Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
cincilator2012

#82551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Benq wrote:
djama wrote:hvala na info jer mi to oni nisu rekli :)
Zato sto jos nije objavljeno na Telemach sajtu, a objavice najdalje do 01.03. jer izmjena cjenovnika stupa na snagu 01.04., i u tom periodu (30 dana) korisnik ima pravo otkazati ugovor bez kazne, preci na manji paket ili nastaviti koristenje trenutnog paketa.
Al' pod "manji paket" se podrazumijeva EON (posto vise nema starih TRIO GRANDE paketa).
Samso

#82552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Vidim ovdje se prvo spominje poskupljenje pa onda ispod u tabeli nove cijene nakon snizavanja mjesecne naknade za pakete i povecanjem KKS 1,60 KM

Obratite paznju na podvuceno posto u tabelama ne vidim da je ista pojeftinilo nego je samo poskupilo za 1,60 KM

Image

Bio bih zahvalan za objasnjenje podvucenog.
vicious

#82553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Samso wrote:Vidim ovdje se prvo spominje poskupljenje pa onda ispod u tabeli nove cijene nakon snizavanja mjesecne naknade za pakete i povecanjem KKS 1,60 KM

Obratite paznju na podvuceno posto u tabelama ne vidim da je ista pojeftinilo nego je samo poskupilo za 1,60 KM

Image

Pa po ovome ispada da se ukupna cijena ovih paketa ne uvecava za 1,60 KM nego za 0,60 KM (ako sam ja ovo dobro shvatio).
Recimo Eon Full TV je kostao 29,90 a nova cijena je 30,50.
Eon Light Duo bio 46,90, nova cijena 47,50.

E sad pitanje je sta je sa ostalim paketima, koji nisu ovdje navedeni?
Samso

#82554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

vicious wrote:
Samso wrote:Vidim ovdje se prvo spominje poskupljenje pa onda ispod u tabeli nove cijene nakon snizavanja mjesecne naknade za pakete i povecanjem KKS 1,60 KM

Image

Pa po ovome ispada da se ukupna cijena ovih paketa ne uvecava za 1,60 KM nego za 0,60 KM (ako sam ja ovo dobro shvatio).
Recimo Eon Full TV je kostao 29,90 a nova cijena je 30,50.
Eon Light Duo bio 46,90, nova cijena 47,50.

E sad pitanje je sta je sa ostalim paketima, koji nisu ovdje navedeni?
Ostali su zapostavljeni. Sve mi je ovo nekako mrljavo i traljavo. Jedva cekam objavu novog cjenovnika 1.3 pa da tacno vidimo sta su jos zabrljali.
vicious

#82555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Samso wrote: Ostali su zapostavljeni. Sve mi je ovo nekako mrljavo i traljavo. Jedva cekam objavu novog cjenovnika 1.3 pa da tacno vidimo sta su jos zabrljali.
Fakat nesuvislo napisano. Po ovome ispada da nove cijene imaju samo ovi paketi koji su eksplicitno navedeni!?
I jos pise da je novi cjenovnik dostupan na web stranicama, a nije.
aditon

#82556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

cincilator2012 wrote:
Benq wrote:
djama wrote:hvala na info jer mi to oni nisu rekli :)
Zato sto jos nije objavljeno na Telemach sajtu, a objavice najdalje do 01.03. jer izmjena cjenovnika stupa na snagu 01.04., i u tom periodu (30 dana) korisnik ima pravo otkazati ugovor bez kazne, preci na manji paket ili nastaviti koristenje trenutnog paketa.
Al' pod "manji paket" se podrazumijeva EON (posto vise nema starih TRIO GRANDE paketa).
Ima ima, njima je samo bitno da ti potpišeš ugovor, a u tom smislu, da bi te zadržali, dozvolit će da se potpiše i stari grande paket... Naravno, ovo nije zvanična politika kompanije, prvo će ti pokušati uvaliti manje za više (čitaj EON) ali ako se malo otimate, onda nije problem ni potpisati ugovor za Grande paket.

Oni daju tzv benefite samo da potpišete novi ugovor...cijelo poslovanje baziraju na broju aktivnih ugovora. Kada ljudi ne bi potpisivali ugovore, oni nikad se ne bi ovako ponašali, tj dizali cijene usluga kad god im na um padne.
Dosadno mii

#82557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dosadno mii »

Deal with the devil
Samso

#82558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Dosadno mii wrote:Deal with the devil
Ili ti ga na nasem jeziku: vrazija posla :)
vicious

#82559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Ma nema veze ugovor, svakako ga mozes raskinuti ako se cijena povecava. Veci problem je nedostatak konkurencije.
Telemach

#82560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Image

Zdravo Samso,
Cijena paketa iz tabele je uvećana za 0,60 KM a ne 1,60 KMS kao ostali paketi iz ponude.
Samso

#82561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Telemach wrote:

Image

Zdravo Samso,
Cijena paketa iz tabele je uvećana za 0,60 KM a ne 1,60 KMS kao ostali paketi iz ponude.
Hvala
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#82562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Dosadno mii wrote:Deal with the devil
spam..7 dana out
aditon

