Mislio sam da pod tim podrazumijevas sve koji su protiv parade.pici wrote:koje to vas spomenuosalik79 wrote:Kakve veze mi imamo s njima?pici wrote:cak ni dova za kisHu ne pomoze... stotinjak bradica se okupilo u parku i vaze o ugrozenosti a na plakatima sve uvreda do uvrede... ne znam hel se boga bojite il je to onako
Povorka ponosa u Sarajevu
- salik79
#8251 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
- General War
#8252 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To se slazem, ali eto ako ima ko ko je neka moralna vertikala pa hajd...The 51st State wrote:koji ce se kurac iko za hodanje buniit. samo mislim da ce lgbt zajednica slabo koristi od ove manifestacije imati, no za to menadzment i sponzore zaboli.General War wrote: Da je ko normalan dosao da se buni, pa ni po jada...vec sve od zla oca i gore matere.
- salik79
#8253 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eh, ovdje si vec nesto artikulisao.MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
Smrt fasizmu - sloboda narodu !
Zato se i u Titino doba paradiralo s istom parolom
- skafiskafsnjak
#8254 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A jesi obrazovan u pm . Ev cudim se i sadTempo wrote:skafiskafsnjak wrote: Djete nece sigurno. Dijete mozda.
Ja sam mislio da ste vi pederi i lezbejke emancipovani i obrazovani
za razliku od vas homofoba koji ste seljacka bagra. inace, nisam peder niti simpatizer tih stvari, ali paradu podrzavam i drago mi je sto su vam izvadili zivce.
Boli mene neka stvar za pederima ili lezbacama. Nek rade sta hoce... samo daleko od mene.
Nesto je tebi zivce izvuklo, pa vrijedjas ....
Last edited by skafiskafsnjak on 08/09/2019 17:26, edited 1 time in total.
- славянин
#8255 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Da je tite i parada i kontraparada bi se u celijama druzilasalik79 wrote:Eh, ovdje si vec nesto artikulisao.MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
- salik79
#8256 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ta je Tite, niti bi bilo parade, niti kontraparade.славянин wrote:Da je tite i parada i kontraparada bi se u celijama druzilasalik79 wrote:Eh, ovdje si vec nesto artikulisao.MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
Zato se i u Titino doba paradiralo s istom parolom![]()
![]()
-
jahh
#8257 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jucer je bio gradjanski skup, danas je bio skup ispred VJERSKOG udruzenja. Kakav ce biti skup nego vjerski?MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
- MaksprotivMarksa
#8258 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Drago mi je da me pratis, procitaj sve postove, mozda shvatis da ja nisam zadrti titoista, postujem njegov lik i djelo, ali ga ne smatram savrsenim covjekom, od mene ima plus sto je oslobodio zene, radnike, ljude opismenio i civilizirao, za progon homoseksualaca ima minus, bez tradicije Tita i partizana, antifasisticke borbe i ideja ljevice ne bi bilo ni danasnje parade, isto tako razumijem da je tebi to tesko da razumijes, nije Musa stigao da vam objasni putem fb statusa, jedinog stiva koje citate, zahvaljujuci Titu znate ta slova, to mu takodjer malo zamjeram, ali svi grijesimo ponekad.salik79 wrote:Eh, ovdje si vec nesto artikulisao.MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
- славянин
#8259 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I mirna Bosnasalik79 wrote:
Ta je Tite, niti bi bilo parade, niti kontraparade.
-
smijesni_ste
#8260 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Čisto sumnjam da tako smiješ pred ljudima govoriti u novoj domoviniskafiskafsnjak wrote:
Nek rade sta hoce... samo daleko od mene.
