Hvala, prepadoh se kak'ih ba 20 miliona minusamosa rajvosa wrote:Sarajevo mjesecno zaradi 100,00 KM a potrosi 200,00 KM.Vise potrosilo nego zaradilo i u minusu je 100,00 KM.S obzirom da nemaju da plate jave Tanu da je takva i takva situacija, Tan posalje 100,00 KM i Sarajevo sve izmirilo ali ostalo gazdi duzno 100,00 KM.emigrazione wrote:Pa dobro majku mu jel ima neki forumas da zna da nam ovo rastabiri, bez smajlija i sl.
Ovo se ponavlja svaki mjesec i na kraju je Sarajevo zaradilo 1200,00 KM potrosilo 2400,00 KM a Tanu duzno 1200,00 KM.
To sto gazda ubacuje novac u svoju firmu Poreznu Upravu ne zanima, moze dati i 3 milijarde ako hoce.Porezna gleda prihode i rashode koji su u slucaju Sarajeva u debelom minusu i konstatuje da je firma poslovala u gubitku.Porezna je dala opciju firmama koje imaju pozajmice osnivaca/gazde da te iste pozajmice oprihoduju u korist prihoda i tako poprave finansijsku situaciju, Tan to nije uradio.
Pojednostavljeno, napravi se odluka gdje Tan kaze odricem se pozajmica u korist FK Sarajevo i automatski dobijes : prihodi 1200,00 KM + Tanove pozajmice 1200,00 KM - troskovi 2400,00 KM i Sarajevo bi bilo na nuli.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- emigrazione
#82651 Re: Premijer liga BiH
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#82652 Re: Premijer liga BiH
Kad se radi dokapitalizacija, Jel % vlasništva ostalih pada, a Tanu raste jer ulaze novac ili samo vrijednost dionice pada?Company85 wrote:Ne mozes iskoristiti taj momenat poreske zato sto smo udruzenje gradjana. Navodno je izvrsena dokapitalizacija/kupovina novih upravljackih prava na zadnjoj skupstini i taj "dug" prema Tanu se pretvara u kapital i ocistice se situacija.mosa rajvosa wrote:Sarajevo mjesecno zaradi 100,00 KM a potrosi 200,00 KM.Vise potrosilo nego zaradilo i u minusu je 100,00 KM.S obzirom da nemaju da plate jave Tanu da je takva i takva situacija, Tan posalje 100,00 KM i Sarajevo sve izmirilo ali ostalo gazdi duzno 100,00 KM.emigrazione wrote:Pa dobro majku mu jel ima neki forumas da zna da nam ovo rastabiri, bez smajlija i sl.
Ovo se ponavlja svaki mjesec i na kraju je Sarajevo zaradilo 1200,00 KM potrosilo 2400,00 KM a Tanu duzno 1200,00 KM.
To sto gazda ubacuje novac u svoju firmu Poreznu Upravu ne zanima, moze dati i 3 milijarde ako hoce.Porezna gleda prihode i rashode koji su u slucaju Sarajeva u debelom minusu i konstatuje da je firma poslovala u gubitku.Porezna je dala opciju firmama koje imaju pozajmice osnivaca/gazde da te iste pozajmice oprihoduju u korist prihoda i tako poprave finansijsku situaciju, Tan to nije uradio.
Pojednostavljeno, napravi se odluka gdje Tan kaze odricem se pozajmica u korist FK Sarajevo i automatski dobijes : prihodi 1200,00 KM + Tanove pozajmice 1200,00 KM - troskovi 2400,00 KM i Sarajevo bi bilo na nuli.
-
Company85
#82653 Re: Premijer liga BiH
Mislim da se ovdje radila emisija dodatnih upravljackih uloga koja su pokrila Tanove pozajmnice. Ali nisam siguran, ukoliko je tako bilo onda su Tanovi procenti vlasnistva upravljackih prava porasli sto nije ni znacajno jer je svakako drzao preko 90%.
