Mi imamo svoja pravila, jebo zakonmco wrote:Juce sam bio primoran da vozim po Ilidzi, bez komentara, nedo bog nikome, ko ne mora nek ne ide...
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lijepa u dusi
#8251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- kloniran
#8252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
lijepa u dusi wrote:Mi imamo svoja pravila, jebo zakonmco wrote:Juce sam bio primoran da vozim po Ilidzi, bez komentara, nedo bog nikome, ko ne mora nek ne ide...
-
zdruzdjo
#8253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Inace sam veoma fleksibilan i tolerantan prema biciklistima na cesti, ali danas sam fakat dosao u iskusenje da zguram sa ceste dvojicu pa nek ide sve u pm
Idem iz pravca dobrinje prema kuli. Na samoj toj dionici ima prilicno lijepa staza pored ceste. I ja cesto kada tuda idem vozim tom stazom sa lijeve ili desne strane u zavisnosti u iz kojeg pravca idem. Pa ako naleti pjesak skrenem pazljivo na cestu da zaobidjem. To radim iz razloga cuvanja svoje guzice jer kamikaze tuda prilicno sumanuto voze a i ne zelim da smetam autima na cesti i da usporavam eventualno nekoga normalnog.
Negdje prije mandic pumpe idu 4 bicikliste. Full oprema je na njima. Dvojica su ispred jedan iza drugog a iza njih dvojica idu jedan pored drugog. Ovaj jedan vozi na jedno pola metra od ruba ceste a drugi vozi bukvalno na pola trake. Kolonu su napravili sigurno od jedno 20-ak auta. Voze jedno 30-ak na sat laaaaagano i prica ciju-ciju...ne obaziru se uopste sto je kolona iza njih zbog njih.
Jedva ih ljudi obilaze jer i iz drugog pravca idu auta pa ne mozes uhvatiti rupu.
Fakat sam vozio jedno 50-ak metara 20 na sat i doslo mi da ih zguram sa ceste pa neka i odgovaram. Jedva ih obidjoh.
Pa vozi u koloni pobogu si kako i ide.
Jedan je imao onu biciklisticku majicu "giro di..."
Tek su se iza kule popeli na trotoar na kojem fakat mozes na prste prebrojati pjesake u sedmici dana, ali jok jedan je ostao pametnica pa nastavio cestom.
Idem iz pravca dobrinje prema kuli. Na samoj toj dionici ima prilicno lijepa staza pored ceste. I ja cesto kada tuda idem vozim tom stazom sa lijeve ili desne strane u zavisnosti u iz kojeg pravca idem. Pa ako naleti pjesak skrenem pazljivo na cestu da zaobidjem. To radim iz razloga cuvanja svoje guzice jer kamikaze tuda prilicno sumanuto voze a i ne zelim da smetam autima na cesti i da usporavam eventualno nekoga normalnog.
Negdje prije mandic pumpe idu 4 bicikliste. Full oprema je na njima. Dvojica su ispred jedan iza drugog a iza njih dvojica idu jedan pored drugog. Ovaj jedan vozi na jedno pola metra od ruba ceste a drugi vozi bukvalno na pola trake. Kolonu su napravili sigurno od jedno 20-ak auta. Voze jedno 30-ak na sat laaaaagano i prica ciju-ciju...ne obaziru se uopste sto je kolona iza njih zbog njih.
Jedva ih ljudi obilaze jer i iz drugog pravca idu auta pa ne mozes uhvatiti rupu.
Fakat sam vozio jedno 50-ak metara 20 na sat i doslo mi da ih zguram sa ceste pa neka i odgovaram. Jedva ih obidjoh.
Tek su se iza kule popeli na trotoar na kojem fakat mozes na prste prebrojati pjesake u sedmici dana, ali jok jedan je ostao pametnica pa nastavio cestom.
