Courtney Love na aparatima.dječak sa šibicama wrote:Turci napali Kobane, i zauzeli selo Bobane.
Neka ostane zapisano.
Sirija vol. 2
- salik79
#82676 Re: Sirija vol. 2
- dječak sa šibicama
#82677 Re: Sirija vol. 2
Yildrime, jebem te nepismena.
depesa vodicu turskih snaga
depesa vodicu turskih snaga
- Kikibombona
#82678 Re: Sirija vol. 2
Raka

Turci su uletili na teritorij Rojave zapadno od Kobanija al' nisu uzeli selo Bobane. Unisteno je jedno tursko oklopno vozilo. Borbe su trajale 3h. Trenutno sporadicna razmjena vatre.Kurdish led SDF/#YPG forcs have liberated several strategic positions including Children Hospital in #Raqqa last night;48 IS fightrs killed.
- insomnia78
#82679 Re: Sirija vol. 2
Borci sunitskih plemena
- dječak sa šibicama
#82680 Re: Sirija vol. 2

a sada, spektakl
- muhafuca
#82681 Re: Sirija vol. 2
jes'to opet nazad na ovakve nebuloze - pa ce opet bitKikibombona wrote: Istocna Sirija je definitivno anti-Asadovska. Taj prostor je pao bez borbe.
"Nisam ja to bas tako mislio ti mene bukvalno shvacas"
btw eno Iracka vojska podera Telafar za sedam dana (po tvojoj logici - vrijeme provedeno 2 mjeseca u pripremi akcije se ne pika)
Jesil isao na temu Irak protestvovati "IS se povlaci bez borbe - suradjuju sa Irackom vojskom"
Ovde nisam vidio da si se zalio, k'o onomad za Sukhnu.
- Kikibombona
#82682 Re: Sirija vol. 2
Trolas bezze, nije zanimljivo...muhafuca wrote:jes'to opet nazad na ovakve nebuloze - pa ce opet bitKikibombona wrote: Istocna Sirija je definitivno anti-Asadovska. Taj prostor je pao bez borbe.
"Nisam ja to bas tako mislio ti mene bukvalno shvacas"
btw eno Iracka vojska podera Telafar za sedam dana (po tvojoj logici - vrijeme provedeno 2 mjeseca u pripremi akcije se ne pika)
Jesil isao na temu Irak protestvovati "IS se povlaci bez borbe - suradjuju sa Irackom vojskom"
Ovde nisam vidio da si se zalio, k'o onomad za Sukhnu.
Ja sve mislim kako napisem. Nikada nisam rekao 'nisam tako mislio'. To ti izmisljas, nemam pojma zasto. Nadji dva komentara u kojima pobijam sam sebe i ja cu se samobanovati. Ili nastavi trolati kao do sada.
Iracka armija je podnijela najvece gubitke u borbama sa ISILom. Glupo je njima bilo sta prigovoriti s te strane. Tacno je da su se razbjezali kada je ISIL krenuo. Nevidjena bruka, pola drzave su izgubili za par dana. Isto tako je tacno da su ubili najvise boraca ISILa i da su imali najvece gubitke u borbama sa njima. Oslobodili su veliki Mosul, Ramadi, Faludzu, Tikrit... hiljade gradova i sela...
Jedino je Tel Afar ISIL predao bez borbe.
SAA od ISILa nije zauzela nista u poredjenju sa irackom armijom. Sta su zauzeli za sve ove godine? ISIL nije toliko vazan za SAA. Glavni neprijatelj SAA su tzv. 'sirijski pobunjenici'. ISIL je igrao sporednu ulogu.
Pratis nesto a nikako da pohvatas konce. Dovoljno je reci da si milio kako je ISIL u nekakvom 'blitzkriegu' uzeo Raku od SAA.
- muhafuca
#82683 Re: Sirija vol. 2
Hajd da na ostale gluposti ne trosim vreme - jer ces opet spinovatiKikibombona wrote:
Trolas bezze, nije zanimljivo...
Ja sve mislim kako napisem. Nikada nisam rekao 'nisam tako mislio'. To ti izmisljas, nemam pojma zasto. Nadji dva komentara u kojima pobijam sam sebe i ja cu se samobanovati. Ili nastavi trolati kao do sada.
nego de se samobanuj ako si od rijeci covjek (nemoj da bude opet nisam ja to bas tako mislio)
http://forum.klix.ba/sirija-vol-2-t1396 ... #p13856876
eto ti link do tvog posta od juce - ne treba ici daleko i traziti
citiram:
ovo je direktno samopobijanje.Ranije sam pisao da je 60 boraca SAA prebjeglo na stranu SDF. To nije tacno.
Sa srecom u banovicima.
- fosna2014
#82684 Re: Sirija vol. 2
Syrian Arab Army recaptured Shuraydah, al-Jabali and Zawr Shammar from Islamic State.