-
sumirprimus
#82654 Re: Premijer liga BiH
Velkoski wrote:Nije šuk nego ti previše utiče na postove
Fakat mislis ozbiljno da roljam svakodnevno?
Odbijam da shvatim ozbiljno koncept forumskog lelemudanja..brm brm
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#82655 Re: Premijer liga BiH
I onda dodju pitarcine i kazu za Tana bolje da nas nije ni kupio
:smajlikojipucasebiuglavu:
To je samo nas ovdasnji mentalitet prisutan i kod jednih i kod drugih...
-
sumirprimus
#82656 Re: Premijer liga BiH
Jarane to ko cernobil koncentrqcija radioaktivnih cestica tj.minusa samo raste..minus je los.Company85 wrote:Mislim da se ovdje radila emisija dodatnih upravljackih uloga koja su pokrila Tanove pozajmnice. Ali nisam siguran, ukoliko je tako bilo onda su Tanovi procenti vlasnistva upravljackih prava porasli sto nije ni znacajno jer je svakako drzao preko 90%.
Ko ce kopat kanal ispod reaktora???
-
sumirprimus
#82657 Re: Premijer liga BiH
Ne budi zeljo. Budi coolSliver wrote:Slazem se s tobom u porpunosti. Tek kad vas sutnemo u drugu ligu bit ce znak dominacije.sumirprimus wrote:dominacijaprecerujete..
- emigrazione
#82658 Re: Premijer liga BiH
Ja iskreno još nisam upoznao normalnu osobu koja je na bilo koji način protiv Tana...meni je bilo najvažnije da je uspješan biznismen, da nas gleda baš kako i treba, na investiciju, i da je bilo ko samo da nije dobri bošnjaninF&N wrote:I onda dodju pitarcine i kazu za Tana bolje da nas nije ni kupio:smajlikojipucasebiuglavu:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#82659 Re: Premijer liga BiH
sumirprimus wrote: Ne budi zeljo. Budi cool
-
Company85
#82660 Re: Premijer liga BiH
sumirprimus wrote:Jarane to ko cernobil koncentrqcija radioaktivnih cestica tj.minusa samo raste..minus je los.Company85 wrote:Mislim da se ovdje radila emisija dodatnih upravljackih uloga koja su pokrila Tanove pozajmnice. Ali nisam siguran, ukoliko je tako bilo onda su Tanovi procenti vlasnistva upravljackih prava porasli sto nije ni znacajno jer je svakako drzao preko 90%.
Ko ce kopat kanal ispod reaktora???
-
todd_smith
#82661 Re: Premijer liga BiH
Razlika u platama haman samo troskovi puta
- ultima_palabra
#82662 Re: Premijer liga BiH
Pa bila je prica da je Tan dao za dugove i kamp, i rekao dosta. Sad ispade da je frajer skrha 5-6 miliona godisnje. Realno je onda sramota da ne uzmete duplu svake sezone i ne napravite iskorak u Evropi.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#82663 Re: Premijer liga BiH
3.5 mil su bili dugovi... kamp oko 8 mil KM to je 11.5 mil KMultima_palabra wrote:Pa bila je prica da je Tan dao za dugove i kamp, i rekao dosta. Sad ispade da je frajer skrha 5-6 miliona godisnje. Realno je onda sramota da ne uzmete duplu svake sezone i ne napravite iskorak u Evropi.
onih godina kad smo osvojili kup i titulu 2014 i 2015 je bas bas puno love skrseno na igrace... naravno tadasnja uprava je to oglodjala.... sto se kasnije odrazilo da je jedno vrijeme bila pipa zavrnuta... da se nastavilo raditi kako treba jos vise bi love bilo dato za ekipu, Tan je zaista bio voljan da bude siroke ruke i bio je, posebno poslije proslave Titule. Pa jbt covjek je donirao 50K KM za obnove bolnica poslije poplava u Maglaju i Zavidovicima mislim... Medjutim Ikande, Stepanov, Jesic, Cezar i... i covjek skonto da ga balija levati... i kapak...
