Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Point.

#8251 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafis wrote:
Point. wrote:Nego Hafise, da te priupitam nesto. Jesi li ikada navijao za Velez?
Jesam. Nije bilo utakmice koju sam propustio. Pamtim sve velike utakmice.
Otac mi je nekad igrao malo u Veležu, i ja sam trenirao do seniora, a i brat mi se dugo zadržao.
Pa sta bi? Stara ljubav zaborava nema.
megaman4

#8253 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Na kraju ce Raspudic ostati sam u svojoj frustraciji. :-)

Iako ne volim Lagumdziju, ovaj tzv. filozof mu nije ni do peta.

Da Zlatko nije egosita, ovakvi bi bili u misijoj rupi gdje i pripadaju.
mO k3

#8254 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

megaman4 wrote:

izvini jeli to poredis lagumdziju i ninu ?? :? :shock:
Alfons Kauders

#8255 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

grabik wrote:Mojih 15 postova vise znace nego necijih 10 000 hiljada....Nije mi nimalo zao sto ce me banovati oni iz susjedne drzave , pardon kantona SA

Drago mi je da sam bar na trenutak , na ovom nacional SA forumu predstavio moje Zivinice kao bastion BiH...To mi je jedino bio cilj

Zivinicki Sokolovi su bili od pocetka do kraja za Bih...

Ooo zemljak, dugo te nije bilo! :)
Alfons Kauders

#8256 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

grabik wrote:
Alfons Kauders wrote: Ooo zemljak, dugo te nije bilo! :)
pozz za mog zemljaka :kiss:
Pa sto bolan Zivinicane stavljas u istu recenicu s ovim Hafisovim juznjacima i sarajevskim minderasima? Mene vrijedja i sama usporedba! :D
Point.

#8257 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Zivinice pa Pariz!
Tomahawk11
Globalni moderator

#8258 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Tebe je rat dobro sjebo, ljudino.
Novak20

#8259 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

@Hafise, je li ovo Dragan Čović traži potporu Pape za novi križarski rat ili za izmjene Izbornog zakona ?

Nije mi jasno zašto je planiran posjet tajnom arhivu Vatikana. Možda ti znaš šta o tome obzirom na tvoju dobru informiranost.

http://ba.n1info.com/a156934/Vijesti/Vi ... ikanu.html

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović bit će danas u audijenciji kod pape Franje u Vatikanu.

Nakon audijencije planiran je susret s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim sekretarom Svete Stolice.

Također je planirana posjeta Hrvatskom papinskom zavodu sv. Jeronima, te Vatikanskom tajnom arhivu, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.
Banksy

#8260 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

mO k3 wrote:
megaman4 wrote:

izvini jeli to poredis lagumdziju i ninu ?? :? :shock:
Gledala sam cijeli intervju i puno toga izrečenog bih potpisala. Sve o Lagumdžiji je uglavnom tačno. Kleptoman koji omotan crvenom zastavom odmah nakon ''najveće pobjede od '45.'' uvodi ustaše u vlast, a sve s ciljem što veće privatne krađe koju je mogao ostvariti samo s patuljcima kakvi su crnokošuljaši i kobasičari. Grobar bosanske ljevice.
John Cleese

#8261 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by John Cleese »

Banksy wrote:Gledala sam cijeli intervju i puno toga izrečenog bih potpisala. Sve o Lagumdžiji je uglavnom tačno. Kleptoman koji omotan crvenom zastavom odmah nakon ''najveće pobjede od '45.'' uvodi ustaše u vlast, a sve s ciljem što veće privatne krađe koju je mogao ostvariti samo s patuljcima kakvi su crnokošuljaši i kobasičari. Grobar bosanske ljevice.
:thumbup:
Alfons Kauders

#8262 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Sad kad smo po ko zna put utvrdili da je SDP vece zlo od SDA i HDZ, mogli bi se vratiti na temu?
Banksy

#8263 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Izvinjavamo se, nastavite, pratimo.
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Pokušat ću ti objasniti.
SPSS je statistički softver. Jako je skup. Recimo naši zavodi za statistiku rade s njim.
Da ti približim, dat ću ti jedan primjer iz struke, neću iz medicinskih istraživanja.
Recimo, imaš jaku ponudu, mnogo nekih artikala za povoljne pare.
Opipao bi tržište, da znaš otprilike koiko bi uzeo i koja bi ti bila ciljana populacija.
Recimo da je ženski kozmetički artikl. normalno, sondirat ćeš teren određenom anketom,
Takve ankete treba znati sastaviti, ali ih jer još teže obraditi, to jest rastumačiuti njene rezultate.,
rezultati se prebacuju u elektronički oblik i ubacuju u program.
Tu nastupa statističar i određuje ti koja ti je ciljana grupa, kojoj dobnoj skupini pripada, klasnoj, vjerskoj, imovinskoj...određuje ti ima li veze njen bračni status, njena kilaža, njeno obrazovanje, prtimanja, inteligencija i kako sve to korelira s ambalažom,cijenom, marketingom...jednom riječju dobiješ sve podatke prevedene ba najedbnostavniji riječnik...a neumoljivo su točni, jer matematika ne griješi
Ma, mislim to je malo komplicirano...i za ove pješadince što ne kontaju: statistika se ne studira, ona je umjetnost matematike, i nju znaš ili ne znaš.
To se godinama uči kroz cjeloživotno usavršavanje i termelj je svake znbanosti, medicine posebno. ...kao što rekoh: više imamo pilota airbusa u BiH nego dobrih statističara.
Pa što vi mislite kako se utvrđuje efektnost nekog lijeka, to jest isplati li se ulagati kapital u neki novi lijek recimo neki antilipidemik pored nekoliko postojećih. Uložiš novce u početno istraživanje s nekoliko tisuća dobrovoljava i kojima polovici daješ taj novi lijek a drugoj polovici recimo neki koji je najprodavaniji i danima, mjesecima mjeriš rezultate.
I na koncu šta? Kako odrediti je li ovaj tvoj novi lijek bolji i što je najbitnije je li STATISTIČKI ZNAČAJNO bolji.
Ako ti je loš statističar i njemu se u obradi rezultatza pokaže značajnost i ti uložiš kapital u proizvodnju tog lijeka...nakon godinu-dvije dođu rezultati s terena koji kažu da je taj lijek šaša i ideš u bankrot.
Gdje si pogrtiješio - negdje je nešto zajebao statističar.
Znači ako se dobro odradi statistička analiza i pokaže se značajnost, nemaš brige, to je to.
Nije moje da znam te prljave detalje, vec za kolege iz struke (tvoje). Vego, pitam konkretno da li si radio npr. data mining modele za marketing i analitiku? Da li pored SPSSa koristis PSPP radi licenciranja i kolaboracije itd. Zanimaju me stvari koje se daju unovciti za stranog klijenta, a ne kartografija na HB forumu. Ti modeli su jako korisni za risk management i CRM - jako trazeno, jako dobro naplativo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8264 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

Hafis wrote:
Point. wrote:Nego Hafise, da te priupitam nesto. Jesi li ikada navijao za Velez?
Otac mi je nekad igrao malo u Veležu, i ja sam trenirao do seniora, a i brat mi se dugo zadržao.
a što se ti pravdaš forumskim anonimusima?

evo i ja sam navijao za velež iz sarajeva

ne znam kakve to veze ima sa sadašnjom situacijom hrvatskog i bošnjačkog nacionalizma

bili smo zaraženi virusom lažnog bratstva jedinstva koje je svoje rezultate najviše polučilo 1992-1995

osim toga ni velež više nije isti

i sad znam pogledati rezultate i pratiti stanje na tabeli druge lige

novo je doba manite se šuplje kako je prije bilo

pustite ljude da navijaju za koga žele i za koga hoće barem se u tim stvarima ne trebamo pravdati
Alfons Kauders

#8265 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Black swan wrote:
Hafis wrote:
a što se ti pravdaš forumskim anonimusima?

evo i ja sam navijao za velež iz sarajeva

ne znam kakve to veze ima sa sadašnjom situacijom hrvatskog i bošnjačkog nacionalizma

bili smo zaraženi virusom lažnog bratstva jedinstva koje je svoje rezultate najviše polučilo 1992-1995

osim toga ni velež više nije isti

i sad znam pogledati rezultate i pratiti stanje na tabeli druge lige

novo je doba manite se šuplje kako je prije bilo

pustite ljude da navijaju za koga žele i za koga hoće barem se u tim stvarima ne trebamo pravdati
Tako je!

Pustite ljude da navijaju za FK Slobodu, a neljude za sve ostale! :izet:
Hafis

#8266 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Štro jest, jest. Jači ste u fiskalizaciji percapita, ali ste u nogometu uvijek bili lahki invalidi za nas južnjake.
Alfons Kauders

#8267 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Štro jest, jest. Jači ste u fiskalizaciji percapita, ali ste u nogometu uvijek bili lahki invalidi za nas južnjake.
Zato jer za razliku od vas juznjaka, mi ne dajemo guzice za sponzorstva uglednih stranackih poduzetnika i javnih preduzeca, niti nam NS gleda kroz prste... Za razliku od momcadi iz "stozernih" gradova...

Sta ces jebiga, vazda ce mi biti drazi rudar od budzetskog parazita. :)
Hafis

#8268 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zato jer za razliku od vas juznjaka, mi ne dajemo guzice za sponzorstva uglednih stranackih poduzetnika i javnih preduzeca, niti nam NS gleda kroz prste... Za razliku od momcadi iz "stozernih" gradova...

Sta ces jebiga, vazda ce mi biti drazi rudar od budzetskog parazita. :)
Nosi tu šuplju.
Govorim općenito o nogometu.
Za vas smo uvijek bili Brazilci. Bilo da je riječ o Veležu ili Zrinjskom.
John Cleese

#8269 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by John Cleese »

Alfons Kauders wrote:Sad kad smo po ko zna put utvrdili da je SDP vece zlo od SDA i HDZ, mogli bi se vratiti na temu?
Nije SDP zlo, nego je Lagumdzija kriminalac, koji stranku vec decenijama koristi za ostvarivanje svojih kokosarskih ciljeva i tako od ljevice pravi ruglo.

A za digresiju... izvini :)
Alfons Kauders

#8270 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

John Cleese wrote:
Alfons Kauders wrote:Sad kad smo po ko zna put utvrdili da je SDP vece zlo od SDA i HDZ, mogli bi se vratiti na temu?
Nije SDP zlo, nego je Lagumdzija kriminalac, koji stranku vec decenijama koristi za ostvarivanje svojih kokosarskih ciljeva i tako od ljevice pravi ruglo.

A za digresiju... izvini :)
Da nisam vidio lika prije 20tak dana na Titovoj, mislio bi da je umro. Ali eto, on i dalje vodi stranku, ljevicu, drzavu i sta vec ne. Lika nisam vidio dvije godine ni na TV ni uzivo, a pola foruma ga vidi kad otvori pastetu.

Uglavnom, neka nama SDA i HDZ jos 4 ili 8 godina, ili vise. Da ne riskiramo s tamo nekim ljevicarima, svi su oni ko Lagunđija, pajel?
Alfons Kauders

#8271 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Nosi tu šuplju.
Mostarci su za Tuzlake Brazilci jedino po tenu i teksturi lica.

Mi kad izlopatamo 10 tona uglja, opet nismo tamnoputi kao vi.
tandmand

#8272 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Sve u svemu, mostarske braatee su dobile besplatnu edukaciju od ovoga Sliškovića po pitanju realnog sagledavanja stvari i stanja. On je braatama na posredan način objasnio da Tito neće ustati, da nismo svi raja i da mentalnog povratka u Jugoslaviju nema. Situacija me podsjeća na zapanjeni pogled Almira Cehajica Batka, kada mu u jednoj emisiji Marin Topić kaže: "nismo mi nikakva raja, koja bola raja .. šta je s vama tamo u Sarajevu ... bjeri tamo ..." U svakoj pojavi ima i dobra, neka i oba Topića, Sliškovića, Raspudića ... neka razbijaju pojedinim Bošnjacima iluzije, jer krivo sagledavati realnost je opasno.
Hafis

#8273 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

A jebote. Sad bi se i takmičio sa mnom.
Mostar je bio poznati BiH brend pjesnika, liska, nogometaša, sunca i behara, pa i političara. Simbol ljepote i mediterana.
A ti se natakario nekakvih rudara (Imao je i Mostar rudnik koji je gostovo stotinu godina hranio mnoge mostarske obitelji. Danas je iscrpljen i ugašen).

Jebote. idi u Rursku oblast pa tamo s njima nabilavaj o aerozagađenju i utjecaju industrijskog onečišćenja na rast šljiva.
BHCluster

#8274 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:

Koji Europejci ili ovi drugi?
Hafis

#8275 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

tandmand wrote:Sve u svemu, mostarske braatee su dobile besplatnu edukaciju od ovoga Sliškovića po pitanju realnog sagledavanja stvari i stanja. On je braatama na posredan način objasnio da Tito neće ustati, da nismo svi raja i da mentalnog povratka u Jugoslaviju nema.
Sačekali su ga bezze. Nepotrebno.
Doduše radi se o par anonimaca u čije je ime (obzirom na intelektualne domete) iz redakcije Tačno portala sastavljeno ovo pismo i koje je dalje napuhano u medijima.
Baka im je čak i onoj izjavi malo tepao, ali ni to nije bilo dovoljno. Velež je danas jedonacionalni klub čija je uprava u potpunosti jednonacionalna. Ja to ne smatram nekim grijehom ili nekom dramatičnim podatkom, ali to je činjenica.
A Baka je trebao znati da će mu svaku izjavu o Mostaru ili Veležu sačekati na volej. Ako ništa, dobio je školu.
Post Reply