sad reci lozinku da znamo da si tidharma wrote:Da, ja. Neko uletio na profil, i ode na pdf koji jako dobro zaobilazim i politicki me obiljezi (ni krivu ni duznu)plain vanilla wrote:dharma?ultima_palabra wrote:Nestali su valjda zato što se forumašica žalila da joj je neko hackovao account![]()
.
SDP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#8251 Re: SDP
-
VjecitiStudent
#8252 Re: SDP
Tvoja karijera u SDP-u je sad zauvijek zapecacenadharma wrote:Da, ja. Neko uletio na profil, i ode na pdf koji jako dobro zaobilazim i politicki me obiljezi (ni krivu ni duznu)plain vanilla wrote:dharma?ultima_palabra wrote:Nestali su valjda zato što se forumašica žalila da joj je neko hackovao account![]()
.
- plain vanilla
#8253 Re: SDP
ja kad zaboravim, lijepo nazovem centralu da me podsjete sta sam htjela recizagazaga wrote:vratite se temi inace cu opet morati brisati pa neki nece uopce znati sta su htjeli reci
necemo vise u off, sorry
- Sasvim_Obican
#8254 Re: SDP
Da se ovo desilo u nekoj ozbiljnoj i uređenoj državi, već bismo imali obavještajnu ofanzivu u cilju otkrivanja ovih "vjernika". No, kako to obično i biva, sve se potpiše nekim "fanaticima", sistemski se ignorira problem, do nekih novih Mevlida i nekih novih sramota, a onda opet - kuku nama !Naime, ministru Emiru Suljagiću na kućna vrata je dostavljen metak u koverti. Kako je utvrđeno, kalibar metka je
U koverti je, pored metka, dostavljena i prijeteća poruka, na kojoj je napisano:
'Ostavi se Allaha dž.š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka'.
Ministar je prijetnju prijavio policiji, koja radi na otkrivanju onoga ili onih koji su upitili prijetnju Emiru Suljagiću.
Kako je ** No links ** PORTALU rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, ministrovu prijavu su dobili danas u 16.30 sati.
- madner
#8255 Re: SDP
Ja sam mu fino rekao da mora vjezbat tehniku. Fino je mogao nauciti na vjeronauku kako da je propisno tuce i da joj jos zabrani da se zali.
- plain vanilla
#8256 Re: SDP
ma jok, sad ce prica da je poslao sam sebi..Sasvim_Obican wrote:Da se ovo desilo u nekoj ozbiljnoj i uređenoj državi, već bismo imali obavještajnu ofanzivu u cilju otkrivanja ovih "vjernika". No, kako to obično i biva, sve se potpiše nekim "fanaticima", sistemski se ignorira problem, do nekih novih Mevlida i nekih novih sramota, a onda opet - kuku nama !Naime, ministru Emiru Suljagiću na kućna vrata je dostavljen metak u koverti. Kako je utvrđeno, kalibar metka je
U koverti je, pored metka, dostavljena i prijeteća poruka, na kojoj je napisano:
'Ostavi se Allaha dž.š. i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka'.
Ministar je prijetnju prijavio policiji, koja radi na otkrivanju onoga ili onih koji su upitili prijetnju Emiru Suljagiću.
Kako je ** No links ** PORTALU rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo, ministrovu prijavu su dobili danas u 16.30 sati.
-
Murisno1
#8257 Re: SDP
Opet tema dana suljaga 
- Corto Maltese
#8258 Re: SDP
Ništa, niščim, al' nisam iznenađen. Sve u svemu, pošto se tema zove "SDP", a ne "forumaš Corto Maltese", niti "NS", niti "priroda zadnjih Balkanskih ratova", ja bih da se vratim na tu temu i ponovim svoju želju da SDP izvojuje političku pobijedu u RS, te da je vodi umijećem koje pokazuje u vođenju FBiH. Time bi sve rasprave o tom entitetu veoma brzo prešle na podforum istorija.plain vanilla wrote: Mogu li ja da te uputim?![]()
Ja znam na sta sam ja aludirala, za druge ne znam..na Bojanov komentar Dodikovog i Cedinog duela, gdje se on jadnicak smori koketirajuci s genocidom, pokusavajuci pridobiti i Bosnjake i Srbe, pa pobija Cedu govoreci da RS nije nastala na genocidu..a tebe sam provocirala time jer znam da volEs NS![]()
Nisi vala Corto neku dobru stranku izabrao (ovo je sad ozbiljno, nije provokacija)
-
popajic
#8259 Re: SDP
Ma, ovaj put je bez vezeMurisno1 wrote:Opet tema dana suljaga
A vala nije ni kakva interesantna vijest . Bilo je puno napetije kad su komsije zvale policiju zbog bracnih razmirica
- Alfons Kauders
#8260 Re: SDP
a pa bilo je vec tih temazagazaga wrote:ocekujem zustru raspravu povodom prijetnji ministru koji tuce zenu i ukida vjeronauku
preduhitrio si me
kada su neki "vidjeniji" forumasi (citaj razocarani sdp talibani) branili onog imbecila koji je ateiste nazivao govnima, pa fasovo otkaz...
garant ce sad branit i ovog pacijenta... jer eto, sdp-ovac, jos pride cafir... je free game...
nek se prepozna ko hoce
Last edited by Anonymous on 08/02/2012 23:07, edited 1 time in total.
Reason: .
Reason: .
- Corto Maltese
#8261 Re: SDP
Nije valjda toliko ponestalo argumenata da je samo prozivanje osoba sa nižom dioprijom preostalo u sehari?
- Corto Maltese
#8263 Re: SDP
Ako, ako, samo nek se narod veseli. Kad druge nema.
- quasar
#8264 Re: SDP
Kad ce dnevnice?
Ja necu da pisem nista.
Ja necu da pisem nista.
- plain vanilla
#8265 Re: SDP
ako te federalna tv nije snimila, neJma nistaquasar wrote:Kad ce dnevnice?
Ja necu da pisem nista.
- Corto Maltese
#8266 Re: SDP
Nema ni plaća, a kamo li dnevnica.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/P ... -bez-place
http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/P ... -bez-place
- brzica
#8267 Re: SDP
I ne treba im plaća...ja očekujem od druga Zlatka da se odrekne
plaća kao što je i do sada u Parlamentu. I da predloži da se svi
ministri odreknu
plaća kao što je i do sada u Parlamentu. I da predloži da se svi
ministri odreknu
- Sasvim_Obican
#8268 Re: SDP
Lijep pokušaj bježanja od teme - vrlo ozbiljne prijetnje jednom minstru za kojeg možemo misliti ovo i ono, ali to ne mijenja činjenicu da se radi o ministru čija je sigurnost došla u pitanje.
Baš me zanima ko će i hoće li iko uopće reagovati. Ili ćemo čekati neke nove Leutare, Vukeliće i Đinđiće, pa da se opet pravdamo kako je to "pucanj u prijateljstvo".
Baš me zanima ko će i hoće li iko uopće reagovati. Ili ćemo čekati neke nove Leutare, Vukeliće i Đinđiće, pa da se opet pravdamo kako je to "pucanj u prijateljstvo".
- brzica
#8269 Re: SDP
A valjda će netko reagirati, da je samo pismo ja osobno ne bih
shvatio kao prijetnju. Ali metak je ipak već dobro poznat znak.
Nadam se da će policija raditi na onoj razini na kojoj je vide
ovi što brane direktore i komesare.
shvatio kao prijetnju. Ali metak je ipak već dobro poznat znak.
Nadam se da će policija raditi na onoj razini na kojoj je vide
ovi što brane direktore i komesare.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#8270 Re: SDP
Ova prijetnja je sasvim logican slijed i reakcija cmarova koji bi i dalje da zivimo u XV vijeku u kojem spominjanje boga od svakog covjeka moze da napravi majmuna i svoga podanika. Jednom se morao pojaviti covjek koji zeli i zna da vjera treba da je iskljucivo dio ljudske intime i da je treba svesti u okvire i mjesta koja su i predvidjena za nju. Ja nikada nisam cuo da je Suljagic uvrijedio Alaha niti iti jednog njegovog idopoklonika ali je dao nakon 20 godina sansu i svima onima kojima vjera predstavlja ono sto se zove naucna fantastika. Hoces na vjeronauku, izvoli neces da imas ikakve veze sa vjerom, izvoli i ti. Ovo je vjerovatno poslao ili neko tko je umobolan (kao sto je nedavno bio slucaj u Srbiji sa pismima koja su dobijali srbijanski politicari) ili opet neka spodoba iz nekih Maoca za koje je krajnje vrijeme da budu pometeni iz ove drzave sa svim onima koji im daju podrsku. Ali njih najbolje mogu da pometu izvorni bosanski muslimani kojima u biti oni stvaraju najvece probleme. Tko hoce da zivi u kamenom dobu to mu treba i omoguciti i poslati ga tamo gdje je to sasvim normalno. Suljagic e shvatio svoj posao onako kako treba a to je da bude servis svim gradjanima bez obzira na vjeru i naciju ali ocito da oni sa velikim "M" ne mogu da svare da i neki Emir zeli da zivi u nekom civilizovanom drustvu u kojem ce svako dijete i njegovi roditelji imati pravo na svoj izbor. Samo taj kreten koji je poslao metak je toliko glup da nije svjestan da ce se taj metak i svi buduci meci vracati rno u celo onima koji ih salju jer sve vise i vise ljudi vidi i shvaca da su ljudi ti na koje se mozemo sigurno osloniti a da bogovi upravo spadaju u sferu naucne fantastike.
- inSighT
- Vozim: na guranje
#8271 Re: SDP
Još da je naučio, kao i svi ostali huškatori i islamofobi, da ista zabranjuje "tuči" ženu tako da ostane i najmanji fizički trag istoga, a to što su neki bukvalno shvatili kao premlaćivanje, to je sasvim druga tema, a?madner wrote:Ja sam mu fino rekao da mora vjezbat tehniku. Fino je mogao nauciti na vjeronauku kako da je propisno tuce i da joj jos zabrani da se zali.
PS. Zamolio bi administraciju da se ovaj iznad mene kazni primjereno za, kako to njemu sličnim i priliči, prostotama i uvredama na račun vjernika!
- Sasvim_Obican
#8272 Re: SDP
Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj posao. Da je, kao i svi poslijeratni ministri, ignorisao probleme u svom resoru, uzimao platu i vozao se u službenom automobilu, narod bi mu pljeska i govorio - "Vidi ga, bog mu dao, kako radi". Sad, kad je čovjek, sasvim logično i racionalno, krenuo u reforme obrazovanja koje su NUŽNE ukoliko želimo vidjeti i E od Europske Unije, odmah ga eto na nekim listama otpadnika od vjere, proziva mu se familija, razara porodica i rade sve ostale prljave rabote.
Ja bih, da se, ne daj Bože, obistine prijetnje koje svakodnevno stižu na njegov račun, na odgovornost pozvao sve one (uključujući i reisa Cerića i kolumniste rijasetovog portala ) za stvaranje atmosfere straha u kojoj bi se likvidacija ministra Suljagića mogla predstaviti kao hvale vrijedan ili opravdan čin.
Ja bih, da se, ne daj Bože, obistine prijetnje koje svakodnevno stižu na njegov račun, na odgovornost pozvao sve one (uključujući i reisa Cerića i kolumniste rijasetovog portala ) za stvaranje atmosfere straha u kojoj bi se likvidacija ministra Suljagića mogla predstaviti kao hvale vrijedan ili opravdan čin.
Last edited by Sasvim_Obican on 08/02/2012 23:18, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#8273 Re: SDP
Za one manje upucene, moze li kratak opis tih reformi?Sasvim_Obican wrote:Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj psao. Da je, kao i svi poslijeratni ministri, ignorisao probleme u svom resoru, uzimao platu i vozao se u službenom automobilu, narod bi mu pljeska i govorio - "Vidi ga, bog mu dao, kako radi". Sad, kad je čovjek, sasvim logično i racionalno, krenuo u reforme obrazovanja koje su NUŽNE ukoliko želimo vidjeti i E od Europske Unije, odmah ga eto na nekim listama otpadnika od vjere, proziva mu se familija, razara porodica i rade sve ostale prljave rabote.
Ja bih, da se, ne daj Bože, obistine prijetnje koje svakodnevno stižu na njegov račun, na odgovornost pozvao sve one (uključujući i reisa Cerića i kolumniste rijasetovog portala ) na odgovornost za stvaranje atmosfere straha u kojoj bi se likvidacija ministra Suljagića mogla predstaviti kao hvale vrijedan ili opravdan čin.
- Sasvim_Obican
#8274 Re: SDP
Za početak to da djeca svih vjeroispovijesti, pa i ona koja vjeroispovijest uopšte i nemaju, nisu diskriminirani po pitanju pohađanja vjeronauke.VjecitiStudent wrote:Za one manje upucene, moze li kratak opis tih reformi?Sasvim_Obican wrote:Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj psao. Da je, kao i svi poslijeratni ministri, ignorisao probleme u svom resoru, uzimao platu i vozao se u službenom automobilu, narod bi mu pljeska i govorio - "Vidi ga, bog mu dao, kako radi". Sad, kad je čovjek, sasvim logično i racionalno, krenuo u reforme obrazovanja koje su NUŽNE ukoliko želimo vidjeti i E od Europske Unije, odmah ga eto na nekim listama otpadnika od vjere, proziva mu se familija, razara porodica i rade sve ostale prljave rabote.
Ja bih, da se, ne daj Bože, obistine prijetnje koje svakodnevno stižu na njegov račun, na odgovornost pozvao sve one (uključujući i reisa Cerića i kolumniste rijasetovog portala ) na odgovornost za stvaranje atmosfere straha u kojoj bi se likvidacija ministra Suljagića mogla predstaviti kao hvale vrijedan ili opravdan čin.
Generalno, čovjek je bio spreman da uradi i puno više, da ga nisu skresali. Prvo Cerić zazivanjem krvoprolića, pa onda i njegova stranka izdajući ga.
- nosara
#8275 Re: SDP
Betoniranje vjeronauka u "obrazovnom" "sistemu" ks...?VjecitiStudent wrote:Za one manje upucene, moze li kratak opis tih reformi?Sasvim_Obican wrote:Jedini problem Emira Suljagića je to što se taj čovjek miješa u svoj psao. Da je, kao i svi poslijeratni ministri, ignorisao probleme u svom resoru, uzimao platu i vozao se u službenom automobilu, narod bi mu pljeska i govorio - "Vidi ga, bog mu dao, kako radi". Sad, kad je čovjek, sasvim logično i racionalno, krenuo u reforme obrazovanja koje su NUŽNE ukoliko želimo vidjeti i E od Europske Unije, odmah ga eto na nekim listama otpadnika od vjere, proziva mu se familija, razara porodica i rade sve ostale prljave rabote.