Narod i Pravda (Konakovic)
- MaksprotivMarksa
#8251 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma ja, nije Alija kriv, narod je kriv.
Bosnjacima koji imaju IQ-u veci od 90, ne znam covjeka uzivo koji o Aliji misli samo najbolje stvari, a znam puno onih koji na svojim intermet prezentacijama glume velike Bosnjake, ali ne vjeruju u bas sve.
Podvala, nema sta drugo, ne stoji Alijin potpis, uzeo mu ruku Slobo pa potpisao, a Alija od kantona sa bosnjackom vecinom napravio jedno veliko preduzece za ispumpavanje budzetskih para.
Jedino sto kod Alije postujem je obracanje narodu pred samu smrt, tada je placnim glasom skrenuo paznju na ono sto je uradio, kao senilni i upisani starac, sa strahom od smrti.
Bosnjacima koji imaju IQ-u veci od 90, ne znam covjeka uzivo koji o Aliji misli samo najbolje stvari, a znam puno onih koji na svojim intermet prezentacijama glume velike Bosnjake, ali ne vjeruju u bas sve.
Podvala, nema sta drugo, ne stoji Alijin potpis, uzeo mu ruku Slobo pa potpisao, a Alija od kantona sa bosnjackom vecinom napravio jedno veliko preduzece za ispumpavanje budzetskih para.
Jedino sto kod Alije postujem je obracanje narodu pred samu smrt, tada je placnim glasom skrenuo paznju na ono sto je uradio, kao senilni i upisani starac, sa strahom od smrti.
-
MUNAFIK
#8252 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nakon ovoga iskreno sumnjam da ti znas bilo kakve bošnjake...MaksprotivMarksa wrote: ↑16/08/2020 21:32 Ma ja, nije Alija kriv, narod je kriv.
Alija je jedna gromada, državnik i intelektualac cijenjen širom svijeta, a ovi tvoji pokušaju diskreditacije su samo frustracije ucviljenog ideološkog i vjerovatno vjerskog protivnika Alije I.
Ja šti znam pametnih, obrazovanih i moralnih bošnjaka svi se ponose Alijom, a ovi što ga psuju uglavnom su nekakve isklompleksirane pijanice bez identiteta, a cesto i morala. Nebitni ljudi i u svojim porodicama koje su uglavnom rasturene.
- drug_profi
#8254 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim ovako: osim LGBT prava, ne bi trebali ni o Aliji raspravljat. Nema sile da se složimo.
- Bloo
- Globalna šefica
- JThomas
#8256 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
pa logično je da se nije mogao obračunavati sa samim sobom, porodicom i rukoizabranim saradnicima.
- MaksprotivMarksa
#8257 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja nista ne pokusavam, ja govorim istinu a ne doskocice iz nargilhana sa zastavama okupatora moje Domovine, vjeruj u sta hoces, zivi u uvjerenju da su Aliju svi volili i da je radio samo dobro.MUNAFIK wrote: ↑16/08/2020 22:01Nakon ovoga iskreno sumnjam da ti znas bilo kakve bošnjake...MaksprotivMarksa wrote: ↑16/08/2020 21:32 Ma ja, nije Alija kriv, narod je kriv.
Alija je jedna gromada, državnik i intelektualac cijenjen širom svijeta, a ovi tvoji pokušaju diskreditacije su samo frustracije ucviljenog ideološkog i vjerovatno vjerskog protivnika Alije I.
Ja šti znam pametnih, obrazovanih i moralnih bošnjaka svi se ponose Alijom, a ovi što ga psuju uglavnom su nekakve isklompleksirane pijanice bez identiteta, a cesto i morala. Nebitni ljudi i u svojim porodicama koje su uglavnom rasturene.
Poenta koju vise necu ponavljati je - IDIOTSKI JE IMATI IDOLOTARIJSKE SENTIMENTE PREMA COVJEKU KOJI JE STVORIO ONO STO JE TEBI NAJVECI PROTIVNIK, U MOMENTU KADA NE ZASTUPAS SAMO JEDNO KRILO NIPA NEGO I DRUGE GRADJANE KOJIMA JE ALIJA SIMBOL SDA, A SDA SIMBOL KRIMINALA, NEPOTIZMA, PROPASTI !
