Tvoj kompleks više vrijednosti je moja prednost.beni-bu-man wrote:Sta god da ti napisem tvoj mozak to nece prihvatitivatrogasac wrote:De nas prosvijetli.beni-bu-man wrote:E moji vjernici pa vi stvarno pojma nemate
Ateizam vs. Religija
- vatrogasac
#8251 Re: Ateizam vs. Religija
- beni-bu-man
#8252 Re: Ateizam vs. Religija
Sta cu kad sam prepotentanvatrogasac wrote:
Tvoj kompleks više vrijednosti je moja prednost.
- Ramzess Veliki
#8253 Re: Ateizam vs. Religija
Kakve stranacke kuhinje? Ovo sam ga ja licno slusao!vatrogasac wrote:Zamisli da je svaki dan izlazio i govorio da će biti rata, kakav bi haos tek onda stvorio i ti bi ga isto osuđivao sada kako je započeo rat. Drugo nije istina. To je iz stranačkih kuhinja. Kao i ono o vreći za Bakira.Ramzess Veliki wrote:I ona "Ne bojte se rata biti nece, za rat je potrebno dvoje" kao i "Jescemo zlatnim kasikama" itd itd ...vatrogasac wrote: "U pitanju razumjevanja Kur'ana, ima jedna čisto subjektivna činjenica: moramo u njega vjerovati da bismo ga razumjeli." (Alija Izetbegović: Razmišljanja iz zatvora 1983. - 1988.)
Ali da se ne doticemo Alije u ovoj temi.
- Ramzess Veliki
#8254 Re: Ateizam vs. Religija
Bloo wrote:Jel to rekao prije podne ili poslije?Ramzess Veliki wrote:I ona "Ne bojte se rata biti nece, za rat je potrebno dvoje" kao i "Jescemo zlatnim kasikama" itd itd ...vatrogasac wrote: "U pitanju razumjevanja Kur'ana, ima jedna čisto subjektivna činjenica: moramo u njega vjerovati da bismo ga razumjeli." (Alija Izetbegović: Razmišljanja iz zatvora 1983. - 1988.)
- vatrogasac
#8255 Re: Ateizam vs. Religija
Daj mi taj snimak. živ bio.Ramzess Veliki wrote: Ovo sam ga ja licno slusao!
- Ramzess Veliki
#8256 Re: Ateizam vs. Religija
De ba ne maltretiraj me, vario sam pusku od vodovodne cijevi za sacmu 16-ku kad je to rekao u parlamentu, idi i kopaj po Googlu.vatrogasac wrote:Daj mi taj snimak. živ bio.Ramzess Veliki wrote: Ovo sam ga ja licno slusao!![]()
Moje iskustvo je zivotno a ne prelistano po internetu.
- Dozer
#8257 Re: Ateizam vs. Religija
Lazes Ramzese! NIje Alija to nikad i nigdje rekao! Sve je to iz SDS-ove i SDP-ove kuhinje! Nisi ti ni bio ovdje u ratu, a jos manje si negdje vidio Aliju Casnog 
A abu Bakir je bio jedan od najzajebanijih diverzanata ARBiH, samo sto on nece da prica o tome. Jesi vidio u seriji "Alijoglu" kako se Bakir vraca s linije, a? Nemas ti pojma
A abu Bakir je bio jedan od najzajebanijih diverzanata ARBiH, samo sto on nece da prica o tome. Jesi vidio u seriji "Alijoglu" kako se Bakir vraca s linije, a? Nemas ti pojma
- beni-bu-man
#8258 Re: Ateizam vs. Religija
moSa SDADozer wrote:Lazes Ramzese! NIje Alija to nikad i nigdje rekao! Sve je to iz SDS-ove i SDP-ove kuhinje! Nisi ti ni bio ovdje u ratu, a jos manje si negdje vidio Aliju Casnog
Tekbir.....
- vatrogasac
#8259 Re: Ateizam vs. Religija
Reci lijepo da si Brkanova i Štukanova škola da se ovdje džaba ne natežemo.Ramzess Veliki wrote:
- Dozer
#8260 Re: Ateizam vs. Religija
Malo je Ramzes stariji od obojice 
Kao i ja, cisto da i meni ne pocnes s tom supljom. Ail, bitno je da si ti Alijina skola
Kao i ja, cisto da i meni ne pocnes s tom supljom. Ail, bitno je da si ti Alijina skola
- Bloo
- Globalna šefica
#8261 Re: Ateizam vs. Religija
OK.
Politika je tamo kod Chmolje.
- Dozer
#8262 Re: Ateizam vs. Religija
Vatrogasac je prvi poceo citiranjem Alije Casnog
- Ramzess Veliki
#8263 Re: Ateizam vs. Religija
Ne znam ni koji su ti koje spominjes. Hajde u centralu i hvali se da utices da se zaborave Alijine "mudre rijeci" ne bi li te uhljebili. Ja sam davno izasao iz te partije jer nisam zelio biti uhljeb. Stvar morala i nacela.vatrogasac wrote:Reci lijepo da si Brkanova i Štukanova škola da se ovdje džaba ne natežemo.Ramzess Veliki wrote:
Ako nisi bio pored mene ne u rovu, nego u neprijateljskoj dubini, prije zvanicne mobilizacije, ne obracaj mi se sa ubjedjivanjima kako o nekim temama iz tog perioda znas vise od mene. I ovi klipovi koje pokazujes su samo dokaz da tvoje znanje nije tvoje nego necije, a ne pitas se koliko su vjerodostojni.
