Vjerovatno ću sačekati da se približi 15-ti.

Moderators: _BataZiv_0809, anex

al sto je losiji index za manju brzinu posebno zimi?Dzontra_Volta wrote:
Gume sa većim indeksom brzine su u pravilu skuplje od onih sa manjim.
Garantujem zivotom da su moje stare zimske gume (Pirelli Snow Control DOT 12) koje sam bacio bolje od bar 50% guma koje raja montira za zimukonektovan wrote:Upravo se javljam iz vulkanizerske radionice, eh ljudi moji, pa na cemu sve ljudi voze auta?!![]()
Dodje cohek na slikovima, kontam valjda ce sad iz gepeka kakve pismene izvaditi za zimu, a on vadi protekt sa malo boljom sarom.
supercali wrote:al sto je losiji index za manju brzinu posebno zimi?Dzontra_Volta wrote:
Gume sa većim indeksom brzine su u pravilu skuplje od onih sa manjim.
Slažem se za Hankook, kod mene je w452, nevjerovatno upravljiv i lagan volan i povratna reakcija.LikeLike wrote:Ja sam zimi vozio do sada Savu, Goodyear, Michelin i Continental. Meni licno nije bilo nikakve razlike. Ne ulijecem po ledu ko ludjak u krivine. Na svakim sam izlazio i na planinu i kuci jer sam zivio u brdu sto bi se rekloPo meni je najbitnije da gume nisu stare i celave
EDIT: Zaboravih spomenuti Hankook, vozio sam ih na Pezou CC-u pa ih nisam nesto vozao po snijegu ali su za kise bile strasneImao sam osjecaj da ne mogu proklizati
Kontaju ako je u Bingu mala kesa 0.05KM, velika 0.20KM, onda njihova velika vrijedi brat bratu 0.5KMmayab wrote:Neprijatno sam iznenadjen neposlovnošću Makbela, dodješ kupiš sve 4 nove gume, platiš montažu, i onda ti još traže 2KM za 4 kese (sa njihovim logom) za stare gume, nije do dvije KM, ali .....![]()
Koji je dot ta 7 obzirom da je model poprilicno star?konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Auto je sluzbeno, nije moje, a set zimskih je postavljen prije par dana. Gume su stare tri godine. Nisam nikad vozio na njima do jucer, i zaista me pozitivno iznenadile na suhom i mokrom asfaltu.didgeridoo wrote:Koji je dot ta 7 obzirom da je model poprilicno star?konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Sta si razmatrao jos u toj dimenziji? Cijene/mjesto?
Ja sam samo njih "trosio" i nakon njh 7+. U tom vaktu bolju gumu nisam vozio...konektovan wrote:Auto je sluzbeno, nije moje, a set zimskih je postavljen prije par dana. Gume su stare tri godine. Nisam nikad vozio na njima do jucer, i zaista me pozitivno iznenadile na suhom i mokrom asfaltu.didgeridoo wrote:Koji je dot ta 7 obzirom da je model poprilicno star?konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Sta si razmatrao jos u toj dimenziji? Cijene/mjesto?
didgeridoo wrote:Ja sam samo njih "trosio" i nakon njh 7+. U tom vaktu bolju gumu nisam vozio...konektovan wrote:konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Auto je sluzbeno, nije moje, a set zimskih je postavljen prije par dana. Gume su stare tri godine. Nisam nikad vozio na njima do jucer, i zaista me pozitivno iznenadile na suhom i mokrom asfaltu.
Otkud ti u 2017. godini UG7 ?konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Vozio se na UG7 6 zima i jedno ljeto (tuzna prica), izvanredna guma.konektovan wrote:Pardon, 8-ica je u pitanju a prije njih su bile 7-ice, nikad na njima nisam vozio, ali drugi su se kleli u njih.
Ispravku sam napravio iznad.drugi profil wrote:Otkud ti u 2017. godini UG7 ?konektovan wrote:Da pohvalim gy ultra grip 7, auto dosta udobnije i i bez buke u dimenziji 205/60 R16.
Nije ba problem. Ali zadnja tura je ja mislim bila 2011. Ja sam ih vozio 6 zima. UG7 i 7+ bi se i sad dobro prodavali da ih ima kupiti.hopi wrote:ne znam šta je problem
ja na jednom od auta još uvijek imam ug7+, generalno jedne od njaboljih guma što sam vozio po zimi
montirati će se i ove zime pa ih uslikam da vidite, šara debela, mekana po prstom, bez deformiteta, jednako potrošene, rotirane, skladištene propisno na felgama, smiješno malo km prelazile zimi, a i i ovu zimu će smiješno malo preći, tako da će mislim biti dobre i ovu zimu
Apsolutno, zato sto moraju izdrzati vece brzine.Dzontra_Volta wrote:Gume sa većim indeksom brzine su u pravilu skuplje od onih sa manjim.jefferson wrote:Volio bi da cujem objasnjenje sta je "losiji" index?Ove od 155 KM su realna cijena. Ove od 131 KM su garant sa starim DOT-om, nema šanse da je ovolika razlika samo zbog različitog indeksa brzine (i to u korist lošijeg indeksa).
@jeffersonjefferson wrote:...