Kao i svim drugim hrabrim neobosnjacima, pa tako i tebi, stavljam se na raspolaganje za caj ili kafu (ne cugam), pa da mi ponovis ove ostre formulacije u lice.
Selam onaj sdaovski hinjski za tebe
- drug_profi
#8258 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neka ba...
Jebo vas i Alija i Tito...
Evo ja prvi put u zivotu da Titu opsujem
Idoli su lažni.
Obojica obicni ljudi savrlinama i manama.
Alija pri tom nedorastao izazovu vremena.
Imamo veliki problem.
Mozemo Aliju okivat u zvijezde kad ugasimo SDA.
Jebo vas i Alija i Tito...
Evo ja prvi put u zivotu da Titu opsujem
Idoli su lažni.
Obojica obicni ljudi savrlinama i manama.
Alija pri tom nedorastao izazovu vremena.
Imamo veliki problem.
Mozemo Aliju okivat u zvijezde kad ugasimo SDA.
- Styling
#8259 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja Aliji nikada necu halaliti sto nije pristao da se ukine SDS i sto je 5.Korpis zaustavio pred Banja Lukom.
- muha_sa
#8260 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da Dino okiti kompletan stan Alijinim slikama ne mjenjam mišljenje--od mojih i mene ima sigurna 4 glasa.
- _Reds_
-
El_comadante
#8262 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ima više fula (Alija). na početku pregovora je bio pobunjeni srbi i hrvati on ih je izjednačio kao strane u sukobu. Hidrogradnja, Energoinvest; Unis. Sarabaon itsl su počeli propadati odmah iza rata bez ozbiljni pokušaja obnove tih firmi, Alija je bio predsjenik stranke koja je odlučivala. to su firme iz Sarajeva nije kriv ni HDZ ni SDS. pa koliko je nestalo pala nakon rata, šta je poduzeo da se otkiriju krivicu koji su to pokupili?MUNAFIK wrote: ↑16/08/2020 22:01Nakon ovoga iskreno sumnjam da ti znas bilo kakve bošnjake...MaksprotivMarksa wrote: ↑16/08/2020 21:32 Ma ja, nije Alija kriv, narod je kriv.
nadam se da će NiP pokupiti par načelničkih pozicija.
-
zilog
#8263 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uz herojske napore i zrtve smo jedva zadrzali Kljuc i Sanski Most, a ti pricas o ulasku 5. Korpusa u Banja Luku...
Kada je Franjo zaustavio HV, cetnici su se samo nama posvetili i nije bilo sanse da ih tada sami pregazimo. Mozda '96./'97., ali to su jos dvije-tri godine rata i vjerovatno bi se do tada i Srbija jos otvorenije umjesala i opet nanovo...
Prvi put cujem da je ukidanje SDS-a bilo do Alije...
-
Patton44
-
Patton44
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8266 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Je li vec bio video sa Face tv?
- JThomas
#8267 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
banja luka je tlapnja na dugom štapu, i po ko zna koju cijenu i da se nije umiješala međunarodna zajednica. a pošto jeste, sva priča je alternativna istorija i hipotetika. za sds je tačno, ali realno je da bi se ti ljudi organizovali u drugom obliku i na drugi način. ili da bi ih ranije zamijenio neki dodik. to više ilustruje rezon "mogu (i hoću) ja sa njima" nego što ima neki praktični značaj.
a ono što stvarno nije za halala, je ono što je napravio ovdje. ovo je njegova misao. 20 ljudi neograničeno upravlja sarajevom, tuzlom, zenicom i okolinom. sa krajinom šta bude, oni su svakako na svoju ruku pa neka se sami i snalaze.
i eto, objasnite vi meni te velike razlike između delimustafića, šaje, alispahića, čengića i ostalih vedeta dobrog dede i današnjih vedeta mladunčeta, zbog kojih se trebamo vratiti njegovoj politici. možda ovi prvi imaju bogdu više škole. ali bolji nisu. ne može se vratiti nečemu što se nikad nije ni napustilo. osmica je samo malo nepismeniji delimustafić, asim je malo gluplji šaja, ali suštinske razlike nema.
a ono što stvarno nije za halala, je ono što je napravio ovdje. ovo je njegova misao. 20 ljudi neograničeno upravlja sarajevom, tuzlom, zenicom i okolinom. sa krajinom šta bude, oni su svakako na svoju ruku pa neka se sami i snalaze.
i eto, objasnite vi meni te velike razlike između delimustafića, šaje, alispahića, čengića i ostalih vedeta dobrog dede i današnjih vedeta mladunčeta, zbog kojih se trebamo vratiti njegovoj politici. možda ovi prvi imaju bogdu više škole. ali bolji nisu. ne može se vratiti nečemu što se nikad nije ni napustilo. osmica je samo malo nepismeniji delimustafić, asim je malo gluplji šaja, ali suštinske razlike nema.