Ne mozemo pobjeci od cinjenice da smo morali puno vise sa resursima koje smo imali... Hvala Bogu dodje Ilijevski. Od njegovog dolaska je krenula racionalizacija. Raji se u pocetku nije svidjao jer je davao izjave koje nisu zapaljive, furacke itd ali je covjek radio i radi ozbiljan posao... Cak su nas jedno vrijeme zvali S.Koreja jer je iz kluba vladala totalna tisina. Mahali se to nije svidjalo, ja sam nekako uvijek vjerovao u njega....
-
Company85
#82664 Re: Premijer liga BiH
U sezonama kada su osvojeni kup i titula plate igracima i strucnom stabu su bile znacajno manje nego danas. Racionalizacijom Ilievskog je dovedeno do toga da je klub potrosio pola miliona vise na plate nego je planirano jer se covjek vodio parametrima koji nisu primjenjivi na fudbal i ucinak fudbalera. Nakon toga se i povukao iz aktivnog upravljanja klubom i sve je preuzela Sabrina uz ove nove clanove uprave.F&N wrote:3.5 mil su bili dugovi... kamp oko 8 mil KM to je 11.5 mil KMultima_palabra wrote:Pa bila je prica da je Tan dao za dugove i kamp, i rekao dosta. Sad ispade da je frajer skrha 5-6 miliona godisnje. Realno je onda sramota da ne uzmete duplu svake sezone i ne napravite iskorak u Evropi.
onih godina kad smo osvojili kup i titulu 2014 i 2015 je bas bas puno love skrseno na igrace... naravno tadasnja uprava je to oglodjala.... sto se kasnije odrazilo da je jedno vrijeme bila pipa zavrnuta... da se nastavilo raditi kako treba jos vise bi love bilo dato za ekipu, Tan je zaista bio voljan da bude siroke ruke i bio je, posebno poslije proslave Titule. Pa jbt covjek je donirao 50K KM za obnove bolnica poslije poplava u Maglaju i Zavidovicima mislim... Medjutim Ikande, Stepanov, Jesic, Cezar i... i covjek skonto da ga balija levati... i kapak...
Ne mozemo pobjeci od cinjenice da smo morali puno vise sa resursima koje smo imali... Hvala Bogu dodje Ilijevski. Od njegovog dolaska je krenula racionalizacija. Raji se u pocetku nije svidjao jer je davao izjave koje nisu zapaljive, furacke itd ali je covjek radio i radi ozbiljan posao... Cak su nas jedno vrijeme zvali S.Koreja jer je iz kluba vladala totalna tisina. Mahali se to nije svidjalo, ja sam nekako uvijek vjerovao u njega....
Stepanov i Ikande su imali platu 5 hiljada eura, Jesic zajedno sa strucnim stabom 9 hiljada eura a brazilcima koje je doveo je dao strasne plate, Cezar 8 hiljada eura a ovaj drugi 5 hiljada eur. Te plate su mu odobrene uz obecanje da ce forsirati akademce.
Mozemo dalje slobodno nastaviti na pp
- Grean
#82665 Re: Premijer liga BiH
Kakvih crnih 8 miliona za kamp, pa nije toliko kostao kamp u Zenici a da Butmir toliko odnese.
Samo nagadjamo u vezi svega ovoga. Tan onda rece breake even sa prodajom Cimirota za ono sto je ulozeno one godine kad je dosao na proslavu titule.
Oba izvjestaja su nejasna. Recimo Zeljinih 460 hiljada od clanarine ili nasih cetiri miliona troskova mimo plata. Sve je realno nelogicno.
Samo nagadjamo u vezi svega ovoga. Tan onda rece breake even sa prodajom Cimirota za ono sto je ulozeno one godine kad je dosao na proslavu titule.
Oba izvjestaja su nejasna. Recimo Zeljinih 460 hiljada od clanarine ili nasih cetiri miliona troskova mimo plata. Sve je realno nelogicno.
Last edited by Grean on 30/05/2019 02:12, edited 2 times in total.
