Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
daxon

#8251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by daxon »

Objektivni navijac wrote:Sukob u Vijetnamu se nije zavrsio nerjeseno nego potpunom totalnom vojnom pobjedom Vijetkonga
ne samo to, već je i bilo "bjež'te noge posra vas guzica" :lol:

Avetinho

#8252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

daxon wrote:
Objektivni navijac wrote:Sukob u Vijetnamu se nije zavrsio nerjeseno nego potpunom totalnom vojnom pobjedom Vijetkonga
ne samo to, već je i bilo "bjež'te noge posra vas guzica" :lol:
Stvarno jeste. Slicno je bilo i kad je CCCP na celu s imperijalisticko-fasisticko-nacistickom Majcicom Rusijom bjezao iz Afganistana.
Objektivni navijac

#8253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Objektivni navijac »

Fact wrote:
Objektivni navijac wrote: :lol: :-) :lol:
Sukob u Vijetnamu se nije zavrsio nerjeseno nego potpunom totalnom vojnom pobjedom Vijetkonga i niko se nije odlucio za ujedinjenje. T 55-ice oslobodilackog Vijetkonga su ujedinjenje dovezle u Sajgon :D :D
Palestinci se mogu zahvaliti samo US i Zapadu,koji obuzdavaju Izrael,kada toga vise ne bude,slijedi KRAJ. Nema nade za Palestince,nikakve nade.
Sukob je završio neriješeno za SAD.Povukli su se davno prije nego što je se desio događaj na koji se pozivaš.Dok sa stajališta Vijetnama,sigurno da je ostvaren cilj sjeverne strane,a to je jedinstvena država.
Odkad je panicni bijeg nerijeseno :lol: :lol: :lol:
Kako nerijeseno,jebem mu misa. Pa strana koju su podupirali i za koju je 55 hiljada US vojnika ( 8x koliko u Afg i Iraku,zajedno ) dalo zivot je totalno porazena i protjerana. Sa zadnjim juznovijetnamskim zvanicnicima su helikopterima bjezali i zadnji US vojni zvanicnici. To je kao da sutra ISIL zauzme Bagdad i Basru ( sto je nemoguce ) i cijeli svijet sluzbeno prizna Kalifat a US savjetnici i Maliki pobjegnu helikopterima na brodove.
Totalna pobjeda oslobodilacke vojske Vijetkonga i Vijetnamskoga naroda,predvodzenog Komunistickom Partijom Vijetnama :D
Fact

#8254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fact »

SAD je porazila njihova javnost,a nikako Vijetkong.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

židovi ništa ne grade na zapadnoj obali npr oko mrtvog mora
jer privatni kapital zna da je nepoznanica za sutrašnjicu
hoće li to biti vječno neka uprava ili palestina ili izrael

privatni kapital zna najbolje tako da vjerujem kako bi palestininci mogli dobiti državu za naših života...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Svemirski_Putnik, touch brain, BadCopy

:-)
L u c i f e r

#8257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by L u c i f e r »

Objektivni navijac wrote:
Fact wrote:
BHCluster wrote: Kao sto je bio jednom Juzni Vijetnam kojem su ti isti obecali svaku mogucu potporu pa dobili. :wink:
Razlika je što je taj sukob završio neriješeno i kasnije su se i jedni i drugi odlučili za ujedinjenje.
Dok je ovdje jedna strana pobjednik,a druga ne samo da je izgubila sukob,nego iz dana u dan gubi još više.
U Vijetnamu protivnička strana(sa stajališta SAD-a) je imala podršku Kine i SSSR-a(ozbiljnih saveznika),a ovima su saveznici arapske zemlje(nebitni saveznici).Premda danas i većina tih zemalja koji su ih podržavali,samo gleda situaciju sa distance.
Palestinci,ako žele da opstanu,moraju da prihvate ono što im se nudi.Iskreno se nadam da će se naći jedna pametna osoba u tome narodu da to i uradi.
:lol: :-) :lol:
Sukob u Vijetnamu se nije zavrsio nerjeseno nego potpunom totalnom vojnom pobjedom Vijetkonga i niko se nije odlucio za ujedinjenje. T 55-ice oslobodilackog Vijetkonga su ujedinjenje dovezle u Sajgon :D :D
Palestinci se mogu zahvaliti samo US i Zapadu,koji obuzdavaju Izrael,kada toga vise ne bude,slijedi KRAJ. Nema nade za Palestince,nikakve nade.
Uze mi riječ iz usta, i ja čitam i ne mogu da vjerujem da se ljudi sa takvim nepoznavanjem osnovnih istorijskih činjenica upuštaju u bilo kakvu diskusiju na forumu... :-)
Avetinho