#82563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

vicious wrote:Ma nema veze ugovor, svakako ga mozes raskinuti ako se cijena povecava. Veci problem je nedostatak konkurencije.
Sve je u obaveznom ugovornom periodu...slažem se da nepostojanje konkurencije ima svoju težinu ali poslovne kalkulacije prave na osnovu ugovora o obaveznom pretplatničkom odnosu. Stoga i daju ove benefite koji su zamazivanje očiju samo da te navuku da opet potpišeš. Također, invlovirana je i psihologija potrošača. Ljudi su takvi da im se ne da peglati čak ni kad je to u njihovom interesu a kompanije poput Telemacha to vješto koriste, znaju oni da 95% ljudi neče učiniti ništa, konkretno po pitanju ovih povećanja cijena. Ljudima je lakše da sebi nađu opravdanje zašto bi plaćali novu, višu cijenu, nego da idu u proceduru raskida ugovora, potpisivanja novog s nekim drugim provajderom itd.
plagijator1975

#82564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

aditon wrote:
vicious wrote:Ma nema veze ugovor, svakako ga mozes raskinuti ako se cijena povecava. Veci problem je nedostatak konkurencije.
Sve je u obaveznom ugovornom periodu...slažem se da nepostojanje konkurencije ima svoju težinu ali poslovne kalkulacije prave na osnovu ugovora o obaveznom pretplatničkom odnosu. Stoga i daju ove benefite koji su zamazivanje očiju samo da te navuku da opet potpišeš. Također, invlovirana je i psihologija potrošača. Ljudi su takvi da im se ne da peglati čak ni kad je to u njihovom interesu a kompanije poput Telemacha to vješto koriste, znaju oni da 95% ljudi neče učiniti ništa, konkretno po pitanju ovih povećanja cijena. Ljudima je lakše da sebi nađu opravdanje zašto bi plaćali novu, višu cijenu, nego da idu u proceduru raskida ugovora, potpisivanja novog s nekim drugim provajderom itd.
Poprilično si u pravu, ali sve ima svoje granice, evo u mom slučaju, ja sam prešao sa TGF na Eon full i jedva se pomirio da plaćam 3 KM više za taj paket, samo što sam potpisao paket sada dolazi ovo poskupljenje, e to je već previše, opasno razmišljam o alternativama, a mislim da nisam izdvojen slučaj!
zanimljiv

#82565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zanimljiv »

Ako ne podignu svima brzine interneta (kao što su obećali ovim light paketima) bit će to pucanj u nogu. :roll:
cenecimoveocino

#82566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cenecimoveocino »

Ma sta ce,ovo ce povecat i opet ce max 50 ljudi odjavit ako i toliko,ostali sute i opet za godinu hajmo 3 markice gore :lol:
Btw. Najbolje ostavit internet od 30KM max i riblju kost na balkon za 3-4 kanala za koje ionako ukucani placaju pretplatu :mrgreen:
arnelau

#82567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnelau »

Benq wrote:
djama wrote:pa ja jucer zvao da pitam da predjem na manji paket kaze ne moze , mogu preci samo na paket u istom rangu :D :D
Moci ces od 01.03. do 01.04.
@Telemach je li ovo tačno
Radar71

#82568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ubrzo će EON paketima povećati brzinu interneta, za stare ne znam
Telemach

#82569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arnelau wrote:
Benq wrote:
djama wrote:pa ja jucer zvao da pitam da predjem na manji paket kaze ne moze , mogu preci samo na paket u istom rangu :D :D
Moci ces od 01.03. do 01.04.
@Telemach je li ovo tačno
Zdravo arnelau,
Shodno uslovima poslovanja, pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 1.4.2019. godine. Stojimo Vam na raspolaganju za sve dodante informacije.
Telemach

#82570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

.
REDDEVILS

#82571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

@Telemach odnosili se ovo povećanje na mene jer sam ja prije petnaestak dana potpisao ugovor na dvije godine Eon Full TV van Telemach mreže :)
i agree

#82572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Pa valjda se na sviju odnosi zasto bi neko bio posteđen a neko placao.O ovome sam i ranije pricao,navuku te po jednoj cijni a poslje te drugom primoravaju da koristis ili plati pa odkazi,lopovluk cisti.
Last edited by i agree on 21/02/2019 16:41, edited 1 time in total.
avaks

#82573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

avaks wrote:Telemaše, apropo ovih poskupljenja i otključavanja, jedno konkretno pitanje:
Šta je s nama koji već plaćamo Cinestar Premiere i Pink kanale odnosno imamo iste otključane?!
Došo' vakat da sam sebe citiraš :lol:
Telemaše, Telemaše, još odgovora ne dobih/smo?!
aditon

#82574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

avaks wrote:
avaks wrote:Telemaše, apropo ovih poskupljenja i otključavanja, jedno konkretno pitanje:
Šta je s nama koji već plaćamo Cinestar Premiere i Pink kanale odnosno imamo iste otključane?!
Došo' vakat da sam sebe citiraš :lol:
Telemaše, Telemaše, još odgovora ne dobih/smo?!
odgovorit ću ti ja na ovo pitanje
ja sam prilikom potpisivanja posljednjeg ugovora s telemachom kao tzv benefit dobio HD paket godinu dana. Petnaest dana kasnije, svima je HD paket bio otključan, i to cijelu godinu. Također, svi oni koji su plaćali HD paket u tom momentu, i dalje su isti plaćali, iako je svima bio otključan. Nema razloga da i ti ne nastaviš s plaćanjem tih paketa jer si potpisao aneks ugovora (naravno iz perspektive Telemacha)
Boban0726

#82575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

REDDEVILS wrote:@Telemach odnosili se ovo povećanje na mene jer sam ja prije petnaestak dana potpisao ugovor na dvije godine Eon Full TV van Telemach mreže :)
Odnosi se ali nece ti biti uvecana pretplata za 1,60 KM .Nova cijena pretplate trebala bi biti 30,5 KM
Locked