- East_side
#82666 Re: Premijer liga BiH
Ova tema se, vidim, pretvorila u jos jednu (iskljucivo i samo) o FKS
pa reko da se i ja tuspasim 
Bolje i to nego da i dalje podyebavamo kone, sto je previse - previse je
Sto se tice tih gresaka iz proslosti (Ikande, Jesic, Brazilci itd...) bilo i proslo hvala Bogu. Od starih gresaka se ne zivi
izvuci pouke i krenuti dalje a to smo vec uspjeli ove sezone, doduse malo kasnije nego sto smo ocekivali ali realno, valjalo nam se i dohavizati nakon Jesica, Hurtica...
ne ide to tako brzo.
Ako uzmemo ovu sezonu kao predmet analize, uocava se znacajnija doza zrelosti kluba u administrativnom, finansijskom, sportskom (i svakom drugom) segmentu u odnosu na pomenuti period. Mada postoji jos MNOOOGO prostora za napredak, svakako.
Jedini kiks u smislu "propalih troskova" ove sezone je bio slucaj Adukor (ako nisam jos nesto smetnuo s uma) ali to se naprosto moralo otrpjeti i neka je!
Da li je ovo naznaka kontinuiranih klupskih dometa u narednom sezonama, tj. da li je klub dovoljno sazreo u dugorocnom smislu ili je ovo samo jos jedna u nizu sezona gdje imamo instant bljesak (pa nekoliko sezona kuburimo sa rezultatima), ostaje da se vidi. Bez obzira koliko trenutna slika djelovala bajkovito, previse puta smo puhali u jogurt da bismo sad, sa stopostotnom sigurnoscu ocekivali dominaciju u godinama koje slijede.
Pravi test ove zrelosti ce biti sljedeca sezona i ona ce dati odgovor na mnoga pitanja...
Sto se nase "radnicke klase" tice, ja sam gotovo siguran da ce vec sljedece sezone stati na noge jer su svjesni da im navijaci nece jos dugo trpjeti sve ociglednije ublehe iz uprave. To je neminovnost, od ovoga tesko da moze gore. Za sta ce to stajanje na noge biti dovoljno, ostaje da se vidi... I ranije su znali biti u slicnim govnima pa u sezonama nakon tih govana zaredati trofeje na oba fronta. Ja sam siguran da se i oni tome potajno nadaju (i to s pravom) jer historija se cesto ponavlja. Ja ih upravo zbog toga uopste ne bih otpisivao
Tu je uvijek Zrinjski, pa i Siroki. Velez bi takodjer mogao biti pozitivno iznenadjenje...
Sezona pred nama bi mogla biti najzanimljivija dosad

Bolje i to nego da i dalje podyebavamo kone, sto je previse - previse je
Sto se tice tih gresaka iz proslosti (Ikande, Jesic, Brazilci itd...) bilo i proslo hvala Bogu. Od starih gresaka se ne zivi
Ako uzmemo ovu sezonu kao predmet analize, uocava se znacajnija doza zrelosti kluba u administrativnom, finansijskom, sportskom (i svakom drugom) segmentu u odnosu na pomenuti period. Mada postoji jos MNOOOGO prostora za napredak, svakako.
Jedini kiks u smislu "propalih troskova" ove sezone je bio slucaj Adukor (ako nisam jos nesto smetnuo s uma) ali to se naprosto moralo otrpjeti i neka je!
Da li je ovo naznaka kontinuiranih klupskih dometa u narednom sezonama, tj. da li je klub dovoljno sazreo u dugorocnom smislu ili je ovo samo jos jedna u nizu sezona gdje imamo instant bljesak (pa nekoliko sezona kuburimo sa rezultatima), ostaje da se vidi. Bez obzira koliko trenutna slika djelovala bajkovito, previse puta smo puhali u jogurt da bismo sad, sa stopostotnom sigurnoscu ocekivali dominaciju u godinama koje slijede.
Pravi test ove zrelosti ce biti sljedeca sezona i ona ce dati odgovor na mnoga pitanja...