#8258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Nije to nista. Da vidis kad mladi ruski kurircici opletu.
Fantassin

#8259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fantassin »

Objektivni navijac wrote:
Fact wrote:
Objektivni navijac wrote: :lol: :-) :lol:
Sukob je završio neriješeno za SAD.Povukli su se davno prije nego što je se desio događaj na koji se pozivaš.Dok sa stajališta Vijetnama,sigurno da je ostvaren cilj sjeverne strane,a to je jedinstvena država.
Odkad je panicni bijeg nerijeseno :lol: :lol: :lol:
Kako nerijeseno,jebem mu misa. Pa strana koju su podupirali i za koju je 55 hiljada US vojnika ( 8x koliko u Afg i Iraku,zajedno ) dalo zivot je totalno porazena i protjerana. Sa zadnjim juznovijetnamskim zvanicnicima su helikopterima bjezali i zadnji US vojni zvanicnici. To je kao da sutra ISIL zauzme Bagdad i Basru ( sto je nemoguce ) i cijeli svijet sluzbeno prizna Kalifat a US savjetnici i Maliki pobjegnu helikopterima na brodove.
Totalna pobjeda oslobodilacke vojske Vijetkonga i Vijetnamskoga naroda,predvodzenog Komunistickom Partijom Vijetnama :D
55 000 za naciju od 200 miliona tada.... nista.... dok su pobili par miliona vjetnamaca... Vijetkong je podrzavala Rusija i Kina dok iza Isis a stoji sisa :D , posle ce da placu opet o maltretiranju muslimana bla bla bla itd
Kikibombona

#8260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kikibombona »

Nomo wrote:svemirski putnik

Ako kažeš da muslimani u BiH nikada nisu podržavali ustaštvo i ostale oblike fašizma ja te moram pitati sljedeće.
Zašto je onda Alija Izetbegović najvećeg ustašu kakav je bio Blaž Kraljević proglasio generalom bojnikom Armije BiH
Svemirko , prvi si skrenuo sa teme sa pricom o ustasama . Ovdje tome nije mjesto . Otvori temu i sve cu ti reci . Za kraj cu ti odgovoriti . Nisu ni sve ustase lose . Blaz je bio ljudina . Covik i po . Nije htio sa cetnicima ulaziti ni u kakve pregovore i dogovore a pogotovo ne iza ledja Bi H muslimana . I ono najvaznije . nikad nije htio rat sa njima . Nikad , ni u snu . Zato je postao general i legenda ne samo aliji nego svakom bih muslimanu i svakom bih patrioti . Blaz je planina . Ubili su ga jer bio protiv podjele svoje domovine , protiv saveza sa onima koji su srusili vukovar Dubrovnik i spalili trecinu hr . Ubila ga olos i smece . Bivsi komunisti boban i tudjman i hercegovacka mafija na celu sa tutom( kazenjinicka bojna je bila egzekutor iz zasjede ) koja je za Siroki brijeg zrtvovala sudbinu cijelog naroda . Hrvatskog naroda u BiH . Izvinjivam se svima na off side pisanju . Tacka . tocka . sve se vec zna i ne znam sta hoces da jos saznas . i da , BiH muslimani nikad nisu u istoriji podrzavali ustastvo i nikakav oblik fasizma rasizma sovinizma nacizma . Niko i nikada . Narod , intelektualci , akademici , generali , knjizevnici , pjesnici , slikari , fudbaleri , kosarkasi , ljekari ......nase instituucije i narod kao takav nikad nije i ni u kom obliku podrzavo desnu ideju niti je radio genocide niti etnicka ciscenja niti je rusio bogomolje niti punio masovne grobnice .....nula bodova . dokazano kroz istoriju . to je jedini narod u evropi koji nema desnicu . Nemaju cak ni stranku koja se zove bosnjacka dok se skoro svaka stranka u Srbiji i Hrvatskoj i u BiH zove srpska ili hrvatska .
ps Bosnjacku stranku pokausao napraviti neki seljak nedzad latic i ljudi ga ispljuvali a njegovim aktivistima zatvarli vrata pred nosom uz nevidjene psovke .
Blaz Kraljevic je jebena USTASETINA! Ustase ciju je ideologiju slijedio Blaz su pobili desetine hiljada ljudi u drugom svjetskom ratu.

