Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#8251 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ljudi jedno je komentarisati stabilnost a drugo kakvo je staje bilo a sta je sada sto se tice ponude.

Po starom za 52 KM + koliko se tarlaha na telefon dodje 60 KM. Imam 200 kanala od toga 24 HD i 10/1 MBps. 2 HD STB.
Po novom sve to da ponovo imam je 77 KM bez poziva.

A sami uporedite plus, HD paket sa prosirenim paketom i HD paketom Telemacha. Tko zeli prosireni paket 150 kanala i 31 HD kanal placa 33 KM na telemachu.
S tim da je Face HD i Viasat nature/history HD u najosnovnijem paketu.
I 31 HD kanal TM naplacuje 8 KM a Logosoft 9 kanala 8 KM. Jbt jel arena toliko vrijedna u HD rezoluciji?

Stoji da su ljubazni rijesili probleme brzo al vako bgm nemoze. Ostajem kod njih dok traje stara ponuda.

I molim boga da poluproizvod HS sto prije preuzmu. Moja TV necu komentarisati.
fortaleza

#8252 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

AlanQuler wrote:
semirsar wrote:Meni su dostupne sve "alternative" i imam srecu da mogu birati... ali sta? Ni sa jednim nisam zadovoljan k'o sa LOL-om, cak i sad kad je evidentno da su pocela, doduse sporadicno ali su tu, sranja sa nestabilnoscu. Cak i takav sa falinkama ovaj paket LOL-a koji koristim je neuporediv sa ponudom drugih provajdera. Jednostavno, meni su i dalje najbolji. Znam dobro kakve agonije trpe komsije mi :lol:
Slažem se potpuno. Do sada (prije preuzimanja) puškom bi branio svoj LOL paket koliko je bio jeftin i dobar. Imati sve Arene u HD, imati SportKlubove...vrhunski net..., a još naša firma...jednostavno bilo je kao san.

Bojim se da je Telemach izgubio konkurenciju, pitanje je kako će se oni ponašati kada vide sada da su najpovljniji. Ja sigurno prelazim u Telemach, al i za ostale korisnike možda nije loša opcija ugrabiti kakav paket u Telemachu dok nisu počeli koristiti gubitak konkurencije.
Čekaj, odlučio si prijeći na Telemach i u slučaju gdje ti kao starom korisniku ostaju svi programi i iste usluge?
afannedim

#8253 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Evo ja koristim stari TRIO paket i placam 67,80 KM, dva HD STB-A wDSL modem i sad 18/1 brzina.

Sad da uzmem LoGo TRIO i da imam sve kanale i dva HD STB-a i brzina neta 30/3 doslo bi me 77,81 km znaći 10 km vise bi placao nego sada. Znači brži net bi dobio, i to bi bilamoja opcija.
afannedim

#8254 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

AlanQuler wrote:
mokra_carapa wrote:Sad sam opet malo pogledao ostale ponude i definitivno LOL prednjači (bar po onome što mene interesuje - tv+Mbps)
MojaTV užas
HS još gore
Telemach ok ali HS je tu pustio pipke bar gdje sam ja
Da li govoriš o novim ili starim LOL paketima?

Ako govoriš o starim...jasno je da su najbolji, ali njih više nema za nove korisnike.

Ako govoriš o novim LoGo oni su daleko lošiji od Telemach-ovih sada.

Za postojeće korisnike ako nemaju problem sa M:tel (četnik ti je prijatelj), nema zime...samo sam siguran da to neće potrajati duže od godine...za najkasnije sledeću godinu januar 2016 kladim se da će dobiti obavjest da se ukidaju ti paketi i da se automatski prelazi na neki novi LoGo, jer M:tel ovde nije došao da daje uslugu već da dere Sarajlije.

Zato ću se ja što prije obezbjediti dobrim Telemach paketom.
Samo se ti hvataj "bratske srbijanske brace" i Telemacha gdje nemaš tebi najvažnije kanale ARENE. :) :)
rizibizi

