Sirija vol. 2

Locked
ioannes

#8251 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
ioannes wrote:
Naziv "monstrum" koristiš inflaciono,
tako radi i savoxxx...ta riječ gubi svoju moć kad je bez razloga uprotrebljavaš...bit će da samo inatiš
Ja nikada nisam bio fan diktatora i bolesnika Asada. Stavise, od svih Sirijaca njega vidim kao najodgovornijeg za stradanja naroda. Od njega su odgovornije samo mracne sile koje su kreirale 'arapsko proljece'.
diktator i cak bolesnik....
odakle kupis informacije i donosis zakljucke da bi tako nekoga nazvao?
Ironmen

#8252 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Army cut off supply lines between terrorist groups in the countryside of the northern Latakia
Mlohavi

#8253 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

jao_situacije wrote:
pa i rokaju iz daljine, ali realno oni i nisu neka vojna sila, pitanje je šta bi bilo da nemaju toliko towova
Jao, situacije :lol:

Ucinjeno spram sredstvima kojim raspolazu, kroz ovih 4-5 godina, nadjebali su SAA i NDF. Vidjet cemo tek sta buducnost nosi iako ne predvidam povoljan ishod za bilo koga osim za rezim u Damasku.
Ironmen

#8254 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

SAA ustabilila polozaje oko Marj AL-Sultan baze odbijeno neoliko napada terorista trenutno se vode borbe oko naselja Harasta 3 km od Sultan baze.
jao_situacije

#8255 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Mlohavi wrote:
jao_situacije wrote:
pa i rokaju iz daljine, ali realno oni i nisu neka vojna sila, pitanje je šta bi bilo da nemaju toliko towova
Jao, situacije :lol:

Ucinjeno spram sredstvima kojim raspolazu, kroz ovih 4-5 godina, nadjebali su SAA i NDF. Vidjet cemo tek sta buducnost nosi iako ne predvidam povoljan ishod za bilo koga osim za rezim u Damasku.
stoji to da su imali lošiju startnu poziciju ali su imali i element iznenađenja
vidjeli smo kako su se ostale države rušile ko kule od karata, a to ipak znači da je režim jako tvrd orah
Maystor

#8256 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

zrakomlat wrote:
Arteta wrote:
salik79 wrote:Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini :mrgreen:

Mo's mislit' kako su ostali popisani kad' ga lola ono lagano, koji metar, "spusti" :mrgreen:
Koliko se isplati Tow-ovima gadjati automobile?
Jedino ako se ne boje Hezbollahovaca pa im nije bitno koliko se tosi ako ce biti tih boraca mrtvih ili pak je u pitanju klasicno zaljevsko rasipanje parama (evo pare samo da se mozak manje koristi).
:D :thumbup:
To sam i ja nedavno konstatovao (doduše, bio je bager s druge strane), pa me je patak strašno napao, pobio je sve moje argumente: bager je bio marke Komatsu, a teroristi su tow dobili s popustom na količinu, pa se on nije složio sa mnom da je bager jeftiniji :D
husein_kapetan

#8257 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
ioannes wrote:
Naziv "monstrum" koristiš inflaciono,
tako radi i savoxxx...ta riječ gubi svoju moć kad je bez razloga uprotrebljavaš...bit će da samo inatiš
Ja nikada nisam bio fan diktatora i bolesnika Asada. Stavise, od svih Sirijaca njega vidim kao najodgovornijeg za stradanja naroda. Od njega su odgovornije samo mracne sile koje su kreirale 'arapsko proljece'.
Kiki.. makar reda radi.. inace tvoje postove ne komentiram..
Navedi makar jedan objektivni primjer prijeratne "diktature" pisane ili dokumentovane pomenutog.. ili podastri klinicku dijagnozu makar u potvrdu svoga.. da imamo opipljiv materijal za diskusiju..
Onda.. nam objasni jednostavnim rijecima.. ovu "transformaciju" .. jer juce presjednik jedne suverene drzave bjese.. a mescini i danas je..
Onda nam navedi jedan validan primjer antem..kako bi se jedan suveren u ovim uslovima trebao ponasati ili ponasao isto tako dabi makar nominativno znali o cemu pricamo za potvrdu svoga..
Unaprijed zahvaljujem..
madner

#8258 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Koliko to kod vas kosta vojnik?
Mlohavi

#8259 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

jao_situacije wrote:
vidjeli smo kako su se ostale države rušile ko kule od karata, a to ipak znači da je režim jako tvrd orah
Rezim se nasao u situaciji kad je morao ugusiti pobunu dijela sunitskog stanovnistva bez da izgubi naklonost sunita koji su ostali lojalni rezimu. Da se to desilo odavno bi Asad dobio neku metlu u dupe, ali nazalost nije. :D
Ma sta ja mislio, oni stvarno jesu odigrali po sebe puno bolje nego ostali koji su se do sad nasli u slicnoj situaciji. Danas vec niko ne moze reci da je rezim zadrzao samo naklonost alevita, da je tako odavno bi ovo bila gotova prica.
Last edited by Mlohavi on 25/12/2015 00:24, edited 1 time in total.
zrakomlat

#8260 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:SAA ne postoji, na terenu ratuju šiitske milicije.