http://www.youtube.com/watch?v=wcy7HQlv4as

Prava ustaska spika. Ideologija Ante Pavelica, Artukovica, Francetica... Isto govno.

Jel trebamo velicati cetnike i ustase, njihove simpatizeri i sljedbenike... te tako direktno vrijedjati mnoge Bosance koji su glavom platili radi fasisticke ideologije.

Sram te bilo, velicas ustasu, fasistu, nacistu... sljedbenika najmracnije ideologije od kada je covjecanstva!!
sumirprimus

#8261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Black swan wrote:židovi ništa ne grade na zapadnoj obali npr oko mrtvog mora
jer privatni kapital zna da je nepoznanica za sutrašnjicu
hoće li to biti vječno neka uprava ili palestina ili izrael

privatni kapital zna najbolje tako da vjerujem kako bi palestininci mogli dobiti državu za naših života...
ma njih interesuju ova veca naselja, maale ad.,ariel,beitar,modin,sva ova manja su "bargin čip"...
to je tzv allon plan...o podjeli zap.obale izmedju izraela i jordana...dop plana je vec sproveden,dijelom ima velikih odstupanja...
ist.jerusalem,juzno od betlehema naselja,taj ido oko mtvog mora..jordanu bi se prepustio sjeverni i juzni dio zap.obale...
naravo sad kad pogledas,velika naselja su u toj tzv "jordanskoj zoni...a i odustalo se od vracanja dijela zap.obale jordanu,zaglavljeni su sa pal.autonomijom...
romeomoraprezivjeti

#8262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

Cionisti ne biraju sredstva,da dodju do zacrtanih ciljeva uz pomoc svojih licemjernih saveznika. Najbrutalnija vlast na svijetu, Izraelska cionisticka govna. I ono malo sto imaju opozicije,koja je umjerena u svemu,uguse za tren oka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

također da se doda
onaj ko misli da će židovi nakon 2000 godina pozdravljanja vidimo se u jeruzalemu predati za pregovaračkim stolom i pedalj grdno se varaju
a trenutno ne vidim mogućnost da izgube... jedino u nekoj kataklizmičkoj alternativnoj budućnosti road + mad max
čuo sam da uvoze samo pšenicu...i naftu...faktički u pustinji žive...
proizvode procesore :D

dakle trebalo se i treba se prihvatiti što se nudi... dobiti državu i laganini opali po sudu za sve zločine što rade...
a što se ilegalnih nastamba tiče i zida... na sud...
Fantassin

#8264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fantassin »

Black swan wrote:također da se doda
onaj ko misli da će židovi nakon 2000 godina pozdravljanja vidimo se u jeruzalemu predati za pregovaračkim stolom i pedalj grdno se varaju
a trenutno ne vidim mogućnost da izgube... jedino u nekoj kataklizmičkoj alternativnoj budućnosti road + mad max

dakle trebalo se i treba se prihvatiti što se nudi... dobiti državu i laganini opali po sudu za sve zločine što rade...
To se zove realan pogled na situaciju, al Arapi preferiraju da sami sebe cekicom u glavu lupaju :D
BHCluster

#8265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

The International Court of Justice at The Hague said signatories to the Geneva convention, such as Britain and the US, are obliged to ensure Israel upholds the ruling.

It condemned what it described as the widespread confiscation and destruction of Palestinian property, and the disruption of the lives of thousands of protected civilians, caused by construction of what Israel calls the "anti-terror fence". It also called on the UN to consider measures against Israel. Sanctions appear unlikely in the face of US opposition, but Palestinians hailed the ruling as a landmark judgment that could mobilise international opinion.

"Israel is under an obligation to terminate its breaches of international law; it is under an obligation to cease forthwith the works of construction of the wall being built in the occupied Palestinian territory, including in and around East Jerusalem, to dismantle forthwith the structure therein situated," the court ruled.
sumirprimus

#8266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

zato imaju plina za citavu europu...
doduse zasad postoje dogovori samo s jordanom i egiptom... :skoljka:
romeomoraprezivjeti

#8267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

sumirprimus wrote:

zato imaju plina za citavu europu...
doduse zasad postoje dogovori samo s jordanom i egiptom... :skoljka:
Ja koliko znam,oni plin uvoze iz Egipta,i to po smjesnoj cijeni,ili grijesim?!:-S
JohnnyS

#8268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Plin su otkrili valjda 2000. godine. Ako sam dobro razumio, rezerve se procjenjuju na oko 130 milijardi dolara. Mene ipak više fascinira da uspiju iz pustinje u kojoj se nalaze godišnje izvesti cvijeća u vrijednosti od 50 milijuna dolara... :D
romeomoraprezivjeti

#8269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

JohnnyS wrote:Plin su otkrili valjda 2000. godine. Ako sam dobro razumio, rezerve se procjenjuju na oko 130 milijardi dolara. Mene ipak više fascinira da uspiju iz pustinje u kojoj se nalaze godišnje izvesti cvijeća u vrijednosti od 50 milijuna dolara... :D
Ne bih bas rekao da je pustinja ,ima tamo plodne zemlje.
SmokingMan

#8270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Normalno da Izrael ima plodne zemlje jer su sa iste uglavnom protjerali palestince.
romeomoraprezivjeti

#8271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

SmokingMan wrote:Normalno da Izrael ima plodne zemlje jer su sa iste uglavnom protjerali palestince.
To se podrazumijeva,to im je cilj.
Nomo

#8272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nomo »

ja samo znam jednu stvar . Da su cetnici ubili 30 bosanskih tinejdzera i samljeli ih u
cevape nasi vlastodrsci od SDA SDP IZ i svih bosnjackih krugova stranaka udruga i ciklusa , akademija ne bi prdnuli . Samo bi rekli ,, ufffff vala jes ruzan vakat doso , zalosno i tuzno i svaku osudu , a oglasit cemo se kada prodje mjesec ramazana ,, To znam sigurno a izrael i plaestinu ne znam ni na globusu naci niti me bas nesto zanima . Mene zanima Bosna ...eto toliko i cao
bogoljub

#8273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Nomo wrote:ja samo znam jednu stvar . Da su cetnici ubili 30 bosanskih tinejdzera i samljeli ih u
cevape nasi vlastodrsci od SDA SDP IZ i svih bosnjackih krugova stranaka udruga i ciklusa , akademija ne bi prdnuli . Samo bi rekli ,, ufffff vala jes ruzan vakat doso , zalosno i tuzno i svaku osudu , a oglasit cemo se kada prodje mjesec ramazana ,, To znam sigurno a izrael i plaestinu ne znam ni na globusu naci niti me bas nesto zanima . Mene zanima Bosna ...eto toliko i cao
Hvala što si navratio u jednu spoljno-političku temu,što si dao svoj kratak osvrt i opet ti hvala što si nas pozdravio i otišao iz teme koja te ne zanima!
sumirprimus

#8275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

romeomoraprezivjeti wrote: Ja koliko znam,oni plin uvoze iz Egipta,i to po smjesnoj cijeni,ili grijesim?!:-S
da u pravu si,uvozili su...sada su zamijenili uloge...
uglavnom zamrseni odnosi...
Locked