-
direstraits0078
#8254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebao si ih upozoriti da prave prekrsaj i usporavaju saobracaj upotrebom zvucnog signala na sigurnom odstojanju.zdruzdjo wrote:Inace sam veoma fleksibilan i tolerantan prema biciklistima na cesti, ali danas sam fakat dosao u iskusenje da zguram sa ceste dvojicu pa nek ide sve u pm
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#8255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Brate mili, duga svjetla po danu, ne radi mu jedna sijalica, pa natakari duga, opa cupa 
- amar1994
#8256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
maglenke sa 8000k xenonima su bolja opcija, pogotovo po kisiLeon16v wrote:Brate mili, duga svjetla po danu, ne radi mu jedna sijalica, pa natakari duga, opa cupa
-
tempuser
#8257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pocesto biciklisti taj svoj "ugrozeni" status zloupotrebljavaju. Primjetio sam jos jednui stvar..zdruzdjo wrote:Inace sam veoma fleksibilan i tolerantan prema biciklistima na cesti, ali danas sam fakat dosao u iskusenje da zguram sa ceste dvojicu pa nek ide sve u pm
Dok nisu bile ocrtane biciklisticke staze bila je kuknjava, braco pjesaci budite razumi i solidarni, ne mozemo se pridrzavati propisa, moramo po trotoarima, pobice nas vozaci na cesti, sad kad su staze ocrtane 0 tolerancija za sve sto nema pedale, a kad god se ukaze potreba da se zaobidje semafor i sl, eto ih u pjesackoj zoni i na zebrama!
-
direstraits0078
#8258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad bude policija pisala kazne biciklistima za krsenje zakona, onda ce i takva praksa pronalazenja rupa u zakonu prestati, ili bar biti smanjenja na prihvatljiv nivo. Do tada, gledaj oko sebe i pridrzavaj se zakona.tempuser wrote:Pocesto biciklisti taj svoj "ugrozeni" status zloupotrebljavaju. Primjetio sam jos jednui stvar..zdruzdjo wrote:Inace sam veoma fleksibilan i tolerantan prema biciklistima na cesti, ali danas sam fakat dosao u iskusenje da zguram sa ceste dvojicu pa nek ide sve u pm
Dok nisu bile ocrtane biciklisticke staze bila je kuknjava, braco pjesaci budite razumi i solidarni, ne mozemo se pridrzavati propisa, moramo po trotoarima, pobice nas vozaci na cesti, sad kad su staze ocrtane 0 tolerancija za sve sto nema pedale, a kad god se ukaze potreba da se zaobidje semafor i sl, eto ih u pjesackoj zoni i na zebrama!
- amar1994
#8259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je tako , kod nas vecina misli samo na sebe, hebo ostale
, to je sustina problema

-
zdruzdjo
#8260 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Buraz i ja sam uvijek vozio (i raspravljali smo o tome ti i ja pocesto) po trotoarima i fakat sam gledao da ne jurcam ko sumanut, da nikoga ne ugrozavam, da ne prepadam ljude zvonom, ako bas moram onda je bilo "samo malo molim vas", pa ako nece ili me ne cuje onda sidjem ili na cestu ili sa bicikla...tempuser wrote: Pocesto biciklisti taj svoj "ugrozeni" status zloupotrebljavaju. Primjetio sam jos jednui stvar..
Ali danas sam zapjenio. Stvarno. Jos ja kontam sta li je ovolika guzva nedelja, podne....
Kad hadze ćakulaju ćakulu i onako lganini po cesti.
A da sam opalio nekoga bilo bi papak, bilmez, ubica na cesti, rastoder....
Ali svaku noc gledam potez od studentskih domova do grbavice.
Pa jebo te biciklisticka staza isto setaliste. Ali bas tuda po stazi. Valjda lijepo hodati po onom crvenom sta li? Ko crveni tepih. Samo sto ne masu narodu ko pred pozoristem kad je sff.
- O'zone
- Globalni moderator
#8261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gledam danas BMW 5xx parkiran a jedna trećina šoferšajbe zauzeta stickerima što za parking (sigurno preko 20 komada), što za registraciju, što vinjete...On kad sjedi u vozilu i pogleda desno ne vidi ništa....Ne znam kako mu se ne gadi? Ja nisama nikad mogao zalijepiti one stickere za registraciju jedna ispod drugog nego bi fino odvojio vremena skinuo jedan, očistio ljepilo i zalijepo drugi.
- amar1994
#8262 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja namjerno idem u te sto hoduju po stazizdruzdjo wrote:Pa jebo te biciklisticka staza isto setaliste. Ali bas tuda po stazi. Valjda lijepo hodati po onom crvenom sta li? Ko crveni tepih. Samo sto ne masu narodu ko pred pozoristem kad je sff.tempuser wrote: Pocesto biciklisti taj svoj "ugrozeni" status zloupotrebljavaju. Primjetio sam jos jednui stvar..