- skafiskafsnjak
#8261 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Buahahah zasto ne? To nije govor mrznje... imam pravo da ne budem u necijoj blizini. Imam pravo da se ne druzim s takvima itd itd. Osim ako me neko ne prisili.smijesni_ste wrote:Čisto sumnjam da tako smiješ pred ljudima govoriti u novoj domoviniskafiskafsnjak wrote:
- MaksprotivMarksa
#8262 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Jeste,bravo, jahh, zato je uvazeni Musa posvao krscane da dodju na protest, valjda da ucestvuju u zajednickoj molitvi, jahh.jahh wrote:Jucer je bio gradjanski skup, danas je bio skup ispred VJERSKOG udruzenja. Kakav ce biti skup nego vjerski?MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
- salik79
#8263 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
I dalje me s Musom sastavljas. Rekoh ti, vise ti imas zajednicko s likovima poput njega, nego ja. Usput, i moji pradjedovi su bili visoko skolovani. Jedan je bio prvi veterinar u BiH, a diplomirao je 1912.MaksprotivMarksa wrote:Drago mi je da me pratis, procitaj sve postove, mozda shvatis da ja nisam zadrti titoista, postujem njegov lik i djelo, ali ga ne smatram savrsenim covjekom, od mene ima plus sto je oslobodio zene, radnike, ljude opismenio i civilizirao, za progon homoseksualaca ima minus, bez tradicije Tita i partizana, antifasisticke borbe i ideja ljevice ne bi bilo ni danasnje parade, isto tako razumijem da je tebi to tesko da razumijes, nije Musa stigao da vam objasni putem fb statusa, jedinog stiva koje citate, zahvaljujuci Titu znate ta slova, to mu takodjer malo zamjeram, ali svi grijesimo ponekad.salik79 wrote:Eh, ovdje si vec nesto artikulisao.MaksprotivMarksa wrote:Jedini incident danas je bio na Ciglanama, hafiz Musa i istomisljenici su otjerali ucesnika skupa koji se obratio masi sa rijecima da to nije samo muslimanski skup, Musa i istomisljenici su ga otjerali sa skupa, bez obzira sto se radi o istomisljeniku i muslimanu, valjda nije bio dovoljno fasisticki nastrojen za njihov istancani ukus.
Da je po Titovom, i parolom kojom se cesto sluzis, nikakvih parada ne bi bilo.
-
A_A_AKCIJA
#8264 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Auuu, kakav dan pun razočaranja...mali jomu wrote:Sarajevo / Oglasio se i MUP KS: Evo kako je protekla prva bh. Povorka ponosa
"Prema našim procjenama u koloni je bilo oko dvije hiljade ljudi. Za vrijeme trajanja povorke nije zabilježen niti jedan incident", kazao je za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, potparol MUP-a KS.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... osa/350226
Izgubimo u Armeniji, niko ni da osuje Paradu...
Mislim, pa jesmo li šugavi, šta je u pitanju?
Sa ponosom svim huškačima nabismo Sarajevo na nos, veće od svih njihovih sitnih duša, kada se naslažu kao hrpa pijeska.
Gledajte i plačite, jer ste umjesto mržnje dobili ignoranciju.
Po ko zna koji put smo dokazali da smo u drugoj civilizacijskoj galaksiji u odnosu na komšije i susjede.
Valja sutra nastaviti sa životom, a ništa se nije desilo... Kakav crnjak
Ponovo se potvrđuje, ne postoji manja ugroženost i veća propaganda o istoj ugroženosti kao što je to sa LGBT pokretom.
Pošto se danas okupila krema
Bošnjačka djeca u RS krenuše u školu, a ne mogu da svoj jezik zovu kako žele.
Fata Orlović nikako da se riješi crkve u dvorištu.
Ubice Murata Badić, Melihe Durić... Još nisu otkrivene.
Pa eto, pošto ste uzeli zalet, očekujem da nastavimo zajedno u borbi za ljudska prava, svih a ne samo modernih skupina
-
smijesni_ste
#8265 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Isto misle i Srbi iz RS-askafiskafsnjak wrote:Buahahah zasto ne? To nije govor mrznje... imam pravo da ne budem u necijoj blizini. Imam pravo da se ne druzim s takvima itd itd. Osim ako me neko ne prisili.smijesni_ste wrote:Čisto sumnjam da tako smiješ pred ljudima govoriti u novoj domoviniskafiskafsnjak wrote:
- JThomas
#8266 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
nije ni ubistvo dženana memića riješeno, al' o tome nećemo. nije vrijeme i ko ti može valjati nije ga kuditi.
- skafiskafsnjak
#8267 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
E jebiga. Nije ti za poredjenja. Ovi zele drugu drzavu, a druge da ubiju i protjeraju.smijesni_ste wrote:
Isto misle i Srbi iz RS-a
Mene ne zanimaju pederluci i te stvari. Imam komsinicu lezbu, preko 10 godina. Znao sam to uvijek , ne moze se sakriti da je muskasta.. nikad nista nisam rekao. Jes mi odvratno to , sto jes jes. Ali njen izbor, njeno tijelo i njen zivot. Pozdravim lijepo kao i sve komsije i svojim putem. I to je sve.
Ja ne vidim problem u tom stavu
- salik79
#8268 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
A da dodje podrska iz svih gradova regiona i svijeta, kada su protesti, sta mislis, da li bi se sta rijesilo?JThomas wrote:nije ni ubistvo dženana memića riješeno, al' o tome nećemo. nije vrijeme i ko ti može valjati nije ga kuditi.
