Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
CooK

#82651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

chakany wrote:Ovo povećanje od 1.6 KM jedino bi mogli opravdati kada ne bi zatamnjivali RTS kanale non-stop u budućnosti.
Ne mogu nicim opravdati novo poskupljenje. Sve gluposti koje su oni naveli da su poboljsali su sami "poboljsali" a ne na zahtjev korisnika a ako vec neko hoce neku bolju uslugu njemu se to treba posebno naplatiti a ne svima povecati cijena. Vec tri godine uzastopno oni dizu cijenu, to je van svake pameti. I ljudi ja vas fakat ne mogu da shvatim, jel vi serete novac ili volite kad vas neko pravi budalama pa pokusavate opravdati jos jedno poskupljenje?
chudjenhe

#82652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

semirsar wrote:
chudjenhe wrote:moze li neko napisati razlike izmedju eon smart tv aplikacije i aplikacije na mob ili laptopu
da vidim vrijedi li mi da se prijavljujem za taj promo period
:sax:
regaj se na taj promo, nista te ne kosta, vec ces sam skontat razliku izmedju te dvije aplikacije :)
ma nemam pojma kako
:lol:
imam neku toshiba smart tv
ne znam uopste moze li na nju
ima neki Vewd app store i kad trazim eon aplikaciju uopce je nema
Samso

#82653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

CooK wrote:
chakany wrote:Ovo povećanje od 1.6 KM jedino bi mogli opravdati kada ne bi zatamnjivali RTS kanale non-stop u budućnosti.
Ne mogu nicim opravdati novo poskupljenje. Sve gluposti koje su oni naveli da su poboljsali su sami "poboljsali" a ne na zahtjev korisnika a ako vec neko hoce neku bolju uslugu njemu se to treba posebno naplatiti a ne svima povecati cijena. Vec tri godine uzastopno oni dizu cijenu, to je van svake pameti. I ljudi ja vas fakat ne mogu da shvatim, jel vi serete novac ili volite kad vas neko pravi budalama pa pokusavate opravdati jos jedno poskupljenje?
Ja ne znam nijednu ozbiljnu kompaniju koja ovako cesto dize cijene kao Telemach. Samo benzinske pumpe cesce dizu cijene od njih :lol:
dowydyenya

#82654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Benq wrote:
dowydyenya wrote:Ima li ovaj telemach kakvi paketa do 50 km
EON Light Duo https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi

EDIT: Samso :thumbup:
Ehh tako ce i biti nego Semso,Benk zbog ovog poskupljenja bi vratio i dodatni reciver pa me interesuje imam li pravo da ga vratim posto sam ga nedavno uzeo.

Hvala
hipija

#82655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Još malo pa će i ovaj najslabiji Eon Duo paket otići na 50 KM i vjerovatno se neće zbog silnih "unapređenja" usluga stati na toj cijeni.
Samso

#82656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

dowydyenya wrote:
Benq wrote:
dowydyenya wrote:Ima li ovaj telemach kakvi paketa do 50 km
EON Light Duo https://telemach.ba/eon-paketi/eon-duo-paketi

EDIT: Samso :thumbup:
Ehh tako ce i biti nego Semso,Benk zbog ovog poskupljenja bi vratio i dodatni reciver pa me interesuje imam li pravo da ga vratim posto sam ga nedavno uzeo.

Hvala
Imas od 1.3 do 31.3
Benq

#82657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

dowydyenya wrote: Ehh tako ce i biti nego Semso,Benk zbog ovog poskupljenja bi vratio i dodatni reciver pa me interesuje imam li pravo da ga vratim posto sam ga nedavno uzeo.

Hvala
Od 1.3. do 31.3. imas pravo raskinuti ugovor bez kazne, preci na manji paket ili ostati na trenutnom paketu.
dowydyenya

#82658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Benq wrote:
dowydyenya wrote: Ehh tako ce i biti nego Semso,Benk zbog ovog poskupljenja bi vratio i dodatni reciver pa me interesuje imam li pravo da ga vratim posto sam ga nedavno uzeo.

Hvala
Od 1.3. do 31.3. imas pravo raskinuti ugovor bez kazne, preci na manji paket ili ostati na trenutnom paketu.

Hvala dobri stari Benq :thumbup:
tap3ah75

#82659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Šta bi dao da se mogu vratiti na duo net grande.
:izet:
MTV

#82660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

chudjenhe wrote:
semirsar wrote:
chudjenhe wrote:moze li neko napisati razlike izmedju eon smart tv aplikacije i aplikacije na mob ili laptopu
da vidim vrijedi li mi da se prijavljujem za taj promo period
:sax:
regaj se na taj promo, nista te ne kosta, vec ces sam skontat razliku izmedju te dvije aplikacije :)
ma nemam pojma kako
Odgovor ti se sam dao. Podrzani TV-ovi su
https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
seoBIH

#82661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

tap3ah75 wrote:Šta bi dao da se mogu vratiti na duo net grande.
JA sam na tom paketu i ne znam sta da radim. Placam . 45,90KM, imam sve SK i sve Arene, net 80/8. Ima li neko savjet?
chudjenhe

#82662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

MTV wrote:
chudjenhe wrote: ma nemam pojma kako
Odgovor ti se sam dao. Podrzani TV-ovi su
https://telemach.ba/n10360/EON-TV/Preporuceni-uredjaji
hvala :)

al mi telemach unaprijedi uslugu i naplati
:-) :lol:
trebam valjda baciti ovaj tv placen 720 KM prije godinu dana
i kupiti novi za xyz KM kako bi mogao koristi tu uslugu
Mehemed
Vozim: automobil

#82663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

chudjenhe wrote: trebam valjda baciti ovaj tv placen 720 KM prije godinu dana
Šta ćeš kada si kupio televizor sa žglj sistemom umjesto da si odmah kupio android koji je po meni najbolji sistem za TV zbog ogromnog izbora aplikacija.
chudjenhe

#82664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chudjenhe »

Mehemed wrote:
Šta ćeš kada si kupio televizor sa žglj sistemom umjesto da si odmah kupio android koji je po meni najbolji sistem za TV zbog ogromnog izbora aplikacija.
pa nisam znao da ce mi trebati za eon
a to bi vjerujem bilo 200-300 KM vise
a odakle, ionako sam se i za ovu napeo ko zaba

pitanje za @Telemach
moze li bez poskupljenja nama koji imamo tv sa žglj sistemom ili da nam razvijete kompatibilnu aplikaciju
Samso

#82665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

chudjenhe wrote:
Mehemed wrote:
pa nisam znao da ce mi trebati za eon
a to bi vjerujem bilo 200-300 KM vise
a odakle, ionako sam se i za ovu napeo ko zaba

pitanje za @Telemach
moze li bez poskupljenja nama koji imamo tv sa žglj sistemom ili da nam razvijete kompatibilnu aplikaciju
Za "žglj" tv imaju Eon Box koji ima jos vise opcija nego njihova Smart TV aplikacija.
kazo

#82666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kazo »

Samso wrote:Ja ne znam nijednu ozbiljnu kompaniju koja ovako cesto dize cijene kao Telemach. Samo benzinske pumpe cesce dizu cijene od njih :lol:
Zato ce i ostati sada bez velikog broja korisnika. Kome sretne u ulici prvo me pita hocu li preci na mojatv :D realno smece su, ali bar nisu lopovi kao ovi. Bio sam na TM dugo godina, ali idem i ja definitivno.
Samso

#82667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

kazo wrote:
Samso wrote:Ja ne znam nijednu ozbiljnu kompaniju koja ovako cesto dize cijene kao Telemach. Samo benzinske pumpe cesce dizu cijene od njih :lol:
Zato ce i ostati sada bez velikog broja korisnika. Kome sretne u ulici prvo me pita hocu li preci na mojatv :D realno smece su, ali bar nisu lopovi kao ovi. Bio sam na TM dugo godina, ali idem i ja definitivno.
Isti slucaj i kod mojih poznanika i prijatelja.
Dobar dio njih odjavljuje TM skroz.
Dio njih kaze da ce sa trio paketa preci na duo jer nakon poskupljenja vise nece vise da koriste njihov telefon.
Neki ce smanjiti TV paket koji trenutno imaju i tako ublaziti bol izazvan poskupljenjem.

U mom komsiluku svi prijavili Moja TV uslugu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#82668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

seoBIH wrote:
tap3ah75 wrote:Šta bi dao da se mogu vratiti na duo net grande.
JA sam na tom paketu i ne znam sta da radim. Placam . 45,90KM, imam sve SK i sve Arene, net 80/8. Ima li neko savjet?
Nemoguce da imaš taj net, je li to bio neki benefit, pošto je taj paket cini mi se 40/6......???
sencobih

#82669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Samso wrote:
CooK wrote:
Ja ne znam nijednu ozbiljnu kompaniju koja ovako cesto dize cijene kao Telemach. Samo benzinske pumpe cesce dizu cijene od njih :lol:
Nemoj tako, benzinske pumpe nekad i smanje cijene :D
problemnatravunu

#82670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by problemnatravunu »

kazo wrote:
Bolje pogodnosti dobiju novi korisnici sto je stvarno dno dna, znam da je njima cilj sto vise korisnika, ali ne možeš ići preko leševa starih vjernih korisnika....
I, da, imam prilicno pouzdanu insajdersku informaciju da njih baš zaboli qrac za našim žalopojkama, jer , navodno imaju max 1,5% odlaska starih korisnika, i to je brojka koja im nije nimalo zabrinjavajuća, tako da rokaju i dalje, evo ovo povećanje cijena sada je najbolji primjer
hrnJ

#82671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrnJ »

Kako da podesim vrijeme na EON aplikaciji na EON boxu
Samso

#82672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

hrnJ wrote:Kako da podesim vrijeme na EON aplikaciji na EON boxu
Objasnjeno ovdje

https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15383960
zateznistub

#82673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

problemnatravunu wrote: Bolje pogodnosti dobiju novi korisnici sto je stvarno dno dna, znam da je njima cilj sto vise korisnika, ali ne možeš ići preko leševa starih vjernih korisnika....
I, da, imam prilicno pouzdanu insajdersku informaciju da njih baš zaboli qrac za našim žalopojkama, jer , navodno imaju max 1,5% odlaska starih korisnika, i to je brojka koja im nije nimalo zabrinjavajuća, tako da rokaju i dalje, evo ovo povećanje cijena sada je najbolji primjer
Zar ti ili bilo ko drugi zaista misliš da bilo kojeg operatera zaboli visuljak sta šačica duša piše po forumu i na kojekakve mailove tipa novi kanali I slično?
corei3

#82674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by corei3 »

Svima ce komsije i poznanici odjaviti,nema, to odliv korisnika,ekzodus, al oni nikad nece, ko bi odjavili al im se neda, a samo cekaju poboljsanja na osnovu poskupljenja :mrgreen: :run:
Idi i odjavi, ne seri po forumu
Samso

#82675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

corei3 wrote:Svima ce komsije i poznanici odjaviti,nema, to odliv korisnika,ekzodus, al oni nikad nece, ko bi odjavili al im se neda, a samo cekaju poboljsanja na osnovu poskupljenja :mrgreen: :run:
Idi i odjavi, ne seri po forumu
Ceka se 1.3.
Dosta ljudi ce otoci pogotovo stariji ljudi tankih zivaca kojim je puna kapa poskupljenja.

Gotovo svaki put kad dodjem u poslovnicu neko se od ljudi istresao po radnicima na salteru i zbog manjih problema nego sto je to poskupljenje cijena.

Jbg ljudi ne citaju ugovore pa se neugodno iznenade.
Locked