-
Milenkov buraz
#8268 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Huh, dobro napisano...davno sam rekao da će ti "mladomuslimani" doći glave.JThomas wrote: ↑17/08/2020 10:06 banja luka je tlapnja na dugom štapu, i po ko zna koju cijenu i da se nije umiješala međunarodna zajednica. a pošto jeste, sva priča je alternativna istorija i hipotetika. za sds je tačno, ali realno je da bi se ti ljudi organizovali u drugom obliku i na drugi način. ili da bi ih ranije zamijenio neki dodik. to više ilustruje rezon "mogu (i hoću) ja sa njima" nego što ima neki praktični značaj.
- Banksy
#8269 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iskreirao je pomno svoj san i ostvario ga, do u detalj. Ništa nije prepušteno slučaju.
Sve, baš sve što vidite oko sebe, što živite i što vam se dešava, Alijina je realnost, njegova zamisao i zasluga.
.
Sve, baš sve što vidite oko sebe, što živite i što vam se dešava, Alijina je realnost, njegova zamisao i zasluga.
.
-
El_comadante
#8270 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
jednom je to i Dudaković govorio. u smislu da su im (četnicima) funliconisao sistem radio veze, a to im je ubiti Nato i uništio, uzeli bi Ključ i Sanski Most možda bi čak ugrozili i Bihač. ima li su oni (četnici) kontraofanzivu koja je propala zbog sistema veze a bili su ili uzeli ključ ili blizu da uzmu.zilog wrote: ↑17/08/2020 08:40Uz herojske napore i zrtve smo jedva zadrzali Kljuc i Sanski Most, a ti pricas o ulasku 5. Korpusa u Banja Luku...![]()
Kada je Franjo zaustavio HV, cetnici su se samo nama posvetili i nije bilo sanse da ih tada sami pregazimo. Mozda '96./'97., ali to su jos dvije-tri godine rata i vjerovatno bi se do tada i Srbija jos otvorenije umjesala i opet nanovo...
-
Milenkov buraz
#8271 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dobro stoji dosta stvari iz te konstatacije ali hajmo biti pošteni pa reći da je ta realnost uslovljena i Boabanom (Tuđmanom) i Karadžićem (Miloševićem). Bez svih njih ovo što se dešava ne bi bila realnost.
- JThomas
#8272 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
realnost rata i uređenja države da. a realnost kako stvari funkcionišu u miru u "našem" dijelu države ne.
- Styling
- Styling
#8274 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidim ja da se ovdje treba malo podsjetiti istorije
https://republic-bosnia-herzegovina.com ... Itemid=486
- mirsek
#8275 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma kako bi cetnici ugrozili Bihac ? Imali smo dovoljno ljudstva, municije, zarobili ogromnu kolicinu oruzja do tad, doveli pojacanja iz ostalih korpusa ABIH. Cetnicima moral bio u padu, sve stavke su im bile puno losije od onog perioda kad su opsjedali bihacku regiju.El_comadante wrote: ↑17/08/2020 10:51jednom je to i Dudaković govorio. u smislu da su im (četnicima) funliconisao sistem radio veze, a to im je ubiti Nato i uništio, uzeli bi Ključ i Sanski Most možda bi čak ugrozili i Bihač. ima li su oni (četnici) kontraofanzivu koja je propala zbog sistema veze a bili su ili uzeli ključ ili blizu da uzmu.zilog wrote: ↑17/08/2020 08:40Uz herojske napore i zrtve smo jedva zadrzali Kljuc i Sanski Most, a ti pricas o ulasku 5. Korpusa u Banja Luku...![]()
Znaci, nema sanse da bi i Kljuc zadrzali da su ga kojim slucajem osvojili a kamoli osvojili Bihac.