Kod nas je najviše vojnika bilo pred kraj rata, a najmanje na početku. U Siriji obrnuto. Asad najviše vojnika imao u martu 2011.
SAA ne postoji, a FSA postoji, a? :lol: :lol:
FSA je porazila režim.
:thumbup:
Kikibombona

#8261 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Kiki.

Ljudi koji su na ovoj stranici prozreli prevaru zvanu "arapsko" nazovi "proljeće" nisu nikakvi advokati diktatora, već ljudi sa mudima i inteligencijom kojima se ne može prodati ubleha. Postaješ iritantnan sa tim lošim pokušajima da se pozicionraš kao moralna vertikala.
Ne znam zasto mislis da meni mozes drzati lekciju i obracati se na taj nacin?

Asad je bolesnik, prikaza odgovorna za veliki broj zivota. Najodgovorniji Sirijac za krvoprolice i devastaciju drzave. Diktator kao i njegov raspali otac.

To sto su pobunjenici za sirijsku buducnost gora opcija od Asada ne cini njega normalnim covjekom. Naprotiv!

Egiptu je prijetila ista sudbina kao i Siriji. Spas za Egipat je bio sto raspala diktatorcina Mubarak nije kontrolisao vojsku. Za razliku od sirijske, egipatska vojska je bila i ostala u sluzbi naroda. Egipatska vojska je spasila, a sirijska masakrirala vlastiti narod.
Mlohavi

#8262 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

madner wrote:Koliko to kod vas kosta vojnik?
Kazu Iran daje mjesecnu platu 1100 dolara Pakistancima, ako regrut pogine porodica dobije 25k, djeca obrazovanje, a porodica moze obilaziti svetista u Iranu, Iraku i Siriji. Mozda mozes kako izracunati koliko vrijede.
Challenger__

#8263 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Ne znam zasto mislis da meni mozes drzati lekciju i obracati se na taj nacin?
:shock:

Čovječe dragi, ispod radara ti prolazi prizemni pokušaj da se, tobož, izdigneš iznad ostalih kolega tako što pričaš nesuvislo i pripisuješ im ono čega nema. Lupaš te neoliberalne frazetine a ne vidiš da je upravo ta ideologija i upravo taj svijet stvorio ovaj sirijski jad: od građanskog rata do ISIL-a.

Gubiš se.
Last edited by Challenger__ on 25/12/2015 00:37, edited 2 times in total.
ioannes

#8264 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:Kiki.

Ljudi koji su na ovoj stranici prozreli prevaru zvanu "arapsko" nazovi "proljeće" nisu nikakvi advokati diktatora, već ljudi sa mudima i inteligencijom kojima se ne može prodati ubleha. Postaješ iritantnan sa tim lošim pokušajima da se pozicionraš kao moralna vertikala.
Ne znam zasto mislis da meni mozes drzati lekciju i obracati se na taj nacin?

Asad je bolesnik, prikaza odgovorna za veliki broj zivota. Najodgovorniji Sirijac za krvoprolice i devastaciju drzave. Diktator kao i njegov raspali otac.

To sto su pobunjenici za sirijsku buducnost gora opcija od Asada ne cini njega normalnim covjekom. Naprotiv!

Egiptu je prijetila ista sudbina kao i Siriji. Spas za Egipat je bio sto raspala diktatorcina Mubarak nije kontrolisao vojsku. Za razliku od sirijske, egipatska vojska je bila i ostala u sluzbi naroda. Egipatska vojska je spasila, a sirijska masakrirala vlastiti narod.
navedi kako jedan predsjednik koji je 2008-2009 bio najveca "nada" u zapadnom svijetu....kod svih europskih predsjednika bio rado vidjen gost,sad kod tebe postaje monstrum i bolesnik. Kod tebe je najveci problem sto si politicki korektan,ogradjivas se na sve strane i koristis se retorikom zapadnih medija koje publiciraju takvu sliku koju ti ovde predstavljas.
Challenger__

#8265 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kod tebe je najveci problem sto si politicki korektan
To je to. Lupa fraze političke korektnosti.

:lol:
Kikibombona

#8266 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote:
Ne znam zaista kakav je tvoj sistem vrijednosti... Za mene su diktatori koji su spremni odvesti narod u rat radi pozicije u vlasti bolesni ljudi...

Normalan covjek bi podnio ostavku u takvom slucaju. Makar bi ja tako uradio. Mozda je do mene. Mozda ja nisam normalan.
republikauzicka

#8267 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Christmas celebration in Qamishli
Image
Image
Image
Image
ioannes

#8268 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:
ioannes wrote:
Ne znam zaista kakav je tvoj sistem vrijednosti... Za mene su diktatori koji su spremni odvesti narod u rat radi pozicije u vlasti bolesni ljudi...

Normalan covjek bi podnio ostavku u takvom slucaju. Makar bi ja tako uradio. Mozda je do mene. Mozda ja nisam normalan.
predsjednik koji zna da je pao u nemilost kod zapada i koji vidi da taj isti zapad forsira
manjinu naroda koji protestira u nakani da skinu upravo njega kojeg je birao vecinski dio naroda...
i sa tim znanjem bi onda on trebao pokupit prnje i prepustit drzavu neoimperijalnoj rulji?

to nikad niko u povijesti i nebi uradio ....stvarno ostajem zapanjen tim nekim tvojim stavovima
zrakomlat

#8269 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote: Image
:thumbup:
husein_kapetan

#8270 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mlohavi wrote:
jao_situacije wrote:
Rezim se nasao u situaciji kad je morao ugusiti pobunu dijela sunitskog stanovnistva bez da izgubi naklonost sunita koji su ostali lojalni rezimu. Da se to desilo odavno bi Asad dobio neku metlu u dupe, ali nazalost nije. :D
Ma sta ja mislio, oni stvarno jesu odigrali po sebe puno bolje nego ostali koji su se do sad nasli u slicnoj situaciji. Danas vec niko ne moze reci da je rezim zadrzao samo naklonost alevita, da je tako odavno bi ovo bila gotova prica.
Donekle dobro.. ali povrsno i aprosimativno..
Ipak "arapsko proljece" treba posmatrati kao "projekat" trecih.. bez realne zelje tih zemalja za ovom avanturom..
Sirija danas.. kao i juce uostalom ne zagaovara niti brani bilo sta drugo od onog sto decenijama brane.. da ne nabrajam..
Zaboravljamo da vecina sirijaca ipak i uprkos svemu ipak vjeruje u tu ideju i namjere onih koji nad ovim uredjenjem imaju odgovornost.. jer su to vjerovatno svojim dokazali..
Ponavljam Assad i sirijska vlada u ovim uslovima nisu imali izbora.. vec da svim raspolozivim brane opstojnost Sirije i svih njenih naroda..
Na par mijesta ranije napisah par misli naime ovog.. neda mi se nesto pisat veceras.. a i da ne budem ripetitivan.. ali cu svakako narednih dana "zaokruziti"svoju misao po ovom..
Kikibombona

#8271 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote: predsjednik koji zna da je pao u nemilost kod zapada i koji vidi da taj isti zapad forsira
manjinu naroda koji protestira u nakani da skinu upravo njega kojeg je birao vecinski dio naroda...
i sa tim znanjem bi onda on trebao pokupit prnje i prepustit drzavu neoimperijalnoj rulji?

to nikad niko u povijesti i nebi uradio ....stvarno ostajem zapanjen tim nekim tvojim stavovima
Ma on je bolesnik. Nece on sam otici, kao nijedan diktator prije njega.

Krivim sirijsku vojsku zato sto ga nije skinula i postavila svoga covjeka.

Al kako ce ga skinuti kada je bolesnik poklopio vojsku i imao punu kontrolu nad njom.
republikauzicka

#8272 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

Maalula,kršćanski grad sjeverno od Damaska

Image

Image
Image
Challenger__

#8273 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ioannes

Neoliberalna ideologija i ekstremni salafizam su lice i naličje, brat i sestra, posljednji izdanci savremene raspadajuće civilizacije. Njih dvoje će se uvijek složiti makar po dva pitanja: ako ne po pitanju Kurda, a onda po pitanju Assada, Irana ili Rusije i tako u krug...
Challenger__

#8274 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Neoliberal ili vehabija, u pet deka... Potpuno komplementarne ideologije.
Last edited by Challenger__ on 25/12/2015 00:54, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#8275 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
ioannes wrote: predsjednik koji zna da je pao u nemilost kod zapada i koji vidi da taj isti zapad forsira

Ma on je bolesnik. Nece on sam otici, kao nijedan diktator prije njega.

Krivim sirijsku vojsku zato sto ga nije skinula i postavila svoga covjeka.

Al kako ce ga skinuti kada je bolesnik poklopio vojsku i imao punu kontrolu nad njom.
Hajde ti nama lijepo objasni koji argumenat od sveg napisanog kao antitezu tvoga "zelis"razumjeti.. ovako se moze unedogled..
Locked