#8255 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Od februara mi istice hval Bogu dvije duge godine koristenja moje tv, alternativa mi (ni)je HS i LOL, gledao sam malo ove pakete, cijene nisu ni sekunde povoljne, ali s obzirom da ovaj BHT jad placam oko 80 KM mjesecno nije mi belaj istu sumu davati LOL-u ako ce raditi kako treba jer sam sa stabilnim BHT imao vise problema nego sto sam bio zadovoljan uslugom. Minimum mi treba neki trio paket (TV, telefon, internet) sa dva STB-a, arena paket mi nije zanimljiv, kako se na LOL-u placaju paketi jel platim jednom i imam na svim STB-ovima sve kanale koje sam platio ili je kao na Telemachu svaki STB prica za sebe? U komsiluku sam im tu u igmanskoj, ima li neko iz mahale a i generalno me intersuje kakva su iskustva sa supportom, jel ko na BHT cekam po tri dana u slucaju belaja ili se malo agilniji? Na BHT me smorilo sto slika na vise od pola kanala konstantno ledi (a nova je parica), ima li tih djecijih bolesti na super tv?
AlanQuler

#8256 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AlanQuler »

afannedim wrote:
AlanQuler wrote:
mokra_carapa wrote:Sad sam opet malo pogledao ostale ponude i definitivno LOL prednjači (bar po onome što mene interesuje - tv+Mbps)
MojaTV užas
HS još gore
Telemach ok ali HS je tu pustio pipke bar gdje sam ja
Da li govoriš o novim ili starim LOL paketima?

Ako govoriš o starim...jasno je da su najbolji, ali njih više nema za nove korisnike.

Ako govoriš o novim LoGo oni su daleko lošiji od Telemach-ovih sada.

Za postojeće korisnike ako nemaju problem sa M:tel (četnik ti je prijatelj), nema zime...samo sam siguran da to neće potrajati duže od godine...za najkasnije sledeću godinu januar 2016 kladim se da će dobiti obavjest da se ukidaju ti paketi i da se automatski prelazi na neki novi LoGo, jer M:tel ovde nije došao da daje uslugu već da dere Sarajlije.

Zato ću se ja što prije obezbjediti dobrim Telemach paketom.
Samo se ti hvataj "bratske srbijanske brace" i Telemacha gdje nemaš tebi najvažnije kanale ARENE. :) :)
Ne kontam zašto vežeš Telemach sa Srbijom? Imaš li neki dokaz da su vlasnici Telemach-a Srbijanci?
AlanQuler

#8257 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AlanQuler »

rizibizi wrote:Od februara mi istice hval Bogu dvije duge godine koristenja moje tv, alternativa mi (ni)je HS i LOL, gledao sam malo ove pakete, cijene nisu ni sekunde povoljne, ali s obzirom da ovaj BHT jad placam oko 80 KM mjesecno nije mi belaj istu sumu davati LOL-u ako ce raditi kako treba jer sam sa stabilnim BHT imao vise problema nego sto sam bio zadovoljan uslugom. Minimum mi treba neki trio paket (TV, telefon, internet) sa dva STB-a, arena paket mi nije zanimljiv, kako se na LOL-u placaju paketi jel platim jednom i imam na svim STB-ovima sve kanale koje sam platio ili je kao na Telemachu svaki STB prica za sebe? U komsiluku sam im tu u igmanskoj, ima li neko iz mahale a i generalno me intersuje kakva su iskustva sa supportom, jel ko na BHT cekam po tri dana u slucaju belaja ili se malo agilniji? Na BHT me smorilo sto slika na vise od pola kanala konstantno ledi (a nova je parica), ima li tih djecijih bolesti na super tv?
Št ose tiče suporta, dosad je bilo odlično. Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
The BEN10

#8258 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

AlanQuler wrote:
rizibizi wrote:Ima li tih djecijih bolesti na super tv?
Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
Odakle ti ova "informacija"? Jel to nešta provjereno?
afannedim

#8259 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

The BEN10 wrote:
AlanQuler wrote:
rizibizi wrote:Ima li tih djecijih bolesti na super tv?
Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
Vidiš ga da nije dobar.
moke_31

#8260 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

AlanQuler wrote:
rizibizi wrote:Od februara mi istice hval Bogu dvije duge godine koristenja moje tv, alternativa mi (ni)je HS i LOL, gledao sam malo ove pakete, cijene nisu ni sekunde povoljne, ali s obzirom da ovaj BHT jad placam oko 80 KM mjesecno nije mi belaj istu sumu davati LOL-u ako ce raditi kako treba jer sam sa stabilnim BHT imao vise problema nego sto sam bio zadovoljan uslugom. Minimum mi treba neki trio paket (TV, telefon, internet) sa dva STB-a, arena paket mi nije zanimljiv, kako se na LOL-u placaju paketi jel platim jednom i imam na svim STB-ovima sve kanale koje sam platio ili je kao na Telemachu svaki STB prica za sebe? U komsiluku sam im tu u igmanskoj, ima li neko iz mahale a i generalno me intersuje kakva su iskustva sa supportom, jel ko na BHT cekam po tri dana u slucaju belaja ili se malo agilniji? Na BHT me smorilo sto slika na vise od pola kanala konstantno ledi (a nova je parica), ima li tih djecijih bolesti na super tv?
Št ose tiče suporta, dosad je bilo odlično. Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
Nemaš šta vjerovati, to će biti 100%. Ne vjerujem da je Telibećirović uslovio M;tel ostankom svih trenutnih radnika prilikom prodaje.

