Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dino84

#8251 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by dino84 »

EDIT: Obrisan dio posta vezan za raspravu o zonama u gradu Sarajevu.

Danas proslava sasvim korektna,10 000 navijaca i simpatizera na stadionu,Jug krcat sa pofino ispunjenim donjim dijelom i dijelom oko lokomotive,Sjever takodjer plus Zapad i mislim osnovci na Istoku,Mimo fino vodio proslavu,mazoretkinje,nagradna igra,defile omladinske skole,ulaz navijaca na teren poslije utakmice i koji suvenir sa terena za uspomenu,bend koji je svirao navijacke pjesme,itd itd...Jedino mi se nije svidio Koldzo an poluvremenu sa svojim predizbornim obecanjima ali Mimo je rekao da je na stadionu 10000 svjedoka koji ha drze za rijec oko obecanja za sanaciju stadiona pa cemo vidjeti...Fina vecer u Dolini.

Da nam hoce proslava ovih trofeja i titula biti uvijek najveci problem,ma odmah bi potpisao. :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#8252 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Obrisao sam dosta postova vezanih za teritorijalnu podjelu grada, ko gdje smije i ko gdje ne smije. Tema NISU navijaci, receno je vise puta ali izgleda djaba. Neki ce na sedmodnevni odmor a nekima fali jos samo jedan post da im se pridruze pa bujrum! Meni nije problem ni brisati ni puniti autobus sa Banovice ... 8-)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, trolanje”
» Pokerboy11
» Donau
» caros

7 dana
Arteta

#8253 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Arteta »

Coalman wrote:
salle_eh1986 wrote:jel borac već osigurao ligu europe?
pronađoh na jednoj stranici vezanoj za to takmičenje da su oni već upisani kao tim koji tu učestvuje...uz široki brđeg

znači sarajevo i olimpic su još za to zadnje mjesto, s tim da imaju "nabrijane" protivnike da se sve svede na to da kone (ove sa koševa) ne vide europu

???
Jeste i u slučaju poraza od Sarajeva i pobjede Olimpica u Širokom jer su bolji u međusobnom duelu protiv Olimpica. Na Otoci 2-1 za Olimpic, a u Banja Luci 1-0 za Borac.
Zar se ne gleda gol razlika?
riko-ga

#8254 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by riko-ga »

O mjetima na tabeli koja vode u Evropu ili visi ili nizi rang takmicenja u slucaju istoga broja bodova odlucuje medjusobni skor timova.Ukoliko su tri ili vise timova sa istim brojem bodova pravi se mini tabela ti timova sa medjusobnim utakmisama.

Evo naprimjer GOSK moze ostati u ligi iako izgubi u Mostaru zadnju.Treba mu da Leotar isto tako izgubi od Zeljeznicara a da Slavija pobjedi Slobodu.
Arteta

#8255 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Arteta »

riko-ga wrote:O mjetima na tabeli koja vode u Evropu ili visi ili nizi rang takmicenja u slucaju istoga broja bodova odlucuje medjusobni skor timova.Ukoliko su tri ili vise timova sa istim brojem bodova pravi se mini tabela ti timova sa medjusobnim utakmisama.

Evo naprimjer GOSK moze ostati u ligi iako izgubi u Mostaru zadnju.Treba mu da Leotar isto tako izgubi od Zeljeznicara a da Slavija pobjedi Slobodu.
Ovo pravilo treba mijenjati.
ultima_palabra

#8256 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Coalman wrote:
salle_eh1986 wrote:jel borac već osigurao ligu europe?
pronađoh na jednoj stranici vezanoj za to takmičenje da su oni već upisani kao tim koji tu učestvuje...uz široki brđeg

znači sarajevo i olimpic su još za to zadnje mjesto, s tim da imaju "nabrijane" protivnike da se sve svede na to da kone (ove sa koševa) ne vide europu

???
Jeste i u slučaju poraza od Sarajeva i pobjede Olimpica u Širokom jer su bolji u međusobnom duelu protiv Olimpica. Na Otoci 2-1 za Olimpic, a u Banja Luci 1-0 za Borac.
Ima li neko taj pravilnik da pogledam? Nisam siguran da odlučuje gol u gostima ako su osvojili isto bodova i dali isto golova u međusobnom omjeru?
riko-ga

#8257 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by riko-ga »

http://www.nfsbih.net/savez.aspx?id=pra

Pod Pravilnik o takmicenju. :dance:
riko-ga

#8258 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by riko-ga »

Sloboda,Rudar,Leotar,Gosk i Slavija se bore za opstanak.

Sloboda je u najboljoj poziciji iako moze i ona ispasti.Za to je potrebno da Rudar pobjedi Zrinjskog (realno ce se i desiti) da Leotar dobihe Zeljeznicar( :shock: ) a da GOSK dobije Velez ( :shock: :shock: :shock: ).Uz sve to Slavija treba da pobjedi Slobodu sa dva ili vise golova razlike.Tesko za ocekivat zaista.