Sto se nase "radnicke klase" tice, ja sam gotovo siguran da ce vec sljedece sezone stati na noge jer su svjesni da im navijaci nece jos dugo trpjeti sve ociglednije ublehe iz uprave. To je neminovnost, od ovoga tesko da moze gore. Za sta ce to stajanje na noge biti dovoljno, ostaje da se vidi... I ranije su znali biti u slicnim govnima pa u sezonama nakon tih govana zaredati trofeje na oba fronta. Ja sam siguran da se i oni tome potajno nadaju (i to s pravom) jer historija se cesto ponavlja. Ja ih upravo zbog toga uopste ne bih otpisivao
Tu je uvijek Zrinjski, pa i Siroki. Velez bi takodjer mogao biti pozitivno iznenadjenje...
Sezona pred nama bi mogla biti najzanimljivija dosad
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#82667 Re: Premijer liga BiH
Prazna ne puca, rekli bi stari 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#82668 Re: Premijer liga BiH
Sarajevo ce biti kandidat broj jedan u borbi za titulu u sezoni koja dolazi, da Baka ostaje na klupi Zrinjskog rekao bi da su im sanse 50:50, ovako ko zna gdje ih odvedu experimenti sa trenerima. Kostur Sirokog odlazi kako sam primjetio i to nije lose.
Zeljo se tesko moze ukljuciti u borbu, finansijski kolaps i slomljen duh moze samo izvuci neka Osimova Carolina.
Radnik nema razloga da bude losiji nego ove sezone a Borac se prosetao ligom RS. Velez, Sloboda i Celik ce vjerujem biti negdje na sredini tabele.
Zvijezda Tuzla i Mladost ce biti u grcevitoj borbi za opstanak.
Liga se ponovo igra u dva velika grada sto obecava znatno bolju posjetu ali i bolje terene. Medju nacionalne tenzije bi takodje trebale biti u porastu, sukobi u Mostaru i suspenzija stadiona u BL na utakmicu, dvije su 1/1
Zeljo se tesko moze ukljuciti u borbu, finansijski kolaps i slomljen duh moze samo izvuci neka Osimova Carolina.
Radnik nema razloga da bude losiji nego ove sezone a Borac se prosetao ligom RS. Velez, Sloboda i Celik ce vjerujem biti negdje na sredini tabele.
Zvijezda Tuzla i Mladost ce biti u grcevitoj borbi za opstanak.
Liga se ponovo igra u dva velika grada sto obecava znatno bolju posjetu ali i bolje terene. Medju nacionalne tenzije bi takodje trebale biti u porastu, sukobi u Mostaru i suspenzija stadiona u BL na utakmicu, dvije su 1/1
-
Crvena Tifoza
#82669 Re: Premijer liga BiH
Mislim da si ti nešto pogrešno shvatio u vezi financija u FKS. Ovakav model poslovanja je strogo zabranjen od UEFA. Ne smiješ trošiti više nego što zaradiš.mosa rajvosa wrote:Sarajevo mjesecno zaradi 100,00 KM a potrosi 200,00 KM.Vise potrosilo nego zaradilo i u minusu je 100,00 KM.S obzirom da nemaju da plate jave Tanu da je takva i takva situacija, Tan posalje 100,00 KM i Sarajevo sve izmirilo ali ostalo gazdi duzno 100,00 KM.emigrazione wrote:Pa dobro majku mu jel ima neki forumas da zna da nam ovo rastabiri, bez smajlija i sl.
The UEFA Financial Fair Play Regulations (FFP) were established to prevent professional football clubs spending more than they earn in the pursuit of success and in doing so getting into financial problems which might threaten their long-term survival.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#82670 Re: Premijer liga BiH
Inače to, pogotovo ovi veliki klubovi, ne rade, ne troše više nego što zarade 
- nosara
#82671 Re: Premijer liga BiH
Kamp 8 miliona

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#82672 Re: Premijer liga BiH
Guze bi vi dali za jednog Tana ili Nama 
- Charuga