Idealna prilika za zapšljavanje nezaposlenih radnika iz IS preko leđa sarajlija.

Sjećam se kad je Tuš otvorio mini market na Dobrinji, sad je tu Bingo, gotovo sve i jedan radnik bio iz IS.
rizibizi

#8261 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

U ta medjunacionalna/medjuentitetska prepucavanja necu da ulazim, hocu da platim i da imam uslugu kako treba kad zovnem i kazem sto ovo ne radi da mi rjese problem u normalnom, nekom definisanom vremenu, a hoce li rjesiti, Mujo, Jovan, Marko, Ahmed ili Stojan plaho me libo. Evo rjesavale su mi lokalne patriote pa za pocetak cim sam ugovor potpisao tri dana nista nije radilo i niti je ko dolazio niti je ko sta provjerio dok nije "samo" proradilo.
afannedim

#8262 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Nemaš šta vjerovati, to će biti 100%. Ne vjerujem da je Telibećirović uslovio M;tel ostankom svih trenutnih radnika prilikom prodaje.

Idealna prilika za zapšljavanje nezaposlenih radnika iz IS preko leđa sarajlija.

Sjećam se kad je Tuš otvorio mini market na Dobrinji, sad je tu Bingo, gotovo sve i jedan radnik bio iz IS.[/quote]

Naravno da je mislio Telibećirević na radnike stare upravo je i "prodao" 65% posto da ljudi nebi ostajali bez posla.
moke_31

#8263 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

afannedim wrote:Nemaš šta vjerovati, to će biti 100%. Ne vjerujem da je Telibećirović uslovio M;tel ostankom svih trenutnih radnika prilikom prodaje.

Sjećam se kad je Tuš otvorio mini market na Dobrinji, sad je tu Bingo, gotovo sve i jedan radnik bio iz IS.
Naravno da je mislio Telibećirević na radnike stare upravo je i "prodao" 65% posto da ljudi nebi ostajali bez posla.[/quote]

Jesi li ti siguran za tih 65%? Ta cifra se spominjala nekoliko puta ali niko da da izvor koji to neupitni potvrđuje.

Najiskrenije se nadam se trenutni radnici neće zijaniti posao. To bi bila stvarno kap koja bi prelila čašu.
afannedim

#8264 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

moke_31 wrote:
afannedim wrote:Nemaš šta vjerovati, to će biti 100%. Ne vjerujem da je Telibećirović uslovio M;tel ostankom svih trenutnih radnika prilikom prodaje.

Naravno da je mislio Telibećirević na radnike stare upravo je i "prodao" 65% posto da ljudi nebi ostajali bez posla.
Jesi li ti siguran za tih 65%? Ta cifra se spominjala nekoliko puta ali niko da da izvor koji to neupitni potvrđuje.

Najiskrenije se nadam se trenutni radnici neće zijaniti posao. To bi bila stvarno kap koja bi prelila čašu.[/quote]

Upisano vlasništvo udjela Mtel-a u društvu Logosoft Sarajevo

Na osnovu zaklјučenog Ugovora o kupoprodaji 65% udjela Мtеl-а а.d. Banja Luka u društvu Logosoft d.o.o. Sarajevo, izvršen je upis udjela vlasništva u registar poslovnih subjekata društva Logosoft d.o.o. Sarajevo.

Društvo Logosoft d.o.o. Sarajevo posluje u segmentu pružanja telekomunikacionih usluga, kao i u segmentima sistema integracije i edukacije u čemu je jedno od vodećih u BiH.
MTV

#8265 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ljubitelji malo brže online komunikacije, možete nas naći i na Twitteru :-D

Logosoft (@LogosoftBiH)
AlanQuler

#8266 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AlanQuler »

AlanQuler wrote:Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
Odakle ti ova "informacija"? Jel to nešta provjereno?[/quote]
afannedim wrote:Vidiš ga da nije dobar.
Eto ti si dobar! Da imalo imaš mozga u toj glavi skonto bi skim imaš posla i ko ti je u kući. Što se tiče kadra nije nikakva insajderska informacija, al dovoljno je obići M-tel štandove po Sarajevu i vidjeti da da je većina Istočno Sarajevo. Ko ima imalo mozga, razumije.