Ima li neko da organizuje i isfinansira kao sto je ovu paradu?
- JThomas
#8269 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
to ne znamo. ali znamo da je nekima to bio veliki dio predizborne kampanja a da su se sad malo ušutili.
-
90minut
#8270 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Rekoh vam da nece biti nikog'.
-
hAZNADAR
#8271 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Milione dolara koje cuvamo na kajmanskim otocima.omega369 wrote:Ni pederi nisu tolerantni pa.ih ne prozivate da su fasisti! Tako da taj spin koji zelite nametnuti ne prolazi.hAZNADAR wrote:
Ono jucer nije slika i prilika porodice niti kritika toj gomili budala znaci kritiku porodici. Evo ja imam porodicu a ogradjujem se od izigravanja morala Gljive, Cosovicke, Zahiragica i slicnih.
A posto govoris u mnozini - da ti u mnozini i odgovorim. Prestanite prisvajati sebi stvari koje su iznad vas. Oni koji su protiv tolerancije jesu blizu fasizma i kritika takvima nije ni kritika Islamu ni kritika porodici,... to je samo gomila netolerantnih budala duplog morala koji mogu samo predstavljati sebe a ne porodicu i bilo sto sto je sveto.
Na prosjecnu normalnu porodicu ovo danas nema nikakvog efekta.
Njihov cilj je unistavanje porodice kao takve. na svijetu ne postoje radikalnije i nastranije grupe budale.od.njih. ali, vidi cuda, imaju "vasu" podrsku?! Koliko li vas placaju
Mozda pederi nisu tolerantni u svojim nekim krugovima i misle da su naj,... ali se licno ne sjecam nekih ucestalih fizickih napada na hetero, diskriminacije prema hetero, da propagiraju rusenje hetero porodice i da u tome imaju uspjeha, da na ikakav nacin ometaju osnivanju porodice,.... i da hetero prozivaju greskom. Ta tvoja prica je kao kada silnici u politici zrtvama pripisuju neke opasnosti i svoju mrznju i silu tako opravdavaju.
Osnovno u ovoj prici je da si jucerasnjem skupu dao tapiju nad necim sto je iznad njih a to je porodica. Halo momak, imamo i mi drugi sto ne branimo nikome neciji izbor svoje porodice i nece mi neki Zahiragic predstavljati porodicu i da je napad na njega napad na porodicu. Do jucer je napade na sebe nazivao islamofobijom a danas atak na porodicu.
Buduci da je zakon u BiH jasan sta je dozvoljeno a sta ne i da je jasno da ne moze proci bilo kakav oblik propagiranja mrznje, diskriminacije konto zabrana, satanizacije,.... najispravnije bi bilo da se ti kontrasi fino i kazne. Jedino sto mozes promijeniti je da glasas na izborima za stranku koja ce zabraniti i pedere i parade. Do tada zacepi.
-
manki
#8272 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne kontam sto neko misli da je namjera ovih sto su danas paradirali bila da nekoga izazovu da ih napadne i da kmece kako su ugnjetavani, i da su sad kao nesto razocarani? Jeste´l u redu vi? Bosanska logika.
Ja sam presretan sto je Sarajevo pokazalo svoju velicinu danas (u lice Zagrebu i Beogradu)
Slijedece godine nadam se da ce biti manje policajaca, i vise gradjana koji ce se pridruziti, i napraviti finu feshtu s koncertima i druzenjem kako je i na Zapadu.
Sve u svemu, pozitivno iznenadjenje danas. Volim te Bosno!

Ja sam presretan sto je Sarajevo pokazalo svoju velicinu danas (u lice Zagrebu i Beogradu)
Sve u svemu, pozitivno iznenadjenje danas. Volim te Bosno!
- salik79
#8273 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa, ko gura ovu paradu, da na sljedecim izborima obeca i ovo, pa da im damo glas?JThomas wrote:to ne znamo. ali znamo da je nekima to bio veliki dio predizborne kampanja a da su se sad malo ušutili.
- JThomas
#8274 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
a da jesu napadnuti bilo bi oni podmetnuli. pa pisali isti ovi "glasovi razuma", neće kaže oni dozvoliti da to prođe bez incidenata.
- JThomas
#8275 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
i fakat ne kontam ova kriptična šatro pitanja. jesu aktivisti plaćeni, nema to dileme. ali vama su problem sitne pare stranih vlada i sto puta jačih ekonomija, a nije vam problem gdje idu naše milijarde od naših poreza.