabilno da se udruži, sa prvo bošnjačkim strankama, pa onda i sa hrvatskim i srpskim i da je to jedini put. Ako ti neka hrvatska ili srpska stranka ne odgovara, nađi neke druge, barem formalno da se zna koje podržavaš, iako možda nećete moći zajedno da radite.

Kad bolje skontam, zar ne bi trebali pred izbore svi da prave koalicije, hrvatske srpske i bošnjačke zajedno, pa onda na izborima samo da glasaš tako.. Ja mislim to bi bilo najbolje rješenje.. Jer bi onda birao npr hdz-sds-sda i slično.. pa ako ti se sviđa jedna a druge dvije ne sviđaju onda glasaš za neku drugu koaliciju.. a ne nakon izbora da bude iznenađenja
oglo

#8299 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oglo »

Zeljko K se ponasa u ovoj situaciji kao stranac u New Yorku,slaze se i podrzava nesto sto je usmjereno i protiv njega,ako sam ne shvata neka mu neko kaze da je clan predsjednistva drzave u kojoj se nezadovoljsto ispoljava,da je vec 10 godina dio vlasti koja je odgovrna za ovo stanje.Takodje neka mu kazu da je kondtradiktoran,da se poziva na postenje i i bori protiv licmjerja a sam je dio istog i u tome odlicno pliva( valjda ga ne treba podsjecat da je sam pristao biti licmjer kada je uzjahao mjesto predstavnika naroda iz kojeg i sam dolazi,ali koji ga nije izbarao da ih predstavlja).Da se bavi politikanstvom i konstatacijama a ucinak rada se moze svest na dvolisnicu,(konstatujuci da npr.FTV funcionise mimo zakona,a on clan predjsednistva drzave ciji je to javni servis...)

a sad koristi svoj vokubalurani patriotizam,i gradjanski bunt da jos malo jase
lacrima

#8300 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lacrima »

oglo wrote:Zeljko K se ponasa u ovoj situaciji kao stranac u New Yorku,slaze se i podrzava nesto sto je usmjereno i protiv njega,ako sam ne shvata neka mu neko kaze da je clan predsjednistva drzave u kojoj se nezadovoljsto ispoljava,da je vec 10 godina dio vlasti koja je odgovrna za ovo stanje.Takodje neka mu kazu da je kondtradiktoran,da se poziva na postenje i i bori protiv licmjerja a sam je dio istog i u tome odlicno pliva( valjda ga ne treba podsjecat da je sam pristao biti licmjer kada je uzjahao mjesto predstavnika naroda iz kojeg i sam dolazi,ali koji ga nije izbarao da ih predstavlja).Da se bavi politikanstvom i konstatacijama a ucinak rada se moze svest na dvolisnicu,(konstatujuci da npr.FTV funcionise mimo zakona,a on clan predjsednistva drzave ciji je to javni servis...)

a sad koristi svoj vokubalurani patriotizam,i gradjanski bunt da jos malo jase
Neka neko obavijesti Željka Komšića da ćemo ga zauvijek pamtiti kao predsjednika za čijeg je mandata Predsjedništvo PALO. A i Bakira. Onog trećeg ionako nije briga.
Post Reply