Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8251 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

bilic wrote: obiđe krug sa autom i reči će ti u čemu je problem .
vidovnjak neki a?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#8252 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.

Ja znam da ovo ne voli, ali evo ja cu opet bez njegovog odobrenja dati preporuku, ne moze mi zamjeriti vise jer je vec zamjerio. :mrgreen:

Bitanga, pomogao mnogim sa foruma, sto ce sigurno jos neko potvrditi, a ako citas ovaj pdf, sigurno si naisao na to, pa cojeka kontaktiraj na pp

Bitango, ako citas, ne zamjeri. :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8253 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

ma kakav ja ,ja sam ratar,zemljoradnik...nemam ja veze s autima :run:
konektovan

#8254 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:ma kakav ja ,ja sam ratar,zemljoradnik...nemam ja veze s autima :run:

Evo on vec gore spomenuo da nije auto u pitanju, vec neka baraka vrijednosti 3 milje. :mrgreen:
Rugafet

#8255 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rugafet »

Sutra ću slikati naslon za ruku, mrsko mi sad ići u garage. Nepunih pet maraka me izašao i to ako i toliko, baglamice najskuplje bile čini mi se nekih 80kf po komadu, komada dva sam koristio, nekoliko sarafica i parce skaja za tapaciranje ostale sitnice sam imao. Kakvih crnih sedamdeset maraka i pedeset mi bilo previše za to dat. Jest da se čovjek navikne pa kad vozim auto bez naslona baš fali.
konektovan

#8256 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

:izet:
Rugafet wrote:Sutra ću slikati naslon za ruku, mrsko mi sad ići u garage. Nepunih pet maraka me izašao i to ako i toliko, baglamice najskuplje bile čini mi se nekih 80kf po komadu, komada dva sam koristio, nekoliko sarafica i parce skaja za tapaciranje ostale sitnice sam imao. Kakvih crnih sedamdeset maraka i pedeset mi bilo previše za to dat. Jest da se čovjek navikne pa kad vozim auto bez naslona baš fali.

Na sta li to lici kod tebe???? :mrgreen: Cibni sliku neku, da vidimo majstorluk.
amar1994

#8257 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Ma sta :D , ja sam mu rekao od golfa 4 neka kupi(barem njih ima po otpadima mnogo :mrgreen: ) , ima na onoj stranici objasnjenjo kako i kakve nosace da napravi i zdravo :thumbup:
Rugafet

#8258 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rugafet »

Ako je spreman dat 70 maraka za polovnu ohrdinu, logičnije mu je da mu ja za 35KM napravim nov i garanciju mu dajem. :-D Ako me krene biznis sa naslonima možda bude i nekih popusta za forumase haha
Kataklinger

#8259 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:36, edited 1 time in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8260 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by un1ted »

Rugafet wrote:Ako je spreman dat 70 maraka za polovnu ohrdinu, logičnije mu je da mu ja za 35KM napravim nov i garanciju mu dajem. :-D Ako me krene biznis sa naslonima možda bude i nekih popusta za forumase haha
Ako je ovo ohridina http://www.olx.ba/artikal/24178370/nasl ... f-4-skoda/ ne znam ono...
O'zone
Globalni moderator

#8261 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

Naslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.
Jesi siguran da je podvozije? Kod mene tako lupkalo izludilo me pa smo kod @Bitange skontali da se maglenka odvojila od branika i na svakom udubljenju na cesti lupka i to pravo iritirajuće...
Naslovnica

#8262 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

O'zone wrote:
Razočaran sam.
Hvala!
Jesi siguran da je podvozije? Kod mene tako lupkalo izludilo me pa smo kod @Bitange skontali da se maglenka odvojila od branika i na svakom udubljenju na cesti lupka i to pravo iritirajuće...
Jedno znam, nisam više siguran u bilo šta.
Rugafet

#8263 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rugafet »

Evo nepar slika, slikat cu i unutra kasnije kako izgleda kad se otvori koliko prostora ima, zaboravio sam sad. Uglavnom, mene sluzi kao i onaj od 69KM ako ne i bolje jer je siri, a kostao me 5 KM i jedno poslijepodne, tako da...

Image[/url]

Image[/url]

Image[/url]
O'zone
Globalni moderator

#8264 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac :mrgreen:
Herr Flick

#8265 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Herr Flick »

Ja jutros kontakt,upali auto kad mi pisci i izbacuje gresku za ABS I ESP,i gori abs lampica,ugasi auto iziđo malo nogom lupi gume,upali nema kad nema greske vise :lol: :lol: :lol: :D :D
junior3

#8266 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by junior3 »

I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja. :mrgreen:
Senzor ABS-a crkao.
condy

#8267 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

junior3 wrote:I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja. :mrgreen:
Senzor ABS-a crkao.
Trebo si iz zaleta zviznut u tocak kod tebe je trazilo jacu upotrebu fizicke sile :mrgreen:
dgL_

#8268 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by dgL_ »

condy wrote:
junior3 wrote:I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja. :mrgreen:
Senzor ABS-a crkao.
Trebo si iz zaleta zviznut u tocak kod tebe je trazilo jacu upotrebu fizicke sile :mrgreen:
Kod njega je fazon otvoriti i lupiti gepekom malo jace..
konektovan

#8269 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

O'zone wrote:Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac :mrgreen:
Daj bolan, pa kao da su djeca na casu tehnickog pravila. :lol: :lol:

Svaka cast za trud, ali..........
bleee_sa

#8270 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

Čuj bitangu preporučujete nekome :-)

Danas mi svira pokazuje mi u ruci pumpu goriva i govori odoh muhi kuglu da zamjenim :D
O'zone
Globalni moderator

#8271 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

konektovan wrote:
O'zone wrote:Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac :mrgreen:
Daj bolan, pa kao da su djeca na casu tehnickog pravila. :lol: :lol:

Svaka cast za trud, ali..........
Napravi bolju pa se hvali :mrgreen:
Herr Flick

#8272 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Herr Flick »

Senzor ABS-a crkao.
Prije mjesec i pol sam mjenjao abs senzor prednji desni,da ne bi opet mjenjao,ovako malo lupio nogom u sva 4 tocka i vozi misko :D :D
Maraschino

#8273 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

bleee_sa wrote:Čuj bitangu preporučujete nekome :-)

Danas mi svira pokazuje mi u ruci pumpu goriva i govori odoh muhi kuglu da zamjenim :D
lako je djuturumu podvaliti. :D
mirza2811

#8274 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirza2811 »

Fiat Bravo 1.4 '98 g , hladan upali. Postigne radnu temp. i ugasi se nakon koju minutu. Poslije gasenja nema teorije upalit , nego sam cekat da se ohladi pa ponovo upalit. Bio elektricar mjenjo bobinu i isti vrag. Kaze da je najvjerovatnije otiso davac impulsa. Negdje sam cito da je to senzor radilice, il grijesim?
johntra

#8275 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by johntra »

Vrlo vjerovatno, provjeri senzor...bobinu si vjerovatno promijenio bespotrebno...
Post Reply