Telemach paket naručen...Trio Grande Family!
afannedim

#8267 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

AlanQuler wrote:
AlanQuler wrote:Sada je pitanje za ubuduće, vjerujem da će sada većinom biti kadar iz Istočnog Sarajeva.
Eto ti si dobar! Da imalo imaš mozga u toj glavi skonto bi skim imaš posla i ko ti je u kući. Što se tiče kadra nije nikakva insajderska informacija, al dovoljno je obići M-tel štandove po Sarajevu i vidjeti da da je većina Istočno Sarajevo. Ko ima imalo mozga, razumije.

Telemach paket naručen...Trio Grande Family![/quote]

Od.ebi više, naporan si i koga boli šta si ti naručio.
AlanQuler

#8268 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by AlanQuler »

afannedim wrote:
AlanQuler wrote:

Telemach paket naručen...Trio Grande Family!
Od.ebi više, naporan si i koga boli šta si ti naručio.[/quote]

Od.ebi i ti ako ti se ne sviđa ne čitaj!
didgeridoo

#8269 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by didgeridoo »

afannedim wrote:
Od.ebi više, naporan si i koga boli šta si ti naručio.
Postby afannedim » 20/12/2013 09:01

Korisnici telemacha i ostalih koji veze nemaju sa LOL-om i pišu nebuloze, jesi se to ti pronašao u tome. Mislite da je Faruk T. toliko lud da se proda nekim tamo m-telima iili bilo kome.

:izet:
Praetorious

#8270 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Mislim da nikoga ovdje ne zanimaju tuđa mišljenja o (su)vlasništvu operatera. Neko gleda da ima dobru uslugu, neko gleda ko je vlasnik, pa se po tome opredjeljuje. Ne znam zašto se poteže tema prodaje LoL-a nakon ovoliko vremena, to je već stara priča koja je završena. Kome se sviđa dobro je, kome ne - neka si traži bolje.
Prepucavanja i vrijeđanja nisu potrebna na svakoj temi koja se nalazi na Klix-u, pa ako Vam ne smeta, nastavite vrijeđanja preko PM-a ili dogovorite sastanak na Vrelu, sad je tamo prilično prazno - samo ne spamirajte temu bez veze :bih:
MTV

#8271 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Tek sam jeo, da nisam sad bi pripremio kokice i pivce :cuga:
Praetorious

#8272 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

I ja sam jeo, pa evo sjeo da se to malo slegne prije nego odem preplivati kadu par puta slobodnim stilom. Enivei, internet fercera kako treba, a TV još nisam palio - tek toliko da javim i ne spamam bez veze :D
Ljakan

#8273 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Nemoj tako seljaku je bitno sve.Đe ces srpski internet u kucu hos da ograjises.
afannedim

#8274 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Praetorious wrote:Mislim da nikoga ovdje ne zanimaju tuđa mišljenja o (su)vlasništvu operatera. Neko gleda da ima dobru uslugu, neko gleda ko je vlasnik, pa se po tome opredjeljuje. Ne znam zašto se poteže tema prodaje LoL-a nakon ovoliko vremena, to je već stara priča koja je završena. Kome se sviđa dobro je, kome ne - neka si traži bolje.
Prepucavanja i vrijeđanja nisu potrebna na svakoj temi koja se nalazi na Klix-u, pa ako Vam ne smeta, nastavite vrijeđanja preko PM-a ili dogovorite sastanak na Vrelu, sad je tamo prilično prazno - samo ne spamirajte temu bez veze :bih:
Vidiš ovih uskoka patriota što se javljaju hahahaa, kakva svađa, fol Lol četnici a Telemach im je "domaća" firma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MTV

#8275 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:
Praetorious wrote:Mislim da nikoga ovdje ne zanimaju tuđa mišljenja o (su)vlasništvu operatera. Neko gleda da ima dobru uslugu, neko gleda ko je vlasnik, pa se po tome opredjeljuje. Ne znam zašto se poteže tema prodaje LoL-a nakon ovoliko vremena, to je već stara priča koja je završena. Kome se sviđa dobro je, kome ne - neka si traži bolje.
Vidiš ovih uskoka patriota što se javljaju hahahaa, kakva svađa, fol Lol četnici a Telemach im je "domaća" firma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislis padobranaca patriJota bre.
Post Reply