Redmi note 4x kupio prosle godine, brzo stigao sa racunom i garancijom, sasvim korektna firma. Mobitel ispravan i odlican za tu cijenu, ali mi jedino nije bilo drago sto su mi poslali global rom verziju sa kineskim punjacem.house MD wrote:Da li je neko kupovao u procomp u Zenici? Kakva su iskustva?
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- Filadendron96
#8251 Re: Xiaomi mobiteli
- shape of despair
#8252 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li iko Poco F1 da iz prve ruke kaze mane i prednosti uređaja. Kupio bih uredaj
- Fajcion
#8253 Re: Xiaomi mobiteli
Iz prve ruke mogu ti reći da je telefon odličan. Baterija, fluidnostshape of despair wrote:Ima li iko Poco F1 da iz prve ruke kaze mane i prednosti uređaja. Kupio bih uredaj
Za cijenu sada od nekih 550 KM je odličan izbor svakako. Ja prezadovoljan iako sam malo i sumnjao u Xiaomi.
-
tap3ah75
#8254 Re: Xiaomi mobiteli
Kuckam s njega.Mirzareli wrote:Ima li ko iskustva sa mobitelom Xiaomi redmi 6a ? Telefon mi treba za neke osnovne potrebe..Sad interesuje me ima li kakvih izraženih mana i anomalija ?
U mene je 2/16.
Ubacio sam sd karticu i nemam problema s prostorom.
Jedino nisam prezadovoljan kamerom ... ali s obzirom da sam nokia lumiu koristio prije - razumljivo je.
Plaćen 209 ili 229 ne sjećam se - mob je meni super. Pucam igrice, internet .... ponekad i nazovem nekoga.
Kupljen u IQ.
- shape of despair
#8255 Re: Xiaomi mobiteli
Kako je stanje sa servisom. Gdje i kako se nosi?Fajcion wrote:Iz prve ruke mogu ti reći da je telefon odličan. Baterija, fluidnostshape of despair wrote:Ima li iko Poco F1 da iz prve ruke kaze mane i prednosti uređaja. Kupio bih uredajKamera recimo nije baš čemu ali nije ni loša.
Za cijenu sada od nekih 550 KM je odličan izbor svakako. Ja prezadovoljan iako sam malo i sumnjao u Xiaomi.
-
dječak sa šibicama
#8256 Re: Xiaomi mobiteli
Nakon par dana koristenja, Mi A2, mogu samo pohvale reci.
Mozda je jos rano, ima vremena da nesto zasteka
ali dobar telefon, za te pare stvarno odlican. Kamera vrhunska, jedino baterija sto je mali problem ali nisam prezahtjevan korisnik pa je ok. Jedan dan izdrzi, okvirno, a puni se jako brzo.
Mozda je jos rano, ima vremena da nesto zasteka
-
UmaX
#8257 Re: Xiaomi mobiteli
Vrhunska za te pare.
Ni na Galaxy S10 nije vrhunska kamera (samo veoma dobra), pa ne moze ni na tom A2 bit.
Ni na Galaxy S10 nije vrhunska kamera (samo veoma dobra), pa ne moze ni na tom A2 bit.
- HardCore
#8258 Re: Xiaomi mobiteli
shape of despair wrote:Kako je stanje sa servisom. Gdje i kako se nosi?Fajcion wrote:Iz prve ruke mogu ti reći da je telefon odličan. Baterija, fluidnostshape of despair wrote:Ima li iko Poco F1 da iz prve ruke kaze mane i prednosti uređaja. Kupio bih uredajKamera recimo nije baš čemu ali nije ni loša.
Narucis s alia i sam zamjenis
- kabal1337
#8259 Re: Xiaomi mobiteli
mozes na pocophone fleshovat software kamere od Google pixela jer je identicna, Onda oba uredjaja imaju jako slicne fotografije.shape of despair wrote:Ima li iko Poco F1 da iz prve ruke kaze mane i prednosti uređaja. Kupio bih uredaj
-
Sehro
#8260 Re: Xiaomi mobiteli
Mislim da većina ljudi i traži to, dobiti najbolje za odgovarajuću svotu novca, tu je Xiaomi kingUmaX wrote:Vrhunska za te pare.
-
tap3ah75
#8261 Re: Xiaomi mobiteli
Pa mi u kući imamo tri ova moba, naloprje smo tek otkrili da imamo i MI PORUKE. Koje se ne naplaćuju.
A ludnice .... nisam ovoliko poruka poslao u životu kao u ovih sat
-
nuki_cika
#8262 Re: Xiaomi mobiteli
Danas mi je redmi 5a pao u odvod i pokvasio se, da bi se nedugo nakon toga ugasio i samo poceo vibrirati s vremena na vrijeme.
Majstor je rekao da ne zna da li ce proraditi.
Da li je neko imao slicna iskustva i kakve su sanse da ponovo proradi?
-
zposao
#8263 Re: Xiaomi mobiteli
Ima šanse. Ali uradi ovonuki_cika wrote:Danas mi je redmi 5a pao u odvod i pokvasio se, da bi se nedugo nakon toga ugasio i samo poceo vibrirati s vremena na vrijeme.
1)ugasi ga što prije
2)po mogućnosti rastavi ako možeš
3)posuši suhom krpom, ni slučajno fenom i ni slučajno tresti
4)ostavi ga ugašenog u riži par dana
Par puta sam čuo da je upalilo.