- Ramzess Veliki
#8264 Re: Ateizam vs. Religija
Znaci o temi, Alija nije poslanik, zao mi je sto ste vjerovali u to, samo je covjek kao mnogi drugi, slab, isprepadan, bez svog misljenja i do podne mislio jedno a popodne drugo. 
- vatrogasac
#8265 Re: Ateizam vs. Religija
Svoje znanje ja ne mogu dijeliti ovdje. Nije to za foruma. Da ti pričam kako smo dobili protivpancirnu municiju za Niške specijalce pa da tamo neki egipatski oficir ostane bez glave. A i tvoje je pravo da se postaviš prepotentno.Ramzess Veliki wrote:Ne znam ni koji su ti koje spominjes. Hajde u centralu i hvali se da utices da se zaborave Alijine "mudre rijeci" ne bi li te uhljebili. Ja sam davno izasao iz te partije jer nisam zelio biti uhljeb. Stvar morala i nacela.vatrogasac wrote:Reci lijepo da si Brkanova i Štukanova škola da se ovdje džaba ne natežemo.Ramzess Veliki wrote:
Ako nisi bio pored mene ne u rovu, nego u neprijateljskoj dubini, prije zvanicne mobilizacije, ne obracaj mi se sa ubjedjivanjima kako o nekim temama iz tog perioda znas vise od mene. I ovi klipovi koje pokazujes su samo dokaz da tvoje znanje nije tvoje nego necije, a ne pitas se koliko su vjerodostojni.
- Ramzess Veliki
#8266 Re: Ateizam vs. Religija
Pa ne brisi sto je Alija rekao jer si i sam to cuo. To sav narod zna. Djelujes kao neko ko je bio premlad u ratno vrijeme.vatrogasac wrote: Svoje znanje ja ne mogu dijeliti ovdje. Nije to za foruma. Da ti pričam kako smo dobili protivpancirnu municiju za Niške specijalce pa da tamo neki egipatski oficir ostane bez glave. A i tvoje je pravo da se postaviš prepotentno.
- beni-bu-man
#8267 Re: Ateizam vs. Religija
a gdje se more rahat psovat da coek ne popusi ban ?Bloo wrote:OK.
- vatrogasac
#8268 Re: Ateizam vs. Religija
Pored tolikih svjedoka ti mene pozivaš za svjedoka. Još bi da mi laž poturiš kao istinu. Drži te inercija sa pričama o Bogu.Ramzess Veliki wrote:Pa ne brisi sto je Alija rekao jer si i sam to cuo. To sav narod zna. Djelujes kao neko ko je bio premlad u ratno vrijeme.vatrogasac wrote: Svoje znanje ja ne mogu dijeliti ovdje. Nije to za foruma. Da ti pričam kako smo dobili protivpancirnu municiju za Niške specijalce pa da tamo neki egipatski oficir ostane bez glave. A i tvoje je pravo da se postaviš prepotentno.

- Bloo
- Globalna šefica
#8269 Re: Ateizam vs. Religija
Nemam vremena da sad brisem.
Ramo i vatrogasac, na PP razmjenjujte ratne price ili na odgovarajucoj temi.
Kljuc do daljnjeg.
Ramo i vatrogasac, na PP razmjenjujte ratne price ili na odgovarajucoj temi.
Kljuc do daljnjeg.
- beni-bu-man
#8270 Re: Ateizam vs. Religija
Sabah hajrula 
- Smrcak15
#8271 Re: Ateizam vs. Religija
Evo jedno pitanje za ateiste, budite iskreni sad:
Sta evo da stvarno Bog postoji i da bas bude onako kako islam kaze, sudnji dan, sudjenje, raj, pakao itd
Sta mozes ocekivati ako dodjes pred njega.
A ako ga nema, nikom nista, idemo u nistavilo i besvijesno stanje.
Sta evo da stvarno Bog postoji i da bas bude onako kako islam kaze, sudnji dan, sudjenje, raj, pakao itd
-
broj dva
#8272 Re: Ateizam vs. Religija
Kroz izmaglicu se sjecam da je odgovor nesto "alah raz..? "beni-bu-man wrote:Sabah hajrula
- zforumas
#8273 Re: Ateizam vs. Religija
Ako je takav kao sto vi pricate onda bih ocekivao odgovore na moja pitanja a imam ih desetine.Smrcak15 wrote:Evo jedno pitanje za ateiste, budite iskreni sad:
- beni-bu-man
#8274 Re: Ateizam vs. Religija
ma moze i selam merhababroj dva wrote:Kroz izmaglicu se sjecam da je odgovor nesto "alah raz..? "beni-bu-man wrote:Sabah hajrula
- Ramzess Veliki
#8275 Re: Ateizam vs. Religija
Haj da te pitam kad si tu ... evo da imas mogucnost izbora, tek si poceo da razmisljas o religiji (hipoteticki) i imas u rukama Kur'an koji je datiran cca 300tinjak godina NNE, i imas tu nekakvih tumacenja koja su nam svima manjevise poznata, i imas drugu knjigu koja isto tako govori o jednom svemogucem Bogu, ali govori i o svemiru, o postojanju bezbrom multidimenzija i multisvemira koji se krecu kao atomi u prostoru koji su i sami vrsta svemira za sebe, pise o lijecenju, matematici, fizici, materijalnom i nematerijalnom postojanju, a starija je od Kur'ana za nekih 2 do 4000 godina ... koju bi izabrao i zasto?Smrcak15 wrote:Evo jedno pitanje za ateiste, budite iskreni sad: