SDA-All about

Styling

#82626 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Bude li se ovaj Lendo (čitaj:Bakir) zajebavao sa ovim formiranjem vlasti u Federaciji moglo bi doći do dešavanja naroda u Mehmeda Spahe. Ljudima je pun kufer njihovih blokada i kriminala na svakom koraku. Svakom normalnom je jasno da se ovo radi zbog fotelja, prvenstveno Sebijine.
Narod je na izmaku strpljenja. Nemojte da bude nismo znali. Prešli ste sve granice.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#82627 Re: SDA-All about

Post by Truba »

Narod pojma nema o formiranju vlasti
Tako da nista od toga
Styling

#82628 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Truba wrote: 20/02/2023 06:23 Narod pojma nema o formiranju vlasti
Tako da nista od toga
Ima, ima, ne brini. Više nego što SDA misli. Samo ih treba pokrenuti.
Mishelinke

#82629 Re: SDA-All about

Post by Mishelinke »

Styling wrote: 20/02/2023 06:18 Bude li se ovaj Lendo (čitaj:Bakir) zajebavao sa ovim formiranjem vlasti u Federaciji moglo bi doći do dešavanja naroda u Mehmeda Spahe. Ljudima je pun kufer njihovih blokada i kriminala na svakom koraku. Svakom normalnom je jasno da se ovo radi zbog fotelja, prvenstveno Sebijine.
Narod je na izmaku strpljenja. Nemojte da bude nismo znali. Prešli ste sve granice.
Neće, prije će obratno.

Glasači, kojima su komunisti prisilno vadili zube i to bez anestezije, u okolini Rogatice ponajviše, su većina u KS-u i FBiH. Za uvaženog zastupnika dipl. pravnika Harisa gospodina Zahiragića, uvaženu zastupnicu i direktoricu KCUS Prof. dr. Sebiju Izetbegović, uvaženog zastupnika i vrhunskog arhitektu, predsjednika Komisije za zaštitu nacionalnih spomenika BiH Faruka gospodina Kapidžića i njihove bratske stranke i kandidate, glasalo je preko 75000 građana KS-a, koji dijele istu ideologiju, moralne, društvene i političke vrijednosti.
Bossona

#82630 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

Hoće li Bakirovac Zahiragić ove godine u Višegrad da dočeka bratske ruske i četničke saveznike ???

Image
SDA razočarana Hrvatima, traži nove prijatelje u Srbiji

"Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose pošto očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi mogli napraviti potpuno novu politiku", kazao je Zahiragić.

19.02.2023
SDA razočarana Hrvatima, traži nove prijatelje u Srbiji
Haris Zahiragić (SDA) najavio je zaokret u spoljnoj politici, ukoliko međunarodna zajednica nastavi da poništava političku volju bošnjačkog naroda.

"Lično ću se pobrinuti za to da bošnjački narod počinje u svijetu tražiti razne nove prijatelje", kazao je on.

"Možemo mi i sa Srbijom praviti bolje odnose pošto očito s Hrvatskom nismo u stanju da ih napravimo. Zašto Bošnjaci i Srbi ne bi mogli napraviti potpuno novu politiku", kazao je Zahiragić za Fejs TV.

Mogu to biti, kaže on, i Kinezi i Rusi...

"U globalnim okolnostima dešavaju se razni procesi", naveo je Zahiragić i dodao da Bošnjaci neće dozvoliti da ih međunarodna zajednica tretira kao kusur i "lošim iranskim momcima".
geoxx

#82631 Re: SDA-All about

Post by geoxx »

Cuj ovog propalog abortuscica, on bi se okretao Kini i Rusiji. :lol:
Treba podcrtavati svaku stranicu - ova drzava koja vrvi od separatistickih pokreta je egzistencijalno ovisna o zapadu i samo zapadu. Dakle egzistencijalno, ne ekonomski pa da se mozes qrciti i nekog necim uvjetovati.
Prpa.ba

#82632 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Ova drzava je egzistencijalno ovisna samo o broju i volji Bosnjaka da je brane.
Mishelinke

#82633 Re: SDA-All about

Post by Mishelinke »

Prpa.ba wrote: 20/02/2023 08:55 Ova drzava je egzistencijalno ovisna samo o broju i volji Bosnjaka da je brane.
Bosna je prošlost i ovakva će biti još neko vrijeme. Čim se riješi pitanje Kosova, eto kvinte da riješi naše pitanje po istom modelu, uzmi ili ostavi.

RS ide u nezavisnost, FBIH i EU i NATO u roku od 6 mjeseci i priča se tu završava.

Zašto kvinta? Pa neće da imaju talibansku državu u dvorištu, pa će nas kao FBiH gurnuti Hrvatima i u EU.

U ovu poziciju nas je doveo Alija, koji je htio talibansku državu u srcu evrope, u trokutu Tuzla, Zenica, dio Sarajeva do M. Dvora, smjenom probosanskih generala i postavljanjem protalibanskih trokitstanskih komadanata, uvozom mudžehedina, kasnije migranata, te aminovanjem RS-a u Ankari (na savjet Arafata) i njegovom ovjerom u Dejtonu. Kasnije je SDA sve radila da BiH omrzi zapadu, i evo sad i javno govore koji im je cilj, a cilj je onaj koji je i bio 1990 godine. Cilj i program stranke koji im je napisao Dobrica Ćosić.

Majka Rusija i baka Srbija.
duh_sa_sjekirom

#82634 Re: SDA-All about

Post by duh_sa_sjekirom »

Mishelinke wrote: 20/02/2023 09:05
Bosna je prošlost i ovakva će biti još neko vrijeme. Čim se riješi pitanje Kosova, eto kvinte da riješi naše pitanje po istom modelu, uzmi ili ostavi.

RS ide u nezavisnost, FBIH i EU i NATO u roku od 6 mjeseci i priča se tu završava.

Zašto kvinta? Pa neće da imaju talibansku državu u dvorištu, pa će nas kao FBiH gurnuti Hrvatima i u EU.

Majka Rusija i baka Srbija.
E, svašta...
:lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#82635 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol »

Ovu gangrenu koja se odaziva na SDA koja je uhvatila Bošnjake treba odsjeci od zdravog tkiva dok nije kasno.
Mishelinke

#82636 Re: SDA-All about

Post by Mishelinke »

:sax:
drinjanin

#82637 Re: SDA-All about

Post by drinjanin »

Haris Zahiragiće je samo glasno izrekao ono što se godinama maskira.
SDA je klerikalna organizacija koja prvenstveno brine o vjeri (godinama uspješno brkaju vjeru i naciju) i time se dobro deformirali (da ne kažem upropastili) proces formiranja Bošnjaka kao nacije.
Muče se prilično da glumataju da su im bliske liberalne i zapadne vrijednosti ali je problem što isu pročitani. Nit su oni za zapad, niti će ih zapad prihvatiti takve kakvi jesu. Puno će biti opušteniji u društvu Rusa, Srba, Čečena, Saudijaca, Dagestanaca i drugih, sičnih naprednih i afirmativnih nositelja unapređenja svjetske civilizacije.
Haris može pucati na poziciju bosanskog Kadirova :mrgreen:
tindbe

#82638 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

Strašno je što sda maloumnici brane svim silama i "argumentima" ovaj proljev od zahiragić/sda izjave.
vjeshalica

#82639 Re: SDA-All about

Post by vjeshalica »

https://avaz.ba/vijesti/bih/810720/razo ... snik-scc-a

Svaka cast za clanak, ovo se prije par godina nije smjelo reci nista na konto Bakira i njegovog oca "prepostenog", jer iako su i tada postojali dokazi o ovom sranju, maloumni narod vjeruje da ovdje hoce kakvi arapi da investiraju. Zna se gdje arapi investiraju, u BiH sigurno ne.
tramvajtrojka

#82640 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

vjeshalica wrote: 20/02/2023 13:59 https://avaz.ba/vijesti/bih/810720/razo ... snik-scc-a

Svaka cast za clanak, ovo se prije par godina nije smjelo reci nista na konto Bakira i njegovog oca "prepostenog", jer iako su i tada postojali dokazi o ovom sranju, maloumni narod vjeruje da ovdje hoce kakvi arapi da investiraju. Zna se gdje arapi investiraju, u BiH sigurno ne.

da se prisjetimo te izjave i izraza face odobrenja njegovog vjernog otiraca do dana današnjeg
vjeshalica

#82641 Re: SDA-All about

Post by vjeshalica »

To bitno ne mijenja cinjenicu da su Izetbegovici to uradili. Treba nekih 500 vjekova da se bezumlje njihovo zaboravi i ljudi ne posmatraju ih kao totem obozavanja.
made_in_sarajevo

#82642 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-mi- ... /230220117

bakir hinjski pokusava okrenuti se istoku, zahiraga konjina izleti haj sad opet nazad, govori kako ustvari trojka je istocna varijanta, bakir samo zapadu vjeruje i drzi se zapada. pa onda opet lagano hinjski, opet ce zahiraga izletiti pa opet u krug.

dogovorite se jebem ga,udari bakire vepra da ne prica puno

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zahirag ... /230220139

evo ga opet mimo stranke.

suti konjino ubit ce te sebija pertlom od 300 eura.

i jedna molba, nemojte nam vi vise nista trasirati. od vaseg trasiranja puteva evo 30 godina ne znamo jesmo li posli ili dosli, u govnima vasim smo se davno ugusili samo nam niko nije javio
kluz franjo

#82643 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Zašto se SDF-ovci tako očajnički bore za ostanak na vlasti?
Prvi razlog je očigledan. Vlast je moć, budžet, zapošljavanja, tenderi i mogućnost da se potpuno nekompetentni, ali visoko kriminogeni kadrovi postave na ključne pozicije u sistemu.
Drugi razlog je strah od funkcionalne, pravne države. Taj strah je još izraženiji u kontekstu mogućnosti ubrzavanja EU integracija BiH.

Cilj je dakle pod svaku cijenu zadržati gore opisane kadrove na ključnim pozicijama ne birajući sredstva. Ili kao dio buduće vlasti ili kroz blokadu i nastavak paralize pod imenom neimplementacije izbornih rezultata.

Zastupnici se "završavaju k'o u Kumu", "legitimitet" se izvlači iz kinderjajeta, (pot)predsjednik se sklanja u podrum, itd...

A sve praćeno nezapamćenom anti-zapadnom histerijom i propagandom da je sve što dolazi sa zapada (uklj. i EU integracijski proces) loše za Bošnjake, a da je svaki dogovor/konsenzus sa HDZ i SNSD (uklj. i one vezane za EU integracije) ponižavanje i izdaja države i Bošnjaka.
U sklopu te propagande se i plasiraju poruke o "krstaškom pohodu zapadnih Hambasada na Bošnjake", "Zapad ne vidi Bošnjake kao narod, već kao Muje, konobare, irgete...", "Zapad nas ponižava, treba tražiti prijatelje na istoku".
Trojka su onda logično "kvislinzi" već samim svojim opredjeljenjem glede evro-atlantskih integracija BiH.

U cilju zaštite ličnih interesa i pozicija će SDF-ovci do jeseni, kada je planiran kongres SDA, pokušati učiniti sve, apsolutno sve da opstruišu, blokiraju, obesmisle i onemoguće formiranje funkcionalne vlasti bez njih.
House

#82644 Re: SDA-All about

Post by House »

sime_cipol wrote: 20/02/2023 09:13 Ovu gangrenu koja se odaziva na SDA koja je uhvatila Bošnjake treba odsjeci od zdravog tkiva dok nije kasno.
+1
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#82645 Re: SDA-All about

Post by teskeredzic_22 »

kluz franjo wrote: 20/02/2023 15:37
U cilju zaštite ličnih interesa i pozicija će SDF-ovci do jeseni, kada je planiran kongres SDA, pokušati učiniti sve, apsolutno sve da opstruišu, blokiraju, obesmisle i onemoguće formiranje funkcionalne vlasti bez njih.
Još samo nekih dvjestotinjak dana :D

Da krenemo ?

200 :D
Tananarive

#82646 Re: SDA-All about

Post by Tananarive »

Sta kaze lendo danas na izbor predsjednika FBiH?

Kmeeeeeeeeeeeeeee!
Bossona

#82647 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

made_in_sarajevo wrote: 20/02/2023 15:16 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-mi- ... /230220117

bakir hinjski pokusava okrenuti se istoku, zahiraga konjina izleti haj sad opet nazad, govori kako ustvari trojka je istocna varijanta, bakir samo zapadu vjeruje i drzi se zapada. pa onda opet lagano hinjski, opet ce zahiraga izletiti pa opet u krug.

dogovorite se jebem ga,udari bakire vepra da ne prica puno

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zahirag ... /230220139

evo ga opet mimo stranke.

suti konjino ubit ce te sebija pertlom od 300 eura.

i jedna molba, nemojte nam vi vise nista trasirati. od vaseg trasiranja puteva evo 30 godina ne znamo jesmo li posli ili dosli, u govnima vasim smo se davno ugusili samo nam niko nije javio
Edhem Pašić "Dobrica Ćosić mi je 1992. rekao: "Ja sam napravio Aliju"

Alija Izetbegović je bio panislamista, ali je, vjerujem, u nekom trenutku i sam shvatio da je ta politika za BiH kontraproduktivna

Razgovarao: Danijal Hadzovic

Penzionisani diplomata i dugogodišnji ambasador Bosne i Hercegovine u arapskom svijetu Edhem Pašić u razgovoru za „Sedmicu“ otkriva šta je Dobrica Ćosić od njega tražio 1992. u Beogradu te govori o stanju u bh. diplomatiji, nastanku SDA, početku rata u BiH, ali i značaju jačanja odnosa BiH s arapsko-islamskim zemljama, posebno na ekonomskom planu.

Ponuda Ćosića
Bili ste diplomata u bivšoj Jugoslaviji, ali i Bosni i Hercegovini. Ipak, zanimljivo je to da Vas je početak rata u BiH 1992. godine zatekao u Beogradu. Kako ste Vi gledali na te događaje?

- Ispričat ću vam jedan zanimljiv događaj u vezi s tim periodom. Rat je u BiH već bio počeo, za predsjednika novoproglašene Savezne Republike Jugoslavije postavljen je Dobrica Ćosić, koji je tražio sastanak sa mnom. Sjećam se, kada sam došao, da mu je kabinet u tom trenutku izgledao poput ratišta, ljudi u uniformama stalno su ulazili i izlazili, atmosfera je bila vrlo napeta.

U kabinetu su me dočekali Ćosić i tadašnji ministar vanjskih poslova Vladislav Jovanović, koji nas je ubrzo ostavio nasamo. Ćosić i ja smo razgovarali skoro tri sata. Ponudio mi je, zbog mog bogatog diplomatskog iskustva, da mu budem savjetnik za odnose s muslimanima, lokalno, regionalno i međunarodno. Govorio je: „Aram je što se ubijaju muslimani u Bosni...“

Kako ste Vi reagirali na tu ponudu?

- Pitao sam ga zašto onda ne spriječi to masovno ubijanje muslimana. On je govorio kako su mu ruke vezane, da želi spriječiti zlo, ali da su to historijski procesi i da se moraju prihvatiti.

Ponudio mi je kabinet, lijepu sekretaricu, novca koliko želim, samo da prihvatim poziciju. I pamtit ću uvijek ono što mi je rekao na rastanku: „Alija Izetbegović bi bio veoma sretan da ovo prihvatite.“ Kada sam ga pitao kakve on ima veze s Izetbegovićem, rekao mi je doslovno: „On je moj čovjek, ja sam ga napravio.“ Objašnjavao je kako su oni dobri prijatelji, da su redovno komunicirali, kako su on i njegova porodica bezbroj puta bili kod njega u vili na Senjaku.

Tvrdite da je Izetbegović bio projekt Ćosića?

- Ne, ja to ne znam. Ja vam samo prepričavam ono što mi je Ćosić u tom trenutku rekao. No, reći ću vam da sam kasnije ja pitao Izetbegovića za ove Ćosićeve tvrdnje i on mi je rekao da su tačne. A šta je taj čovjek imao učiti od Dobrice Ćosića, to tek treba istražiti.

SDA protiv Boga
Naravno, na kraju niste prihvatili ponudu Ćosića?

- Odmah poslije sastanka zvao sam svog prijatelja, profesora međunarodnog prava Vojina Dimitrijevića da ga pitam šta misli o ovoj ideji. Rekao mi je samo: „Zaboravi na to. Ćosić je najveći prevarant kojeg je Srpkinja rodila.“ Naravno, nisam više pomišljao na to. Poslije sam bio užasnut kada sam slušao kako govori da je Bosna rak na zdravom srpskom tkivu koji treba odstraniti milom ili silom.