-
zposao
#8264 Re: Xiaomi mobiteli
Mi poruke? Gdje je to?tap3ah75 wrote:Pa mi u kući imamo tri ova moba, naloprje smo tek otkrili da imamo i MI PORUKE. Koje se ne naplaćuju.
-
tap3ah75
#8265 Re: Xiaomi mobiteli
Mogu đabne sms poruke s xiaomi na xiaomi mob. Normalno ih kucaš a ne skida kredit. U prozoru gdje kucaš poruke ako šalješ xiaomi vlasniku piše MI poruka, a ako ne onda piše textualna poruka ili tako nekako.zposao wrote:Mi poruke? Gdje je to?tap3ah75 wrote:Pa mi u kući imamo tri ova moba, naloprje smo tek otkrili da imamo i MI PORUKE. Koje se ne naplaćuju.
Samo smo poslije skontali da moraju mobiteli biti spojeni na WIFI da bi to festeralo.
Ali eto bar je dobar fol kad se hoću pred nekim klinčiti da je viber za siromašne - ja kao gospodin šaljem obične SMS
- rovac13
#8266 Re: Xiaomi mobiteli
Jesmo mi zaostali jbt 
Po EU godinama imaju neogranicene minute i sms ove u nekoj pretplati koja nije ni nesto skupa......uz tu pretplatu cesto dobiju top modele telefona po nekakvim smijesnim cijenama
Dok mi se klincimo kad imamo besplatne poruke preko wifi prema par brojeva u imeniku........a pri tome branimo i opravdavamo svoje mega skupe operatere(svak iz svog tora) koji nas deru......i te top modele telefona prodaju skuplje nego u trgovini po full cijeni
Po EU godinama imaju neogranicene minute i sms ove u nekoj pretplati koja nije ni nesto skupa......uz tu pretplatu cesto dobiju top modele telefona po nekakvim smijesnim cijenama
Dok mi se klincimo kad imamo besplatne poruke preko wifi prema par brojeva u imeniku........a pri tome branimo i opravdavamo svoje mega skupe operatere(svak iz svog tora) koji nas deru......i te top modele telefona prodaju skuplje nego u trgovini po full cijeni
- Filadendron96
#8267 Re: Xiaomi mobiteli
Evo opet snizenje na Xiaomi na AliExpress-u, traje 4 dana, pa ako nekoga interesuje:
-> Redmi Note 7 32GB 3GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 296 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/bMD5RCJA
> Redmi Note 6 Pro 32GB 3GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 296 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/bv8xiXFi
-> MI A2 64GB 4GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 294 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/cKKGUaMY
-> Redmi Note 7 32GB 3GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 296 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/bMD5RCJA
> Redmi Note 6 Pro 32GB 3GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 296 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/bv8xiXFi
-> MI A2 64GB 4GB GLOBAL VERZIJA crna boja kosta oko 294 KM
https://s.click.aliexpress.com/e/cKKGUaMY
- Filadendron96
#8268 Re: Xiaomi mobiteli
Pitanje za vas koji imate MI A2 global:
Kako funkcionira mobitel nakon zadnjeg update-a?
Da li je poboljšana baterija i koliko traje sada uz prosječno korištenje?
Da li je možda kamera poboljšana softverski i da li se primijeti razlika u odnosu na prije?
Još jedno pitanje, ako može:
Kada biste birali između MI A2 I REDMI NOTE 7, koji biste izabrali i zašto?
Da li je možda kamera poboljšana softverski i da li se primijeti razlika u odnosu na prije?
- diablobih
#8269 Re: Xiaomi mobiteli
A2 zbog stock androida.
-
Sehro
#8270 Re: Xiaomi mobiteli
Fakat zanimljivo poređenje, i sam ne znam šta bihFiladendron96 wrote:Pitanje za vas koji imate MI A2 global:
- spree
#8271 Re: Xiaomi mobiteli
Ja imam trilemu mi a2, redmi note 7 i mi8 lite. Najgore je sto ne kupujem sebi. Naginjem ka a2 zbog sistema, ali jbg ovi drugi nemaju bezele + rn7 ima tu neku 42mpix kameru, samo nisam siguran, jel gimmick ili je fakat regularna 42.
-
nlt
#8272 Re: Xiaomi mobiteli
A ja ovaj drugi zbog MIUI-adiablobih wrote:A2 zbog stock androida.
- diablobih
#8273 Re: Xiaomi mobiteli
48 I gimmick je.spree wrote:Ja imam trilemu mi a2, redmi note 7 i mi8 lite. Najgore je sto ne kupujem sebi. Naginjem ka a2 zbog sistema, ali jbg ovi drugi nemaju bezele + rn7 ima tu neku 42mpix kameru, samo nisam siguran, jel gimmick ili je fakat regularna 42.
- diablobih
#8274 Re: Xiaomi mobiteli
Bježi ba, ne sprdaj se tako haahahnlt wrote:A ja ovaj drugi zbog MIUI-adiablobih wrote:A2 zbog stock androida.
- Mirzareli
#8275 Re: Xiaomi mobiteli
. Redmi note 7 ti je pun bagova,ne znam hoće li uskoro radit update sistema..Telefon je ljep dizajnom i ima gorila glas 5.. U mene poznanik testira telefone razne na y-t ,kaze ako imas redmi note 5 ili 6 nemoj djaba kupovat 7 neces nista novo dobit osim glavobolje u obliku razni bagova..Filadendron96 wrote:Pitanje za vas koji imate MI A2 global: