vidovnjak neki a?bilic wrote: obiđe krug sa autom i reči će ti u čemu je problem .
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8251 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8252 Re: Pitamo Mehanicare ?
Naslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.
Ja znam da ovo ne voli, ali evo ja cu opet bez njegovog odobrenja dati preporuku, ne moze mi zamjeriti vise jer je vec zamjerio.
Bitanga, pomogao mnogim sa foruma, sto ce sigurno jos neko potvrditi, a ako citas ovaj pdf, sigurno si naisao na to, pa cojeka kontaktiraj na pp
Bitango, ako citas, ne zamjeri.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8253 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma kakav ja ,ja sam ratar,zemljoradnik...nemam ja veze s autima 
- konektovan
#8254 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:ma kakav ja ,ja sam ratar,zemljoradnik...nemam ja veze s autima
Evo on vec gore spomenuo da nije auto u pitanju, vec neka baraka vrijednosti 3 milje.
- Rugafet
#8255 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sutra ću slikati naslon za ruku, mrsko mi sad ići u garage. Nepunih pet maraka me izašao i to ako i toliko, baglamice najskuplje bile čini mi se nekih 80kf po komadu, komada dva sam koristio, nekoliko sarafica i parce skaja za tapaciranje ostale sitnice sam imao. Kakvih crnih sedamdeset maraka i pedeset mi bilo previše za to dat. Jest da se čovjek navikne pa kad vozim auto bez naslona baš fali.
- konektovan
#8256 Re: Pitamo Mehanicare ?
Rugafet wrote:Sutra ću slikati naslon za ruku, mrsko mi sad ići u garage. Nepunih pet maraka me izašao i to ako i toliko, baglamice najskuplje bile čini mi se nekih 80kf po komadu, komada dva sam koristio, nekoliko sarafica i parce skaja za tapaciranje ostale sitnice sam imao. Kakvih crnih sedamdeset maraka i pedeset mi bilo previše za to dat. Jest da se čovjek navikne pa kad vozim auto bez naslona baš fali.
Na sta li to lici kod tebe????
- amar1994
#8257 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma sta
, ja sam mu rekao od golfa 4 neka kupi(barem njih ima po otpadima mnogo
) , ima na onoj stranici objasnjenjo kako i kakve nosace da napravi i zdravo 
- Rugafet
#8258 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je spreman dat 70 maraka za polovnu ohrdinu, logičnije mu je da mu ja za 35KM napravim nov i garanciju mu dajem.
Ako me krene biznis sa naslonima možda bude i nekih popusta za forumase haha
-
Kataklinger
#8259 Re: Pitamo Mehanicare ?
/
Last edited by Kataklinger on 08/06/2017 01:36, edited 1 time in total.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8260 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je ovo ohridina http://www.olx.ba/artikal/24178370/nasl ... f-4-skoda/ ne znam ono...Rugafet wrote:Ako je spreman dat 70 maraka za polovnu ohrdinu, logičnije mu je da mu ja za 35KM napravim nov i garanciju mu dajem.Ako me krene biznis sa naslonima možda bude i nekih popusta za forumase haha
- O'zone
- Globalni moderator
#8261 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi siguran da je podvozije? Kod mene tako lupkalo izludilo me pa smo kod @Bitange skontali da se maglenka odvojila od branika i na svakom udubljenju na cesti lupka i to pravo iritirajuće...Naslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Vozio sam kod 2 majstora, izmijenio oba prednja ležaja, izmjenio kape amortizera, kuckanje se smanji, pa se opet pojavi. Vozio kod trećeg, kaže da je sve utegnuto, a kucka nešto 100%. Sumnjam na mehanizam upravljača. Nema lufta, ali osjetim da ima malo nekakvog kuckanja, skroz slabo ali ima.
Majstori ko majstori, od 3 garaže ni za jednu nisam stekao povjerenje niti utisak da su spremni da posvete malo više vremena i da detaljno i bez fušeraja urade posao.
Razočaran sam.
Ima li ko da je temeljit, da ima vremena da odvoji da baš detaljno pretrkelja i ustanovi nedostatke, a ne da bude - ma letva volana ti je to, mijenjaj, repariraj - a možda treba samo dotegnuti nešto... Nisam expert, ali nisam ni duduk.
Hvala!
p.s. samo mi nemojte ovlaštenih servisa, nisu ni oni ništa bolji. U pitanju je Hyundai.
-
Naslovnica
#8262 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jedno znam, nisam više siguran u bilo šta.O'zone wrote:Jesi siguran da je podvozije? Kod mene tako lupkalo izludilo me pa smo kod @Bitange skontali da se maglenka odvojila od branika i na svakom udubljenju na cesti lupka i to pravo iritirajuće...Naslovnica wrote:Dajte mi, molim Vas, preporuku sa mehaničara koji će izvršiti detaljnu analizu stanja podvozja i mehanizma volana.
Razočaran sam.
Hvala!
- Rugafet
#8263 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo nepar slika, slikat cu i unutra kasnije kako izgleda kad se otvori koliko prostora ima, zaboravio sam sad. Uglavnom, mene sluzi kao i onaj od 69KM ako ne i bolje jer je siri, a kostao me 5 KM i jedno poslijepodne, tako da...
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]- O'zone
- Globalni moderator
#8264 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac 
- Herr Flick
#8265 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja jutros kontakt,upali auto kad mi pisci i izbacuje gresku za ABS I ESP,i gori abs lampica,ugasi auto iziđo malo nogom lupi gume,upali nema kad nema greske vise

-
junior3
#8266 Re: Pitamo Mehanicare ?
I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja.
Senzor ABS-a crkao.
Senzor ABS-a crkao.
-
condy
#8267 Re: Pitamo Mehanicare ?
Trebo si iz zaleta zviznut u tocak kod tebe je trazilo jacu upotrebu fizicke silejunior3 wrote:I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja.![]()
Senzor ABS-a crkao.
-
dgL_
#8268 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kod njega je fazon otvoriti i lupiti gepekom malo jace..condy wrote:Trebo si iz zaleta zviznut u tocak kod tebe je trazilo jacu upotrebu fizicke silejunior3 wrote:I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja.![]()
Senzor ABS-a crkao.
- konektovan
#8269 Re: Pitamo Mehanicare ?
Daj bolan, pa kao da su djeca na casu tehnickog pravila.O'zone wrote:Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac
Svaka cast za trud, ali..........
- bleee_sa
#8270 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čuj bitangu preporučujete nekome
Danas mi svira pokazuje mi u ruci pumpu goriva i govori odoh muhi kuglu da zamjenim
Danas mi svira pokazuje mi u ruci pumpu goriva i govori odoh muhi kuglu da zamjenim
- O'zone
- Globalni moderator
#8271 Re: Pitamo Mehanicare ?
Napravi bolju pa se hvalikonektovan wrote:Daj bolan, pa kao da su djeca na casu tehnickog pravila.O'zone wrote:Fino ti je ovo na prvu...Ne odskače od unutrašnjosti...Još slike kad se otvori pretinac![]()
![]()
Svaka cast za trud, ali..........
- Herr Flick
#8272 Re: Pitamo Mehanicare ?
Prije mjesec i pol sam mjenjao abs senzor prednji desni,da ne bi opet mjenjao,ovako malo lupio nogom u sva 4 tocka i vozi miskojunior3 wrote:I kod mene je tako bilo, pa na kraju ostale da svijetle bez gašenja.![]()
Senzor ABS-a crkao.
- Maraschino
#8273 Re: Pitamo Mehanicare ?
lako je djuturumu podvaliti.bleee_sa wrote:Čuj bitangu preporučujete nekome![]()
-
mirza2811
#8274 Re: Pitamo Mehanicare ?
Fiat Bravo 1.4 '98 g , hladan upali. Postigne radnu temp. i ugasi se nakon koju minutu. Poslije gasenja nema teorije upalit , nego sam cekat da se ohladi pa ponovo upalit. Bio elektricar mjenjo bobinu i isti vrag. Kaze da je najvjerovatnije otiso davac impulsa. Negdje sam cito da je to senzor radilice, il grijesim?
- johntra
#8275 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vrlo vjerovatno, provjeri senzor...bobinu si vjerovatno promijenio bespotrebno...