Rudar sa pobjedom sve sam rjesava.

Leotar moze ispasti ako Slavija pobjedi a oni izgube bez obzira kako GOSK zavrsi.

GOSK ispada ako Slavija dobije i Leotar osvoji bod a GOSK izgubi.Ili u drugoj varijanti.Gube i Leotar i GOSK a Slavija odigra nerjeseno i u toj kombinaciji GOSK ispada.

Slaviji je i bod dovoljan ako GOSK i Leotar izgube.No cak i pobjeda Slaviji negarantuje opstanak ako pobjede Rudar,Leotar i GOSK.
ultima_palabra

#8259 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

riko-ga wrote:http://www.nfsbih.net/savez.aspx?id=pra

Pod Pravilnik o takmicenju. :dance:
Ipak se gledaju i golovi u gostima, znači Borac je već u Evropi. To komšijama malo olakšava situaciju.
Charuga
Globalni moderator

#8260 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Tuzlak 035

#8261 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

burek_in_space wrote:
Tuzlak 035 wrote:Babo od Edina Džeke danas specijalni gost na prepunom Tušnju 8-)
Ili u prevodu: prva cuna u Bosanaca, koje je reprezentacija BiH u srcu. :mrgreen:
I Sloboda naravno :D
El_comadante

#8262 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

riko-ga wrote:Sloboda,Rudar,Leotar,Gosk i Slavija se bore za opstanak.

Sloboda je u najboljoj poziciji iako moze i ona ispasti.Za to je potrebno da Rudar pobjedi Zrinjskog (realno ce se i desiti) da Leotar dobihe Zeljeznicar( :shock: ) a da GOSK dobije Velez ( :shock: :shock: :shock: ).Uz sve to Slavija treba da pobjedi Slobodu sa dva ili vise golova razlike.Tesko za ocekivat zaista.

Rudar sa pobjedom sve sam rjesava.

Leotar moze ispasti ako Slavija pobjedi a oni izgube bez obzira kako GOSK zavrsi.

GOSK ispada ako Slavija dobije i Leotar osvoji bod a GOSK izgubi.Ili u drugoj varijanti.Gube i Leotar i GOSK a Slavija odigra nerjeseno i u toj kombinaciji GOSK ispada.

Slaviji je i bod dovoljan ako GOSK i Leotar izgube.No cak i pobjeda Slaviji negarantuje opstanak ako pobjede Rudar,Leotar i GOSK.
previše kombinacija a blizu je srijedapa čemo vidjeti kako če se i zaista desiti. a evo Sloboda se lagano izvukla a bila je ugadnoj situaciji.
Tuzlak 035

#8263 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

Gradina aplicirala da svoje "domaće" utakmice igra u Tuzli ili Gradačcu,kao njihov stadion ne ispunjava uslove :?
Tuzlak 035

#8264 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

Image
veljaca

#8265 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Tuzlak 035 wrote:Image
Da ste bili ovakvi od pocetka - borili bi se za Evropu ....
Tuzlak 035

#8266 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

veljaca wrote:
Tuzlak 035 wrote:
Ako Bog da u sezoni 2012/13 ,ako ništa KUP uzmemo.
salle_eh1986

#8267 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

Tuzlak 035 wrote:
veljaca wrote:
Tuzlak 035 wrote:
Ako Bog da u sezoni 2012/13 ,ako ništa KUP uzmemo.
komentar na nivou ;)

ono ako ništa, hehehe
Charuga
Globalni moderator

#8268 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Željezničar - Amar Osim vec trecu sezonu na klupi.
Široki Brijeg - Branko Karačić - Marjan Bloudek.
Sarajevo - Jiri Plišek - Dragan Jović.
Borac - Zvezdan Cvetković - Velimir Stojnić - Slaviša Božičić.
Zrinjski - Slaven Musa - Dragan Perić.
Olimpic - Mehmed Janjoš - Nedim Jusufbegović.
Čelik - Boris Gavran - Elvedin Beganović - Vlatko Glavaš.
Zvijezda - Dragan Jović - Zoran Kuntić.
Velež - Mirza Varešanović - Asmir Džafić
GOŠK - Darko Dražić - Milomir Odović - Boris Gavran.
Rudar P. - Dragan Radović - Velimir Stojnić
Sloboda - Ibrahim Crnkić - Darko Vojvodić - Abdulah Ibraković.
Leotar - Slavko Jović - Bogdan Korak - Borče Sredojević.
Travnik - Nedžad Selimović - Mesud Duraković - Nermin Bašić - Haris Jaganjac - Husnija Arapović.
Kozara - Vinko MArinović - Vlado Jagodić - Miloš Pojić.
Slavija - Dragan Bjelica - Aleksandar Simić - Zoran Erbez - Milan Gutović - Vlado Čapljić.