- fosna2014
#82685 Re: Sirija vol. 2
Turkish Forces left Bubana Biçûk again and returned to turkish ground

- fosna2014
#82686 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo, ukoliko je tacno.
"Currently, a grouping of Syrian government troops is rapidly carrying out an offensive along the eastern shore of the Euphrates River, moving toward Deir ez-Zor. The goal is to unblock this city and destroy the last stronghold of Daesh in Syria," the Defense Ministry said.
- fosna2014
#82687 Re: Sirija vol. 2
6 Islamic State suicide bombers reportedly hit YPG positions in Al-Shaddadi

- Kikibombona
#82688 Re: Sirija vol. 2
Primjer bi trebao pohvaliti i navesti kao pozitivan.muhafuca wrote:Hajd da na ostale gluposti ne trosim vreme - jer ces opet spinovatiKikibombona wrote:
nego de se samobanuj ako si od rijeci covjek (nemoj da bude opet nisam ja to bas tako mislio)
citiram:
ovo je direktno samopobijanje.Ranije sam pisao da je 60 boraca SAA prebjeglo na stranu SDF. To nije tacno.
Sa srecom u banovicima.
Prenio sam aktuelnu vijest koja se tek treba ispostaviti kao tacna i naveo izvor.
Zaista, 60 vojnika SAA je usljed ofanzive ISILa preslo na teritorij pod kontrolom SDF. Mozda se nekome ucinilo da su prebjegli, nekom od lokalnih novinara ili obicnih lokalaca/vojnika, pa je plasirana vijest o tome. Poslije se ispostavilo da su na teritoriju pod kontrolom SDF dosli usljed panicnog povlacenja a ne sa ciljem da dezertiraju iz SAA.Mutlu Civiroglu, covjek sa najboljim vezama u YPG, ima kontakte sa celnicima, navodi da je 60 rezimskih vojnika juzno od Rake prebjeglo na stranu SDF!
I ja sam u duhu fer izvjestavanja demantovao prvu vijest.
Jedna stvar je pogrijesiti oko detalja, prenijeti (nasjesti na propagandu) netacnu vijest, a potpuno druga kreirati laznu sliku o karakteru rata ili odnosu stanovnistva prema ratu.
Da Asad ne uziva povjerenje lokalnog stanovnistva istocne Sirije je notorna cinjenica. O tome nema rasprave. Izgubio je istok bez borbe. Narod nije zelio braniti institucije Asadovog rezima. Stavise, velika vecina plemena istocne Sirije je podrzala pobunu.
Lokalni Arapi istocne Sirije ne vole Asada i Kurde, njihovi favoriti su od starta pobunjeni suniti. Kako su pobunjeni suniti izgubili, kako gubi ISIL, lokalni Arapi ce pristupati ili Kurdima ili Asadu.
Ovo misljenje je formirano i tu nema vrludanja kao sto ti podmeces. A prenijeti laznu vijest, pa to se svima ovdje desavalo koliko hoces puta.
- muhafuca
#82689 Re: Sirija vol. 2
znao sam ja da ce biti spin neki opetKikibombona wrote:Primjer bi trebao pohvaliti i navesti kao pozitivan.muhafuca wrote:Hajd da na ostale gluposti ne trosim vreme - jer ces opet spinovatiKikibombona wrote:
citiram:
Sa srecom u banovicima.
Prenio sam aktuelnu vijest koja se tek treba ispostaviti kao tacna i naveo izvor.
Zaista, 60 vojnika SAA je usljed ofanzive ISILa preslo na teritorij pod kontrolom SDF. Mozda se nekome ucinilo da su prebjegli, nekom od lokalnih novinara ili obicnih lokalaca/vojnika, pa je plasirana vijest o tome. Poslije se ispostavilo da su na teritoriju pod kontrolom SDF dosli usljed panicnog povlacenja a ne sa ciljem da dezertiraju iz SAA.Mutlu Civiroglu, covjek sa najboljim vezama u YPG, ima kontakte sa celnicima, navodi da je 60 rezimskih vojnika juzno od Rake prebjeglo na stranu SDF!
I ja sam u duhu fer izvjestavanja demantovao prvu vijest.![]()
Jedna stvar je pogrijesiti oko detalja, prenijeti (nasjesti na propagandu) netacnu vijest, a potpuno druga kreirati laznu sliku o karakteru rata ili odnosu stanovnistva prema ratu.
Da Asad ne uziva povjerenje lokalnog stanovnistva istocne Sirije je notorna cinjenica. O tome nema rasprave. Izgubio je istok bez borbe. Narod nije zelio braniti institucije Asadovog rezima. Stavise, velika vecina plemena istocne Sirije je podrzala pobunu.
Lokalni Arapi istocne Sirije ne vole Asada i Kurde, njihovi favoriti su od starta pobunjeni suniti. Kako su pobunjeni suniti izgubili, kako gubi ISIL, lokalni Arapi ce pristupati ili Kurdima ili Asadu.
Ovo misljenje je formirano i tu nema vrludanja kao sto ti podmeces. A prenijeti laznu vijest, pa to se svima ovdje desavalo koliko hoces puta.
tipa - "nisam ja bas tako to mislio"
nikad co'eka od tebe izgleda
pljunut na rijec vlastitu dok se okrenes.
I jos bi te trebalo hvaliti zbog toga
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#82690 Re: Sirija vol. 2
kiki podrska od japina
ja sam zavolio kurde zbog tebe ... ne muslim ti, da si kurd, nego zbog tvog pisanja o njima
takodje podrska nezavisnom i cjelovitom kurdistanu
cak sam okacio i barzanijevu sliku na zid
ne daj se kiki gigante
ja sam zavolio kurde zbog tebe ... ne muslim ti, da si kurd, nego zbog tvog pisanja o njima
ne daj se kiki gigante
-
zrakomlat
#82691 Re: Sirija vol. 2
Još tattoo Odzalana na prsima junačkim i to je tojapin_mutapi wrote:kiki podrska od japina
ne daj se kiki gigante
- muhafuca
#82692 Re: Sirija vol. 2
pic, timestamp or BTFOjapin_mutapi wrote:
- Challenger__
#82693 Re: Sirija vol. 2
Odmah ispod Obumine, hi hi hijapin_mutapi wrote:kiki podrska od japina
- Challenger__
#82694 Re: Sirija vol. 2
Ali Barzani...
Kakav lopov, kakav konj, kakav balvan!
- japin_mutapi
- Challenger__
#82696 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:

- japin_mutapi
#82697 Re: Sirija vol. 2
on i feldmaršal sisi likovi strogi ... samo što ovaj lik gore još nije otoke počeo prodavati ko feldmaršal
kako stvari stoje moramo sačekati kurdistan do mediterana ili pezijskog zaljeva i da dobiju par otoka pa da ih onda proda
do tada, dnevna doza kurdistana by kiki boba
... ili što bi moj drug čombe rekao - ova šarena(boba) ti je meza uz ovu žutu(bobu)
kako stvari stoje moramo sačekati kurdistan do mediterana ili pezijskog zaljeva i da dobiju par otoka pa da ih onda proda
do tada, dnevna doza kurdistana by kiki boba
... ili što bi moj drug čombe rekao - ova šarena(boba) ti je meza uz ovu žutu(bobu)
- Kikibombona
#82698 Re: Sirija vol. 2
Mesud Barzani je veliki vodja. Covjek rodjen u Mahabadu, Republici Kurdistan, koja je proglasena neposredno prije njegovog rodjenja. Jedan od osnivaca Republike je njegov otac Mustafa Barzani. Nakon sto je perzijska vojska uz izdaju Sovjeta silom slomila Republiku Kurdistan, mali Mesud je odrastao na planinama Kurdistana. Vec kao tinejdzer se borio protiv iranskih i irackih okupatora, narocito protiv rezima Sadama Huseina.

Kako kaze, 'rodio sam se u Republici Kurdistan - umrijet cu u Republici Kurdistan'. I to obecanje sada pretvara u stvarnost.
Barzani, jedini demokrata na BI, porucje da se nakon referenduma povlaci iz politike. Nece se kandodovati za naredne predsjednicke izbore. Likove poput Hafeza Asada i Bashara Asada samo smrt moze odvojiti od vlasti. Barzani je drugi tip politicara.
I naravno, omiljen kod svjetskih lidera...

Kako kaze, 'rodio sam se u Republici Kurdistan - umrijet cu u Republici Kurdistan'. I to obecanje sada pretvara u stvarnost.
Barzani, jedini demokrata na BI, porucje da se nakon referenduma povlaci iz politike. Nece se kandodovati za naredne predsjednicke izbore. Likove poput Hafeza Asada i Bashara Asada samo smrt moze odvojiti od vlasti. Barzani je drugi tip politicara.
I naravno, omiljen kod svjetskih lidera...

- Challenger__
#82699 Re: Sirija vol. 2
Lik koji je pokrao milijarde USD dok mu većina naroda živi u oskudici, budaletina kome je novac početak i kraj svega, UKRATKO, idealna marioneta USA i Izraela.
-
Avetinho
#82700 Re: Sirija vol. 2
Sisi? Naravno, Sisi.Challenger__ wrote:Lik koji je pokrao milijarde USD dok mu većina naroda živi u oskudici, budaletina kome je novac početak i kraj svega, UKRATKO, idealna marioneta USA i Izraela.