Da se vratimo na dio o Izetbegoviću. Kako ste Vi tada gledali na sam projekt osnivanja SDA?

- Kad je pravljena SDA, mom ocu, hafizu Ramizu Pašiću su ponudili su da bude šef stranke za srednju Bosnu. Kada su mu rekli šta će biti koncept ove stranke, on je to rezolutno odbio. Sjećam se da je govorio kako su kleronacionalne stranke protiv Boga koji nas nije stvorio razdvojene nego zajedno, a BiH ne može postojati ako nismo zajedno.

Alija Izetbegović je čak namjeravao da stranku nazove „Islamska demokratska stranka“, za šta mu je moj rahmetli otac smatrao da bi to bilo fatalno za Bošnjake. Barem je od tog imena na kraju odustao. Onda su razvijali propagandnu kampanju protiv nas, da mi je otac bio hrvatski, a ja srpski špijun.

A šta je Izetbegović, prema Vašem mišljenju, bio?

- Pa on je bio panislamista. Ali je, vjerujem, u nekom trenutku i sam shvatio da je ta politika za BiH kontraproduktivna.

Kasnije ćete postati istaknuta ličnost u bh. diplomatiji. Upoznali ste mnoge državnike i lidere, no posebno je zanimljiv bio Vaš susret s Ričardom Holbrukom (Richard Holbrook) u Njujorku...

- Holbruka sam sreo nekoliko godina nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Rekao sam mu da na Dejton gledam kao na veliki zločin prema BiH, da se nagradio zločin te da se stvorila luđačka košulja od države

https://avaz.ba/vijesti/bih/663548/edhe ... IwnGamUprw
Izražavam dobrodošlicu Srpskoj demokratskoj stranci u Bosni i Hercegovini. Neki koji prate štampu, vidjet će da sam ja ovu dobrodošlicu dozivao ima dva ili tri mjeseca. Dakle, smatrajte da je ovo moja želja danas vrlo iskrena”.
“Moram vam reći da malo kasnite, jer smo vas čekali malo ranije, jer ste potrebni Bosni i Hercegovini. Potrebna je jedna istinska, srpska, demokratska stranka ovoj zemlji”.
Image
Image
Image
SABOTER TUŽBE I SPASILAC SRBIJE SAMO POTVRĐUJE DA VEĆIH SRBA BOSNA NIJE IMALA OD IZETBEGOVIĆA
"Ako Srbi i Rs nece u NATO, onda se neće ni ići u NATO".
Bakir Izetbegović
01.11.19 - U intervju datom za čentitetsku Karadžićevu tzv. RTRS
hepekcina

#82648 Re: SDA-All about

Post by hepekcina »

hoće li neko ovome hudniku Lendi objasniti da Bošnjaci i SDA nisu isto :?

Postoje Bošnjaci mimo SDA, štaviše da nije bilo rahmetlija Adlila Zulfikarpašića i Tunje, ovi u SDA ne bi ni znali šta su Bošnjaci, a kamoli da bi Aliji i ekipici palo na pamet da se tako zovu.
Last edited by hepekcina on 20/02/2023 18:26, edited 1 time in total.
omega369

#82649 Re: SDA-All about

Post by omega369 »

sime_cipol wrote: 20/02/2023 09:13 Ovu gangrenu koja se odaziva na SDA koja je uhvatila Bošnjake treba odsjeci od zdravog tkiva dok nije kasno.
:thumbup:
Nadam se da je pocelo odstranjivanje
omega369

#82650 Re: SDA-All about

Post by omega369 »

hepekcina wrote: 20/02/2023 17:59 hoće li neko ovome hudniku Lendi objasniti da Bošnjaci i SDA nisu isto :?

Posoje Bošnjaci mimo SDA, štaviše da nije bilo rahmetlija Adlila Zulfikarpašića i Tunje, ovi u SDA ne bi ni znali šta su Bošnjaci, a kamoli da bi Aliji i ekipici palo na pamet da se tako zovu.
Pa ovi idioti su zbog stolica poistovjetili sda i vjeru, bosnjastvo je mila maca
Post Reply