Valjda je to konacna lista svih trenera koji su ucestvovali u sezoni 2011/12. Koliko ih je bilo, ne bi me cudilo da sam nekog izostavio ... 8-)
Tuzlak 035

#8269 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

salle_eh1986 wrote:
komentar na nivou ;)

ono ako ništa, hehehe
Emocije me još drmaju.jbg šta ću :P :P htio sam reći makar da KUP uzmemo pa da izađemo u Europu jer sjever će aBd do početka sezone biti gotov ;)
E&E

#8270 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by E&E »

Tuzlak 035 wrote:
salle_eh1986 wrote:
komentar na nivou ;)

ono ako ništa, hehehe
Emocije me još drmaju.jbg šta ću :P :P htio sam reći makar da KUP uzmemo pa da izađemo u Europu jer sjever će aBd do početka sezone biti gotov ;)
Tesko ce vam biti u slijedecoj sezoni do kupa preko plave masine.
Tuzlak 035

#8271 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Tuzlak 035 »

E&E wrote:
Tesko ce vam biti u slijedecoj sezoni do kupa preko plave masine.
Uz dobra 2-3 pojačanja mi to možemo,Abdulah je odlično složio ekipu ;)

A evo i izjave predsjednika nakon utakmice sa Veležom:

"Zbog ovog sam došao u Slobodu. Želim da u svakoj narednoj utakmici Tušanj bude ispunjen do poljednjeg mjesta. Sva ova dešavanja mi daju snagu da nastavim dalje i hoću. Neću odustati od Slobode, ovaj grad i cijeli kanton zaslužuju jaku Slobodu i imat će je. Samo da prođe još ova srijeda, nadam se da neće biti nekih većih iznenađenja, a onda ćemo svi zajedno raditi na projektu evropske Slobode". Predsjednik Davud Zahirović.
salle_eh1986

#8272 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by salle_eh1986 »

šuška se šuška, da ja volim duška :D
Tri prijedloga na stolu za reorganizaciju nogometnih takmičenja u BiH

Prvi prijedlog, koji je predložio Nogometni savez Federacije BiH, je jedini koji je zahvatio i niže rangove takmičenja, a ne samo Premijer ligu. Prema ovom prijedlogu, koji je došao iz Federalnog saveza BiH, u sezoni 2012/13 četiri kluba bi ispala iz Premijer lige, a u idućoj sezoni 2014/11 također bi ispala četiri kluba, pa bi se od sezone 2015/16 Premijer liga igrala sa 12 klubova.

Pored prijedloga, predloženo je i da se dođe do reorganizacije u prvim ligama, odnosno da iste budu podijeljene na sjevernu i južnu grupu, jednom bi rukovodio Nogometni savez Republike Srpske, drugom Federalni savez.

Također je predloženo da imamo četiri druge lige, osam po regijama i 16 međuopštinskih.

ova dva preostala nisu ni za spomena jer su gori nego ovo što sad imamo :)
megaman4

#8273 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by megaman4 »

salle_eh1986 wrote:šuška se šuška, da ja volim duška :D

Prvi prijedlog, koji je predložio Nogometni savez Federacije BiH, je jedini koji je zahvatio i niže rangove takmičenja, a ne samo Premijer ligu. Prema ovom prijedlogu, koji je došao iz Federalnog saveza BiH, u sezoni 2012/13 četiri kluba bi ispala iz Premijer lige, a u idućoj sezoni 2014/11 također bi ispala četiri kluba, pa bi se od sezone 2015/16 Premijer liga igrala sa 12 klubova.

Pored prijedloga, predloženo je i da se dođe do reorganizacije u prvim ligama, odnosno da iste budu podijeljene na sjevernu i južnu grupu, jednom bi rukovodio Nogometni savez Republike Srpske, drugom Federalni savez.

Također je predloženo da imamo četiri druge lige, osam po regijama i 16 međuopštinskih.

možda jeste, možda nije moje srce tajnu krije...( V. Ivković 1983), ovo je nekada bio veliki hit pokojne Vere Ivković, koja je umrla prije mjesec i po...

a što se tiče ove reorganizacije, bilo je vala i vrijeme...... :)
perfect_guy

#8274 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by perfect_guy »

salle_eh1986 wrote:šuška se šuška, da ja volim duška :D

i onda ne bi bilo loše da se liga 12 igra onako kako to gruzijci primjenjuju. 22 kola, nakon čega prvih 8 razigrava između sebe, dok zadnja 4 igraju sa prva 4 drugoligaša za opstanak. S tim da bi kod nas onda išli po prva dvojica iz dvije prve lige
ultrarajvoSA

#8275 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultrarajvoSA »

Tuzlak 035 wrote:Image

Svaka cast !
Locked