, a prostora na izvoz za hodanje
- amar1994
#8263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uhljupO'zone wrote:Gledam danas BMW 5xx parkiran a jedna trećina šoferšajbe zauzeta stickerima što za parking (sigurno preko 20 komada), što za registraciju, što vinjete...On kad sjedi u vozilu i pogleda desno ne vidi ništa....Ne znam kako mu se ne gadi? Ja nisama nikad mogao zalijepiti one stickere za registraciju jedna ispod drugog nego bi fino odvojio vremena skinuo jedan, očistio ljepilo i zalijepo drugi.
-
tempuser
#8264 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne opravdavam setnju po bic. stazi ni pod razno, pogotovo na mjestima gdje je fakat siroko i ima prostora za sve, ja je fakat postujem 100% ali ponegdje je, da bi se dodvorila ljudima i savrmemenim tokovima, vlast je bukvalno ugurala na silu bic. staze na trotoare i kad se strogo kao pjesak pridrzavas pravila osjecas se ko idiot jer idiot krivudas po ravnoj cesti I ako ne pazis eto te na crvenom!zdruzdjo wrote:
Buraz i ja sam uvijek vozio (i raspravljali smo o tome ti i ja pocesto) po trotoarima i fakat sam gledao da ne jurcam ko sumanut, da nikoga ne ugrozavam, da ne prepadam ljude zvonom, ako bas moram onda je bilo "samo malo molim vas", pa ako nece ili me ne cuje onda sidjem ili na cestu ili sa bicikla...
Ali danas sam zapjenio. Stvarno. Jos ja kontam sta li je ovolika guzva nedelja, podne....
Kad hadze ćakulaju ćakulu i onako lganini po cesti.
A da sam opalio nekoga bilo bi papak, bilmez, ubica na cesti, rastoder....
Ali svaku noc gledam potez od studentskih domova do grbavice.
Pa jebo te biciklisticka staza isto setaliste. Ali bas tuda po stazi. Valjda lijepo hodati po onom crvenom sta li? Ko crveni tepih. Samo sto ne masu narodu ko pred pozoristem kad je sff.
- skafiskafsnjak
#8265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Konjina. Vec 50km vozi... Sve druga treca... Bilo 5 prosirenja..... Ima 20 auta ispred mene, 20 iza
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
hizo ramidovic
#8266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pastati fali jarane ljepo sijedis unutra pustijo muziku nepadati nepuseti stabi stjeo vise abolje polahko vozit vego brzo danebi napravijo sudarskafiskafsnjak wrote:
Konjina. Vec 50km vozi... Sve druga treca... Bilo 5 prosirenja..... Ima 20 auta ispred mene, 20 iza
-
quarterback
- skafiskafsnjak
#8268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hizo ramidovic wrote:pastati fali jarane ljepo sijedis unutra pustijo muziku nepadati nepuseti stabi stjeo vise abolje polahko vozit vego brzo danebi napravijo sudarskafiskafsnjak wrote:
Hizo care
Ev uzivammmm...
- Bakir1
#8269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
idi ba kod harija na telece misice, pusti guzvu neka ode 
- skafiskafsnjak
#8270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ev na janjetinu:)Bakir1 wrote:idi ba kod harija na telece misice, pusti guzvu neka ode
- Bakir1
- GAU8
#8272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta je, opet po biciklistima....direstraits0078 wrote:Kad bude policija pisala kazne biciklistima za krsenje zakona, onda ce i takva praksa pronalazenja rupa u zakonu prestati, ili bar biti smanjenja na prihvatljiv nivo. Do tada, gledaj oko sebe i pridrzavaj se zakona.tempuser wrote:Pocesto biciklisti taj svoj "ugrozeni" status zloupotrebljavaju. Primjetio sam jos jednui stvar..zdruzdjo wrote:Inace sam veoma fleksibilan i tolerantan prema biciklistima na cesti, ali danas sam fakat dosao u iskusenje da zguram sa ceste dvojicu pa nek ide sve u pm
-
quarterback
#8273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skafiskafsnjak wrote:Ev na janjetinu:)Bakir1 wrote:idi ba kod harija na telece misice, pusti guzvu neka ode
- skafiskafsnjak
#8274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ev sve zamasti mob tipkajuci cccquarterback wrote:skafiskafsnjak wrote:Ev na janjetinu:)Bakir1 wrote:idi ba kod harija na telece misice, pusti guzvu neka ode![]()
Last edited by skafiskafsnjak on 28/10/2016 21:28, edited 1 time in total.
- amar1994