Predstavljeno jos na proslogodisnjem CES-u, nije ovo nista novo.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#8276 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- REDDEVILS
#8277 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a 
- PlusSA
#8278 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel placeno opet za prevoz sa tvoje strane?
- REDDEVILS
#8279 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne sad je dosla brza postaPlusSA wrote:Jel placeno opet za prevoz sa tvoje strane?
-
ArminCo
#8280 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sa srećom ovaj putREDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a
-
CooK
#8281 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a
- semirsar
#8282 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ja se samo nadam da im se nece opet prijest burek od Nagiba i da mu je za svaki slucaj ostalo onog sredstva za ciscenje, mislim da prakse vec ima dovoljnoCooK wrote:Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a
- REDDEVILS
#8283 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Razgovarao sam sa sony podrskom i objasnio im situaciju, a mail su dobili od Sonya gdje im je receno da vrate tv na servis i sinoc oko pet sati zove me momak iz servisa i trazi mi da mu slikam tv sto sam ja i odbio i odmah sam mu postavio pitanje zar ga prvi put niste slikali kad je bio na servisu jer su mi bili rekli da su slikali i da su poslali sonyu slike ili su me izgleda lagali a tv je stajao nako i kupio prasinuCooK wrote:Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a
A sto se tice maila Sonyu koji je poslan sadrzavao je dvije slike i s upitom zasto mi je prevoz naplacen
- typeOnegative
#8284 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nek si im to spomenuo u mailu , smijem glavu dat da je futavac od servisera uzeo sebi pare za prevoz .
A servisere i njihov rad uopce necu komentirat
Sa srecom i da ovaj put budes zadovoljan
A servisere i njihov rad uopce necu komentirat
Sa srecom i da ovaj put budes zadovoljan
-
CooK
#8285 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Trebao im je uz TV poslat i serpu nekog graha, sarme ili neceg drugog sto se jede na kasiku pa ne bi imao tih problema.semirsar wrote:ja se samo nadam da im se nece opet prijest burek od Nagiba i da mu je za svaki slucaj ostalo onog sredstva za ciscenje, mislim da prakse vec ima dovoljnoCooK wrote:Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a
A sad bez zajebancije, vecina servisa isprlja panel i to je razumljivo jer operi ti 6 puta uzastopno ruke pa dodirni panel i opet ce ostati otisak. Jedino rjesenje je raditi u rukavicama ali nije bas prakticno.
-
CooK
#8286 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako se to radi.REDDEVILS wrote:Razgovarao sam sa sony podrskom i objasnio im situaciju, a mail su dobili od Sonya gdje im je receno da vrate tv na servis i sinoc oko pet sati zove me momak iz servisa i trazi mi da mu slikam tv sto sam ja i odbio i odmah sam mu postavio pitanje zar ga prvi put niste slikali kad je bio na servisu jer su mi bili rekli da su slikali i da su poslali sonyu slike ili su me izgleda lagali a tv je stajao nako i kupio prasinuCooK wrote:Ma ja ba, nije Sony neka ojebina. Trebao si odmah ici preko zvanicne Sony podrske i ne bi ni prvi put platio nista za prijevoz a i sam pregled u ASC-u bi vjerovatno bio pazljivije uradjen. Posto ne bih zelio da budem pesimista jer sam ti vec rekao sta mislim o mogucnosti zamjene kada si postavio one slike iz daljine sada cu ti samo pozeliti srecu i reci da se nadam da ce problem biti rijesen u tvoju korist.REDDEVILS wrote:Evo malog update-a sto se tice mog Sony XF 559005, uglavnom ponovo je zavrsio na servisu jer su iz asc dobili email od Sonya gdje im je naredjeno da tv vrate u servis tako da sam opet ostao bez tv-a![]()
A sto se tice maila Sonyu koji je poslan sadrzavao je dvije slike i s upitom zasto mi je prevoz naplacen
- amar1994
#8287 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ste culi hejteri
,do nasih sarlatanera je

- semirsar
#8288 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako je baamar1994 wrote:Ste culi hejteri,do nasih sarlatanera je
![]()
-
sencobih
#8289 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
,
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:22, edited 1 time in total.
-
sencobih
#8290 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
.
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:22, edited 1 time in total.
-
sencobih
#8291 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sony je kinesko smećeamar1994 wrote:Ste culi hejteri,do nasih sarlatanera je
![]()
-
sencobih
#8292 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
.
Last edited by sencobih on 08/01/2019 22:21, edited 1 time in total.
-
photo&video
#8293 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sada bi im jos frku digao zbog onih 60 KM. Obavezno to napisi direktno Sony-u. Sarlatani u servisu.
sretno 
- PlusSA
#8294 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Znaci ubuduce direktno odmah proizvodaca kontaktirati 
-
CooK
#8295 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@sencobih
Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema.

Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema.
-
majstor.yoda
#8296 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
imam taj tv, 55" verzija. skontao sam da mi se znalo desiti da slucajno nesto castam na njega, umjesto na bt slusalice, ode u "havu". odem u drugu sobu, ispostavi se da je tv upaljen i da vrti sam sadrzaj poslan s tv-a :SPlusSA wrote:@Cook
Imam jedno pitanje vezano za MU 6172 model.
Malo sam trazio u opcijama al nisam mogao naci, kako da iskljucim youtube cast na TV?
Desava mi se da youtube nekoliko puta sam se upali, kao da neko od komsija zakaci se na TV.
Tv ugasen a vratim se kuci TV upaljen youtube sam vrti
Iako tv trazi dozvolu da se mobitel spoji, delete sam sve uredaje.
- semirsar
#8297 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
joj tebe, nijesi cuo za bhtelecomovu drogu?!CooK wrote:@sencobih
Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema.![]()
-
CooK
#8298 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
semirsar wrote:joj tebe, nijesi cuo za bhtelecomovu drogu?!CooK wrote:@sencobih
Cetiri posta ti je trebalo da napises jedan sa komentarom?!? Ti ili si na teskim drogama ili na BH Telecomovom internetu, treceg nema.![]()
- diablobih
#8299 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samo je nemojte uzimati, djeluje k'o krokodil. Obuzme te citavog, i samo valja ono sto bh telecom prodaje. Kao Philips televizori, kao skuplji uredjaji nego u drugim radnjama, mislis da je internet najbolji tu iako jedva pokrene full hd video itd.
-
sencobih
#8300 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zaledio mi mobitel , a kad je odledio... jbgCooK wrote:@sencobih