Nemoj dalje! Tip je razoruzao HVO Vares ?
Sta mislis da Orasje, Par Selo, Cesma, Dubrave, Ljubace, Husino, Cerik, Bistarac, Poljana , Ljubace, Mramor, Bukinje, Lipnica, Gornja Obodnica, Dokanj, Breske, Krizani,Par Selo drzi Ivica Divkovic!
Sta drzi SDA?
Caklovice, Pozarnicu i Tinju (Potpec ) one majke Srebrenice!(i to OTELI od Srba)
Jebem te zivote!
Izbori su samo farsa u kojoj pobjednika bira LOVA![/quote]
Lijeno mi da googlam, ali pretpostavljam da si nabrojao mjesne zajednice oko Tuzle.... Simptomaticno za Tuzlu je da se ocuvala u ratu. Za razliku od drugih gradova cetnicka armada nije uspjela da rasturi i pokrade Tuzlansku industriju.... Dakle, sve sto je rastureno, rastureno je nakon agresije. Sad, koliko ja znam, vlast u Tuzli cijelo vrijeme drzi SDP.... Radnici Tuzle su u ova dva dana poslali poruku tom SDP-u. I slat ce i dalje ako su pametni.
Sad malo prosirimo vidike.... Tuzla je samo inicijalna kapisla za eventualna desavanja u cijeloj zemlji. Skontat ce narod da je to jedini nacin da se promijene stvari.. Lova je u telekomunikacijama, hidropotencijalu, zemlji (rudama i sumskom bogatstvu) i u ovo malo fabrika koje su jos ostale a koje vladajuce oligarhije pokusavaju rasturiti, obezvrijediti i onda za jeftine pare otkupiti i kasnije prodati i masno zaraditi na njima. Dakle, niko od ovih stranackih vlastodrzaca nije uspricao privatni novac u ovu zemlju. Dolaskom na vlast oni postaju bogatasi.... Zakljucak: i ti bi fakticki mogao postati bogatas ako bi te ovaj narod izabrao na izborima.
E tu je kvaka. Ovo desavanje naroda je ustvari jedini i pravi nacin da se ovim shupcima na vlasti pokaze da je narod ustvari vlasnik tog bogatstva i njihovih zivota ako treba..... i da treba malo da se potrude,da stvore uslove za normalan zivot svim radnicima, da obezbjede kroz nove projekte i kroz beneficije potencijalnim ulagacima, nova radna mjesta za nezaposlene. Tada, ja vjerujem, niko ne bi imao problema s tim da nam politicari imaju visoke plate i beneficije. Niko se ne bi bunio sto oni postaju bogati, jer bi tada to i zasluzili.... Najveci uspjeh ovih desavanja bi bio kada bi se poslala poruka shupcima u vrhu: radi dobro za zemlju i za narod i nakon toga uzmi sebi koliko ti treba, ali prvo obezbjedi normalan zivot narodu.
Nama treba revolucionarna "katarza"..... Narodna sila je najveca sila. Narod je drzava....