TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#8276 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Pocelo je sakrivanje TV-a :mrgreen:

Ne treba više TV stalak :thumbup:

https://youtu.be/egPe8UZAUQ0
Predstavljeno jos na proslogodisnjem CES-u, nije ovo nista novo. :) BTW radi se o prezentacijskim primjercima i jos nijedan nije pusten u prodaju.
REDDEVILS

#8277 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a :cry:
PlusSA

#8278 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Jel placeno opet za prevoz sa tvoje strane?
REDDEVILS

#8279 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:Jel placeno opet za prevoz sa tvoje strane?
Ne sad je dosla brza posta :)
ArminCo

#8280 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ArminCo »

REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a :cry:
Sa srećom ovaj put
CooK

#8281 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a :cry:
Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.
semirsar

#8282 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:
Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.
ja se samo nadam da im se nece opet prijest burek od Nagiba i da mu je za svaki slucaj ostalo onog sredstva za ciscenje, mislim da prakse vec ima dovoljno :zoka:
REDDEVILS

#8283 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK wrote:
Razgovarao sam sa sony podrskom i objasnio im situaciju, a mail su dobili od Sonya gdje im je receno da vrate tv na servis i sinoc oko pet sati zove me momak iz servisa i trazi mi da mu slikam tv sto sam ja i odbio i odmah sam mu postavio pitanje zar ga prvi put niste slikali kad je bio na servisu jer su mi bili rekli da su slikali i da su poslali sonyu slike ili su me izgleda lagali a tv je stajao nako i kupio prasinu :-)
A sto se tice maila Sonyu koji je poslan sadrzavao je dvije slike i s upitom zasto mi je prevoz naplacen :)
typeOnegative

#8284 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

nek si im to spomenuo u mailu , smijem glavu dat da je futavac od servisera uzeo sebi pare za prevoz .
A servisere i njihov rad uopce necu komentirat

Sa srecom i da ovaj put budes zadovoljan :thumbup:
CooK

#8285 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:
CooK wrote:
ja se samo nadam da im se nece opet prijest burek od Nagiba i da mu je za svaki slucaj ostalo onog sredstva za ciscenje, mislim da prakse vec ima dovoljno :zoka:
Trebao im je uz TV poslat i serpu nekog graha, sarme ili neceg drugog sto se jede na kasiku pa ne bi imao tih problema. :lol:
A sad bez zajebancije, vecina servisa isprlja panel i to je razumljivo jer operi ti 6 puta uzastopno ruke pa dodirni panel i opet ce ostati otisak. Jedino rjesenje je raditi u rukavicama ali nije bas prakticno.
CooK

#8286 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

REDDEVILS wrote:
CooK wrote:
Razgovarao sam sa sony podrskom i objasnio im situaciju, a mail su dobili od Sonya gdje im je receno da vrate tv na servis i sinoc oko pet sati zove me momak iz servisa i trazi mi da mu slikam tv sto sam ja i odbio i odmah sam mu postavio pitanje zar ga prvi put niste slikali kad je bio na servisu jer su mi bili rekli da su slikali i da su poslali sonyu slike ili su me izgleda lagali a tv je stajao nako i kupio prasinu :-)
A sto se tice maila Sonyu koji je poslan sadrzavao je dvije slike i s upitom zasto mi je prevoz naplacen :)
Tako se to radi. :thumbup:
amar1994

#8287 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Ste culi hejteri :D ,do nasih sarlatanera je :bih: :run:
semirsar

#8288 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

amar1994 wrote:Ste culi hejteri :D ,do nasih sarlatanera je :bih: :run:
Tako je ba :mrgreen:
sencobih

#8289 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

,
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:22, edited 1 time in total.
sencobih

#8290 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

.
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:22, edited 1 time in total.
sencobih

#8291 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

amar1994 wrote:Ste culi hejteri :D ,do nasih sarlatanera je :bih: :run:
Sony je kinesko smeće :mrgreen:
sencobih

#8292 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

.
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:21, edited 1 time in total.
photo&video

#8293 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Sada bi im jos frku digao zbog onih 60 KM. Obavezno to napisi direktno Sony-u. Sarlatani u servisu. :thumbup: sretno :bih:
PlusSA

#8294 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Znaci ubuduce direktno odmah proizvodaca kontaktirati :bih:
CooK

#8295 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

@sencobih
Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema. :D :D
majstor.yoda

#8296 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

PlusSA wrote:@Cook
Imam jedno pitanje vezano za MU 6172 model.

Malo sam trazio u opcijama al nisam mogao naci, kako da iskljucim youtube cast na TV?

Desava mi se da youtube nekoliko puta sam se upali, kao da neko od komsija zakaci se na TV.

Tv ugasen a vratim se kuci TV upaljen youtube sam vrti :lol:

Iako tv trazi dozvolu da se mobitel spoji, delete sam sve uredaje.
imam taj tv, 55" verzija. skontao sam da mi se znalo desiti da slucajno nesto castam na njega, umjesto na bt slusalice, ode u "havu". odem u drugu sobu, ispostavi se da je tv upaljen i da vrti sam sadrzaj poslan s tv-a :S
semirsar

#8297 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

CooK wrote:@sencobih
Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema. :D :D
joj tebe, nijesi cuo za bhtelecomovu drogu?!
CooK

#8298 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

semirsar wrote:
joj tebe, nijesi cuo za bhtelecomovu drogu?!
:? Nisam ali vidim da dobro radi. :lol: :lol: :D
diablobih

#8299 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by diablobih »

Samo je nemojte uzimati, djeluje k'o krokodil. Obuzme te citavog, i samo valja ono sto bh telecom prodaje. Kao Philips televizori, kao skuplji uredjaji nego u drugim radnjama, mislis da je internet najbolji tu iako jedva pokrene full hd video itd.
sencobih

#8300 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sencobih »

zaledio mi mobitel , a kad je odledio... jbg :D :D
Post Reply